Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Karácsonyi fekete-erdő kocka - egyszerűen
  2016-12-20 23:59:52, kedd
 
  Karácsonyi fekete-erdő kocka - egyszerűen

Hozzávalók

A tésztához:
8 db tojás
4 ek finomliszt
1 csomag sütőpor
8 ek cukor
2 csomag csokis pudingpor
1/2 tk mézeskalácsfűszer
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
2 üveg meggybefőtt
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
1/2 tk fahéj
A tetejére:
5 dl habtejszín
csokidara vagy reszelt csokoládé


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg összekevert szárazanyagokat: a lisztet, a pudingport,fűszert és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 170 fokre előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.
A meggybefőttet leszűrjük, és elkeverjük a levében a 2 csomag pudingport a cukorral és a fahéjjal.( Ha kevés a meggylé, felöntjük annyi vízzel hogy 6 dl legyen.) Pár szem meggyet félre teszünk a díszítéshez. Elkezdjük főzni és ha besűrűsödött, a meggyeket belekeverjük, és hűlni hagyjuk.
A tejszínhabot felverjük keményre. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, a tetejére simítjuk a habot, végül a tetejét megszórjuk csokidarával vagy reszelt csokival és meggyszemekkel.





Megjegyzés

Az ünnepek alatt a sok mákos és diós sütemény mellé jól fog esni egy kis meggyes sütemény!
Galcsill

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tojásos sült rizs pofonegyszerűen
  2016-12-20 23:56:40, kedd
 
  Tojásos sült rizs pofonegyszerűen

Hozzávalók

15 dkg rizs (hosszúszemű)
3 db tojás (felverve)
2 gerezd fokhagyma (préselve)
4 db újhagyma (felkarikázva)
12 dkg zöldborsó (fagyasztott)
5 ek szójaszósz édes
1 db paprika (piros, felkockázva)
2 ek wokolaj Shan'shi
1 üveg babcsíra Shan'shi


Elkészítés

1. Megfőzzük a rizst 10-12 percig bő vízben, majd leszűrjük, átöblítsük, és hagyjuk lecsepegni.

2. Felforrósítjuk fel a Shan'shi wokolajat serpenyőben, és közepes hőmérsékleten megsütjük a tojást állandóan kevergetve.

3. Felforrósítjuk az olajat a wokban, és megpirítjuk benne a fokhagymát, az újhagymát, a piros paprikát, a Shan'shi babcsírát és a zöldborsót állandó keverés mellett 1-2 percig.

4. Hozzáadjuk a rizst, és összekeverjük a zöldségekkel. Végül belekeverjük a sült tojást, és ízesítsük Shan'shi szójaszósszal és sóval (ízlés szerint).





Megjegyzés

Shan´shi tipp:
A változatosság kedvéért adhatunk hozzá csirkehúst, sonkát vagy garnélát.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Egyszerű túrópötty (Túró Rudi golyó)
  2016-12-20 23:53:31, kedd
 
  Egyszerű túrópötty (Túró Rudi golyó)

Hozzávalók

25 dkg túró
3 ek darált háztartási keksz
3 ek méz
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
15 dkg étcsokoládé
2 ek olaj


Elkészítés

A túrót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a mézet és kekszmorzsát, valamint belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk.
Vizes kézzel apró golyókat sodrunk a masszából, és tálcára sorakoztatjuk őket. Legalább 30 percre a fagyasztóba rakjuk.
Közben az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Megmártjuk benne a golyókat, és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.





Megjegyzés

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a sodrás és a bevonás. Aztán másodpercek alatt el is tűnik a tálcáról. Ízre nagyon hasonlít arra a bizonyos piros pöttyösre. Nem lehet belőle eleget csinálni.
Érdemes a golyókba fogpiszkát szúrni, annál fogva megmártani, majd egy darab hungarocellbe szúrni. A lehűtött túrón a csoki pillanatok alatt megköt, ezért érdemes gyorsan dolgozni.
AranyTepsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Ravioli baconös tojáskrémmel
  2016-12-20 23:50:50, kedd
 
  Ravioli baconös tojáskrémmel

Hozzávalók

A raviolihoz:
40 dkg liszt
4 db tojás
1 késhegynyi só
2 ek olívaolaj
A töltelékhez:
6 db tojás
1 tk mustár
12 szelet bacon (kockázva)

frissen őrölt bors
A mártáshoz:
3 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
4 dl paradicsomlé

bors
friss bazsalikom
parmezán


Elkészítés

Egy tálban a lisztet kb. 5-6 perc alatt összegyúrjuk a tojásokkal, a sóval és az olajjal. Folpackba csomagoljuk, és 20-25 percig pihentetjük.
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg vízben megpucoljuk, és hűlni hagyjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, és a bacont 3-4 perc alatt ropogósra sütjük. A töltelék összes hozzávalóját (kivéve egy kis bacont, amit félreteszünk a díszítéshez) egy tálba tesszük, és egy villa segítségével összetörjük, majd krémesre keverjük (a bacon kisült zsírját is hozzákeverhetjük). Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 1-2 mm vékonyra, és egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével 6-7 cm-es korongokat szúrunk ki belőlük. A visszamaradt tésztát újra összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A tésztakorongok szélét egy ecset segítségével megkenjük a vízzel, a felére halmozunk a tojásos töltelékből, majd a maradék korongokkal befedjük őket. Belülről kifelé haladva lenyomkodjuk a tésztát, hogy jól összetapadjanak. Forrásban lévő sós vízben 6-7 perc alatt megfőzzük a raviolikat.
Egy lábasban felmelegítjük az olívaolajat. Rátesszük a megroppantott fokhagymagerezdet, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet. Hozzáadunk 1 dl-t a tészta főzővizéből, és további egy percig forraljuk. Sóval, borssal, finomra aprított bazsalikomlevéllel ízesítjük. A kifőtt raviolit tálra tesszük, és ráöntjük a szószt. Parmezánnal és pirított baconnel tálaljuk.





Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Villámgyors zöldségleves fillérekből
  2016-12-20 23:47:32, kedd
 
  Villámgyors zöldségleves fillérekből

Hozzávalók

1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg karfiol
10 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó)
4 dl tej
1 csokor petrezselyem
2 ek olaj
8 dkg eperlevél


Elkészítés

A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A meghámozott karalábét felkockázzuk. A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira bontjuk. A borsót kissé felengedjük.
Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a kétféle répát, valamint a karalábét. Megsózzuk, felöntjük 4 dl vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a karfiolt, és ismét felforraljuk. Végül a levesbe szórjuk a borsót, hozzáöntjük a tejet, és alaposan megsózzuk. Kis lángon, lefedve továbbfőzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A tésztát kifőzzük forrásban lévő, sós vízben, majd leszűrjük, és a levesbe forgatjuk a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, ismét megsózzuk, majd azonnal tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 252 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 740
  • e Hét: 3612
  • e Hónap: 8650
  • e Év: 138357
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.