Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Szibéria
  2016-12-06 20:30:15, kedd
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Stan és Pan
  2016-12-06 13:22:09, kedd
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  video  
gif
  2016-12-06 13:19:04, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
graham lisztes rozskenyér
  2016-12-06 11:56:40, kedd
 
 




Hozzávalók

Hozzávalók 75 dkg-os kenyérhez, kb. 28 x 11 cm-es formához
az előkenyérhez:
12 dkg BL80 kenyérliszt
1 csipet só
1 csipet cukor
2,5 g friss élesztő
75 ml langyos víz
továbbá:
2,5 dl langyos víz
1 csipet cukor
1 dkg friss élesztő
8 dkg BL80 kenyérliszt
20 dkg Graham-liszt
5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
3 dkg zabkorpa
1,5 dkg burgonyapehely
1/2 dkg búzasikér
3 kávéskanál só
1 csapott evőkanál zsír
a szóráshoz:
len-, napraforgó-, tök- és/vagy szezámmag (ízlés szerint)

Elkészítés

Graham-lisztes, rozsos kenyér

Előző este összeállítjuk az előkenyeret: az élesztőt feloldjuk a cukros vízben, és a sóval elvegyített liszthez adjuk. Kézzel simára dolgozzuk, tálba tesszük, nejlonnal letakarjuk, és félretesszük.
Másnap hozzámérünk minden száraz hozzávalót. Beletesszük a zsírt, a sót, a cukros vízben feloldott élesztőt, és robotgéppel kb. 10 percig dagasztjuk; kissé ragacsos tésztát kapunk. Letakarva 15 percre félretesszük, ezután átgyúrjuk, majd 40-50 perc alatt nagyjából a háromszorosára kelesztjük. Lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és nagyjából 40 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megszórjuk magokkal, és feltekerjük. A sütőpapírral bélelt formába helyezzük, a tetejét bevágjuk, és konyharuhával letakarva további 30 percet pihentetjük.
Közben a sütő aljába kis edénykébe vizet rakunk, a sütőt légkeveréses üzemmódban 220 fokra melegítjük. A tészta tetejét vízzel lekenjük, maggal meghintjük, majd a sütőbe tesszük. 10 perc után a hőmérsékletet 180 fokra mérsékeljük, és további 20 percig sütjük. Ekkor a vizet kivesszük a sütőből (vigyázzunk, nehogy leforrázzuk magunkat!), a kenyeret kiemeljük a formából, és sütőrácsra téve még 15-20 percig sülni hagyjuk. Amikor kész, rácsra téve hagyjuk kihűlni.

http://katakonyha.blogspot.com
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mikulás
  2016-12-06 08:29:39, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 338
  • e Hét: 827
  • e Hónap: 2878
  • e Év: 31101
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.