Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Szökőév * február 29.
  2016-02-29 08:06:07, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:   Google*Doodles Archívum  
Isten végzi munkáját benned (2)
  2016-02-28 08:57:28, vasárnap
 
  ,,Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Filippi 2:13)

A Biblia azt mondja: ,,mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően" (Filippi 2:13).

Százegy dolog próbálja kiszorítani Istent az életünkből, és mi hajlamosak is vagyunk engedni nekik, ezért teremtett Isten belénk egy belső késztetést, hogy vágyjuk tenni az ő akaratát. Amikor vágyakozol Bibliát olvasni, Isten az, aki erre ösztönöz.

Amikor imádkozni szeretnél, Isten indít erre. Ha adakozni támad kedved, Isten az, aki erre biztat. Jézus azt mondta: ,,Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni...

Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek." (János 15:5,7).

,,Énbennem marad" - ez azt jelenti, hogy benne él, beköltözik, ott lakik. Ha szoros kapcsolatban vagy Krisztussal, akkor olyan vágyak fogannak meg benned, amelyeket ő tud betölteni. Ha úgy érzed, hogy Isten bizonyos vágyakat helyezett a szívedbe, akkor nagyon fontos, hogy imádságban kérd el azokat a dolgokat.

Ha nem vagy biztos abban, hogy a vágyaid Istentől valók-e, akkor imádkozz így: ,,Uram, azt hiszem, hogy ezt a vágyat te adtad a szívembe, ezért kérlek, hogy te teljesítsd be! De az sem veszi el az örömömet, ha nem válik valóra, mert veled boldog vagyok. Rád bízom, tégy úgy, ahogy te akarod."

Eljutottál már odáig, hogy ilyen kapcsolatod legyen Istennel?

Bob Gass * Mai Ige
Link Link Link




 
 
1 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A legjobb még hátra van
  2016-02-27 18:49:05, szombat
 
  Most pedig Isten irántunk való kegyelme kézzelfoghatóan megnyilvánult abban, hogy Megváltónk, Jézus Krisztus eljött. Ő még a halált is legyőzte, és az örömhír által világosan megmutatta az örök és elpusztíthatatlan életre vezető utat. - 2 Timótheus 1: 10

Gondolkodtál már azon, hogy milyen lesz, amikor a tested meghal, és a mennybe mész? Nos, az Ige szerint, amikor eljön ennek az ideje, a hús-vér tested meg fog halni, de te semmit nem érzel majd. Egyszerűen leteszed ezt a földi ,,köpenyt", és egy jobb helyre költözöl.

Hívők, akik meghaltak és visszajöttek, azt mondják, nem érezték azt, hogy valamit elvesztettek volna. Az elméjük működött, megvolt a karjuk és a lábuk, de nem test voltak, hanem szellem.

Valaki azt mondta, akkor érzékelte csak, hogy nem a testében van, amikor megpróbált megfogni valamit. A keze egyszerűen átment azon a tárgyon. Az illető szellem volt, nem test.

Pál apostol szerint, ha nem a testben vagyunk, akkor Istennel vagyunk. (2Korinthus 5: 1)

Ezért amikor Isten hazahív téged, egyszerűen elhagyod a hústestedet, és az Úrhoz költözöl örökre.Ez viszont érdekes. Isten nem úgy tekint a régi, elhagyott testünkre, mint ami meghalt.

Azt mondja, elaludt. Miért? Mert tudja, hogy miként az alvás átmeneti állapot, úgy a test halála is az. Eltervezett egy napot, amikor az alvó testünk felébred, dicsőségben feltámad, mint Jézus.

Halleluja !

Eljön a nap, amikor nem csak a szellemünk győzedelmeskedik a halál fölött, hanem a fizikai testünk is!A halál nem a véget jelenti. Csupán azt jelenti, hogy egy jobb helyre költözünk!


Gloria Copeland * Igei olvasmány: 2 Korinthus 5: 1-9
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Gyönyörű hattyúk * World of bird
  2016-02-26 20:28:11, péntek
 
 
beautiful swans - World of bird.The most Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-02-26 20:00:40
feltöltő: dandej
nézettség: 796
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: beautiful, swans, -, World, of,
kategória: állatok
leírás: beautiful swans - World of bird.The most beautiful pictures - beautiful swans - World of bird.The most beautiful pictures -

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Isten végzi munkáját benned (1)
  2016-02-26 20:08:07, péntek
 
  ,,Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Filippi 1:6)

Pál arról írt a Filippiben élő hívőknek, hogy Isten munkálkodik mindegyikőjükben. Milyen csodálatos igazság ez!

Azt írta: ,,... imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására" (Filippi 1:9-11).

Azt mondod, ez elég nagy feladat? Igen, nem is lehet véghezvinni akaraterővel, jó szándékkal, emberi erőfeszítéssel. Isten útmutatását kell kérni hozzá, és mindenben neki kell engedelmeskedni, belőle kell erőt meríteni.

Ha önerőből próbálod véghezvinni, amit egyedül Isten tud megtenni, az olyan, mintha a hajadnál fogva próbálnád kihúzni magad a mocsárból - nem fog működni!

Istenre kell bíznod, hogy felkészítsen a munkára, amire ő hívott el.

Igen, neked is meg kell tenned a magad részét, de ne próbálkozz Isten részével!

,,Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét, mindnyájan ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre" (2Korinthus 3:18).

Hogyan formálódunk át? Az Úr Lelke által. Ő veszi el a feszültséget, ő szabadít meg a stressztől és a szorongástól, amit oly gyakran érzünk, amikor saját erőnkből próbálunk változni.

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Egy hatalmas medve és egy férfi különleges barátsága
  2016-02-25 23:57:09, csütörtök
 
  Link

Jim playing with Jimbo the bear. Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-02-25 23:44:06
feltöltő: dandej
nézettség: 1037
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs:
kategória: állatok
leírás: This is our director Jim, playing with his buddy Jimbo. Jimbo is almost 1500 pounds and stands almost 10 feet tall on his hind legs! Please visit us at http:...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Csepeli Szabó Béla AKARATOM BIRODALMA
  2016-02-25 22:12:52, csütörtök
 
 

Csepeli Szabó Béla
AKARATOM BIRODALMA

Evezőmnek, csónakomnak,
zajló vizek udvarolnak,
jégvárosokba terelnek,
forgószelekbe csomóznak,
mégsem szabad meglapulnom
vasnádasom sűrűjében,
csillaghínárba kell úsznom,
hogy megmérjem emberségem, -
s fizessek bár életemmel,
ne lelhessek addig békét,
míg nem látom meg a tenger
leggyönyörűbb partvidékét,
melyen végre megteremtem
Akaratom Birodalmát,
s bennem elménk kettős álmát,
két világ találkozását:

Odüsszeusz Kikötőjét,
s Űrhajósok Állomását...

Életszomj I.-II. kötetből (1999.)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Csepeli Szabó Béla * Író  
A hit emberei - akik hittek a csodákban és látták is azokat
  2016-02-25 19:53:26, csütörtök
 
  "Hiszek a csodákban, mert hiszek Istenben.És mivel hiszek Istenben,látok csodákat megtörténni.(Kathryn Kuhlman)

"Mit jelent az, hogy tegyük "élő... áldozattá" a testünket? (Róma 12; 1) Az ószövetségi áldozatok állatok voltak - leölték, majd az oltárra helyezték őket. Isten a következőt mondja:

"Pontosan úgy akarom a ti testeteket is, mintha ószövetségi áldozat lenne, egyetlen kivétellel: nem holtan, hanem élve kérem a testeteket. Ha a testetek az enyém, ti is az enyéim vagytok."

Derek Prince
Link Link

Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Derek Prince  
Válasszatok magatoknak még ma, akit szolgáljatok
  2016-02-25 10:41:59, csütörtök
 
  Válasszatok magatoknak még ma, akit szolgáljatok.- Józsué 24: 15

Isten Igéje mellett dönteni folyamatos kihívást jelent. Nem olyan dolog, amit egyszer teszünk meg az életünkben. Ez egy folyamat: újra és újra, minden helyzetben úgy döntünk, hogy elhisszük és megcselekedjük Isten Igéjét.

Mindenkinek így kellene tennie. Én évekkel ezelőtt eldöntöttem, hogy Jézust választom. Azóta minden nap Őmellette kellett döntenem a különböző helyzetekben. Uramnak és Megváltómnak választottam. Gyógyítómnak választottam. A pénzügyeim őrének választottam. Az otthonom fejének választottam. A szolgálatom fejének választottam. És most is minden pillanatban Őt kell választanom.

Néha nehéz a döntés, de Isten megígérte, hogy soha nem lesz túl nehéz. Az 1Korinthus 10: 13-ban azt mondja: ,,Nem egyéb, mint emberi kísértés esett rajtatok; de hű az Isten, aki nem hagyja, hogy azon felül legyetek megkísértve, mint amit elszenvedhettek." Az Úr azt mondja: nem engedi, hogy olyan kísértésnek légy kitéve, amit nem tudsz legyőzni. Minden kísértésből kiutat mutat. MINDIG meggyőződik arról, hogy van választásod.

Nem úgy történik, hogy az ördög megkísért téged, amíg Isten éppen nincs ott, és nem tudja, mi történik veled. Isten Szelleme állandóan veled van, és mindig biztosítja számodra a győzelmet. Más szóval, Isten még a legnagyobb kísértésekben is biztosítja a fegyvereket és az erőt, amivel győztes lehetsz. Mindig lehetővé teszi számodra, hogy az életet válaszd.

Tehát dönts úgy, hogy szeretetben jársz. Válaszd a hit útját. Dönts úgy, hogy az Ige által élsz.

Jézus az Út! Válaszd Őt!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Józsué 24: 14-24
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Balczó András: Búcsúbeszéd
  2016-02-25 09:42:59, csütörtök
 
  Búcsúbeszéd.

A Józan Ész halálára.

Nyugodjék békében!

Ma egy szeretett barátunk elvesztését siratjuk: Józan Ész, aki sok éven át volt közöttünk.

Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.

Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint "dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett" és "mindennap kell olvasni egy keveset"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, aki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint "az élet nem mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás".

Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülői stratégiák ("nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál") szerint élt.

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor fura szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentéseket egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, és a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.

Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.

Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, de tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diák drogozott, egy diáklány teherbe esett, (pláne ha abortuszt akart csináltatni).

Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetség tárgyává vált, némely "egyház" üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.

Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, (még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt,) azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.

Józan Ész halálát megelőzte szüleié: az Igazságé és a Bizalomé, a feleségéé: a Bölcsességé, a lányaiké: a Felelősségé és a Törvényességé, a fiúké: az Ésszerűségé.

De élnek szörnyű mostohatestvérei: Hívják az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele, és a Társadalom áldozata vagyok.


Búcsúbeszéd irója: Blaczó András
Link Link



Az Úr szent Bárányára Teszem le bűnömet,
S ott a kereszt aljába Békességet lelek.
A szívem mindenestül Az Úr elé viszem,
Megtisztul minden szennytől A Jézus vériben,
A Jézus vériben.

2. Megtörve és üresen Adom magam neki,
Hogy újjá ő teremtsen, Az űrt ő töltse ki.
Minden gondom, keservem az Úrnak átadom,
Ő hordja minden terhem. Eltörli bánatom,
Eltörli bánatom.

3. Örök kőszálra állva, A lelkem megpihen;
Nyugszom Atyám házába`, Jézus kegyelmében.
Az ő nevét imádom Most mindenek felett;
Jézus az én királyom, Imámra felelet,
Imámra felelet.

4. Szeretnék lenni, mint ő, alázatos, szelíd;
Követni híven, mint ő, Atyám parancsait!
Szeretnék lakni nála, hol mennyei sereg
Dicső harmóniába` Örök imát rebeg,
Örök imát rebeg.

H. Bonar, 1808 - 1889; M. Roy, 1858 - 1924

AZ ÚR SZENT BÁRÁNYÁRA
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Balczó András  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 502
  • e Hét: 920
  • e Hónap: 6081
  • e Év: 55646
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.