Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Egy férfi elmegy az orvoshoz alhasi fájdalmakkal. Az orvo
  2016-12-06 21:15:11, kedd
 
  Egy férfi elmegy az orvoshoz alhasi fájdalmakkal. Az orvos megvizsgálja, és azt mondja neki:
- Sajnálom, de magának egy nagyon ritka betegsége van. Az egyik tojása fából van a másik meg fémből. Így valószínű soha nem lehet gyereke.
- Az lehetetlen doktor úr, Pinocchio 8 éves, Terminátor meg 12.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Harrach Péternek kuss van
  2016-12-06 21:02:40, kedd
 
  Swan Edgar 2016-12-06

Harrach Péternek kuss van

Harrach Péter, példaképem az anyaságban, az Erzsébet-utalvány büszke várományosa, a vasárnapi boltbezárás melletti harc fáradhatatlan lovagja, a keresztényi erkölcsök letéteményese - akinek jár a nyugdíj és a képviselői fizetés egyszerre, szemben mindenki mással - új harcolnivalót talált magának. Most az van, hogy a kommentelők szájára kellene ráülni, mert süt belőlük a tömény gyűlölet és ráadásul alpári stílusban gyűlölködnek töményen.

Szerintem is ez az egyetlen probléma ebben az országban, mindjárt a vasárnapi boltbezárás után. Hogy csúnyán beszélnek a népek a neten és ezt feltétlenül kezelni kell. Javaslom, hogy tiltsa be valaki. A kormány, vagy a KDNP, esetleg személyesen Kövér László, neki amúgy is olyan a lelke, mint a hímes rét.

Egyébként Harrach Péter helyében én annak örülnék, hogy nem élőben, az utcán mondják el az emberek a véleményüket, hanem a komment-szekcióban. Addig jó Harrachnak és a kormánynak is. Az sokkal kínosabb lenne, ha az a rengeteg ember, aki pont nem a kormánypárt híve, hirtelen megelégelné a milliárdos korrupciót, a kilátástalan életét, a kirabolt, jövőtlen mindennapjait. Ha az utcára vonulna az a sok elkeseredett szülő, aki nem tud enni adni a gyerekének, mert az Orbán nevű szomszédjának megint kellett tíz szálloda, három tévécsatorna, vagy mert a nemzeti kaszinósné újabb fánkozót akart, estleg egy félkilós gyémántot a nyakába.

Harrachnak az lenne a kurvára kínos, ha azok az édesanyák és nagymamák az ablaka alá csődülnének, akik nem láthatják a gyermekeiket, unokáikat csak évente egyszer, mert el kellett menniük ebből az országból azért, hogy több hely jusson Tiborczéknak, hogy Matolcsy felvehessen még egy rokont, vagy szeretőt hat állásba, milliós fizetéssel, közpénzből.

Az is kellemetlen lenne, ha számonkérnék az ő párhuzamosan felvett nyugdíját és fizetését, a katolikus egyház pofátlan nyomulását, miközben naponta családok tucatjai kerülnek az utcára, gyermekek nem jutnak ételhez, fényhez, meleghez. Nyomorult egy ország az, ahol a politikából és a mi vállunkon élősködő senkiházi, arrogáns majmok odáig pofátlanodnak, hogy már abba is bele akarnak ugatni, ki, hogyan, hová, mit kommentelhet az egyetlen demokratikus, a szólás szabadságát őrző felületen, az interneten.

Értem én, hogy aggasztja a kormányt és külön Harrach Pétert az, hogy ebbe nem tudnak belepofázni, nem tudják betiltani, bezárni, megbírságolni. Kövér László, az ország legtahóbb büdöslábú görénye ki tudja tiltani a parlamentből az újságírókat, az ellenzéki politikusokat, de az internetről nem tudja kitiltani a valóságot. Igen, ilyenek vagyunk mi, földi halandók. Hozzuk a fájdalmainkat, a dühünket, leírjuk, kimondjuk. Hozzuk a gyűlöletet is, már akiben van ilyen. Bár szerintem nem gyűlölet ez, szimpla indulat, a tehetetlenség szította harag.

Aztán Harrach hogy fog szelektálni? Aki mondjuk a Szalonnán kurvaanyázik, azt bünteti, aki a kormány, vagy Orbán profilján engedi szabadjára a fideszes őstulkot, azt kitünteti?

Hogy is ne szakadna el a cérna az embereknél, amikor naponta kell megtapasztalni a Harrach-félék végtelen pofátlanságát, telhetetlenségét? Amikor az országban ezer helyre kellene a pénz, és látjuk a szétfolyó millárdokat. Andy Vajna éppen most kapott 11 milliárd forintot a filmalapba, tovább terjeszkedik, tovább szorít le mindenkit a pályáról. Mészáros Lőrinc mindent felvásárol, behabzsol és mindenre kap közpénzt vagy támogatás, vagy kedvezményes hitel formájában. Tiborcz István kamionszám tolja a számtalan vállalkozása valamelyikébe a jobb sorsra érdemes közpénzeket, vásárolja fel a katélyokat és újítja fel azokat uniós forrásból és állami támogatásból.

Itt semminek semmi következménye, itt egy Szijjártó teli pofával röhöghet bele a társadalom arcába, egy Rogán Antalnak soha nem kell elszámolnia arról, hogy miből keletkezett a vagyona. Ebben az országban olyan emberek lettek milliárdosok, akik az Orbán-kormány előtt sehol nem voltak, senkik nem voltak. Mindeközben pusztul a társadalom, a polgárság megszűnt létezni, a kormány semmi mást nem csinál, mint uszít és rombol, a fennmaradó időben pedig lerabolja az országot. Szervezetten, nyíltan, röhögve.

Ameddig Harrach Péter az alpári módon kommentelőktől és az irodalmi nyelven kommentelőktől kapja a fizetését, ameddig ő abból él jól, hogy az utolsó nyomorult közmunkás is adót fizet, ameddig neki azért van nyugdíja, fizetése, költségtérítése, egyéb juttatásai, mert az éhhalál szélén álló nyugdíjas is kinyögi a horrorisztikusan magas áfát, ameddig Harrach Péter - ha tevőlegesen nem is, de hallgatólagosan feltétlenül - részt vesz a polgárok kifosztásában, az emberek megnyomorításában, a nyíltszíni rablásban, addig Harrach Péternek kuss van. Kénytelen lesz elviselni az ordenáré kommenteket és ha csak ennyit lesz kénytelen elviselni, akkor nyugodtan csámpázzon el minden áldott nap a templomba és adjon hálát minden szentnek, hogy nem a bíróság előtt, rosszabb esetben nem a feldühödött emberek előtt kell számot adnia az elmúlt évekkel.

Bár én örök optimista vagyok és hiszek az igazságban. Egyszer számot kell adnia mindenkinek.


https://kolozsvaros.com/2016/12/06/harrach-peternek-kuss-van/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kisfiú a nappali szobában játszott az új elektromos vasú
  2016-12-06 20:38:31, kedd
 
  Egy kisfiú a nappali szobában játszott az új elektromos vasútjával, amit karácsonyra kapott. Anyja a konyhában mosogatott. Egyszer csak hallja, hogy
a vonat megáll, a fia meg elkiáltja magát:
- Hé faszfejek! Ha le akarnak szállni most húzzák le a belüket! Azok a seggfejek meg akik fel akarnak szállni mozogjanak mert indulni akarunk.
Az anya döbbenten hagyta abba a mosogatást, berohant a szobába és ráförmedt a fiára:
- Ebben a házban nem beszélünk így fiatalember! Most pedig felmész a szobádba és elgondolkozol a viselkedéseden.
A kisfiú felment a szobába, majd két órával késobb visszatért, és újra játszani kezdett a vonattal.
Anyja halotta, hogy a vonat megállt és a fiú így szólt:
- Azoknak akik most leszállnak szeretettel megköszönjük, hogy velünk utaztak. Ne felejtsék el magukkal vinni a poggyászukat!
Akik most szállnak fel kérem tegyék a csomagjaikat az ülés feletti tartóra. Hamarosan indulunk.
Az anya rettenetesen büszke volt, a fiú pedig folytatta:
- Azok pedig, akik ki vannak akadva a két órás kibaszott késés miatt, panaszukkal keressék fel a hülye picsát a konyhában!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Magyarország vánszorog a többiek után
  2016-12-06 20:36:26, kedd
 
  Magyarország vánszorog a többiek után


2016. december 6. 13:50


Bár a régió legtöbb gazdasága nem mutatott átütő erőt a harmadik negyedévben, a legrosszabb teljesítményt éves összevetésben mégis Magyarország mutatta - derül ki az Eurostat mai összegzéséből. A hazai GDP-növekedés még az eurózóna lendületétől is elmaradt egy hajszállal.


Románia GDP-növekedése volt a legmagasabb a régióban a harmadik negyedévben, délkeleti szomszédunk gazdasága 4,6%-os bővülést mutatott (éves alapon, szezonálisan igazítva). További három ország lehet elégedett a 3 és 3,5 százalék közötti növekedésével, míg Magyarország az 1,6%-os ütemével az utolsó helyre szorult a nyolc ország között.
Magyarország vánszorog a többiek után


A régió országaiban az EU-támogatások visszaesése jelent fékező erőt, de Magyarország esetében például szépen ellensúlyozta ezt a hatást a mezőgazdaság jó terméseredménye.

A magyar növekedés egyébként egy hajszállal elmarad az eurózóna bővülési ütemétől is (1,6% vs. 17%), vagyis jelenleg nincs igazán felzárkózási pályán Magyarország. Jövőre már érdemben gyorsabb lehet a magyar GDP-növekedés, érdemes lesz akkor is figyelni a teljesítményt régiós és uniós viszonylatban.
Magyarország vánszorog a többiek után

http://www.portfolio.hu/gazdasag/magyarorszag_vanszorog_a_tobbiek_utan.241060.htm l?utm_source=portfolio&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel_hirfutar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanító néni kérdezi a gyerekeket, ki hogyan képzeli el a Mik
  2016-12-06 20:34:03, kedd
 
  Tanító néni kérdezi a gyerekeket, ki hogyan képzeli el a Mikulást. Mindenki elmondja, hogy szerinte szánkón repül az ablakhoz, és úgy teszi be a
csizmáikba az ajándékot. Csak Móricka van eltérő véleményen:
- Szerintem a Mikulás odajön az ablakomhoz, letolja a gatyáját és lesz*rja a párkányt.
- Na, de Móricka! És mégis hogy jutottál erre az elképzelésre?
- Mert a szüleim azt mondták, hogy rossz voltam, és ezért sz*rt kapok, nem ajándékot!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Eldőlt: a Posta viszi, de nem kapja meg karácsonyig mindenki
  2016-12-06 20:05:49, kedd
 
  MIÉRT NEM ORBÁN VISZI KI SZEMÉLYESEN MINDENKINEK!


****************************


Eldőlt: a Posta viszi, de nem kapja meg karácsonyig mindenki az Erzsébet-utalványt

Nem kapja meg karácsonyra minden nyugdíjas az Erzsébet-utalványát, de legalább kiderült, kik viszik ki nekik.

Megállapodott a kormány a Magyar Postával: a postások vihetik ki a tízezer forintos Erzsébet-utalványt - és a vele együtt járó Orbán-levelet - a nyugdíjasoknak. Lázár János, aki korábban még arról beszélt, hogy a Posta túl drágán vinné ki az utalványokat, tegnap kért ajánlatot mégis, mára pedig megszületett az egyezség is. A Magyar Posta a 24.hu-nak erősítette meg: ők kézbesítik az Erzsébet-utalványokat.

Az is kiderült, hogy nem kapja meg az ajándékát karácsonyra mindenki. A Posta most azt ígérte: azon dolgoznak, hogy legkésőbb az év végéig mindenkihez eljussanak az Erzsébet-utalványok.

Az eredeti tervek szerint azért a kormányhivatalok dolgozói postáskodtak volna, mert a Magyar Posta levelenként 482 forintot kért volna. Csakhogy a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete azt jelezte, hogy erre nem lesznek képesek, ezután pedig a kormány visszakozott.


https://www.facebook.com/censoredpages/


******


Azért nem a postás viszi az Erzsébet-utalványt, mert akkor a nyugdíjas azt hinné, hogy az minden hónapban jár.
"Mivel a postás hozza a nyugdíjat, ha ő hozza ki az ajándék Erzsébet-utalványt is, akkor az a képzet keletkezhet, mintha ez egy rendszeressé váló juttatás lenne"
- magyarázta Kósa és nyomatékosította: "még a látszatát is kerülni kell, hogy minden hónapban jár majd".
(Kósa Lajos 2016.12.05. - TV2 reggel)
Update koradélután: Mégis a posta viszi ki az utalványokat. (Igaz a Magyar Posta hivatalosan még nem értesült erről, csupán árajánlat kérés fázisában van a dolog) 😃

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízből hárman nélkülöznek Magyarországon
  2016-12-06 16:24:49, kedd
 
  2016. 12. 6. 05:00

Tízből hárman nélkülöznek Magyarországon


A magyarok 30 százaléka él anyagi nélkülözésben, a többgyermekesek és az egyszülős háztartások igazán veszélyeztetettek.


Magyarországon tízből három ember él anyagi nélkülözésben - válaszolta a Világgazdaság kérdésére a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ők azok, akiknek gondot jelenthet például a hiteltörlesztés vagy a lakásfenntartás, a váratlan kiadások fedezése, nem nyaralnak, nincs kocsijuk, nincs pénzük fűtésre, illetve kétnaponta hús sem kerül az asztalra. A kilenc alapvető anyagi jószág legalább egyharmadától megfosztottak aránya 2012-ben volt a csúcson, 45 százalék felett.

A KSH múlt héten kiadott, az életszínvonalról szóló elemzéséből kiderült, hogy súlyos anyagi deprivációban a társadalom 16 százaléka él, ez a mutató 2012-ben 28 százalék volt. (Az anyagi javak 9 tételéből ők legalább 4-hez nem jutnak hozzá.) A nélkülözésben élők számának elmúlt három évben látott csökkenésében nagy szerepet játszott a reáljövedelmek növekedése, a devizahitelek forintosítása is.

A legalsó tizedben a havi átlagos jövedelem 28 ezer forint Fotó: Imre György
A szegénység különböző dimenzióinak - súlyos anyagi depriváció, jövedelmi szegénység, munkaszegénység - leginkább a 18 év alattiak, az egyszülős háztartások, az alacsony iskolázottságúak, a munkanélküliek és a romák kitettek. A gyermekes háztartások között magasabb a szegények vagy kirekesztődöttek aránya, habár az elmúlt években a családpolitikai intézkedések hatására a jövedelmi hátrányuk fokozatosan mérséklődött. A legrosszabb helyzetben az egyszülős háztartások voltak tavaly, ez az egyetlen háztartástípus, amelynek 2014-hez képest romlott a helyzete: tavaly 62,3 százalékuk tartozott a szegénység vagy a kirekesztődés által érintettek csoportjába, míg 2014-ben 56 százalékuk. A három vagy annál több gyermeket nevelő háztartásokat szintén az átlagnál nagyobb mértékben érintette a szegénység vagy a kirekesztődés kockázata, de arányuk 3,7 százalékponttal 38,4-re csökkent.

A társadalom kettészakadt állapotát tükrözi, hogy a szegények és a gazdagok (alsó és felső jövedelmi tized) között óriási a különbség. A legalsó jövedelmi decilisben az egy főre jutó éves nettó jövedelem 334 ezer forintot, az országos átlag kevesebb mint 30 százalékát tette ki. A legfelső tizedben ugyanez 2 millió 743 ezer forint volt, az átlag 2,4-szerese. A 2000-es évek első felében a Gini-index, valamint az alsó és a felső jövedelmi ötöd hányadosa is az egyenlőtlenségek csökkenéséről tanúskodott, 2009-et követően viszont a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése indult meg. Az utóbbi 3 évben ez a folyamat megállt, de érdemben nem csökkent a különbség.

Hazánk ezekkel a trendekkel euró­pai viszonylatban a ,,közepesen egyenlőtlen" országok közé sorolható a KSH szerint. Az unió országai közül a balti államok, valamint Románia és Bulgária jellemezhető a legnagyobb egyenlőtlenségekkel, míg szűkebb környezetünkben Szlovénia, Szlovákia és Csehország mellett a skandináv államokban a legkisebbek a jövedelmi egyenlőtlenségek a Gini-együttható alapján.

A háztartások jövedelmi helyzete az ország régióiban nagymértékben különbözik. Tavaly a legjobb helyzetben továbbra is Közép-Magyarország volt, ahol az egy főre jutó éves átlagos bruttó jövedelem 1,34 millió forint, 16 százalékkal magasabb, mint az országos átlag. Legkevesebb éves átlagos jövedelemmel az Észak-Alföld régióban rendelkeztek a háztartások, egy főre vetítve 917 ezer forinttal. A régió lemaradása növekedett 2014-hez képest: a jövedelmi szint az országos átlaghoz képest 2015-ben 20 százalékkal alacsonyabb volt, míg 2014-ben 17,3 százalékkal maradt el az átlagtól. Az országos átlagot meghaladó fejenkénti nettó jövedelemmel Közép- és Nyugat-Dunántúlon rendelkeztek a háztartások.




http://www.vg.hu/gazdasag/tizbol-harman-nelkuloznek-magyarorszagon-478828?utm_sou rce=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illiberális Béla soha az életben nem fogja megérteni
  2016-12-06 16:22:31, kedd
 
 
Illiberális Béla soha az életben nem fogja megérteni


Illiberális Béla és családja biztonságban és rendben éldegél. A családfő kemény kézzel irányít. Minden családtag leadja a fizetését, Béla osztja be, hogy mire költenek és mire nem. Nincs vita, az van, amit Béla elhatároz. Sem a felesége, sem a gyermekei, sem az idős szülők, sem a közelebbi, vagy távolabbi rokonság nem szólhat bele Béla döntéseibe.

Illiberálisék házát magas, szögesdróttal erősített kerítés védi. Sem belátni, sem bejutni nem lehet. A szomszédokkal nem állnak szóba, mert már régen összevesztek mindenkivel. Munka és iskola után azonnal hazamegy a család minden tagja. Béla szigorú napirendet ír elő. Mindenkinek megvan a maga feladata. A feleség főz, mos, takarít, a gyermekek tanulnak, a nagyszülők a kertet tartják rendben cserében az ételért és szállásért.

Béla eldönti, hogy milyen ruhája, frizurája legyen a feleségének, arról is határoz, hogy hol és mit tanulnak a gyermekei, mi lesz belőlük, ha felnőnek. Az is az ő kizárólagos döntése, hogy milyen függönyt vegyenek, milyen ruhákat vásároljanak, mi legyen az ebéd, mit nézzenek a tévében, mit hallgassanak a rádióban. Családilag. Béla nem dolgozik, mert irányítania kell a családját, de gond nélkül felvesz a házra hitelt és vásárol magának egy Ferrarit. Amibe a család nem ülhet be, mert nem férnének amúgy sem és csak összekoszolnák.

Béláékhoz soha nem jönnek vendégek. Akik jönnének, azokkal ők nem állnak szóba, akit meghívnának, azok meg velük nem állnak szóba.

Béláéknál rend van és fegyelem. Nincsen hangos szó, nincsenek viták. A döntések egy perc alatt megszületnek, hiszen Bélán múlik minden. A nagyszülők - amikor már nem képesek elvégezni a rájuk eső feladatot - a kert végén lévő fészerbe költöznek, a többi lom közé. Csak télig kell kihúzniuk, mert a bodegában nincs fűtés, úgyis megfagynak.

Béla rendkívül elégedett magával és meg van róla győződve, hogy minden a legnagyobb rendben van. Akkor csodálkozik el egy kicsit, amikor a gyerekei felnőnek és azonnal elköltöznek, soha többé nem néznek a szülői ház felé sem. És akkor csodálkozik, amikor egy vihar belecsap a házba, leég a tető, de a szomszédok nem segítenek oltani, a rokonok nem fogadják be a házaspárt. De Béla abban a tudatban éli le az életét, hogy ő mindent jól csinált.

Liberális Lajoséknál mindig nagy a nyüzsgés. Ahány szoba, annyi színre van festve, mert mindenki maga dönti el, ő milyen szobában akar lakni. A nappali színéről közösen döntöttek, mert azt együtt használják. Mindent megbeszélnek, sokat vitatkoznak. Néha csak húsvétra tudnak megegyezni benne, hogy milyen karácsonyfadíszt vegyenek.

Lajoséknál mindenki dolgozik, a családfő is. A nagyszülők családtagként élnek - mert hát családtagok is - megosztják a munkát. Nincs kerítés, állandóan nagy a jövés-menés. Mindig zajosak, mindenki egyszerre beszél, időnként előfordul, hogy ha mondjuk elromlik a vízcsap, senki nem hív szerelőt, vagy éppen hárman is hívnak. Olyankor eldöntik, hogy máskor előre megbeszélik.

Néha nevetnek, máskor sírnak, ordítanak, vagy énekelnek. Megsértődnek, kibékülnek. Ha baj van, akkor összefognak. Még akkor is, ha egy perce üvöltöztek egymással. Annak ellenére, hogy így élnek, valahogy mégis nagyobb házat tudnak venni, mint Béláék, jobb kajákat esznek, járnak színházba, koncertre, nyaralni. Igaz, senkinek nincs Ferrarija a családban, de a nagyszülőket ápolják az utolsó pillanatig, a rokonokat-barátokat örömmel látják. Ha baj van, segítenek a szomszédok, összefog a rokonság.

Amikor a gyerekek felnőnek, nem menekülnek a családi házból, legfeljebb egy utcával költöznek odább, de gyakran hazalátogatnak. Béláék soha az életben nem fogják megérteni, miért jó zajosan, vitatkozva, a döntéseket néha késve meghozva, nyitottan és rendetlenül élni. Azt főleg nem fogják soha megérteni Béláék, hogy miért akar mindenki Lajosék közelébe költözni, amikor náluk rend van, csend és fegyelem. Mégsem vonzó. Miért nem?


https://kolozsvaros.com/2016/12/03/illiberalis-bela-soha-az-eletben-nem-fogja-meg erteni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vendégírás: Ennek az oktatási rendszernek a végén egy rezerv
  2016-12-06 16:18:11, kedd
 
 
H. Andrea 2016-12-06


Vendégírás: Ennek az oktatási rendszernek a végén egy rezervátum áll


Teljesen természetes hangon meséli a messze távolba, Svédországba vetődött közeli ismerősöm, (apropó: érdemes leltárt készíteni a már távozott, és a még itthon maradottakról!) hogy tízéves, negyedik osztályos kisfia mit is kapott hétvégi házi feladatként. Kiválasztottak az osztályban közösen egy újságcikket - természetesen a gyerekek értelmi szintjének megfelelőt - és otthon annak kellett utána járniuk, hogy vajon az újságcikkben szereplő adatok, tények megfelelnek-e a valóságnak. Annyi-e az annyi, az történt-e ami, jó-e a következtetés avagy sem. Igen, jól látják, a tízéves svéd diáknak a forráskritikát tanítják éppen: olvass el egy újságcikket, értsd meg ami abban írva vagyon, de legyél kicsit gyanakvó, ne higgy el mindent úgy, ahogy eléd teszik; képzeld el, kedves svéd kisdiák, még az is előfordulhat olykor, hogy az újságban nem a valóságot tárják eléd.

A svéd kisdiák pedig lelkesen bogarászik a neten.

Ugyanebben az időben pár száz kilométerre Svédországtól, egészen pontosan Magyarországon, az ugyanúgy negyedikes, ugyanúgy tízéves kisdiák sírva jön haza az iskolából: első hármas osztályzatát kapta, nem tudta felsorolni ugyanis hibátlanul a tizenhárom aradi vértanú nevét. Igaz, nem tanulnak még történelmet, semmit sem tudnak az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, nem tudnak Habsburgokról, a Népek tavaszáról, Kossuthról, Táncsicsról; arról, hogy a ,,nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott"; de a tizenhárom nevet be kell biflázni, parancsszóra vissza kell mondani.

Magyar ember az egyáltalán, aki nem tudja hibátlanul kimondani, hogy Leiningen-Westerburg Károly? - suhint egyet nádpálcájával Lázár János. Nem az, válaszol is rá önmaga.

Lázár János nevét nem véletlenül citáltam ide, a kancellária miniszter, nem mellékesen messze földön híres oktatási szakember mondotta volt, hogy a legtöbb, amit egy magyar diáknak adni lehet az az, hogy jó keresztényt, illetve keresztyént és jó magyart nevelnek belőle. Lázár szerint ami ezen túl van az vitatható, megkérdőjelezhető, és nem tudni, kiállja-e a következő évszázadok próbáját. A svédek valami érthetetlen okból másként gondolkodnak erről, ők elsősorban gondolkodó svédeket akarnak.

Ne feledkezzünk meg a kormány másik oktatási szakemberéről, Fazekas Sándor agrárminiszterről sem, aki pár napja úgy nyilatkozott Bábolnán, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy a lovaglás beépüljön az iskolai oktatásba is. Nézzünk magunkba őszintén, mi segíthet annál jobban a kis lurkóknak abban, hogy leküzdjék a XXI. század mindenféle kihívásait, mint az, hogy megtanulnak hátrafelé nyilazni?

Ennek az oktatási rendszernek a végén egy rezervátum áll, mint egy 18. századból itt maradt amish telep valahol Ohio-ban; egy különleges kis zárvány leszünk Európa közepén; jönnek majd a külföldi turisták az autentikus folklór estre, das ist wunderschön, tapsol a stuttgarti Hans a hátrafelé nyilazó srác láttán, aki nem tudja megköszönni a gratulációt, mert tanulmányai ködéből mindössze két német szó dereng fel neki: a Leiningen és a Westerburg.

Szerző: Ráczkevy Miklós



https://kolozsvaros.com/2016/12/06/vendegiras-ennek-az-oktatasi-rendszernek-a-veg en-egy-rezervatum-all/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Demagógisztáni napló: kézcsókot tízezerért
  2016-12-06 16:16:05, kedd
 
  Demagógisztáni napló: kézcsókot tízezerért

Nyugdíjasnak lenni ma Magyarországon, a jelek szerint, a froclizás céltáblájává válást jelenti.


Banánköztársaság | Szerző: Andrew_s | 2016. december 6.

Annak alapján mindenképpen, ahogy a nyugdíjasoknak szánt tízezer forintot körbekerítik a különböző nyilatkozatokkal. Melyek közül talán ismét Kósának sikerült az alulmúlhatatlan teljesítményt kimaxolni. Mondván: ez nem jár, és ne is higgyék azt a nyugdíjasok.

Vegyék csak tudomásul, hogy a kormány igenis kegyet gyakorol. Akkor, amikor a hazai gazdaság rendkívülinek beállított teljesítményéből valamit csorgat az idősebbeknek is. Elvégre a fergeteges demokrácia egyik legbiztosabb jele nyilvánvalóan az, hogy vannak egyenlők, és vannak nem annyira egyenlők. Az utóbbiak nyugodtan dögöljenek meg. Lehetőleg a saját fűtetlen lakásukba. Mert nehogy azt gondolják, hogy Stadionisztánban számítanak bármit is. Akkor sem, ha a tök üres lelátókkal pangó építmények árából kicsit alá lehetett volna támogatni az egészségügy rogyadozó felépítményét. Amely alatt szintén jobbára az idősebbek, a nyugdíjas korosztály tagjai halnak bele valami kórházi fertőzésbe, a krónikus orvoshiány okozta várólistába, valamint a hatalom hasonló jótéteményeibe. Amihez képest a tízezer forint talán tényleg aprópénz. Kósának például egészen biztosan az. Alig valószínű ugyanis, hogy valaha a büdös életben megpróbálkozott volna a mindenkori minimálnyugdíjból megélni. Sőt! Akárcsak túlélni. Noha megtehette volna. Arról most talán nem is beszélve, hogy a politikusi teljesítménye alapján leginkább ő tekintheti alamizsnának, kegynek a fizetését. Nem tízezer forintot, hanem az egészet.

De nem csak Kósa nyilatkozgatott az ügyben, hanem elég sokan érezték úgy, hogy ezzel a pénzzel érdemes labdázgatni egy kicsit. Ha más szempont nem jut éppen eszébe valakinek, akkor a kézbesítés módját érdemes kicsit feszegetni. Mert van ugyan egy erre alkalmas postaszolgálat hazánkban, de ez nem elég jó. Vigye csak ki a közszolga. Legalább is az első verziók szerint. Ha másért nem, akkor a Kósa-féle emlékeztetés gyanánt. Tanulja meg az a hülye nyugdíjas, hogy kinek pitizzen a pénzért. Esetleg csókoljon kezet. Lehetőleg csapatostól. Ha másért nem, mert Orbán orcája valószínűleg minden pénzt megérne. Ha már évekkel ezelőtt képes volt egy fennhéjázó előcsücsörítéssel kézcsókra nyújtani a pracliját, akkor milyen képet vágna vajon most?

Addig is, amíg kiderül, levelezgetni fog a nyugdíjasokkal. A kilátásba helyezett kegy-utalványok mellé levelet is ígérnek a nyugdíjasoknak. Ha már a postás viszi majd ki az éppen aktuális álláspont szerint, akkor tulajdonképpen tényleg vihet levelet is. Remélhetőleg szépet, vereteset. Amiből aligha fog hiányozni a hatalom öntömjénezése, a lózung-gesztusok a nyugdíjasok felé. S szinte bizonyosan hiányozni fog az, hogy hova lettek a fiatalok, az orvosok, a mérnökök, a szakasszisztensek, vagy akár csak a jó szakemberek százezrei. Holott ők azok, akik a ma még csak leendő nyugdíjasok öregkorát biztosíthatnák. Valamint azt, ami az ország jövőképét, és a ma nyugdíjasának jelenét is megalapozhatná. De ezzel aligha fog felvágni a hatalom. Már csak azért sem, mert ez bőven túl lenne azon a látóhatáron, ami a felcsúti kertvégen álló stadion VIP-lelátójából még befogható. S ameddig a szotyihéj elköphető.

Andrew_s


http://gepnarancs.hu/2016/12/demagogisztani-naplo-kezcsokot-tizezerert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 628
  • e Hét: 2550
  • e Hónap: 6295
  • e Év: 159791
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.