Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Egy fickó lekiabál a negyedikről:
  2016-12-16 17:29:22, péntek
 
  Egy fickó lekiabál a negyedikről:
- Házmester úr, Házmester úr! Jöjjön gyorsan, az anyósom ki akar ugrani az ablakon!
- Hát aztán, miért kellek én oda?
- Mert nem nyílik az anyósom ablaka!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
KERTI TÓ IS LESZ A PUSKÁS AKADÉMIÁNAK JUTTATOTT tAO-PÉNZBŐL
  2016-12-16 17:07:39, péntek
 
  Mennyi volt most a kórházak adóssága 30-40 milliárd miközben csak ennek az egy kompániának meg odaadtak 13 milliárdot?



///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////////


2016. 12. 16. 12:50

KERTI TÓ IS LESZ A PUSKÁS AKADÉMIÁNAK JUTTATOTT TAO-PÉNZBŐL


Az eddig sem volt titok, hogy a felcsúti Puskás Akadémia alapítványa kapja a legtöbb TAO-pénzt (már 13 milliárd forintnál járnak), azonban most az is kiderült, hogy a 2,9 milliárdból mire költenek.
Az mfor.hu írta meg, hogy az idei rekord összegből folytatódik a 2015-ben elkezdődött nagyívű sportfejlesztési program.

1,8 MILLIÁRDNYI TAO-BÓL SPORTCSARNOK ÉPÜL (EREDETILEG 2,5 MILLIÁRDOT IGÉNYELTEK)
636,7 MILLIÓBÓL PARKOSÍTÁS TÖRTÉNIK,
90,5 MILLIÓT PEDIG AZ ENGEDÉLYEZÉSI ÉS KIVITELEZÉSI TERVEK KÉSZÍTÉSÉRE ADOTT AZ MLSZ.
A sportcsarnokban lesz két szabvány kézilabda méretű pálya, az egyikhez lelátó rendszer is épül (az épületben helyet kap még egy futópálya, öltözők, irodák, szociális blokkok, előadói termek, tárgyalók).

A parkosítás során nemcsak fákat telepítenek és füvesítenek, de még egy kedves kis kerti tavat is kialakítanak.

De lesz még új fűkasza, fűnyíró, tarktor, gyepszellőztető gép sőt még egy Ford Tranzit Ambiente 2.2 TDCi is.

Igen, jogosan merül fel Önben, az itt dolgozók bérét is a közpénzből állják: idén 95 alkalmazottra igényeltek támogatást, és kaptak is 103,478 millió forintot.


http://alfahir.hu/kerti_is_lesz_a_puskas_akademianak_juttatott_tao_penzbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÜRES HÁTIZSÁKKAL MENT, aZZAL IS JÖTT VISSZA - ORBÁNÉKNAK NEM
  2016-12-16 16:34:19, péntek
 
  Nem foglalkoztak a teljesen súlytalan Orbánnal az EU-csúcson, nem valósult meg a beharangozott vétó, és nem sikerült Orbánnak tematizálni a tanácskozást sem - a kudarc miatt még sajtótájékoztatót sem tartott Orbán Brüsszelben. Azért valami mégis sikerült: Orbán is rábólintott az EU-Ukrajna szabadkereskedelmi egyezményre, amelynek eredményeként vízummentesen áraszthatja el az ukrán gabona az európai piacot, lehetetlen helyzetbe hozva ezzel a magyar gazdákat...




****************



2016. 12. 16. 08:27

ÜRES HÁTIZSÁKKAL MENT, AZZAL IS JÖTT VISSZA - ORBÁNÉKNAK NEM SIKERÜLT TEMATIZÁLNI AZ EU-CSÚCSOT


Bár a kormányzati sajtó csütörtökön előrejelezte, elmaradt Orbán Viktor vétója. A magyar miniszterelnöknek nem sikerült tematizálnia a bevándorlás témájával, illetve a menekültek elosztásával az Európai Unió állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóját. Az EU mindennapi gazdasági működése, illetőleg a szír konfliktus és Oroszország szerepe hangsúlyosabb volt, mint a hazai belpolitikát uraló migránsválság.
Már abból sejthettük, hogy az idei utolsó EU-csúcs Orbán Viktor számára nem lesz egy dicsőséges hadjárat, hogy a magyar kormányfő nem is hirdetett meg sajtótájékoztatót Brüsszelben - talán valamikor pénteken fog beszámolni a tapasztalatairól. Korábban tartani lehetett attól, hogy az érvénytelen kvótareferendum, és parlamenti támogatás hiánya nélkül üres hátizsákkal érkező kormányfőt esetleg szétszedik Brüsszelben, azonban igazából nem is foglalkoztak a súlytalannak tűnő Orbán Viktorral - hiszen, amire kellett így is rábólintott.

Az egyébként rendhagyó módon egynapos egyeztetésen több téma is szóba került, ilyen például az EU-Ukrajna szabadkereskedelmi egyezmény, amelynek eredményeként vízummentesen áraszthatja el az ukrán gabona az európai piacot, kinyírva ezzel a magyar gazdákat is, de foglalkoztak a szíriai helyzettel is, többek között vendégül látták Aleppó polgármesterét.

A bevándorlással kapcsolatban az EU-csúcs zárónyilatkozatában a felelősség és a szolidaritás elvének hatékony alkalmazását hangsúlyozták az EU vezetői és elismerték a közös európai menekültügyi rendszer előremutató erőfeszítéseit. Megjegyezték ugyanakkor, más területek további munkát igényelnek, valamint azt sürgették, hogy a tanács jusson egyetértésre az EU menekültpolitikáját illetően a következő uniós elnökség fél éves mandátuma alatt.

Az Orbán Viktor által is aláírt záródokumentumban továbbá arra szólították fel a tagállamokat, hogy

"fokozzák erőfeszítéseiket az áthelyezés mechanizmusának végrehajtása terén, különösen a kísérő nélkül érkezett kiskorúak és a nemzetközi védelemre jogosult menekültek áttelepítése tekintetében".
A szöveg megjegyzi, ez utóbbi nem vonatkozik Magyarországra és Szlovákiára az ügyben folyó bírósági eljárás lezárultáig, valamint Lengyelországra, amely a felperesek oldalán avatkozott be az eljárásba. A kvótaperként elhíresült eljárás valamikor 2017 első hónapjaiban kerülhet az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága elé.

Emlékezetes, a Belügyminiszterek tanácsa még tavaly határozott arról, hogy meg kell kezdeni 160 ezer migráns szétosztását annak érdekében, hogy a tagállamokban folytassák le a menekültügyi eljárást. Ezt a folyamatot gyorsítaná fel a válságnak leginkább kitett Olaszország és Görögország.

Ugyanakkor az már csütörtökön kiderült, hogy a távoli álláspontok miatt a menekültek szétosztásával nem foglalkoznak bővebben majd a résztvevők.

Természetesen az EU-csúcsnak belpolitikai vonzata is van, hiszen a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a kötelező betelepítési kvótákkal már hosszú hónapok óta tematizálja közpénz-milliárdokból a közbeszédet, ám úgy látszik Orbán Viktor szabadságharca inkább csak Csetényi Csaba óriásplakátjain létezik.

http://alfahir.hu/ures_hatizsakkal_ment_azzal_is_jott_vissza_orbaneknak_nem_siker ult_tematizalni_az_eu_csucsot

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A saját kézzel vasalt nadrág és a bugylival zabált disznómá
  2016-12-16 10:33:06, péntek
 
 
Tamás Róbert 2016-12-15


A saját kézzel vasalt nadrág és a bugylival zabált disznómáj esete a személyi kultuszba bugyolált zsarnokkal


Még itt sincs a karácsony, máris ajándékot kaptam. Az Orbán nevű Viktor méltóztatott bekacsázni a baráti (jó pénzért baráti) médiába és kedélyesen elcsacsogott a 888.hu szorgos személyzetével. A két oldalas interjú új dimenziót nyit az emberiség történetében, új szarokkő - fenébe, nem elírtam? - az újságírás rogyadozó istállójában. Üzenete is van az írásnak.

Orbán Viktor, a nép egyszerű gyermeke. A laza pasas, akinek ugyan a vállán nyugszik a világ sorsa - nyugodtan szólítsuk Orbán Atlasznak -, aki mindenkor hű az elveihez, fáradságot nem ismerve harcol, küzd és háborúzik imádott Magyarországa és az őt 178 százalékban támogató magyar emberek sorsának jobbra fordítása érdekében, ugyanakkor a végtelenségig szerény, alázatos és ráadásul elképesztően jó férj és apa.

Esküszöm, majdnem megszerettem ezt a drága embert, ezt a hős hazafit. Kár, hogy nem viselem jól sem a hazugságot, sem a képmutatást, azt meg egyenesen gyűlölöm, ha hülyének néznek. Már csak ilyen fene finnyás vagyok, mit tegyek?

De kor- és kórtörténeti dokumentumnak feltétlenül megfelel az interjú, mert a sok meseelemet tartalmazó kijelentés mögött jól felsejlik a személyiségzavar minden egyes darabkája. Vagy ha mind nem is (nem vagyok hangyaleső-szakos doktor sem), néhány biztosan.

,,A Fidesz-sztori arról szól, hogy jön tíz-húsz-harminc srác valahonnan, fellázadnak, elegük van a világból, amely körülveszi őket, felhajtják a gallérjukat, és megcsinálják a saját történetüket". - mondá a vezér. Tartok tőle, hogy ő ma is ezt a képet látja a tükörben. Holott ott a valóságban egy kissé túlsúlyos (semmi baj ezzel, sőt, ez az egyetlen, amivel nincs bajom), véreres-szemű, szétcsúszott arcú figura ácsorog mindig rosszul szabott öltönyben, rondán gyűrt nadrágban.

Az igaz, hogy a srácok megcsinálták a saját történetüket. Amikor - mert történelmileg úgy alakult, hogy széthullott a szocialista blokk és az ország esélyt kapott a demokratikus átalakulásra - mód nyílt erre, megcsinálták a saját pártjukat. Akkor még valószínűleg hittek is abban, hogy politizálással szolgálni fogják ennek az országnak a lakóit. Aztán néhány felhajtott galléros srác rájött, hogy ez hihetetlen üzleti vállalkozás, amit bűn lenne kihagyni. Nem is hagyták ki. Eladták a nekik államilag, a köz vagyonából juttatott párt-székházat és az abból befolyó pénzt okosan használták. Köszönet A Lajosnak, aki okosabb volt mindegyiküknél.

Ebből a pénzből lett Orbán apuka első bányája és még sok egyéb, ami ma már az idők ködébe vész. A felhajtott galléros srácok megcsinálták a maguk történetét. Ma mindannyian milliárdosok, érinthetetlenek és pofátlanok. Nincs, aki számonkérhetné az elsíbolt vagyonokat. Tényleg megcsinálták magukat.

És most, harminc évvel később ott ül az Orbán nevű a mi pénzünkből fenntartott propagandaoldal szerkesztőségében. Megpróbál lazának, közülünk valónak tűnni, de nem az. Feszeng a széken a demokratának indult egykori fiatal, mára megereszkedett diktátor és mesél arról, ő hogyan látja önmagát.

Keményen dolgozó egyszerű ember ő, aki kevéssel is beéri. Korán kel, hogy példát mutasson a gyermekeinek, ha rajta a sor, iskolába viszi őket, aztán bemegy a tornyosba (ő fogalmaz így), útközben Nemzeti Sportot olvas, hogy értesüljön a világ dolgairól. A munkahelyen gürcöl, a büféből hozat fel magának sült disznómájat. Késő este ér haza, kivasalja a nadrágját - szintén nem én találtam ki -, kitölt egy jó pohár bort, feltesz egy Cseh Tamás lemezt és lazul. Reggel minden kezdődik elölről.

Csodás kép ez a keményen dolgozó egyszerű, ám kiemelkedő tehetségű, a tehetségét kizárólag a nép javára kamatoztató, nagy munkabírású politikusról, aki Trumppal csacsog telefonon, de azért maga vasalja a gatyáját, akinek a felesége reggel mondja meg, hogy melyikük viszi a gyereket suliba. Ő a harcedzett, kissé már őszülő, de ifjonti bátorságából semmit nem veszítő, nagyformátumú országvezető, aki értünk küzd, ha kell, felgyűri az inge ujját és megverekszik a világgal, disznómájat eszik zsírpapírból és mindezért az áldozatos munkáért semmit nem kér cserében.

Az interjúból sajnálatosan kimaradt a korrupt vérgeci, aki mindenen és mindenkin átgázolva éri el a célját, aki saját domíniumának tekinti az országot. Nem látjuk a milliárdos vállalkozót, aki a felesége, a szomszédja, a veje nevére síbolt vagyonnal bástyázta körül magát, akinek egyetlen célja a személyes anyagi és politikai mindenhatóság. A saját kézzel vasalt nadrág és a bugylival zabált disznómáj között elfelejtődik a személyi kultuszba bugyolált zsarnok, aki gondolkodás nélkül tiporja a földbe a védekezni képteleneket, aki játszmának tekinti az ország vezetését és természetesnek veszi, hogy vannak áldozatok (csak ő ne legyen az) és aki a mi pénzünkből hízlalt lakájmédián kívül senkivel nem áll szóba, nem ad interjút, nem ül le vitázni.

Mert maga is szeretné ugyan elhinni az egyszerű parasztlegényből becsületes királlyá lett nemzetvédő meséjét, de valahol a tudatzavar legmélyén nem más, mint ami valójában. Gyáva diktátor, aki fél szembenézni mindazzal, amit tett. Inkább kedélyes mesékbe menekül a valóság elől és ezt jelen pillantban még meg is teheti. A baj az, hogy akinek karácsony este is a hideg, az éhség, a nyomorúság kopogtat az ajtaján, annak nincs hová bújnia.



https://kolozsvaros.com/2016/12/15/a-sajat-kezzel-vasalt-nadrag-es-a-bugylival-za balt-disznomaj-esete-a-szemelyi-kultuszba-bugyolalt-zsarnokkal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A darab címe: A belizi Maranka
  2016-12-16 09:58:11, péntek
 
  Belízben úgy gondolták, hogy van nekik elég akasztófára való bűnözőjük, nem kell még +1 fő cigánybűnöző magyarországról! Ez ott is végigrabolta volna az országot! Élete végéig élősködött volna rajtuk. Hát nem, döntött a tőrzsfőnök, toloncolják vissza eme bűnözőt, vagy fojtsák a tengerbe. Így került haza a bűnöző Marcsika! Pedig a rendőreink nagyon nem akarták eme nyűgöt, nagyon jól tudták, hogy hol van, örültek, hogy megszabadultak tőle. Erre visszaküldik, mert hogy nekik is van elég bűnözőjük. Marcsika talán még be is perli a magyar államot, amiért nem az illatos napsütötte óceánparti nyaralóban kell letöltenie a 3 nap börtönbüntetését!
Nem kis pénzek forogtak ott. Még érdekesebb lenne, hogy a befizetett pénzek honnan kerültek elő, biztos nem közszolgai fizetésből , nyugdíj spórolásból...Az OTP-ben töltött idő alatt tanulta ki a “mesterséget"...
.Elméletileg zugbank nem üzemelhet Magyarországon.Már annak fel kellet volna tüni,hogy egy utazási iroda ,hogyan prosperálhat a városba.Tudtommal vezető politikusok is vannak a károsultak között.Nekik könnyű!Lopnak helyette másikat.

****************************


A darab címe: A belizi Maranka


Közzétéve 2016-12-16 | Szerző: Admin

Karcagon tudták, hol bujkál Marcsika



Megbilincselve, vezetőszáron vitték tegnap kihallgatásra a Marcsika néven elhíresült ál­brókert, D. Sándornét, aki több mint ezer embert vert át Karcag és környékén, több mint 20 milliárd forintos kárt okozva.


A mindig elegáns Marcsika ezúttal is tip-top volt, és még arra is volt lehetősége a rendőrségi fogdán, hogy teljesen lecserélje azt az öltözékét, amit keddi érkezésekor viselt a repülőtéren. A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője ezúttal egy divatos fekete bőrdzsekit és egy virágmintás ruhát viselt, a haját szépen beszárította, láthatólag nagy gondot fordítva a megjelenésre. A karibi napfény sem kopott le még az arcáról, ha nem lett volna megbilincselve, akkor teljesen úgy nézett volna ki, mint aki nemrég tért vissza a trópusi nyaralásáról.

Marcsika több mint másfél évig bujkált egy kis közép-amerikai országban, Belize-ben, ami azért is érdekes, mert Karcagon nyílt titok volt, hogy Marcsika arrafelé tartózkodik. Marcsika eltűnésének egyéves évfordulóján, idén áprilisban egy helyi amatőr színtársulat a Belizi Maranka címen állította színpadra Marcsika történetét. A darabban egy tanárnő játszotta a csaló brókernőt, akit testőrök kísérnek, és törpéknek ábrázolták az ügyfeleit, akiket hangzatos ígéretekkel, magas kamatokkal becsapott. Marcsikát a darabban nem véletlenül nevezték el belize-inek, és mint utólag kiderült tényleg ráhibáztak a karcagi amatőr színjátszók.

- Marcsika nem először járt Belize-ben, többször utazott a környékére is. Nem hirtelen felindulásból menekült oda: amikor egyik napról a másikra bedőlt a Kun-Mediátor, akkor egyből Belize-be vezetett az útja - mondta egyik forrásunk, aki szerint az álbróker tudta, hova szökik. Itt másfél évig háborítatlanul éldegélhetett, többször is váltva az albérletét. A vesztét az okozta, hogy a forrásai elapadtak, és több embert is a Karcagon ismert módszerrel csapott be. Belize-ben viszont villámgyorsan lebukott, és őrizetbe vették, majd annak ellenére kiadták a magyar hatóságoknak, hogy nincs a két ország között kiadatási egyezmény. A csalással gyanúsított Kun-Mediátor vezetőjének várhatóan ma rendelik el előzetes letartóztatását.
(blikk)

Bal-Rad komm: “...Itt másfél évig háborítatlanul éldegélhetett..."

-MÍGNEM HAZASZÓLÍTOTTA A FELADAT!

Bizony-bizony! Ülünk a nézőtéren, és szájtátva nézzük a NEKÜNK ELŐADOTT SZÍNHÁZAT!

CSAK ENNYIRE NÉZNEK BENNÜNKET HÜLYÉKNEK!

És mi még tapsolunk is hozzá! Már fáj belé a tenyerünk. Pedig ennyi erővel már régen kipofozhattuk volna a teljes színtársulatot!

http://www.balrad.com/2016/12/16/a-darab-cime-a-belizi-maranka/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harcra fel vajda! Tebenned bízunk elejitűl fogva!
  2016-12-16 09:53:00, péntek
 
  Harcra fel vajda! Tebenned bízunk elejitűl fogva!

Közzétéve 2016-12-15 | Szerző: Admin

Ma tartja az Európai Tanács az idei utolsó ülését. A kétnapos vízgereblyézésre a mi vajdánk vétóval készül. Migránsügyileg.

Kapcsolódó kép

Ez fog történni...


Döbrögink-nagyon helyesen!-ellenzi az EU-s migránskvótákat.

LÁTSZÓLAG!

Mert amúgy a zsebtömögetős kötvénymigránsok nagyon is kívánatosak az ő és hordája számára. Teljesen mindegy milyen származású migráncsokról van is szó! Tejeljenek és jöhetnek. Familiástul. HOZOTT IS A BÓT MÁR VAGY TIZENÖTEZRET! Összegszerűen meg a fene tudja hány milliárdot a hordazsebeknek. A károkat majd időben megtudjuk!

Szóval Döbrögink erről a zsíros buliról nem hajlandó lemondani! De amúgy vétózna!

Amivel csak annyi a baj, hogy széllel szemben...

Merthogy egy vétót bizony alighanem “meghálálna" az EU! Van rá eszköze bőven! De annak aligha vajdánk látná közvetlen kárát.

Viszont már mos borítékolhatjuk: olyan diadalkukorékolás veszi majd kezdetét az ő hősies brüsszeli helytállásáról, hogy az még a karácsonyi angyalkórust is túlharsogja.

Hogy konkrétan mi lesz a diadalkukorék tárgya?

Azt most még nem tudjuk! De szombat reggel már arra fogunk ébredni!

Az biztos, hogy ismét meg leszünk védve!

Kapcsolódó kép

...és így lesz előadva!

http://www.balrad.com/2016/12/15/harcra-fel-vajda-tebenned-bizunk-elejitul-fogva/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szőke nő telepíti a Windows-t
  2016-12-16 09:51:25, péntek
 
  Szőke nő telepíti a Windows-t.

A gép kiírja:
Kérem, tegye be a harmadik lemezt!'
Mire a szőke:
-Anyádat, már a második is alig fért be!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Egyik nap egy idegen kutya jelent meg a házunk előtt
  2016-12-16 09:50:19, péntek
 
  Egyik nap egy idegen kutya jelent meg a házunk előtt.


Látszott rajta, hogy ápolt, jóllakott.
- Eltévedtél, kutyus? - mondtam neki, és beengedtem a nappaliba. A kutya rögtön otthon érezte magát, lefeküdt az egyik sarokba, és aludt egy órát. Amikor felébredt, kikérezkedett, és el is ment.
Másnap ugyanabban az időpontban ismét megjelent nálunk a kutya, megint beengedtem, aludt egyet, majd eltávozott. Így ment ez még két héten át. Egyszer a nyakörvére akasztottam egy cetlit ezzel az üzenettel: "Kedves gazda! Az önök kutyája minden nap hozzánk jár aludni."
A következő napon a kutya egy másik cetlivel tért vissza, amin ez állt:
"Ez a kutya öt gyerekkel lakik együtt, sosem tudja magát kialudni. Holnap én is eljöhetek? A gazda"
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Döbrögisztán tündöklése
  2016-12-16 09:45:17, péntek
 
  Döbrögisztán tündöklése

Közzétéve 2016-12-16

Brutális pofont kapott a magyar építőipar - kezdhetjük ásni a sírt?



Még a szokásosnál is gyengébb lett az októberi építőipari termelés, van miért aggódni.


Idén októberben az építőipari termelés volumene 12,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A termelés mindkét építményfőcsoportban csökkent: az épületek építése 7,2, az egyéb építményeké 18,2 százalékkal.

Az építőipari termelés alakulása (előző év azonosidőszaka=100%)2011. jan...áprilisjúliusoktóber2012. jnuáráprilisjúliusoktóber2013. jan...áprilisjúliusoktóber2014. jan...áprilisjúliusoktóber2015. jan...áprilisjúliusoktóber2016. jan...áprilisjúliusoktóber04080120160%
2011. január 93,9
február 94,1
márcus 91,4
április 86,3
május 96,9
június 87,7
július 82,3
augusztus 87,4
szeptember 88,7
október 91
november 105,1
december 99,7
2012. jnuár 98,9
február 84,8
március 86,2
április 96,9
május 85,7
június 88,1
július 105,3
augusztus 93,6
szeptember 105,2
október 99,2
november 87
december 96,9
2013. január 93,2
február 103,8
március 105,1
április 104,7
május 109,3
június 112,8
július 102,6
augusztus 112,2
szeptember 108,9
október 108,3
november 117,8
december 109,8
2014. január 113,4
február 127,9
március 132,5
április 126,7
május 128,3
június 109
július 116,8
augusztus 113,5
szeptember 106,6
október 115,4
november 108,5
december 97,8
2015. január 110,5
február 103,4
március 113,4
április 108,6
május 101,5
június 109,3
július 97,8
augusztus 93
szeptember 107,2
október 90,9
november 99,8
december 108,1
2016. január 79
február 79,2
március 64,5
április 70
május 74,2
június 82,6
július 83
augusztus 91
szeptember 86,8
október 87,2
Forrás: KSH / Privátbankár

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján októberben az építőipar termelése 3,8 százalékkal mérséklődött az előző hónaphoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal a Privátbankárral.

Vége az uniós beruházásoknak, beütött a krach

Idén októberben az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelésének volumene csökkent: az épületeké 7,2, az egyéb építményeké 18,2 százalékkal.

Az egyéb építmények építésének visszaesését elsősorban az uniós forrásból végzett munkák 2015. végi befejeződése okozta. Októberben a legnagyobb mértékben a közműépítő vállalkozások termelése maradt el az előző év azonos időszakitól.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése 6,3, az egyéb építményeké 19,1, a speciális szaképítésé 12,1 százalékkal esett vissza.

Utakat épít az állam

A megkötött új szerződések volumene 11,9 százalékkal kisebb volt az előző évinél, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 54,2 százalékkal.

Az egyéb építmények építésére vonatkozó szerződések volumene ezzel szemben 52,9 százalékkal emelkedett, aminek fő oka néhány, útépítésekre kötött nagy szerződés volt. Az építőiparban a nagy értékű, hosszú megvalósulási idejű szerződések hónapról hónapra jelentős változást okozhatnak a volumenindexekben.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene október végén 23,9 százalékkal meghaladta az előző évi, alacsony bázist. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 0,2, az egyéb építményeké 42,8 százalékkal magasabb volt.

(privatbankar)

Bal-Rad komm: Hát valahogy így fest Döbrögisztán szárnyalása a júdáspénzek árnyékában! Ha időszakosan elapadnak?-itt a krach!

Persze Új Nemmzetthy Elythünk nem aggódik! Négy évig még folyósítja a' zúnijó a lízingdíjat! Abból még lesz néhány kilométernyi út, meg párezer négyzetméter lebetonozott közterület. Csupa uniós elvárás.

“Magántőkéből"-érts az Eximbank Új Nemmzetthy Elythnek-nyújtott “hitelből"-meg majd épülnek csodás irodaházak az idevágyó spekulánscégeknek, meg lakóparkok azok főnökeinek.

MAGYAR TULAJDONÚ gyárak, üzemek!-azok azok nem fognak épülni. Ez is uniós elvárás. Mi több!-követelmény! Nehogy már MAGYAR GAZDASÁG LÉTESÜLJÖN! Hiszen akkor véget érne a gyarmati lét! AMI UNIÓS ELVÁRÁS!

http://www.balrad.com/2016/12/16/dobrogisztan-tundoklese/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NAV-botrány: "Bizonyított fiktív számlázás volt a legtöbb üg
  2016-12-16 09:25:40, péntek
 
  2016-12-16 08:30:00

NAV-botrány: "Bizonyított fiktív számlázás volt a legtöbb ügyben"


Nem számítottam több vádemelésre, az volt a papírforma, hogy egy vádemelés lesz, a többi ügyben pedig lezárják a nyomozást - ezt Horváth András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Lejátszás
A NAV volt dolgozója szerint ez a megszüntető határozat régen megvolt, csak vártak vele 3 évet, mert így nem veri ki annyira a biztosítékot az embereknél, mintha a botrány kirobbanása után közvetlenül lezárták volna az ügyeket. Hadházy Ákos pedig arról beszélt, hogy ez egy rendkívüli jelentőségű ügy, a vizsgálati dokumentumokból az derül ki, hogy az egészben igaza volt Horváth Andrásnak, a NAV-os vezetők nem engedtek elindulni, vagy leállítottak nyomozásokat. Horváth András kijelentette: nincs megindokolva, hogy a nyomozóhatóság miért úgy döntött az ügyek többségében, hogy azok nem tekinthetőek bűncselekmények. A NAV volt dolgozója hangsúlyozta: a tanúk is alátámasztották a történteket, ha még így sem számítanak bűncselekménynek a történtek, akkor ki kell jelenteni, hogy rendszerszintű hibák vannak az adóellenőrzésben, hiszen kivételeznek a nagy adózókkal. Ez olyan óriási működési hiba, ami indokolná egy parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását, hiszen bizonyított fiktív számlázás volt a legtöbb ügyben - magyarázta.
Hadházy Ákos szerint laikusként is egészen elképesztő a történet, egy esetben 42 milliárdos adócsalás történt, tanúvallomások szerint megjelentek a NAV-os felsővezetők, akik leállították a nyomozást az ügyben. Az LMP társelnöke elmondta: ebben az ügyben az az érdekes, hogy a nyomozóhatóság behívta azokat az embereket, akik leállították az ügyet, ők azt mondták, valóban leállították az ügyet, mert külföldről sok időbe telt volna bekérni az adatokat, a nyomozó pedig azt mondta, jó akkor itt csak egy szakmai vita volt, és lezárta az ügyet. Hozzátette: a fő tanulság az, hogy különleges elbánásban részesülnek ezek a külföldi adózók. Horváth András kijelentette: még nincs vége az ügynek, mert nagyon sok nyitott kérdés maradt. Hadházy Ákos elmondta: ennek az ügynek nagyon komoly következményei voltak, legalább 3 milliárd forintot már biztos talált Horváth András a magyar embereknek.

atv.hu

http://www.atv.hu/belfold/20161216-nav-botrany-bizonyitott-fiktiv-szamlazas-volt- a-legtobb-ugyben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.