Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Elmehetünk a Pisába
  2016-12-17 17:32:37, szombat
 
  Elmehetünk a Pisába

Népszava|2016. dec 16. 16:21

Kész, vége, megoldottuk! A népünkre rontó Pisa elvtárs elmehet a Pisába. A magyar gyermekek bibliából kenterbe vernék az összes buddhistát, hát kapja be a világ többi része - Hoffmann Rózsa szíves közlése alapján. És ez valóban nagy vívmány. Mert micsoda dolog, hogy egy gyereknek esze van? Kell az az árokpucoláshoz? Még a végén mosogatni is megtanul a hülyéje és szamizdatból beszerzett térképpel kitalál Londonba a kis dög. Ahelyett, hogy idehaza különféle mutatókat javítana.

De, mint elébb írtuk, vége, minden rendben a magyar oktatásban. Hasítunk, mint vídia a vajban.

A titkosírásban beszélő Palkovics államtitkár beteljesítette princípiumát. A tanárok gennyesre keresik magukat, évi 13 hónap szabadságuk van, nem kötik őket stupid tantervek, a szellem szabadon szárnyal a kalitkában. Hittanból hamarosan világelsők lehetünk, csak ez a kommunista pápa ne lenne...

Hát mégis mi további dolga lenne még itt egy lelkészeti minisztérium magas vezetőjének? Az oktatás felvirágoztatása, a chaplini Modern idők magasan képzett szakembereinek kitermelése után mi más maradna egy hasbeszélőnek? Lám, ő lett a ,,vezető nélküli, valamint az elektromos hajtású járművek fejlesztésében és gyártásában való magyar részvétel koordinálásáért felelős kormánybiztos". Tényleg itt dübörög a kapuinknál az önvezető járművek forradalma, melyhez alátétszerelőt keresnek majd nálunk, s amire kvázi államminisztert kell kinevezni. Mondja még ezek után valaki, hogy ez a kormány még SMS-ezni sem tud...

Ámbár a mostani vezetés nélküliség ideája merész dolog, nem lenne jó, ha a nép értesülne róla.

Veress Jenő

http://nepszava.hu/cikk/1115072-elmehetunk-a-pisaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar úton a lengyel sajtó
  2016-12-17 17:23:08, szombat
 
  A magyar úton a lengyel sajtó

A közmédia már Varsóban is a kormányt szolgálja, közben a magáncégeket sakkban tartják

2016. december 17., szombat 15:18,
Csorbuló szólásszabadság. Ismerős eszközöket vet be a lengyel kormány a kritikus sajtó ellen


Ellenzéki lapok ellehetetlenítése, kormánypropagandára használt közmédia, pártkatonák pozícióba helyezése. Krzysztof Bobinski lengyel médiaszakértő beszámolója alapján ugyanazt teszi a sajtóval a kormányon lévő Jog és Igazságosság Pártja (PiS), amivel Magyarországon a Fideszt vádolják. A lengyel Unia & Polska intézet elnöke egy moszkvai konferencián sötét képet festett országa viszonyairól. Mint fogalmazott, a pártját eddig is vaskézzel irányító Jaroslaw Kaczynski a tavaly megnyert választások óta hasonló szigorral próbálja kézben tartani a sajtót is. Bobinski szerint az állami médiától már több mint százan mentek el, a kulcspozíciókba pedig a megbízhatóként nyilvántartott embereket ültettek. ,,Ha az autóban bekapcsoljuk a lengyel állami rádiót, a hírek azt harsogják, hogy minden rendben" - ismertette a helyzetet Bobinski.

Kaczynskiék persze nem elégednek meg az állami média irányításával, a magánkézben lévő kiadókat is megpróbálják befolyásolni. Bobinski szerint ennek kulcsa az állami hirdetési pénzeknek a kabinethez hű lapokhoz juttatása. Az ellenzéki lapok rengeteg reklámpénztől esnek el - a Gazeta Wyborcza bevétele ebből a szempontból 30 százalékkal lett kevesebb az idei év első kilenc hónapjában -, a PiS-szel baráti kapcsolatot ápoló kiadványok közül pedig volt, ahol meredeken emelkedett a befolyó pénzmennyiség. Bobinski szerint ráadásul a helyzet mára odáig fajult, hogy a magáncégek politikai állásfoglalásként fogják fel azt a döntésüket, hogy melyik médiumban hirdetik termékeiket. Úgy tűnik, jelenleg főleg a külföldi kézben lévő cégek és a multik azok, akikre a nem kormánybarát lapok támaszkodhatnak.

Tüntetés a parlamentnél
Tüntetők állták el a lengyel parlament minden kijáratát több órán át péntek éjjel. Jaroslaw Kaczynski csak rendőrségi fellépés eredményeként tudta elhagyni az épületet - jelentették hírügynökségek.

A tüntetők szerint a PiS a parlamenti tudósítások új szabályainak felállításával korlátozni készül a sajtószabadságot, és a törvényeket megsértve fogadta el a jövő évi költségvetést, amikor ellenzéki képviselők az ülésen tiltakoztak az új szabályozás ellen.

Több ellenzéki kiadványt közben kormányközeli üzletemberek próbálnak felvásárolni. Hasonlóra nálunk is akad példa, elég a TV2 tulajdonosváltására vagy a Népszabadság bezárására gondolni. Természetesen Lengyelországban is vannak külföldi kézen lévő médiumok, ezek értelemszerűen nehezebben befolyásolhatók, és nagyrészt biztos anyagi lábakon állnak.

Bobinski ismertetése szerint nem szívderítő a helyzet a regionális kiadványok terén sem. Egy részük jelenleg ellenzéki kézen van, egy részük pedig úgy próbálja kikerülni a bonyodalmakat, hogy nem foglalkozik politikával, inkább a helyi aktuális ügyekre koncentrál.

,,Senki nem szereti, ha kritizálják, ez természetes, Kaczynskiék viszont azt hiszik, olyan felhatalmazást kaptak a választásokon, hogy bármit megtehetnek" - mondja Bobinski. Emlékezetes, a PiS úgy tudta megnyerni a tavalyi választásokat, hogy az előtte nyolc évig kormányzó Polgári Platform sikeresnek mondható gazdaságpolitikát folytatott, az ország még a válság alatt is növekedési pályán tudott maradni. Csakhogy a kormányváltás óta nemegyszer tiltakoztak ezrek, vagy éppen tízezrek Kaczynskiék visszatetszést keltő döntései ellen. Emlékezhetünk, a katolicizmusáról és konzervatív elkötelezettségéről híres Lengyelországban óriási tömegek vonultak az utcákra, amikor kiderült, hogy a kormány jelentősen megszigorítaná az abortuszok szabályozását. Ennek ellenére a PiS jelenleg is toronymagasan vezeti a népszerűségi listát, a CBOS felmérése szerint 36 százalék szavazna rájuk, ha most lennének a választások, a Polgári Platform mindössze a voksok 16 százalékára számíthatna.

http://mno.hu/kulfold/a-magyar-uton-a-lengyel-sajto-1377002
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Közösségi értékmegőrzés”: megmagyarázta a Fides
  2016-12-17 17:11:07, szombat
 
  2016. december. 16. 15:33


,,Közösségi értékmegőrzés": megmagyarázta a Fidesz a budavári lakásmutyit




szerző:
hvg.hu

A budavári önkormányzat Fidesz-frakciója szerint az ellenzék le akarja járatni az I. kerület évtizedes lakásgazdálkodási rendszerét, amelynek lényege a ,,közösségi értékmegőrzés".
Közleményben igyekezett megvédeni az I. kerületi önkormányzat lakáspolitikáját a budavári Fidesz-frakció pénteken.

Állítják, hogy Nagy Gábor Tamás ,,polgármester lakáspályázatának ürügyén az ellenzék a kerület évtizedes lakásgazdálkodási rendszerét támadja, amely a Várban lakó polgárság hosszú távú megmaradását szolgálja".

Magyarázatuk szerint ,,a rendszer lényege, hogy az önkormányzati lakások bérleti díjai nem üzleti, hanem közösségi értékmegőrzés alapján kerültek meghatározásra". Hivatkoznak arra, hogy a vári műemléki védettség alatt álló lakások nem vásárolhatóak meg, bár állításuk szerint a baloldal korábban ezt szerette volna elérni.

,,A két évtizede változatlan rendszerhez a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség mindvégig ragaszkodott, és ehhez a választópolgárok támogatását is megkapta" - hangzik egy másik érvük.

Az I. kerületi Fidesz-frakció szerint ,,a jelenlegi támadás része annak a hadjáratnak, amelyet az ellenzék és az ellenzéki sajtó a kormányzati negyed költözése kapcsán a budai Vár ellen folytat". Azt szeretnék, hogy magán irodaházak helyett közintézmények, befektetési célú lakások és szálláshelyek helyett pedig továbbra is polgári otthonok maradjanak a Várban - tették hozzá.

A Magyar Nemzet november írta meg, hogy Nagy Gábor Tamás polgármesternek több saját ingatlanja van, mégis havi 81 ezerért bérel önkormányzati lakást a budai Várban, pedig piaci áron 200 ezer forintos havi bérleti díjat is kérhetnének a 71 négyzetméteres ingatlan használatáért. A bérleti jogot nyílt pályázaton nyerte el.

Később az Index arról írt, az egész pályáztatási rendszer átláthatatlan és titkos, az ellenzék szerint gyakorlatilag a polgármester dönti el a lakáspályázatok sorsát. Az eredmény ráadásul 5 évig titkos, a képviselő-testület csak akkor értesül a bérlő személyéről - illetve magáról a bérleti díjról -, mikor a bérleti szerződés meghosszabbításáról kell szavazni.

http://hvg.hu/itthon/20161216_megmagyarazta_a_fidesz_a_budavari_lakasmutyit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Bloomberg szerint komoly bajban van a magyar gazdaság
  2016-12-17 17:06:55, szombat
 
  Milyen gazdasági ág van magyar kézben ami meghatározó lehet?
Rohadt liberális sajtó. Nem azt emelik ki, ami pozitívum, mégpedig azt , hogy Madagaszkárt, Venezuelát simán verjük versenyképeség szempontjából. Persze az ilyen világra szoló sikereket elmismásolják. És azért ott van pl. Banghalades , na őket is lealázuk.


****************************



A Bloomberg szerint komoly bajban van a magyar gazdaság
24.hu

2016. 12. 16. 14:38


Úgy tűnik, hogy Orbán Viktornak épp nagyon jól megy, de csak politikailag, írja a világ egyik legnagyobb gazdasági magazinja, a Bloomberg. Azt írják, orbán Trump győzelme és a Brexit miatt igazolva érzi a saját menekült- és EU-ellenes politikáját, itthon pedig messze ő a következő választás esélyese.

De a lap szerint változik a háttérben a hangulat.

A Bloomberg szerint gyűlnek a felhők a magyar gazdaság egén, amit leginkább a korrupció és a versenyképességet csökkentő állami beavatkozások okoznak. Ezek pont akkor kezdik el megfojtani a magyar növekedést, amikor végre visszanyertük az értékelésünket a hitelminősítőknél.

A magyar történet a folyamatosan csökkenő növekedés, és a növekedési lehetőségek elvesztésének története. Ez pedig a rövidtávú célok miatt végzett államkapitalista beavatkozások miatt van.
- mondja Evghenia Sleptsova, az Oxford Economics elemzője.

A Bloomberg szerint Orbán ellenségei arra mutogatnak, hogy Magyarország folyamatosan zuhan a versenyképességi listákon. Most épp közvetlenül Madagaszkár és Venezuela előtt állunk átláthatóságban.

Megszólal a lapban Martin József Péter, a Transparency International vezetője is, aki azt mondja, Magyarország egy Patyomkin-gazdaság.

Kívülről jól néz ki, de belül folyamatosan épül le.



http://24.hu/fn/gazdasag/2016/12/16/a-bloomberg-szerint-komoly-bajban-van-a-magya r-gazdasag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor fejéből pattant ki az ötlet, hogy legyen 197 lő
  2016-12-17 16:44:18, szombat
 
  Ilyen az, amikor valaki valahogy kompenzálni akarja, hogy nem éri el a saját pöcsét.

- De jó az alakod!
- Köszi, minden nap lőtérre járok...

Graz SOS!!! Vagy az adag vagy a típus nem jó!
Ha még felfegyverezné a békemenetek szellemileg rokkant nyugdíjasait is, az nagyban növelné a biztonságérzetünket.

Ha csukott szemmel egy ujsag oldalara boksz 10x, akkor 9x hasznosabb dolgot talalsz el, amire penzt lehet kolteni. Meg a Blikkben is.

addig is azzal foglalkoznak nem az ezermilliárdokkal amik elrablásának manuális monoton rutinját a strómanjai által gyakorolja.
Annyian tódulnak majd, mint meccsre a stadionokba.

Ha meg nemteccik, akkor mind a 197 lőtér meg lesz hosszabbítva Bicskéig!
Oszt jónapot!


...ha pedig a 197 lőtér ellenére is túlsúlyos és beteges marad a magyar, akkor mindenkit kötelezni kell napi 1 órás sakkozásra NERileg. Elképesztő, hogy mindig van lejjebb és lejjebb. Nyilván szándékosan van ez igy , hogy folyamatosan elterelődjön a figyelem az általános ország fosztogatásról és a totális kudarcnak számitó gazdasági ámokfutásról. (Minden mutató szerint sereghajtók vagyunk már nem csak az EU-ban de régiós összehasonlitásokban is. Ez az elmúlt 6 év "eredménye"!)
Értem én hogy párthűség, meg "nincs jobb" meg "gyurcsány", de komolyan kérdem a még mindig a fideszrajongókat, hogy szerintetek meddig lehet feltétel nélkül mindent beszopni csak azért nert állitólag "nincs jobb", meg "azok is ezt csinálták"? (Ami mellesleg már kb 4 éve nem igy van, mert kb. 2012-ben túlszárnyalta a fidesz az összes korábbi kormányon lévő banda minden tolvaj és aljasság statisztikáját) .Csak az nem látja aki nem alarja, hogy ezek a "projektek" mind-mind arra kellenek, hogy újabb közpénz és EU milliárdokat szivattyúzzanak át a haveroknak. Kedves fidesz bértolnok aki ezt olvasod, vagy esetleg a még mindig rendületlenül hivő fidesz hivő honftársaim itt nem csak a lopás ténye a probléma, hanem az hogy a Ti gyerekeitek jövőjét is széthordják a barátaitok, nem csak azokét akik ezt folyamatosan szóvá teszik. Minden ellopott EU cent annak az esélyét csökkenti, hogy közelebb kerüljön az ország a nyugati szinvonalú jóléthez és szociális biztonsághoz, mert hogy ezek a pénzek ezt a célt kellene hogy szolgálják és nem pedig az Orbán dinasztia és oligarcha rendszer kiépitését. Érdemes lenne végiggondolni, hogy meddig lehet ezt a sok aljasságot életben tartani sőt tevőlegesen hozzájárulni. Egyszer vége lesz ennek is, és az Internet mindent megőriiz. Súlyos árat fognak azok fizetni akik nem fordulnak vissza erről az útról időben. A bérkommentelőknek baráti üzenet, hogy gondolkozzatok el ezen, minden egyes alkalommal amikor pártutasitás szerinti trollkodásba fogtok, mert tudjuk hogy, kik vagytok. Akik pedig csak meggyőződésből védik a védhetetlent, azoknak ideje lenne bevenni a piros kapszulát, aminek megrázó ugyan a hatása elismerem, de hosszú távon csak az lehet a megoldás...


******************************



Orbán Viktor fejéből pattant ki az ötlet, hogy legyen 197 lőtér Magyarországon, ahol bárki kedvére lövöldözhet

anarki ÉLETMÓD december 16., péntek 18:06


Ha valami úgy hiányzik ennek az országnak, mint egy falat kenyér, az 197 darab lőtér, ahol bárki kedvére lövöldözhet.



A valós, és lássuk be, teljesen jogos lövöldözési igény kielégítésére némi meglepetésre maga a magyar kormány vállalkozott: Lázár János miniszterelnök-miniszter szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány országos lőtérfejlesztési programot indít, amelynek keretében a következő három évben 197 lőteret hoz létre Magyarországon, összesen 27 milliárd forintból, vagyis egy lőtérre átlagosan 137 millió forintnyi közpénz jut.
A félreértés elkerülése végett: nem katonai lőterekről van szó, hanem olyan létesítményekről, ahová bárki bemehet lövöldözni, és amelyekből egyébként már most is van néhány tucatnyi az országban.
A Shooting Press néhány éve összesen 25 magyarországi lőteret sorolt fel a sarlóspusztai koronglőtértől a Waffenorg Kiképzési és Oktatási Bt. Kab-hegyi lőteréig.
Ezek a létesítmények a leggyakrabban sportegyesületként, esetleg ,,kiképzési központként" üzemelnek, és óránként néhány ezer-tízezer forintért, illetve 60-80 ezer forintos éves bérlet fejében biztosítanak önfeledt lövöldözési lehetőséget a legváltozatosabb fegyverekkel, amelyek között van forgótáras és automata pisztoly, sörétes puska és számszeríj is, nem beszélve az olyan, a lehető leghatékonyabb emberirtásra kifejlesztett assault weaponökről, mint az amerikai M16-os vagy a szovjet-orosz AK-47-es.
A lőterek weboldalai szinte egytől egyig felhívják a figyelmet arra, hogy szigorúan szakmai érdeklődők érdeklődésére tartanak számot, és aki nem szakmai érdeklődő, az be se lépjen az oldalukra.

Csak és kizárólag szakmai látogatóknak
Ha viszont egyszer valaki belép, sportérték ide, szakmai érdeklődés oda, gyakran olyan szöveg fogadja, mintha a Rambón meg Bruce Willisen szocializálódott, kiskamaszlelkű párbajhősök lennének a fő célcsoport. Mint ahogy feltehetően az is.
,,A híres-hírhedt .45 ACP lőszer »kirántja« az ellenséget a csizmájából, ezzel a pisztollyal ennek a lőszernek a hatalmas impulzusát is megtapasztalhatjuk. Remélhetőleg a fegyver megfelelő oldaláról. :-)" - írja például a Nagytétényi úti Gepárd lőtér a Glock 21-esről; a 0.22-es Smith and Wesson revolvert pedig azzal ajánlja, hogy ,,Ezzel az amerikai forgópisztollyal kipróbálhatjátok, milyen érzés westernhősnek lenni."

M16-os gépkarabély, magas sportértékkel.
,,Ez az a fegyver, amit legalább egyszer ki kell próbálni. De vigyázat! Függőséget is okozhat! - írja a fóti Magnum Lövészeti Komplexum oldala a lőtéren rendszeresített M16-os gépkarabélyról. - Ugyanis aki a kezébe fogta igen nehezen válik meg tőle. Az M 16-os alapfegyver .223 kaliberben méltán szerzett hírnevet magának, valamint klónjai ( M 15... ) a világ számos pontján teljesítenek példásan."
Sportos nemzet vagyunk, mégis túlsúlyosak, betegesek, tehát lőtér
Tény, hogy aki életében akár egyetlen pálcikát is eltalált a céllövöldében, jól tudja, hogy milyen kielégítő érzés példásan teljesítő fegyverekkel lövöldözni, és hogy ennek micsoda sportértéke van. De hogy jönnek vajon az üzleti alapon működő vállalkozások mellé a közpénzből létrehozott lőterek?
Újabb meglepetés: az ötlet nem mástól származik, mint Orbán Viktortól, aki idén májusban Dunaújvárosban jelentette be, hogy lőtereket akar az egész országba, sőt az egész ország minden egyes járásába.
A miniszterelnök tavasszal amellett, hogy az összes megyei jogú városba 50 méteres uszodát ígért, közölte: rövid távú terve az, hogy
mind a 175 járásban legyen lőtér, vívóterem és lovas központ.
Orbán akkor mindezt azzal indokolta, hogy ugyan sportos nemzet vagyunk, mégis túlsúlyosak, betegesek - szerinte erre lenne megoldás a rengeteg, közpénzből épített lőtér. Orbán ötlete nem sokkal később váratlan támogatóra lelt: maga a honvédelmi miniszter, Simicskó István állt ki a merész terv mellett.
A fekete lőpor bűvöletében
Simicskó július végén a sarlóspusztai lőtérkomplexumban közölte: ,,A Magyar Honvédség tízéves (2016-2026 közötti időszakra vonatkozó) fejlesztési tervének markáns eleme a társadalom felé történő nyitás. Ez leginkább
az önkéntes tartalékos rendszeren keresztül valósítható meg,
ennek egyik alapja pedig a lőkészség elsajátítása."
A kormany.hu-nak az eseményről készült, A fekete lőpor bűvöletében című beszámolója szerint a miniszter elmondta: ,,A cél olyan lőterek létrehozása, ahol a fiatalok biztonságos körülmények között megszerezhetik a szükséges tudást. Egy lőtérfejlesztési programot szeretnénk elindítani, egyeztetve a sportlövők szövetségével. Remélem, hogy a kormány hamarosan rábólint erre a törekvésre, és ilyen módon a sportlövészet tovább erősödhet, fejlődhet Magyarországon."

Simicskó hadügyminiszter a fekete lőpor bűvöletében. Fotó: Tóth László / kormany.hu
Mit ad isten, fél évvel a miniszterelnöki és hadügyminiszteri szándéknyilatkozat után, de még az év vége előtt a kormány hirtelen talált 200 milliárd elkölthető adófizetői forintot, és ezen a listán már szerepel a 197 lőtér (illetve lövészklub) 27 milliárdért, ami egyébként azt jelenti, hogy nemhogy minden járásba jut egy lőtér, de lesz, ahová több is.
És bár Orbán annak idején kifejezetten a sport címkével próbálta eladni a kormányzati lőtérfejlesztési programot, Simicskó nyilatkozata egyértelműen arra utal, hogy az állami, civil használatú lőterek létrehozásával a kormány valamiféle paralmilitáris előképzésben kívánja részesíteni a civil lakosságot, esetleg a lövészklubok létrehozásával a rossz emlékű, 1990-ben megszüntetett MHSZ mintájára akarja megvalósítani a civilek katonai felkészítését, a honvédség keretein kívül.
Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint a kormányzati lőterek létrehozásával ,,a Fidesz militarizálni akarja a magyar társadalmat", miközben ,,Magyarországon nincs átfogó kultúrája a fegyverhasználatnak és a fegyverviselésnek, mint például Amerikában, de nem is kell meghonosítani ezt a kultúrát, hanem békét kell teremteni a magyar társadalomnak."
A miniszterelnökségtől megkérdeztük, pontosan mi a kormány célja a lőterekkel, hogyan tervezi a létrehozásukat és az üzemeltetésüket, készült-e bármilyen háttértanulmány vagy egyéb dokumentum a kormányzati lőtérfejlesztési programról, és az megismerhető-e, de egyelőre nem válaszoltak.



http://444.hu/2016/12/16/orban-viktor-fejebol-pattant-ki-az-otlet-hogy-legyen-197 -loter-magyarorszagon-ahol-barki-kedvere-lovoldozhet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalomátvételi kísérlettel vádolta meg a tüntetőket a lengy
  2016-12-17 16:26:55, szombat
 
  Ilyen csekélységek miatt háborogni...a magyar jobbágy ilyesmi miatt az orrát se vakarja meg, ha a fél országott ellopják, meg kilöki a csipát a szeméből, aztán a másik felére fordul...
kedvencem, mikor a hatalmon lévők úgy állítják be a hatalom megszerzésére való törekvéseket, mint valami bűnös, gusztustalan cselekedet. Ez hatványozódik, mikor még az alapjuk is gyenge hozzá. :)
Síp volt náluk? Mert akkor megy a fideszes nyuggerkommandó a banyatankokkal rendet tenni :)
El kell indítani a CÖF-öt és a Békemenetelőket Warsóba, és utána már nem kell visszaengedni őket.
Tank vót?
terrorveszélyhelyzet van esetleg?...
(Ez a Kaczynski a mibarátunk, minta Erdogány?)
Ha ott végeztek, átjöhetnének hozzánk is, ne nekünk kelljen felállni a fotelból.
Fidesz szimpátiatüntetők buszai mikor indulnak?!
Most kérték kölcsön Polt Pétert, de állítólag nem adjuk, mert a hazának szüksége van rá.
Ideje imaláncot indítani lengyel hittestvéreinkért.


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ///////////////////////////////////////////////////////



Hatalomátvételi kísérlettel vádolta meg a tüntetőket a lengyel belügyminiszter

kulcsarrebeka KÜLFÖLD ma 13:04 138 367
Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter azzal vádolta meg szombaton az ellenzéki pártokat, hogy törvénytelenül át akarták venni a hatalmat, miközben az ellenzék második napja nem hajlandó elhagyni az alsóház üléstermét. Közben odakint másfél napja tüntetés folyik, többszáz és többezer fő között mozgó tömeg demonstrál a sajtószabaságért.

Demonstráció a lengyel parlament előtt. / AFP PHOTO / WOJTEK RADWANSKI
Ennek előzménye, hogy miután a pénteki ülésen kormánypárti többséggel megszavaztak egy parlamenti tudósításokat korlátozó törvényt, az ellenzékiek heves tiltakozásba kezdtek. Erre a szejm kidobta az ellenzéket az ülésről, és nélkülük egy másik teremben, illetve a folyosón tartották meg a napirend szerint következő szavazást.
"Úgy vélem, hogy ami tegnap történt, az illegális kísérlet volt a hatalom megszerzésére"

- mondta a belügyminiszter az elmúlt két nap történéseire reagálva a rádióban. (MTI)



http://444.hu/2016/12/17/hatalomatveteli-kiserlettel-vadolta-meg-a-tuntetoket-a-l engyel-belugyminiszter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó kis játszóteret építettek 12 millióból Versenden
  2016-12-17 16:25:28, szombat
 
  Viszont tavasszal kicserélik nyári gumira!
Méltó párja a 40 milliós kilátónak.
A pihenőpark és a kilátó közé pedig mehetne egy tanösvény.
100 milla környékén talán ki is jönne.
Vagy a kettő közt kisvasút szállíthatná az érdeklődő tömegeket.
Megállóval a téesz melléküzemág fodbalpályánál.
Így lopnak a profik. Szép, tiszta munka. Nem pöcsölnek háromszor lerakott térkővel meg kamutanulmánnyal a pandák migrációs szokásairól.
Mészáros Lőrinc két traktorjának a gumijai cserére szorultak, de nem akart fizetni érte, ezért kiírtak egy roma kultúrális pályázatot, amin ő 5 milliót nyert, és lepasszolhatta a régi gumikat. Az új gumikra a feláras számlát pedig "eszközbeszerzés" címén a roma alapítvány kapta.




******************************


Jó kis játszóteret építettek 12 millióból Versenden



kulcsarrebeka BELFÖLD ma 9:58 227 1349
Nem, ez nem igaz, igazából nagyon furcsa játszóteret építettek a baranyai Versenden. Az RTL Klub híradójából az Index szúrta ki, és így néz ki:

http://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--2RL_Ddsu--/c_limit,w_1160/6wuzChXP94loBj6Xs .jpeg


A helyi roma kisebbségi önkormányzat több mint 12 millió forintot nyert pályázaton a roma kulturális- és pihenőpark megépítésére (így hívják ezt az öt-hat darab sárga gumit ugyanis), de valamiért csak néhány sárga traktorgumiból és egy roskadozó kerítésből áll az egész. Korábban volt néhány faágakból összetákolt pad is az augusztus 20-án átadott "parkban".
Egy helyi fiatal szerint jó, hogy van a park, mert legalább kint vannak a szabadban a gyerekek, nem otthon számítógépeznek. A helyieknek tetszik a semmi, egyikőjük véleménye:
jó, szép, mást nem tudok mondani róla.

A roma önkormányzat nem nyilatkozott a híradónak, mi történt a 12 millió forinttal, de eszközhasználatra állítólag 5 millió ment el.





http://444.hu/2016/12/17/jo-kis-jatszoteret-epitettek-12-milliobol-versenden
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy: Lesz-e bejgli? 16-12-12
  2016-12-17 16:22:19, szombat
 
 
Karácsonyi jókívánságokat ismételgetett a jegybankelnök a Parlamentben, amikor az újságírók kérdezni próbálták. Matolcsy György az RTL tudósítójától például arról érdeklődött, hogy lesz-e bejgli az ünnepek alatt. Az év végi beszámolójában arról beszélt, hogy újabb növekedési fordulat várható, a Quaestor-ügyről pedig azt állította, a sikkasztást valójában a Magyar Nemzeti Bank leplezte le. Az MSZP szerint ez nem igaz, és Matolcsy György személyesen is felelős érte.


https://www.youtube.com/watch?v=IWocDOJVVoM&feature=share
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszelig ér a Diktatúra keze?
  2016-12-17 14:52:48, szombat
 
  Brüsszelig ér a Diktatúra keze?
Szóval már ott tartunk,hogy Orbán csicskása havasi Bertalan akit amúgy közpénzen tart el az országunk megengedheti magának,hogy a sajtó tájékoztatóról egész egyszerűséggel kiküldi az újságírót?
Azt,hogy Magyarországon tombol a diktatúra és a személyi kultusz az már köztudott amióta Orbán létezik!
De azt,hogy az Unión belül egész egyszerűséggel döntést és utasítást hozhat az ország legjelentéktelenebb és legnagyobb csicskája egy ócska kis sajtófőnök ez már mindennek a teteje!
Hol és hogy létezik az,hogy Uniós tagállamban a szabad sajtó és vélemény nyilvánítást korlátozhatja az Unió legnagyobb véreskezű diktátora!
Vegyük már tudomásul,hogy a sajtó egy nemzet egy nép hírnöke és ez a nép ültette hatalmi pozícióba a ma már a világ legnagyobb bűnözőjét a hatalomba!
Tehát minden egyes feltett kérdésre kutya kötelessége válaszolni ha nem ezt teszi megtagadja saját hazáját és annak polgárait!
Egész egyszerűséggel hazaárulók!

Gábor Garzo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lengyel ellenzék legalább próbálkozik
  2016-12-17 14:09:29, szombat
 
 
“Végül hajnali három óra körül a rendőrök kiszorították a bejárat elől a tiltakozókat, ezután Kaczynski és Beata Sydlo miniszterelnök gépkocsiba szálltak és elhajtottak..."
Pont mint 2012. január 2-án, amikor az alaptákolmányukat ünnepelte a narancsos rezsim, és az ellenzéki tüntetők miatt Orbánnak az Operaház hátsó ajtaján kellett be-, majd kimenekülnie. Ember kell ahhoz, hogy valaki kiálljon a nép elé - Orbán szavával éljek.
Új közösségi gondolkodású, harácsolási vágytól mentes magyar ifjú nemzedéknek kell felnőni, aminek tagjai már nem az ortodox felfogás béklyójában gondolkodnak és cselekszenek. Ennek a rendszernek teljesen fel kell számolni a parlamentarizmus pluralista formáját. Helyette a közösségeknek nyíltan kell választaniuk a képviselőiket, mely piramis rendszerben épülhet a csúcs felé. És ugyanilyen nyíltan is kell azokat fenéken billenteni, akik méltatlanná válnak a képviseletre. A hatalmi szerveknek kell válni a nép szolgálójává, és nem fordítva, ahogy az a jelenlegi történelmi szakaszban is van. Ez a valódi népképviselet, ahogy honvisszafoglaló atyáink is tették. Gézától kezdve igazából eltűnt a magyar nép önirányításának joga, és azóta sem tért vissza.










A lengyel ellenzék legalább próbálkozik

Közzétéve 2016-12-17 | Szerző: Admin

Könnygázzal oszlatták a tüntetőket a lengyel parlamentnél



Tüntetők állták el a lengyel parlament minden kijáratát több órán át péntek éjjel, Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság párt vezetője csak rendőrségi fellépés eredményeként tudta elhagyni az épületet - jelentették hírügynökségek.


A tüntetők szerint a PiS a parlamenti tudósítások új szabályainak felállításával korlátozni készül a sajtószabadságot és a törvényeket megsértve fogadta el a jövő évi költségvetést, amikor ellenzéki képviselők az ülésen tiltakoztak az új szabályozás ellen. Előzőleg a kijáratokat védő több száz rendőrt több száz tüntető vette körbe, azt skandálva, hogy addig nem teszik szabaddá az utat, amíg a Jog és Igazságosság (PiS) vezetője, Jaroslaw Kaczynski ki nem jön az épületből és nem beszél velük.




Hajnali 3-ig

A rendőrök először megragadták és megpróbálták eltávolítani a kapuktól a tüntetőket, amikor azonban újabbak érkeztek, felhagytak ezzel. Valamivel később hangosbeszélőn felszólították a tiltakozókat, hogy hagyják el a helyszínt, ellenkező esetben erővel távolítják el őket. További rendőri egységek is érkeztek az épülethez. Végül hajnali három óra körül a rendőrök kiszorították a bejárat elől a tiltakozókat, ezután Kaczynski és Beata Sydlo miniszterelnök gépkocsiba szálltak és elhajtottak - jelentette a Reuters a TVN24 lengyel televízió képsoraira hivatkozva. Jerzy Meysztowicz ellenzéki képviselő a TVN24 csatornának azt mondta, a rendőrség könnygázt használt, hogy feloszlassa a tüntetőket, akik megpróbálták útját állni az autóknak.


Félbeszakadt a szavazás

A pénteki parlamenti ülésen három ellenzéki párt azzal vádolta a lengyel parlament alsóházának elnökét, hogy megsértette az alkotmányt azzal, hogy a költségvetésről szóló zárószavazást áttette a parlament fő ülésterméből egy másik terembe és nem engedélyezte a szavazás közvetítését.

A lengyel parlament pénteki ülése volt az utolsó tervezett ülés az idén, a napirenden a 2017. évi költségvetés elfogadása szerepelt. A zárószavazás azonban félbeszakadt, miután ellenzéki képviselők elfoglalták a pódiumot, tiltakozva az ellen, hogy a szejm elnöksége korlátozni akarja a sajtó munkáját a szejmben.

Ezrek tiltakoztak

lbu

Az AFP hírügynökség azt jelentette, hogy az este folyamán több ezer tüntető gyűlt a parlament elé a Demokráciavédelmi Bizottság (KOD) ellenzéki mozgalom felhívására. Sajtóorgánumok sora tiltakozott Lengyelországban pénteken a tervezett korlátozások ellen.

Külön épületben

A szejm elnöksége által javasolt - 2017. január 1-jével életbe léptetni szándékozott - új szabályok szerint az újságírók nem az ülésteremben, hanem egy külön épületben dolgoznának egy sajtóközpontban. Az ülésterembe csak öt kiválasztott televíziót és néhány újságírót engednének be.

A szejm elnöksége szerint a jelenlegi szabályok káoszhoz vezettek. Csütörtökön újságírók tüntetést rendeztek a szejm bejáratánál és sajtóorgánumok sora tiltakozott “politikusmentes nappal" a tervezett szabályok ellen, amelyek véleményük szerint sértik a sajtószabadságot.
(origo)

Bal-Rad komm: A lengyel ellenzék sem igazán sokkal jobb mint a döbrögisztáni álellenzék, de legalább tesznek/próbálnak tenni valamit!

Ugyanakkor érdemes jobban odafigyelni a lengyelországi bulikra! Hiszen ha az EU valahol meg akarja törni a döbrögizmust, akkor arra Lengyelország a legalkalmasabb.

http://www.balrad.com/2016/12/17/a-lengyel-ellenzek-legalabb-probalkozik/#comment -157166
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 1704
  • e Hónap: 12815
  • e Év: 166311
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.