Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
【Reggeli kijózanodás a háromszor egyperces trükkel
  2016-12-06 10:09:36, kedd
 
  Sokan korábbra állítják be az ébresztőórát, hogy még legyen idejük visszaaludni. Az ismétlődő óracsörgés miatt nehezebben térünk magunkhoz. A visszaalvással nem zárul le a teljes alvási ciklus, és ez ront az alvás minőségén. A befejezetlen ciklus ismétlődése akár eszméletvesztéshez is vezethet.

Tartsuk magunkat a háromszor egyperces szabályhoz, és könnyebb lesz az ébredés! Ébredés után maradjon az ágyban egy percig, majd egy percre dőljön neki a háttámlának, és végül újabb egy percre üljön az ágy szélére a lábát lelógatva. Ezzel a módszerrel gyorsan magához térhet, és tovaszáll az álmosság!

Kínai Orvoslás és Terápia
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
【A hőforrás az egészségmegőrzés titka】
  2016-12-06 10:08:01, kedd
 
  A tél a hőforrások alkalmazásának szezonja. Milyen szép is az élet, amikor barátokkal meleg vízben ülve beszélgetünk, sakkozunk! A hőforrás nemcsak pihentető, hanem gyógyító és egészségmegőrző hatású.

A hőforrás hatása három elemtől függ: hőmérséklet, anyag és tartalom.

A különböző hőmérsékletnek más és más hatása van. A 34-36 Celsius-fokos langyos fürdő nyugtatja a központi idegenrendszert és feszültségoldó. A 37-38 Celsius-fokos meleg fürdő enyhíti a véredényproblémákat, serkenti a vérkeringést és lazítja a feszes bőrt. A 39-42 Celsius-fokos forró fürdő javítja a vérkeringést, és élénkíti a test anyagcseréjét. Figyelem! A túl meleg víz akár kárt is okozhat!

A fürdőzés maximalizálhatja a hőforrás hatásait, ha egy nap alatt kétszer vagy háromszor fürdik, és minden alkalommal először alacsonyabb hőmérsékletű, majd melegebb vízben fürdik.

A fürdés ideje a hőmérséklet szerint változik. Általában a hőmérséklet fordított arányban van a fürdés idejével. A magas hőmérsékletű vízben 5-10 percig, az alacsony hőmérsékletű vízben pedig 15 percig fürödjünk. A vízszint sohase érjen a mellkas fölé. Minél magasabb a víz szintje, annál rövidebb legyen a fürdőzés ideje.

A magas hőmérsékletű hőforrásban jobban izzadunk, a száj kiszárad vagy szorító mellkasi fájdalmat érezhetünk. Ez normális állapot, és csupán a felgyorsult vérkeringés okozza. Ne folytassuk a fürdést, ha a pulzusszám percenként 120 fölé megy.

A fentiek csupán tájékoztató jellegű információk. A legfontosabb az, hogy a hosszabb fürdés nem hatékonyabb az egészségmegőrzés szempontjából

Kínai Orvoslás és Terápia
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
【Itt az ideje, hogy jól aludjon a szív】
  2016-12-06 10:05:50, kedd
 
  Egész életen át folyamatosan dolgozik a szív. A jó alvás fontos szerepet tölt be a szív pihenésében. Annak érdekében, hogy alváskor a szív teljesen kipihenhesse magát, csak a szív alvása után kezdődik a test alvása.

A szív jó pihenésének feltétele az, hogy a mentális állapot nyugalomban maradjon. Egy kínai közmondás szerint a jó alvás titkos receptje a gondtalanság. A hagyományos kínai orvoslás is azt javasolja, hogy zavaró dolgok nélkül feküdjünk le.

Most néhány olyan módszer következik, amelyek segítik a szellem és a szív alvását.

1. Ne kényszerítse magát aludni!
Nem szabad ,,törekedni" az alvásra. Ne siessen! Kapcsolja fel a lámpát, olvasson egy kicsit, vagy hallgasson zenét, utána feküdjön le.

2. Képzeljen el egy kellemes és nyugodt környezetet!
Egy vidéki tájat képzelhet el, amelyen marhák, lovak kényelmesen legelnek. De ha az ilyen képek nem segíthetnek a pihenésben, akkor felejtse el őket.

3. Hasi lélegzés
A hasi lélegzés jó a feszültség enyhítésére. Feküdjön le, és fordítson figyelmet a lélegzés ritmusára és mélységére. Miután meghallja a lélegzés ritmusát, kipróbálhatja a hasi légzést.

#alvás #egészségmegőrzés #szív
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
【Köhögsz? Sütök neked egy mandarint!】
  2016-12-06 10:03:07, kedd
 
  Süssön mandarint, hogy meggyógyítsa a hideg által okozott köhögést. A mandarin héjának belső részén levő fehér rész lekaparása után a héj vékony, külső piros része marad meg. Ez a rész szabályozza az Energiát, elűzi a köpetet, megállítja a köhögést. Ez az alapja a sült mandarin tünetenyhítő mechanizmusának.

Azért kell megsütni a mandarint, mert így a mandarin héjának gyógyító hatású anyaga a párolgás során beleivódik a mandarin húsába, amely ezután maga is gyógyító hatású lesz. A sütés után a mandarin kicsit keserű ízű lesz, ugyanakkor hatásosabb lesz sok más gyógyszernél.

Pálcikára, vagy bármilyen nyársra húzza rá a mandarint, majd a tűztől, lehetőleg faszén tüzétől megfelelő távolságban forgatva süsse meg. Három-öt percet elég is, akkor van kész, amikor a héj kicsit megpörkölődött.

1. Addig kell sütni, amíg a héj kicsit megég, ilyenkor a héj gyógyító anyaga már át tudott menni a mandarin húsába.

2. Miután elkészült, azon melegében meg kell hámozni. De a húst körülvevő fehér részt ne pucolja le. Csak a héjat nem szabad megenni.

A következő tünetek kezeléséhez alkalmazható:

1. Torokviszketés, száraz vagy fehér köpetű köhögés, például megfázás utáni köhögés, hideg szél miatti köhögés esetén.

2. Ha a köpet sárga, a nyelv piros, megdagadt és fáj a torok, akkor nem alkalmazható a sült mandarinnal való kezelés.

Kínai Orvoslás és Terápia
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2140
  • e Hét: 5007
  • e Hónap: 11379
  • e Év: 62170
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.