Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Van, aki így ír a karácsonyról...
  2016-12-21 21:05:55, szerda
 
  Szerintem megfontolandó írás!
Légyszi, ne!! Ne süss idén is ötfélét ! Ne főzz huszonöt főre! Ne sírj a konyhában este tízkor a fáradtságtól! Ne akarj megfulladni a plázában tolongva! Ne szorítsa a torkod a fájdalom, hogy megint egyedül vagy hagyva a feladattal! Ne várd, hogy vége legyen az egésznek! 1. De a gyerekek... A gyerekeidnek légyszi, ne mutasd azt a példát, hogy a beledet ki kell tekerni karácsony előtt azért a két várható bókért. Szerintem nincs szükségük rá. Jó emlékekre: vidámságra és figyelemre van szükségük, nem aszalt szilvával töltött csirkére mazsolás rizzsel és négyszáz szem házi készítésű bonbonra. 2. De a szülőkkel/rokonokkal nem lehet... Nem, nem értenék meg az étteremből rendelt vacsorát, elhiszem. De a feleannyi süteményt, kisebb felhajtást, szolidabb ajándékozást meg fogják érteni, csak merd kimondani. “Fáradt vagyok, felnőtt vagyok, boldog akarok lenni és ehhez nem az kell, hogy még két tepsi zserbón dermedjen a csoki, hanem, hogy itt legyél velem, meg az unokákkal." Ha ez sem érthető... akkor ki miatt hozol éppen áldozatot? 3. De hát mégis egyszer egy évben... Ott a pont! Miért csak karácsonykor lehet ünnepelni? Különleges receptet kipróbálni? Találkozni a messze élőkkel? Ami ezek közül neked fontos (és nem nekem, vagy a szomszédnak, vagy a keresztanyunak), azt megoldhatod évközben is. Ami máskor sem fontos, azzal miért pont most kell foglalkozni? Nem kell irreális terheket vállalni és három napba belesűríteni azt, ahogyan egyébként élni szeretnéd az életedet. 4. De a dédi receptjétől/a fa illatától/a nagy ajándéktól lesz karácsony a karácsony... Rossz hírem van: a karácsony olyan, amilyenné teszed. A dédire emlékszel a mákos süti nélkül is, a facipelős hátfájás übereli a fenyőillatot és a nyolc havi hiteltörlesztés rá fog telepedni a következő évre. Ülj le és írd már össze, hogy mi az, amitől te, most, 2016 karácsonyán boldog lennél? Kérlek szépen, ne légy karácsonyi mártír! Tedd le idén a szokásokat, az udvariasságot és próbáld ki, hogy milyen egy kicsikét máshogy. Milyen, amikor kipihent vagy, nem vállalod túl magad, nincs aggódás és az van körülötted, aki igazán szeret és törődik veled.
 
 
0 komment , kategória:  KARÁCSONY II  
Ballag a szeretet a karácsonyi fényben
  2016-12-21 17:30:17, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KARÁCSONY II  
Karácsonyi ajánlás
  2016-12-21 17:28:27, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KARÁCSONY II  
A karácsony
  2016-12-21 17:26:35, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KARÁCSONY II  
AZ ÉV LEGCSODÁLATOSABB IDŐSZAKA Ez az év legcsodásabb idő
  2016-12-21 17:23:05, szerda
 
  AZ ÉV LEGCSODÁLATOSABB IDŐSZAKA

Ez az év legcsodásabb időszaka! De egyben a legzsúfoltabb, legelfoglaltabb időszak is sokak számára: megtervezni és elkészíteni a karácsonyi menüsort, utazáshoz készülődni, beszerezni az ajándékokat, és még sorolhatnám.

Könnyű felesleges stressz és nyomás alá kerülni. Azonban, ha tudatosan a helyes dologra irányítod az elmédet és a szívedet, akkor jobban fogod élvezni az ünnepeket, és meg fogod tapasztalni a békességet és megelégedettséget, amit Isten tartogat a számodra.

Kérlek, vedd fontolóra a következőket: amikor a mennyben leszünk, Isten nem fogja megkérdezni, hogy hány ember volt a karácsonyi listánkon. Nem fog kérdezgetni arról sem, hogyan díszítettük fel az otthonunkat, vagy milyen tökéletesen sikerült az asztalt megterítenünk.

Természetesen semmi baj nincs az ajándékvásárlással, a díszítéssel és egyebekkel, csak arra kell figyelnünk, hogy megtartsuk a helyes prioritásokat. Isten számára az emberek a legfontosabbak, ezért nekünk is az embereket kell a legfontosabbnak tartanunk. Amikor megáldunk másokat, szeretettel, tisztelettel vesszük körül őket, és értékeljük őket, akkor ezzel Istent tiszteljük meg.

Isten vágya az, hogy élvezd ezt az ünnepi időszakot. Nagyon fontos vagy Neki. Amikor úgy érzed, hogy a világ nyomása elhatalmasodik és elborít, gondolkodj azon, hogy nem a véletlen műve, hogy itt vagy. Isten a saját képére teremtett és céllal helyezett ide. Hatalmadban áll befolyásolni a légkört magad körül.

Légy te az, aki meghatározza a családi légkört azzal, hogy szeretettel és tisztelettel bánsz velük. Tedd meg azt a plusz mérföldet, és bátorítsd, emeld fel őket. Érj oda időben a családi összejövetelekre. Féltve őrizd a békességet, még ha nem is értesz egyet mindenkivel.

Tiszteld az Urat azzal, hogy tiszteled az embereket, akiket az életedbe helyezett, és élvezd az évnek ezt a csodás időszakát.

,,Akkor a király így válaszol majd: ,,Igazán mondom nektek: amikor segítettetek a testvéreimnek — akár a legkisebbnek is —, akkor nekem segítettetek."" (Máté 25:40)

Victoria Osteen



 
 
0 komment , kategória:  KARÁCSONY II  
Szuromi Esztertől kaptam
  2016-12-21 16:26:25, szerda
 
  A szeretetet nem pótolja semmi...

"Lehet élni ház, autó, csillogó ékszerek nélkül....Pótolható.....Csak a szeretetet nem pótolja semmi. Nélküle éhezik a lélek, haldoklik a szív! A szeretet csodáját őrizni kell... Dédelgetni... osztozni rajta és megköszönni, amiért megadatott. Ezt felejtik el sokan.
Amink van, természetesnek hisszük, hogy holnap is meglesz. S itt követjük el a hibát...... Semmi sem természetes. Sem a levegővétel, sem a megtett lépés, sem az erős szívdobbanás. Csak addig, amíg birtokoljuk. Addig, amíg, balga módon, úgy gondoljuk a miénk.
A csodákat, talán az látja, s éli meg igazán, aki járt a másik oldalán. Akinek meg kellett küzdeni minden apró lépésért, minden egyes szívdobbanásért. Aki nélkülöz - jobb emberré válik. Birtokába jut a Tudásnak......a tudásnak, hogy minden kifolyhat kezeink közül-csak a szeretet tüzét kell őrizni, mert ha az egykor odaajándékozott szeretet elvész - Mindenünk odalesz....S csak a SZERETET MENTHETI MEG A FÖLDET!!!"


Köszönöm Eszter!
 
 
0 komment , kategória:  KARÁCSONY II  
Mikor felidézzük a régi karácsonyt
  2016-12-21 16:19:11, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KARÁCSONY II  
Mint valamiféle meleg köd
  2016-12-21 16:16:58, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Akik már nincsenek velünk karácsonykor
  2016-12-21 15:23:52, szerda
 
 

Hűvös őszi napon a temetőbe mentem, de akit kerestem, már sehol se leltem. Rátaláltam mégis, neve egy sírkőre vésve, leültem hát csendben, a sír elé a földre. Föld fölötte, föld alatta itt maradt a fájó gyász, nem ölel már többé karja, koporsója néma ház. Nem kelti fel őt már se szó, se könny, se vegyszer, de mi nem feledjük el, hogy itt élt köztünk egyszer. Mécsest gyújtok, s lángjában kirajzolom arcát, újra itt van velem, látom mosolygását. Egy falevelet helyez a szél elém a földre, érzem, jelenlétét, így borul minden zöldbe. Mintha arcom simogatná, oly különös érzés, tudom, hogy jelen van, ez nem lehet kérdés. Arca lassan halványul a lángoló fényben, felállok a földről, s indulnék éppen. Most már elkullogok csendben, szemeim könnyektől törlöm, s szívemben az emlékeket örökké őrzöm.
 
 
0 komment , kategória:  Gyász  
Mi Atyánk
  2016-12-21 15:22:07, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 648 db bejegyzés
e év: 6874 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2878
  • e Hét: 5441
  • e Hónap: 45053
  • e Év: 273990
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.