Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kohut Katalin: Szégyenük hála
  2016-12-04 21:35:19, vasárnap
 
  Kohut Katalin: Szégyenük hála


Bájos vagy, nekem a legszebb, legszeretteljesebb. Még mindig, de a butaságot nem szívelem, bánt. Itt élünk, két ember, akiknek össze kellene tartania. Én áldozataként a magyarok apokalipszisének, segítség nélkül és hatalmas kínok között a világ könyvtár skizopren szerelői helyett. Busta írta meg, hogy ez az aszkéta ünnepi cirkusz, melyre tódult a tömeg jegyeket venni, mert azt írták 1986-ban, hogy hatalmasnak látszottam. Karmikus börtön sorsát viseltem, míg ők szeretetben, védelemben éltek. Átléptek a holnapba jeruzsálemi apokalipszisként, új honfoglalókkal, felvéve a neveinket. Elzárkóztál, hogy viselkedésemmel nem értesz egyet, mert eszméltem, mi történik, hogy a győztes média és politika legyőzte a magyarságot, új történelmet írva maguknak.
Ez választott el minket, meg a hivatásod. Homokba dugott fejjel nem lehet várni arra, hogy más rendezgesse át a világot, visszaszámlálásra kerüljön az iszonyat, amit végrehajtottak emberré vált apokaliptikus csapásokkal egyetlen nagy közös áldozásban.

Soha többé nem írok a nagybetűs emberségről, nincs kiért, nincs miért, azt hiszem, örökre elveszett. A közmondás szerint, mielőtt lenézel valakit, vagy leértékeled, vedd fel a cipőjét, járt végig az útjait, s utána foglalj állást ügyében. Igazságérzeted átlagemberé. Megérted az elesetteket, de nem ismered az okokat. Együtt érzel a betegségekkel, de nem tudod, honnan vannak. Ahhoz, hogy véleményt formáljon valaki egy másik emberről, ismernie kell a világ titkait. Itt a legnagyobb baj az emberség volt, minden tökéletlenség és karmikus betegség miatt a magyarokat bántották. Az igazság nem rasszizmus.

Kihűlt a fogságban lévő szívem. Könyörögtem egy jó éjszakát levélért, hogy erőt adj a további haldoklásomhoz. Itt megbicsaklott az emberséged, másodszor csalódtam. Elmúlott a csodálatom, az emberség számomra eltűnt a világból. Vége a dicső világ kezdete pár emberi családjának, kihaltak, családjuk nevét honfoglalók viszik tovább. Ünnepelnek, győzelmi tort ülnek a magyarok felett az egész országban.

Ketten összetartoztunk, azt hittem, örökre, szívemben a neved, de már csak űrnyi fájdalommal. Leértékelésed elviselhetetlen. Nem tudtam boldogságot, nyílt barátságot adni, mert mással kell foglalkoznom, leplezni azt, mit tettek velünk. Marcangol minden leírt szó, mert én voltam a szeretet és a megértés.

A politika apokalipszis a mindenkori lírai karámmal együtt, ennek realista ábrázolásával minden művésznek kötelessége foglalkozni, az igazságot és jövő értelmiségét kell képviselnie. A hazug apokaliptikus jeruzsálemi honfoglalók hatalmas szellemvilággal, kísérettel, utcanéppel, ördögökkel írásait én nem képviselném. Ez jelentené az emberséget, itt kezdődne a világosság. A világ láthatatlan seregével alkotók nem tartoznak az emberek közösségébe. A jók minden országból és a megmaradt pár ember jelentik, a Föld megmaradt realizmusát.

A jóság, a szeretet, a szorgalom, kedvesség, figyelmesség, tisztelet és szív-szerelem nem áradhat olyanok ellen, akik ezért büntetnek és leértékelnek.
Veled tanultam a beszédet, a leplezését a történteknek, a szerelmet. Mérges vagyok, mert fontosabb a magyarok áldozóinak végtelen hosszabbítása és önmaga futtatása. Ők jelentik az új országot már.

Rád találtam, szerettelek emberként. Engem nem tartasz annak. Örülök, hogy különb minden szereplő nálam, emberré váltak egész kelettel együtt egyetlen közös áldozásban.
Én folytatom az Új Bekezdés verseit felkiáltva, hogy hiába-írok, hiába, a szereplők szégyene hála.

2016. december 4.



 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: Készletek
  2016-12-04 19:13:46, vasárnap
 
 

Ezek a tárgyak, ruhák, könyvek, melyekre semmi szükségem e világon, ez a készültség, melyet örökké ápolni és gyarapítani kell, ez a rengeteg vacak, melyet örökké ápolni és gyarapítani kell, ez a rengeteg vacak, mely lassan beborít és eltemet... s közben tudni, hogy egy fogkefe, két rend angol ruha, hat váltás fehérnemű s a Hamlet, a Faust második része, a Biblia és a Háború és béke teljesen elég az élethez.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: A kamra
  2016-12-04 19:12:12, vasárnap
 
 

Minden évben egyszer benyitok az éléskamrába, s rosszkedvűen észlelem, hogy valahol hiba történt. Már a kamra méretei is lehangolnak: néhány polc fér csak el benne s a jégszekrény. Az igazi éléskamra, amilyet mindig szerettem volna, másfajta volt, boltíves, tágas és levegős, vasrácsos ablakokkal, rozsdás vasajtóval, a kőpadlón néhány métermázsa krumpli hevert, a sarokban állott a lisztes láda, több zsák kevert liszttel, a boltívekről szalonna, sonka és oldalas lógott le, s hosszú füzérben a szárított kolbász, az úrigomba és a piros paprika meg a hagymakoszorúk. A polcokon négyszáz üveg befőtt állott, katonás sorrendben; aztán a zsírosbödönök; a fűszerek s az üvegbura alatt a sajtfélék; s az alma és a szőlő, melyet száradni akasztottak fel télire. Ilyen volt az éléstár otthon a kassai házban. Mindebben volt valami pantagrueli bőség és igény; s valami középkori óvatosság is. Így kellett volna élni. De ez a pesti kamra, néhány befőttesüvegével, s a kis üveg igmándikkal a polcon, s a jégszekrénnyel melyben egy hízott jérce is alig fér el, ez már nem az igazi. Valószínű, hogy a hozzátartozó élet sem az igazi.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Kohut Katalin: Ébrenlét
  2016-12-04 06:49:48, vasárnap
 
  Kohut Katalin: Ébrenlét

fénytelen második advent
elborít sziszegő hóesés
arcomon nem simít a szeretet

lassan elfogy gyertyalángom
tanulsága sincs e tanításnak

vétek itt a tisztaság
vigaszom az éji asszony
ezüst holdfény melódiával

megkísért a lett volna
emberi élet látomása

már nem dúdolok öröm-ódát
fogoly-szívem sem esd kegyelemért
a vég a szabadulás örök álom

egy élet börtön fogságban
a hit elhagyott

gyötör ébrenléttel
a féktelen
az ember védelem nélkül

az apokalipszis lezárása
ezer éves szereplőkkel
sok-sok feszülettel
beteljesedett

a túlélők tort ülnek
győztek az élet felett

síri ágyam
a Szörnyeteg koporsója

2016. december 4.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 279
  • e Hét: 1408
  • e Hónap: 3767
  • e Év: 56033
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.