Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Márai Sándor: Gide
  2016-12-07 21:30:45, szerda
 
 

Gide-nek elhiszem, hogy személyes ügye van az ördöggel; vitatkozik és verekedik vele, s mikor enged és elhull e párharcban, ég mindig lázad és tiltakozik ellene. Egy író erkölcsi értékét csak a szenvedélyen lehet mérni, mellel a bűn ellen fordul; akkor is, mikor a bukást és a bűnt szomjasan keresi, mint a vadász a zsákmányt. Az írónak nem az a dolga, hogy győzzön és ítéletet hirdessen; ez csak az erénycsősz dolga. Az író dolga, hogy holtáig viaskodjék azzal, ami esendő és romlandó lelkében, a győzelem reménye nélkül. Ez a viaskodás létének igazi értelme.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Dobogókő
  2016-12-07 21:29:36, szerda
 
 

Egy lépés még, s a kerítésen túl a táj egyszerre színpadias lesz, súlyos és egyensúlytalan. Mintha az erdő lezuhant volna a mélybe.
A tragikus táj fölött összefont karokkal áll egy ember és hallgat. A táj felemelte a magasba, köznapja és végzete fölé. Komoran áll, mint aki gondolatban egy kiáltvány harsány mondatait szövegezi.
A Duna a mélyben, közönyösen; mintha nem is tudná, hogy nevéhez politikai tervek tapadnak.
Egy borjú szalad a kerítéshez, lenéz a mélybe, elbődül. Mint aki váratlanul megértette végzetét a világban.
Az erdőt belepi az őszesti köd. A rozsdás lomb parazsa csillogni kezd a ködön át; mintha a mélyben az őzek tüzet raktak volna.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Kohut Katalin: Élet (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-12-07 07:34:45, szerda
 
  Kohut Katalin: Élet

- Béééla! Mit jelent az élet?
- Attól függ, drága Magdika, ki melyik néphez tartozik, bár meg kell adni, alaposan felborították a világot 130 éve.
- Én magunkra gondoltam elsősorban és Magdikára, aki születése óta szenved a börtön népe helyett...
- A karmikus börtönnek az élet az előző élet tettei alapján elkövetett sorsot jelentette volna, ha meg nem váltják magukat ember áldozással....
- Nekünk és Magdikának, akiknek egyszeri élete lett volna, az élet a gyönyörűséget, tisztaságot, szépséget jelentette volna minden széppel és jóval, ami a természetet megilleti, ugye, Bélám?
- Igen, de a Magyarország ellenes csapások megtámadták az élővilágot, állatokat is és nincsen segítség.
- Mesélte Magdika, hogy ezer éve tart a vas karmikus apokalipszis Jeruzsálemből, s hogy valamennyiük embereken hajtotta végre karmáját, így a csapásokkal együtt emberré váltak, megtisztultak.
- Igen, Magdika került a csapások helyett megáldozásra egész Kelet új népének békessége végett. Hiszen rá szállították 1995-ben rima Jeruzsálem összes ellenségét, amit az apokaliptikus média őrjöngve közvetített.
- Hallottam, hogy a lírai karám, mint a festők, zenészek, költők, írók folyamatosan eljárták az egész világot, a világ-könyvtárukat Miskolcon rendezték be, az ezer éves börtön reformátusok Magdikán hajtották végre, a szereplők utazgattak, nyaraltak, meggazdagodtak.
- Sőt odavitték áldozatként maguk közé, hogy szétmenjenek szerte a világba és ne essen bántódásuk, mert ha valamelyik csapás beteg lesz, megtámadják az embereket.
- A világ kezdetével indultak, az utolsó emberek berendezésével, háztájival. Majd ismételték sorban a történelmi korokat, melyeket megteremtettek, a vasfüggönyösökkel, akik rokkantosítva lettek, rokkantkocsi jelzéssel ismételték a sorsukat Magdika áldozásával.
- Ehhez az egész országot berendezték könyveik alapján, Őrház patikájával Miskolcnak, mely szerint egyedül az emberek hagyhatták volna el az országot.
- Valamennyi bibliai apokaliptikus szereplőt megmentettek, ezek miskolci berendezés szerint egyházakat hoztak létre, miután Szaturnusz fekete ruhás kommunista kezdetével indulva az összes Kata kocsmás mészáros Istennel rendelkező alkoholista és utcanép két utcába történő rendezésével folyamatosan mentek végig az utcákon, neveik kitermelésével politikusnak, médikus tor szereplőnek.
- Hallottam, hogy megcsonkították Magdikát, mert az emberek ellenes csapások és belőlük létrehozott betegségek fog nélküliek.
- Ez a sorsuk, iszonyatot kottáztak az égre, olyat, amit többé nem felejt el a világ. Csakhogy emberi formában születnek meg, magyarnak és embernek tartják magukat, hiszen emberi életet éltek árnyék formájukban.
- Egész Izrael ismételte a médiával a két utcai apokalipszist, mint szarkahegyi fasiszta-áldozat játékként berendezett jeruzsálemi elme csapások. Létrehozta a sátán népe az Omegával Magdika apjának magyarok elleni apokaliptikus támadását német széles arccsontú emberek ellen Babilonként, István a királlyal, Révész utcai berendezésével a szappantisztító sorozatoknak, melyeknek áldozata szintén Magdika, áldozatával tisztulnak a népek a kancsal Isaora óta.
- Itt van tehát az összes támadója a Földnek...
- Igen, az embereket és magyarokat számolták fel, ezt ünneplik húsz éve már.
- De úgy tudom, ezek valamennyien a hamis próféta, 666 csapásai lettek volna...
- Így van, de a média kilencven éve a politikusaival az elmének a magyarokat, majd a nem teremtett eredetű természetes élővilágot, az embereket alázta, nyomorgatta, gyalázta, megfosztva minden szépségtől, ékességtől, megtámadva őket mindenért, ami bennük nem volt emberi, sorsuk elhordoztatásával.
- Kilencven éve járnak végig a két utcai ember gyilkosok tetteit ismételve, ez a média a romániai elmeosztályokkal Müller Péter Sziámi csapásaival, sátánistákkal, utcanéppel és cigányokkal.
- Teljesen értelmetlenül haltak meg és szenvedtek az emberek, s ezt az egész ország ünnepli. Magdikát éjjel-nappal kínozzák Sátán feleségeként, a boszorkányok Müller Rózsával emelkedett skizopren börtön elméje helyett, az összes Rózsa fekete kereszten rózsás vallás képviseletével kezdve Gina Lolobrigida atlantiszi aranyhal kezdetével az egykori teremtett koroknak.
- Tehát Magyarországon ez az élet, a szenvedés, csonkítás, gyalázás, nyomor és betegségek a börtön karmikusok sorsa helyett. Még az értelmiség legyőzést is kitalálták masnira kötve az emberek csapásainak esernyőjét, amivel védték magukat szimbolikusan a fejbe küldött támadások ellen.
- Ilyen még nem volt, hogy a világot folyamatosan felszámolók megáldozzák a tiszta embereket az apokaliptikus csapások helyett.
- Nincs vigasz, nincs újrakezdés, nem lehet visszaadni az egyszeri életet a világnak.
- Látod, az élet ellenesek jelentik az egész világot, az élet haldoklik.
- Nincs ünnep soha többé, az emberség, tiszta hang, szépség, jóság, szeretet gyásza örök priusza Miskolc romániai megtisztult Rákóczi terének.

2016. december 7.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 588
  • e Hét: 1737
  • e Hónap: 7978
  • e Év: 60244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.