Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Deres kökény
  2016-12-21 22:47:35, szerda
 
  Már megcsípte a dér



 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Shakshuka egyszerűen
  2016-12-21 20:19:52, szerda
 
  Shakshuka egyszerűen

Hozzávalók

3 ek olaj
2 fej lilahagyma, kockázva
1 db piros kaliforniai paprika (2 cm-es kockákra vágva)
1 db zöld kaliforniai paprika (2 cm-es kockákra vágva)
2 db paradicsom (2 cm-es kockákra vágva)
2 dl paradicsomlé

bors frissen őrölve
4 db tojás
2 csokor petrezselyemzöld (durvára aprítva)


Elkészítés

1. Egy nagyobb serpenyőt elkezdünk hevíteni, meglocsoljuk az olajjal, és rászórjuk a hagymát. Finoman sózzuk, majd 4-5 percig közepes lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát is, és további 4 percig pirítjuk.

2. Ezután a paradicsom következik, ami újabb 3-4 perc pirítást igényel. Ráöntjük a paradicsomlevet, megszórjuk a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig rotyogtatjuk.

3. Négy ,,lyukat" formázunk benne, beleütjük egyenként a tojásokat. Tovább sütjük 5 percig fedő nélkül, utána pedig 3 percig lefedve. Tálalásnál megszórjuk a maradék petrezselyemmel. Pirítóst vagy friss bagettet fogyasztunk mellé.





Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Pattogatott kukoricás sajttorta
  2016-12-21 20:10:06, szerda
 
  Pattogatott kukoricás sajttorta

Hozzávalók

7 dkg natúr pattogatott kukorica
5 dkg vaj
csipet só
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
25 dkg mascarpone
2-3 ek porcukor
A karamellsziruphoz:
10 dkg cukor
0,5 dl forró víz
1 tk friss citromlé


Elkészítés

Először elkészítjük a karamellszirupot. A cukor felét (5 dkg) magasabb falú edénybe tesszük, és közepes hőfokon megkaramellizáljuk. Ezután óvatosan a karamellhez adjuk a forró vizet és a citromlevet. Elkeverjük, és tovább melegítjük.
Amikor a karamell teljesen feloldódott a vízben, hozzáadjuk a maradék 5 dkg cukrot is. Ezután közepes hőfokon addig főzzük a szirupot, amíg sima, mézszerű nem lesz. (Lehűlve sűrűsödni fog, így ha már most nehezen nyúló lenne, kevés vizet még hozzáadhatunk.) Szobahőmérsékletűre hűtjük.
A natúr kukoricát lefedett lábasban, közepes hőfokon kipattogtatjuk. A sajttorta alapjához ebből két bögrényit morzsányi darabokra aprítunk. 3 dkg olvasztott vajat, 1-2 evőkanálnyi karamellszirupot és egy csipet sót adunk hozzá, összekeverjük. A kukoricás masszát a választott formá(k)ba szedjük és összetömörítjük. (Négy darab 7,5 cm-es átmérőjű formát használtam). Hűtőbe tesszük.
A krémhez egy kisebb edényben 2 dkg vajat olvasztunk, majd elkeverjük egy nagy bögrényi pattogatott kukoricával. Hozzáadjuk a tejszínt és felmelegítjük, néhány percig alacsony hőfokon gyöngyöztetjük. Félrehúzzuk, botmixerrel áttörjük, majd állni hagyjuk. 15 perc elteltével átszűrjük, ügyelve, hogy a pattogatott kukoricából jól kipréseljük a folyadékot. Az ízesített tejszínt hűtőbe tesszük.
A már hideg tejszínt habfixálóval habbá verjük. A mascarponét krémesre keverjük, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd ízlés szerint porcukorral édesítjük. A krémet a pattogatott kukoricás alapra szedjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára. A formákból kivéve a maradék karamellsziruppal meglocsolva tálaljuk.
A díszítéshez az alaphoz készített masszából keveset kiveszünk, és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük. (Ez opcionális.)





Megjegyzés

A karamellszirupból érdemes 3-4-szeres mennyiséget készíteni, mert csatos üvegben hetekig eláll és sokoldalúan felhasználható.
Hklarissz

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Zelleres tojássaláta, rántott csirkemellel
  2016-12-21 20:03:19, szerda
 
  Zelleres tojássaláta, rántott csirkemellel

Hozzávalók

A majonézhez:
2 db tojássárgája
1 ek mustár
1 csipet só
1 csipet porcukor
2,5 dl étolaj
1 tk citromlé
A salátához:
4 db tojás főve
8 rúd szárzeller (hosszában elvágva, felkockázva)
2 ek tejföl
A húshoz:
4 szelet csirkemell
2 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


Elkészítés

1. A majonézhez a tojások sárgáját egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót, és az egészet kikeverjük. Az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban egy habverő segítségével keverjük hozzá, amíg el nem fogy.

2. Vigyázzunk, hogy egyszerre ne adjunk túl sok olajat hozzá, mert kicsapódik, és a majonézünk szétesik. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A kész majonézhez hozzákeverjük a tejfölt.

3. A főtt tojásokat negyedeljük, és a zellerrel együtt óvatosan az alaphoz forgatjuk, majd hűtőbe tesszük.

4. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként bepanírozzuk, azután bő olajban kisütjük. A rántott húsokat a salátával tálaljuk.





Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Ham and eggs pirítóson
  2016-12-21 19:58:11, szerda
 
  Ham and eggs pirítóson

Hozzávalók

8 szelet sonka
4 ek olaj
4 db tojás
4 szelet toastkenyér

frissen őrölt bors
1 tk aprított snidling a díszítéshez


Elkészítés

A toastkenyerek közepét kiszúrjuk egy kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval. Egy nagyobb átmérőjű serpenyőt felhevítünk, meglocsoljuk 2 ek. olajjal, majd beletesszük a lyukas kenyérszeleteket. Ha nem férnek el egyszerre, két részletben sütjük meg.
A lyukakba ütünk egy-egy tojást, és közepes lángon 2 percig sütjük, majd letakarjuk a serpenyőt, és további egy percig hagyjuk a tűzhelyen. A kész pirítósokat tányérra tesszük, a serpenyőt újra felhevítjük.
Meglocsoljuk a maradék olajjal, majd két részletben pirosra sütjük a sonkaszeleteket is. Tálalásnál a tojást sóval, frissen őrölt borssal, snidlinggel ízesítjük. Friss paradicsommal, salátával is tálalhatjuk.





Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Álcázott hidegfront jön karácsonyra
  2016-12-21 19:52:54, szerda
 
  Álcázott hidegfront jön karácsonyra





Hétvégén itt a karácsony, de vajon fehér lesz-e a táj az ünnepek alatt, vagy ismét pihenni fognak a szánkók?

Szombat estig folytatódik a szürke, eseménytelen, napközben is fagyos idő, helyenként ónos szitálással, hószállingózással, így ahol kialakult némi hólepel,

az december 24-én még megmaradhat,

de az esti órákban egyre jobban megközelítheti hazánkat egy álcázott hidegfront, mely véget vet az egyhangúságnak. Kevés vegyes halmazállapotú csapadékra északon, északnyugaton számíthatunk, északkeleten esetleg gyenge havazás is előfordulhat.

Enyhülést hoz a hidegfront




Fotó: Bedőcs Gyula

December 25-ére többfelé feltámad az északnyugati szél, viszont ezzel együtt enyhülés veszi kezdetét, és napközben sokfelé meghaladhatja a maximum-hőmérséklet a +5 fokot, keleten, északkeleten lehet pár fokkal hidegebb. Helyenként számíthatunk kisebb esőre, de kezdetben északkeleten hószállingózás, havas eső, ónos eső is előfordulhat kis mennyiségben.


A maradék hó is elolvad

Karácsony másnapjára felszakadozik a felhőzet, legfeljebb a felhőátvonulásokból fordulhat elő néhol futó zápor. Enyhébb lesz a hajnal, már csak kevés helyen lehet gyenge fagy, napközben pedig az ország legnagyobb részén 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

A havazás aloldalunkon folyamatosan tájékozódhatnak a fehér karácsony esélyéről.

Borítókép: Ágics Évi

Írta: Berceli Balázs

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 252 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 559
  • e Hét: 3364
  • e Hónap: 11630
  • e Év: 128283
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.