|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016-12-20 23:59:52, kedd
|
|
|
Karácsonyi fekete-erdő kocka - egyszerűen
Hozzávalók
A tésztához:
8 db tojás
4 ek finomliszt
1 csomag sütőpor
8 ek cukor
2 csomag csokis pudingpor
1/2 tk mézeskalácsfűszer
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
2 üveg meggybefőtt
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
1/2 tk fahéj
A tetejére:
5 dl habtejszín
csokidara vagy reszelt csokoládé
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg összekevert szárazanyagokat: a lisztet, a pudingport,fűszert és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 170 fokre előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.
A meggybefőttet leszűrjük, és elkeverjük a levében a 2 csomag pudingport a cukorral és a fahéjjal.( Ha kevés a meggylé, felöntjük annyi vízzel hogy 6 dl legyen.) Pár szem meggyet félre teszünk a díszítéshez. Elkezdjük főzni és ha besűrűsödött, a meggyeket belekeverjük, és hűlni hagyjuk.
A tejszínhabot felverjük keményre. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, a tetejére simítjuk a habot, végül a tetejét megszórjuk csokidarával vagy reszelt csokival és meggyszemekkel.
Megjegyzés
Az ünnepek alatt a sok mákos és diós sütemény mellé jól fog esni egy kis meggyes sütemény!
Galcsill
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-12-20 23:56:40, kedd
|
|
|
Tojásos sült rizs pofonegyszerűen
Hozzávalók
15 dkg rizs (hosszúszemű)
3 db tojás (felverve)
2 gerezd fokhagyma (préselve)
4 db újhagyma (felkarikázva)
12 dkg zöldborsó (fagyasztott)
5 ek szójaszósz édes
1 db paprika (piros, felkockázva)
2 ek wokolaj Shan'shi
1 üveg babcsíra Shan'shi
Elkészítés
1. Megfőzzük a rizst 10-12 percig bő vízben, majd leszűrjük, átöblítsük, és hagyjuk lecsepegni.
2. Felforrósítjuk fel a Shan'shi wokolajat serpenyőben, és közepes hőmérsékleten megsütjük a tojást állandóan kevergetve.
3. Felforrósítjuk az olajat a wokban, és megpirítjuk benne a fokhagymát, az újhagymát, a piros paprikát, a Shan'shi babcsírát és a zöldborsót állandó keverés mellett 1-2 percig.
4. Hozzáadjuk a rizst, és összekeverjük a zöldségekkel. Végül belekeverjük a sült tojást, és ízesítsük Shan'shi szójaszósszal és sóval (ízlés szerint).
Megjegyzés
Shan´shi tipp:
A változatosság kedvéért adhatunk hozzá csirkehúst, sonkát vagy garnélát.
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-12-20 23:53:31, kedd
|
|
|
Egyszerű túrópötty (Túró Rudi golyó)
Hozzávalók
25 dkg túró
3 ek darált háztartási keksz
3 ek méz
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
15 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
Elkészítés
A túrót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a mézet és kekszmorzsát, valamint belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk.
Vizes kézzel apró golyókat sodrunk a masszából, és tálcára sorakoztatjuk őket. Legalább 30 percre a fagyasztóba rakjuk.
Közben az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Megmártjuk benne a golyókat, és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.
Megjegyzés
Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a sodrás és a bevonás. Aztán másodpercek alatt el is tűnik a tálcáról. Ízre nagyon hasonlít arra a bizonyos piros pöttyösre. Nem lehet belőle eleget csinálni.
Érdemes a golyókba fogpiszkát szúrni, annál fogva megmártani, majd egy darab hungarocellbe szúrni. A lehűtött túrón a csoki pillanatok alatt megköt, ezért érdemes gyorsan dolgozni.
AranyTepsi
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-12-20 23:50:50, kedd
|
|
|
Ravioli baconös tojáskrémmel
Hozzávalók
A raviolihoz:
40 dkg liszt
4 db tojás
1 késhegynyi só
2 ek olívaolaj
A töltelékhez:
6 db tojás
1 tk mustár
12 szelet bacon (kockázva)
só
frissen őrölt bors
A mártáshoz:
3 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
4 dl paradicsomlé
só
bors
friss bazsalikom
parmezán
Elkészítés
Egy tálban a lisztet kb. 5-6 perc alatt összegyúrjuk a tojásokkal, a sóval és az olajjal. Folpackba csomagoljuk, és 20-25 percig pihentetjük.
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg vízben megpucoljuk, és hűlni hagyjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, és a bacont 3-4 perc alatt ropogósra sütjük. A töltelék összes hozzávalóját (kivéve egy kis bacont, amit félreteszünk a díszítéshez) egy tálba tesszük, és egy villa segítségével összetörjük, majd krémesre keverjük (a bacon kisült zsírját is hozzákeverhetjük). Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 1-2 mm vékonyra, és egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével 6-7 cm-es korongokat szúrunk ki belőlük. A visszamaradt tésztát újra összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A tésztakorongok szélét egy ecset segítségével megkenjük a vízzel, a felére halmozunk a tojásos töltelékből, majd a maradék korongokkal befedjük őket. Belülről kifelé haladva lenyomkodjuk a tésztát, hogy jól összetapadjanak. Forrásban lévő sós vízben 6-7 perc alatt megfőzzük a raviolikat.
Egy lábasban felmelegítjük az olívaolajat. Rátesszük a megroppantott fokhagymagerezdet, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet. Hozzáadunk 1 dl-t a tészta főzővizéből, és további egy percig forraljuk. Sóval, borssal, finomra aprított bazsalikomlevéllel ízesítjük. A kifőtt raviolit tálra tesszük, és ráöntjük a szószt. Parmezánnal és pirított baconnel tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-12-20 23:47:32, kedd
|
|
|
Villámgyors zöldségleves fillérekből
Hozzávalók
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg karfiol
10 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó)
4 dl tej
1 csokor petrezselyem
2 ek olaj
8 dkg eperlevél
só
Elkészítés
A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A meghámozott karalábét felkockázzuk. A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira bontjuk. A borsót kissé felengedjük.
Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a kétféle répát, valamint a karalábét. Megsózzuk, felöntjük 4 dl vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a karfiolt, és ismét felforraljuk. Végül a levesbe szórjuk a borsót, hozzáöntjük a tejet, és alaposan megsózzuk. Kis lángon, lefedve továbbfőzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A tésztát kifőzzük forrásban lévő, sós vízben, majd leszűrjük, és a levesbe forgatjuk a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, ismét megsózzuk, majd azonnal tálaljuk.
SÁNDOR ADRIENN
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
252 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 740
- e Hét: 3612
- e Hónap: 8650
- e Év: 138357
|
|
|