Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Lappföldi képek az Állatok Világnapjára
  2016-12-24 20:49:54, szombat
 
 


Link

Lappföldi képek az Állatok Világnapjára: Link




Link

Ranua Wildlife Park Lappföld
Használjuk ki mi is a jó időt és látogassunk el Ranuába, a hatalmas parkban fekvő állatkertbe, ahol az állatokat, a természetes élőhelyeikhez hasonló környezetben láthatjuk.

Már az odavezető úton is megcsodálhatjuk a buszmegállókban épített, bájos házikókat, és figyelmesen kell vezetni, mert ilyen táblákkal is találkozhatunk.

A sétányon mókus szalad szembe, amikor megállunk egy tájékoztató táblánál, amely mellett egy furcsa kis műanyag lapátot látunk.
Mit gondolsz mire való? Szabad a gazda?
Télen ezzel a kis eszközzel kell lekaparni a havat és a jeget a tábláról, hogy el tudd olvasni.

A medvék ebédidejére érkezünk, és érdeklődve figyeljük, hogy milyen élvezettel falják a vegetáriánus kaját. Lehet, hogy kevés a fóka?

A szarvasok és az őzikék békésen legelésznek, a ragadozó madarak egykedvűen bámulnak a távolba.

Az állatkert egy erdő közepén van, valós természeti környezetben, de az emberektől elzárva. Sajnos az irdatlan mennyiségű szúnyogra ez nem vonatkozik.

Bővebben: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Lajhár világban
  2016-12-24 20:44:09, szombat
 
 


Link




Link




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
Norvég fjordok ködfátyolban - napsütésben
  2016-12-24 20:40:09, szombat
 
 


Link

Norvég fjordok ködfátyolban - napsütésben: Link




Link

Norvégia a fjordok országa
Ez az északi ország, melyet a fjordok földjének is neveznek, páratlan szépségű természeti látnivalókat kínál az utazóknak. A fjordok a világ egyik legnépszerűbb látványosságai, amelyek az UNESCO Világörökség részét képezik.
Mi is a fjord? A fjordok magas, sokszor szinte függőleges sziklafalakkal körülölelt tengeröblök, melyek medrét a gleccserek eróziója vájta ki évszázadok alatt, és a tenger elárasztotta ezeket az úgynevezett teknővölgyeket. Mélységük gyakran az 1000 métert is meghaladja.

Gyakran olyan sűrű a ködfátyol, hogy csak a kontúrja rajzolódik ki a meredek hegyeknek. A helyiek szerint előfordul, hogy évente kétszer is kisüt a Nap.

A Geiranger fjord:
Norvégia ezernél is több fjordja közül a Bergentől északkeletre fekvő Geiranger fjord talán a legszebb.
A mesébe illő vadregényes táj a hófedte hegycsúcsaival, a zúgó vízeséseivel és mélykék vizével Norvégia egyik legnépszerűbb turista látványossága. Sajnos a gyakori eső és köd miatt sokszor rejtve marad a szépsége.

Bővebben itt olvashatsz a témával kapcsolatosan: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Napelem vagy villanyszámla?
  2016-12-24 20:35:10, szombat
 
 


Link

Magyarországon betiltották a szélenergiát.
Magyarországon tiltott a szélenergia.

Sajnos ez nem vicc. Szeptember 15-én és 16-án jelent meg a Magyar közlönyben egy rendeletmódosítás mellyel Magyarországon betiltják az új szélerőművek telepítését.

A pontos megfogalmazás persze nem ez, mert Uniós szinten nem lehetne megvédeni ezt az álláspontot. Az Unióban ugyanis gőzerővel folynak a szélerőmű telepítések Németország, Dánia, Skócia partjainál.

A Magyar megoldás a következő: “Beépítésre szánt területen és beépítésre szánt terület határától számított 12 000 méteren belül - a háztartási méretű kiserőműnek számító szélerőmű kivételével - szélerőmű, szélerőmű park nem helyezhető el." Vagyis a települések 12 kilométeres körzetében tilos az új szélerőművek telepítése.

Az energiaklub felkereste az ELTE TTK Földrajztudományi Központjának egy munkatársát, aki egy geoinformatikai szoftver segítségével elkészítette azt a térképet, melyen pirossal jelzi a tiltott és fehérrel az engedélyezett területeket. A látvány egyértelmű, Magyarország teljes területén betiltották a szélerőművek telepítését.

Ha ez nem lenne elegendő, akkor még tartalék szabályok is vannak a törvényben: “A Magyar Honvédség által üzemeltetett radaroktól számított 40 kilométeren, valamint a katonai repülőterektől számított 15 kilométeren belül" is tiltott a szélerőmű telepítés. Valamint az egész ország területére igaz, hogy ha “csökkenti a honvédelmi és katonai képességet" akkor azonnal elutasítják a telepítési engedélyt.

Ha pedig a szélerőművel termőföldön szeretné telepíteni valaki, akkor egy olyan, legalább 3 éve jogerőre emelkedett nyilatkozatot kell csatolni a kérelemhez, melyben az ingatlanügyi hatóság a művelés alól kivonást engedélyezi. Tehát már több mint 3 éve kivonták, megkapta az engedélyt és most kéri a kérelmet...

Ha ez még mindig nem lenne elegendő, akkor még egy tartalék korlát: Csak már elavult technológiájú, maximum 2 MW teljesítményű és maximum 100 magasságba telepíthető szélerőmű. A szélről pedig elég közismert, hogy minél magasabban mérjük, annál erősebben fúj.

Összefoglalva: Tilos a szélerőművek telepítése, a modern, nagy teljesítményűeké még inkább tilos, ami gazdaságosan működne, az pedig már nagyon tilos. Bár a honvédség úgysem engedélyezné.

Miután több éve nem adtak ki engedélyt új szélerőművekre, a befektetők már nagyon igényelték a kormányzati lépést. Most megkapták.

A napelem adó után sikerült a szélenergia szabályozására még a vártnál is szigorúbb szabályt hozni.

Már csak azt nem értem, minek ez a sok apró lépés. Egyszerűbb lenne úgy kompletten betiltani a megújuló energiát.

Forrás: http://www.energiaklub.hu/blog/szabad-csak-nem-lehet

Forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Radnóti: Igazán attól fáj az ütés...
  2016-12-24 20:28:48, szombat
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Cseppely Zsuzsanna: Legenda járja
  2016-12-24 20:03:22, szombat
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Cseppely Zsuzsanna  
Gyökössy Endre: Karácsonyi ima
  2016-12-24 20:01:50, szombat
 
  Gyökössy Endre: Karácsonyi ima

Kedves Atyánk!

Most mindnyájan azokért imádkozunk, akik emberileg magányosak lesznek karácsony szentestéjén, és ha valamikor fájdalmas a magány, akkor ezen az estén kétszeresen vagy tízszeresen is az. Érettük imádkozunk, hogy ha magányosak is, ne legyenek egyedül, akkor se, ha csak egy szál gyertya lobog előttük. Az az egy szál gyertya jelentsen Téged, világ Világossága, Aki fénynek, vigasztalásnak, békességnek és erőnek jöttél közénk.

Most azokért imádkozunk, akiknek kétszeresen fáj a karácsony, mert valahol szétszóródva a világban még egy fenyőgallyat sem találnak, mert talán ott nincs is, talán csak egy borókaág, talán valami trópusi növénynek leszakított levele, de ők arra gondolnak, hogy itthon karácsony van. Talán gyermekünk, unokánk, bátyánk, szülőnk. Uram, add, hogy karácsony történjék szívükben, légy jó békességben velük, a mi szétszórtjainkkal, ezzel a szétszórt és szétdobált néppel.

Uram, azokért könyörgünk most,akik először töltik özvegyen ezt a karácsonyt. Múlt karácsonykor a párjuk még ott ült mellettük, és most azért lesz könnyes a szemük, hogy az a csók, amit azon a karácsonyon adtak, nem volt elég meleg. Uram, tanítgass bennünket, hogy míg élünk, meleg szóval szóljunk. Uram, bocsásd meg nékünk, hogy sokszor úgy megyünk el,hogy elfelejtettük megmondani a másiknak: jó volt, kedves volt, szerettük.

Uram,köszönjük gyermekeinket, akkor is, ha ők nem köszönnek meg bennünket. És köszönik a gyermekek a szülőket, még akkor is, ha sokszor már nyűgösek, öregek, morgolódók, kesergők, már kiesnek ebből a világból, mert idegenek. Kérünk, adj türelmet gyermekeinknek,hogy tudjanak hordozni bennünket öregecskén,sokszor érthetetlenül, másvilágból itt maradtnak.

Uram,hadd történjen karácsony, hogy férj a feleséget, feleség a férjet, gyermek a szülőt,szülő a gyermeket ne csak egy napig szeresse, hanem akkor különösképpen és jobban! Hogy te ott lehess, aki testet öltött Szeretet vagy.

És most azokért imádkozunk, akik már Nálad vannak. Tudjuk, hogy nem kell értük imádkoznunk, de nekünk jólesik rájuk gondolni, jólesik úgy gondolni rájuk, mint akik Nálad vannak, Benned vannak és Általad élnek. Nem tûzünk le kis gyertyákat a sírjukra,de most gondolatban megáldjuk az emléküket.

És most egyenként, és magam is Uram, arra kérlek, hogy ne mi legyünk, akik elrontjuk a karácsonyestét rosszkedvvel, mogorvasággal,idegességgel, kapkodással, morgolódással

Kérünk Urunk, hogy történjen bennünk és általunk, kis családunkban és ebben a nagy családban karácsony a Te Szent Igéd, Szentlelked által, a Te szent asztalod felett.

Ámen.
Szeretettel teljes, boldog és békés karácsonyt kivánok mindenkinek!




Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Áprily Lajos: Angyalok zenéje
  2016-12-24 19:59:52, szombat
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Boldog karácsonyt mindenkinek!
  2016-12-24 19:58:38, szombat
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Díszes szobában
  2016-12-24 14:38:46, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 365
  • e Hét: 2213
  • e Hónap: 13227
  • e Év: 119371
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.