Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Lesz, lesz, lesz
  2016-12-18 13:00:12, vasárnap
 
 





LESZ, LESZ, LESZ


Egy román elemző szerint is: Lesz, lesz, lesz
2016. december 17. 13:15
Hunhír.info


Az elemző szerint Romániára is ráférne egy orbánista vagy trumpista fordulat, hiszen a román politikusok képtelenek bármilyen konkrétumot elérni, és a nép sem támogatja őket, a globalista tengely agymosott eszközei, és kitartóan követik erkölcsi és identitárius feldarabolási célkitűzéseiket.

A szerző kiemeli, hogy geopolitikai értelemben Románia kritika nélkül végrehajtja az USA direktíváit. A román politikusok meg voltak/vannak győződve arról, hogy ez lesz a nyertes irányvonal.

Mostanra már látszik, hogy a szomszédunk által képviselt irányvonal elbukott, ilyenformán megtörténhet, hogy Romániát néhány éven belül ismét feldarabolják. A szerző szerint nem az oroszok fogják megszállni Romániát, talán még az első vonalban sem lesznek.

Moldova Köztársaság Moldvával és Bukovinával egyesülve létrehozza majd Nagy-Moldvát. Bulgária elveszi Dobrudzsát. Magyarország Erdélyt. És ha úgy adódik, a szerbek is örömmel viszik majd a Bánságot. Akár még Románia felszámolására is sor kerülhet; nem lenne az első ilyen eset a történelemben, mint ahogy abban sem lennénk elsők, akiknek ilyenfajta vezetőkben van részük, akik ha nem hazaárulók (bár egyre több jel ezt mutatja, majd visszatérünk erre), akkor legalábbis ostobák és gazemberek" - jegyzi meg.

A szerző külön kitér Orbán Viktorra és megjegyzi, hogy nagyra értékeli mindazért, amit odahaza és a térségben tesz, de úgy gondolja, hogy a külügyminiszter, a kormányfőhelyettes és más tisztségviselők hibát követtek a romániai magyarok helyzetéről és a nemzeti ünnepről szóló nyilatkozataikban. Szerinte Orbán most úgy viszonyult a románokhoz, ahogyan a hajdani magyar gróf a neki alávetett román paraszthoz.

Románia a Brüsszel, Berlin, globalisták felé való kuncsorgásával és megalázkodásával gyenge, magányos, riasztó, káros és veszélyes e régióra nézve. A jövőben még gyengébb és még magányosabb lesz.

Hunhír.info - 888.hu


Link








Moldáv lap: Románia parazita állam, mások ősi területeit kebelezte be - elemző: el kell őket tüntetni a térképről

A Nyezaviszimaja Moldova című moldáv függetlenségpárti lap szerint Moldova expanzív célokat megfogalmazó szomszédja, Románia egy parazita államhoz hasonlítható, melynek lehetséges, hogy üt az órája a világrendszer átalakulásával.

A természetben 4100 parazita faj él - írja a cikk szerzője, Szvjatoszlav Mazur - ezek közös jellemzője, hogy egy gazdaállat vérét szívják, annak erőforrásait használják.

Az államok között is vannak paraziták, amelyek mások vérét szopják, ellopják mások kultúráját, történelmét, ezek az államok hatalmasra növesztik potrohukat, mielőtt aztán végleg összeomlanának.

A Nyezaviszimaja Moldova szerint a parazita államok mintapéldánya Románia, amely a római kor örökségére építi állami és terjeszkedő identitásának alapjait. ,,Románia, ezen mesterségesen létrehozott parazita állam agresszív vezetése, becsapva a világ közvéleményét, arra törekszik, hogy elfoglalja a szuverén és tősgyökeres Moldova földjét, olyan földeket, melyek soha nem tartoztak hozzá." A románok el akarják lopni a moldovaiak kultúráját, történelmét, művészetét, nyelvét, mindezt románnak nevezve. El akarják törölni a föld színéről a moldáv népet, moldáv történelmet, moldáv nyelvet.

Románia egy nagy blöff, egy parazita állam, amely Magyarország, Bulgária, Moldova ősi területeit kebelezte be, és ezeken élősködik - írja Mazur.

Románia csakis azért létezhet, mert külső hatalmak támogatják, maga Románia állam is külső erők jóvoltából, támogatásával születhetett meg a 19. század második felében. Ez lehet a veszte is, mert a korábbi világrendszer közelgő összeomlásával Románia léte is veszélybe kerülhet - írja a moldovai lap.


Moldovai politikai elemző: "Romániának el kell tűnnie a világ térképéről"

A Moldovai Köztársaság parlamentjének volt képviselője, a jelenleg politikai elemző Andrej Szafonov az orosz nyelvű nr2.ru portálon azt írta másfél héttel ezelőtt, hogy ,,Romániának el kell tűnnie a világ térképéről", ez lévén az egyetlen megoldás a román expanzionizmus megállítására.

Szafonov megemlíti, hogy Oroszország és Ukrajna külügyminiszterei Csernovicban fognak találkozni a moldovai-transzdnyeszteri konfliktus kérdésének megvitatására, a helyet nem véletlenül választva ki, hanem azért, mert Romániának Észak-Bukovinára vonatkozó területi követelései vannak.

Szafonov azt mondja, a találkozó ideális alkalom lehetne arra, hogy Oroszország és Ukrajna koordinálják a román expanzionizmus visszaszorítására irányuló erőfeszítéseiket.

,,Szembe kell néznünk a valósággal. A román expanzionizmussal szemben nem lehet félmegoldásokkal kiállni. Még ha Oroszországnak és Ukrajnának közösek is lesznek az álláspontjaik, nehéz meggátolni Ion Antonescu utódainak expanziós tendenciáit. Románia minden politikai rezsimje agresszív diplomáciai tevékenységet folytatott, mely expanzióért és sovinizmusért küzdött. Másodsorban Romániának erős és befolyásos szövetségesei vannak, mint például az Egyesült Államok, az Európai Unió és a NATO", írja Szafonov, megoldást is javasolva a románkérdésre.

,,Nyíltan ki kell mondanunk: az egyetlen mód egyszer és mindenkorra megszabadulni a román veszélytől az a román állam létezésének megszűnése és eltűnése a világ politikai térképéről".

Szafonov álláspontja szerint Románia térképről való eltűnéséhez együtt kell működniük mindazoknak az államoknak, melyek szenvedtek az oláhok miatt, vagyis Magyarországnak, Bulgáriának, Szerbiának, Ukrajnának, Oroszországnak és a Moldovai Köztársaságnak.

Magyarország megkapná az erdélyi történelmi területeket, a Moldovai Köztársaság egyesülne a román Moldvával, Ukrajna és Oroszország pedig átvenné ezen ország kisebbségek által lakott területeit, Dobrudzsa a bolgárokhoz kerülne vissza stb.

Romániát Vlachiára kellene szűkítené, véli Szafonov, esetleg királysággá válva.

Andrej Szafonov moldovai parlamenti képviselő volt a Szovjetunió idejében és aztán 1994-ig a Moldovai Köztársaság parlamentjében. 1992-től a tiraszpoli szeparatista rendszer egyik ideológusává vált.

(Orosz Világ - Kolozsváros - Brassó Infó - Romániai Sajtófigyelő nyomán)


Moldáv lap: Románia parazita állam, mások ősi területeit kebelezte be

Link



Európa 2035-ben: orosz szakértők magyar területi revíziókat jósolnak
Forrás: https://kuruc.info/r/4/106677/

Link



Egy román lap is elismeri: csak élősködnek Erdélyen, mely akár működőképes európai állammá is válhatna
Forrás: https://kuruc.info/r/8/107106/?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Link



Románia határa a Tiszáig tart és ne kelljen erre katonai erővel emlékeztetni a magyarokat?!

Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 4838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1588
  • e Hét: 9510
  • e Hónap: 31998
  • e Év: 209873
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.