Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Megkötözve voltam én
  2016-12-03 19:23:41, szombat
 
  Megkötözve voltam én, börtönöm sötét kövén,
Rabláncok alatt sorvadt az életem.
Koldus voltam, elhagyott,
Reményem is elfogyott.
Jézus fényt, szabadságot hozott nekem.

Kar: Szabad vagyok halleluja!
Szabad vagyok halleluja!
Halleluja! Jézus Krisztus megváltott.
Vérző keze az áldott.
Mellyel engem megváltott,
Széjjeltépett rajtam minden rabláncot!

Mióta szabad lettem, testvérem hidd el nekem
Rabláncoktól szabad lenni mily dicső.
Hogy a rabbilincs lehullt,
Eltemetve már a múlt,
Jézus vére volt ebben a fő-erő.

Kar: Szabad vagyok halleluja!
Szabad vagyok halleluja!
Halleluja! Jézus Krisztus megváltott.
Vérző keze az áldott.
Mellyel engem megváltott,
Széjjeltépett rajtam minden rabláncot!

Gyűjtött régi énekek
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Ne légy olyan kritikus! (3)
  2016-12-03 19:01:19, szombat
 
 

,,A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők" (Róma 12:10)

Az ítélkező lelkület talán nem rombolja le Istennel való kapcsolatodat, de biztosan korlátozza képességedet, hogy átéld szeretetét, jelenlétét és áldásait.

Figyeld meg, Isten volt az, aki leprát küldött Mirjámra. Azzal kezdte, hogy öccsét kritizálta, és azzal végezte, hogy érezte ennek következményeit az Istennel való kapcsolatában. Miért? Mert Isten odafigyel arra, hogy bánunk egymással!

Talán azon tűnődsz: ,,Miért csinál ebből ekkora ügyet Isten?"

Mert ha a bűnt választod, azzal a szenvedést választod magadnak. Minden, amit Isten bűnnek tart, árt neked. Minden. Amikor Isten valamire azt mondja, ne tedd, akkor ez igazából azt jelenti: ,,Ne okozz fájdalmat önmagadnak!"

Amikor azt mondja: ,,Ne kritizálj!", nem valamilyen élvezettől akar megfosztani.

Azt mondja, hogy az ítélkező lelkület ellenkezik azzal, akivé teremtett, amire elhívott.

Ahogy a halak arra lettek teremtve, hogy ússzanak, a madarak arra, hogy repüljenek, te arra lettél teremtve, hogy Istennel való közösségben élj - és az ítélkező lelkület gátolja ezt a kapcsolatot.

Még a nem kifejezetten vallásos emberek is tudatában vannak az ítélkezés negatív hatásainak.

Dr. David Fink a Release from Nervous Tension [Szabadulás az idegfeszültségből] című könyv szerzője, ezernyi mentálisan vagy érzelmileg sérült embert tanulmányozott. Két csoporttal dolgozott, a stresszesekkel és a stresszmentesekkel. Végül egy tény emelkedett ki: a stresszes csoport olyanokból állt, akiknek szokásuk volt a hibakeresés és a körülöttük élő emberek kritizálása. A másik oldalról a stresszmentes csoport tagjai szeretetteljesen és elfogadóan bántak az emberekkel.

Kétség sem fér hozzá, az ítélkezés önpusztító életmód. Ne válaszd hát!

Mai Ige * Bob Gass
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Ne légy olyan kritikus! (1- 2)
  2016-12-03 18:34:24, szombat
 
 

Ne légy olyan kritikus! (2)

,,Mert aki szeretne örülni az életnek, és jó napokat látni, óvja nyelvét a gonosztól..." (1Péter 3:10)

Isten kezelésbe vette Mózest, amikor hibát követett el. Az egyik vétke miatt nem is mehetett be az Ígéret földjére. Azt azonban Isten nem engedte, hogy más is bírálja Mózest - nem tehette ezt még nővére, Mirjám sem. Mit tanulhatunk meg ebből?

1) Mind hajlamosak vagyunk az ítélkező lelkületre. Mirjámnak nagyszerű tulajdonságai voltak. Ő mentette meg Mózest kisgyermek korában, és ő írt egy dicsőítő éneket, amivel Izráel a Vörös-tengeren való átkelést ünnepelte. De kritikus hozzáállásáért nagy árat fizetett - leprás lett.

2) A neheztelés kritikát szül. ,,Egyszer Mirjám és Áron Mózes ellen beszélt a kúsi asszony miatt, akit feleségül vett" (4Mózes 12:1). De valóban ez volt az igazi probléma? Nem. ,,Ezt mondták: Vajon csak Mózes által beszélt az Úr? Nem beszélt-e miáltalunk is?" (2. vers). Mózes felesége csak figyelemelterelés volt, az igazi kérdés Mózes sikere volt. Panaszkodásuk oka az volt: ,,Miért neki jár minden figyelem?"

3) Ha bármikor sikert érsz el, kritizálni fognak. A Biblia azt mondja: ,,Mózes pedig igen alázatos volt" (3. vers), de még ő sem tudta megúszni a fájdalmat, amit önjelölt kritikusai okoztak. Ez veled sincs másként, amíg élsz, mindig lesz valaki, aki hibát fog találni abban, amit teszel. Söpörd le magadról, és menj tovább!

4) Ha kritizáltál, bánd meg! Amikor Áron elismerte: ,,esztelenül vétkeztünk", Isten megkegyelmezett Mirjámnak, és meggyógyította. A legtöbben a kritizálást gyengeségnek fogjuk fel, Isten szemében azonban kifejezetten bűn. A bűnre pedig egyetlen megoldás van: meg kell bánni és többé nem elkövetni.



,,... esztelenül vétkeztünk!" (4Mózes 12:11)

Amikor Mirjám bírálta öccsét, Mózest a felesége miatt, az Úr meghallotta, és leprával verte meg.

Talán olyan családban nőttél fel, ahol mindig mindenkiben a hibát keresték, és most ugyanezt hallod a saját hangodban, amikor a gyermekeiddel beszélsz. Nem tudod élvezni Isten áldásait, mert úgy lettél programozva, hogy folyton ellenőrizz, szőrszálhasogatóan viselkedj, és véleményt formálj - általában negatívat.

A Biblia azt mondja: ,,aki szeretne örülni az életnek, és jó napokat látni, óvja nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot" (1Péter 3:10).

A kritizálás definíciója (a másokban észrevett hibákkal foglalkozni anélkül, hogy jó tulajdonságaikat tekintetbe vennénk) elgondolkodásra kellene, hogy késztessen. Először is itt van az ,,észrevett" szó. Érzékelésünk gyakran nem pontos, mindig vannak olyan körülmények, melyeket nem értünk. Aztán következik a ,,foglalkozni". Hajlamosak vagyunk úgy végigmenni az életen, hogy azt mondjuk: ,,ez nem helyes" vagy ,,én ezt nem így csinálnám."

Azt mondod, te egy elemző gondolkodású ember vagy, hogy Isten ilyennek teremtett? Rendben van. A gond abból következik, ha leragadsz egy megfigyelésednél, és folyton azzal foglalkozol, nem tudod félretenni. ,,De hogyan tudnék segíteni valakinek, ha nem foglalkozom azzal, amit tesz?" - kérdezed.

Ezért olyan fontos a definíció utolsó része: ,,anélkül, hogy jó tulajdonságaikat tekintetbe vennénk." Nem baj, ha valakinek a hibáival foglalkozunk, mindaddig, amíg ezt nem ítélkező módon tesszük, hanem segítő szándékkal, megoldást keresve. Azt jelenti ez, hogy nyugodtan megbeszélhetjük a dolgot egy harmadik féllel is? Csak akkor, ha így tudjátok befejezni a beszélgetést: ,,Imádkozzunk ezért, tartsuk titokban, és igyekezzünk segíteni!"

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 835
  • e Hónap: 11888
  • e Év: 73189
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.