Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
Jézus miért nem mentette ki magát ?
  2016-03-31 09:38:51, csütörtök
 
  "Ő azonban hallgatott, és nem válaszolt semmit. Ismét megkérdezte őt a főpap: Te vagy a Krisztus, az Áldottnak Fia?" (Márk 14:61, NIV fordítás)
Mi olyan fontos a húsvétban? Az, hogy Jézus az, akinek vallotta magát. Ő az Isten, aki emberi testet öltött, és azért jött a Földre, hogy megmentsen bennünket.

Húsvét hétvégéjén három esemény követte egymást drámai sorrendben. Jézus kihallgatása, halála és feltámadása.

Jézus hat kihallgatáson ment keresztül. Egy éjszaka alatt Annásnál (Kajafás apósa), Kajafásnál (a főpap), a Szanhedrin előtt ( a nagy főtanács), Pilátusnál (Jeruzsálem kormányzója), Heródesnél (Galilea tartományi kormányzója) és újra Pilátusnál.

A hat kihallgatás után milyen vádat találtak? Semmit. Semmi rosszat nem tett. Olyan emberekhez vitték, akik hamisan vádolták, egyik sem állta meg helyét.Végül egy ítéletre méltó vádat találtak: azt tartja magáról, hogy ő az Isten fia. Ez az egyetlen indok, amiért Jézus kereszthalálra ítéltetett.

Mindenki, aki találkozik Jézussal, alkot róla véleményt. Vagy azt hiszi, hogy egy hazudozó, vagy azt, hogy bolond, vagy azt, hogy ő az Úr. Az nem lehet, hogy azt hiszem: ő egy jó tanító. Ő nem lehet csak egy jó tanító, mivel egy jó tanító nem mondaná: "Én vagyok az Isten, csak általam juthatsz a Mennybe". Egy igaz ember nem mondana ilyet, csak ha tudja, hogy igaz.

Jézus azt tartotta magáról, hogy ő a világ megváltója. Feljegyezték (János 12:47) "nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem azért, hogy megmentsem". Ő megengedte, hogy kihallgassák, nincs kétség afelől, ki volt Ő. Ő bármikor leállíthatta volna a kihallgatást, Ő tudta, hogy bűnösnek találják, és kereszthalálra ítélik majd. De hagyta, hogy megtörténjen. Minden a terv része volt.

Beszéljetek róla:

Mit gondolsz, miért engedte Isten, hogy Jézus meghaljon ártatlanul? Mit mond ez Isten jelleméről?
Mi volt az első reakciód, mikor megismerted Jézust?
Most mit gondolsz Jézusról?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.18.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ásd bele magad a szövetségbe
  2016-03-30 12:08:27, szerda
 
  Link

E pohár amaz új szövetség az én vérem által. - 1 Korinthus 11: 25

Új szövetség. Legtöbbünk számára ismert fogalom. De tudjuk-e, valóban mit jelent?

Ha tudnánk, mindannyian hitóriások lennénk. Ahelyett, hogy küszködnénk, és próbálnánk elhinni Isten ígéreteit, olyanok lennénk, mint Ábrahám, aki ,,erős volt a hitben... és teljesen elhitte, hogy amit Ő ígért, meg is cselekedheti". (Róma 4: 20- 1)

Ez a bizodalom töltötte el Ábrahámot, amikor Isten szövetséget kötött vele. A miénkhez képest ez rosszabb szövetség volt, olyan, amit állatok vérével kötöttek. Mégis a kétkedő Ábrahámot a hit atyjává tette. Miért? Mert megértette a szövetség jelentőségét.

Tudta, hogy ha belép a vérszövetségbe, akkor teljesen és örökre átadja magát valaki másnak. Ha ezt megteszed, többé semmi nem lesz kizárólagos birtokodban. Minden, ami voltál, amid volt, vagy amid lesz, egyenlő mértékben a szövetségesed tulajdonává is válik.

Ábrahám idejében a szövetségkötés szertartása során a felek köntöst cseréltek - ezzel mindkét fél a másiknak adta át a hatalmát. Fegyvert is cseréltek, mintha ezt mondanák: ,, A te ellenségeid most már az én ellenségeim. Úgy harcolom a te harcaidat, mint a sajátomat." Átsétáltak az áldozati állatok vérén, és kijelentették az egymás iránti, holtig tartó hűségüket.

Amikor Isten szövetséget kötött Ábrahámmal, Ábrahám tudta, hogy többé nincs helye a kétségnek. Isten bebizonyította, hogy mennyire vágyik arra, hogy az istene legyen. Mindenét neki adta, és olyan kapcsolatban kötelezte el magát Ábrahám iránt, amit nem lehetett feloldani. Ábrahám megértette a szövetség súlyát. Egyszer és mindenkorra meggyőzte őt arról, hogy Isten ígéreteiben megbízhat. A lelke horgonyává vált.

Te is olyan hitóriás akarsz lenni, mint Ábrahám? Akkor ásd bele magad az Istennel kötött szövetségedbe. Tanulmányozd azt az Igében. Hadd mutassa meg neked a Szent Szellem, mi történt valójában, amikor Jézus feláldozta magát, hogy létrehozza a szövetségedet Istennel. Hadd mutassa meg, mit jelent, hogy neked adta a nevét (János 16:23), a hatalmát (Máté 28:18-20) és a fegyverzetét (Efézus 6:10-17).

Ha egyszer megérted, mit értett Jézus azon, hogy ,,E pohár amaz új szövetség az én vérem által", az életed soha többé nem lesz ugyanaz.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Zsidó 10: 1- 23
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Ír himnusz: Légy az igaz álmom
  2016-03-29 19:28:29, kedd
 
 

Légy az igaz álmom,ne éltessen más,
nélküled minden csak múló varázs.
Áraszd el az elmém ha eljő az éj,
vagy fel kél a nappal,a fényem legyél.

Légy az igaz közlés,a szép bölcsesség,
lelkemben együtt a föld és az ég.
Újjászült gyermek s Te égi Atyám,
belsőmben élsz már,Te vigyázol rám.

Légy biztos fegyver,a győzelmes kard,
légy Te az oltalmam páncél és pajzs.
Légy óvó hajlék a mennybéli vár,
lelkembe erő az erődből száll .

Gazdagság nem vont,legyen bárkié,
lényed az örökség mindörökké.
Szívemben mindig az első maradj,
Király a menyben a kincsem Te vagy.

Szív a szívedbe,te áradj belém
mennyei boldogság tündöklő fény.
Te őrizd igaz álmom,ha háború dúl,
hatalmad csúcsán Te trónolsz az Úr.

Ír himnusz, fordította: Kerekes Ernő Kerekes
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Fény előttem, fény utánam - Túrmezei Erzsébet élete
  2016-03-29 18:03:10, kedd
 
  Fény előttem, fény utánam - Túrmezei Erzsébet élete Link

Ha nem teszek semmit sem - Túrmezei Erzs Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-03-29 17:45:17
feltöltő: dandej
nézettség: 961
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: egyházi, ének, katolikus, református, pünkösdista,
kategória: család
leírás: Ha nem teszek semmit sem - Túrmezei Erzsébet http://sos-premium.blogspot.com

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




 
 
0 komment , kategória:  Túrmezei Erzsébet  
Hogy az imádságaitok meg ne hiúsuljanak
  2016-03-29 12:40:59, kedd
 
  Ha pedig [valóban] a világosságban élünk és járunk, amint Ő maga a világosságban van: [igazi, töretlen] közösségünk van egymással. - 1János 1: 7

Az egyik terület, amire nekünk hívőknek különösen ügyelnünk kell, a kapcsolataink. Figyelnünk kell Isten Igéjére. Ne akadékoskodjunk egymással, és ne kritizáljuk egymást, mert ezzel akadályozzuk annak az erőnek a működését, amit Isten adott nekünk, hogy sikeressé tegyen bennünket ebben a világban.

A viszálykodás problémát okoz a szellemi birodalomban is. Megnyitja az ajtót az ördögnek. Megválaszolatlanok maradnak az imáink. Még azt is megakadályozza, hogy az angyalaink munkálkodjanak az érdekünkben!

Péter azt írta a férjeknek az 1 Péter 3: 7-ben, hogy megértően, figyelmesen éljenek együtt a feleségükkel, ,,mint gyöngébb edénnyel, megadván nékik a tiszteletet, mint akik örököstársak az élet kegyelmében; hogy a ti imádságaitok meg ne hiúsuljanak." Férjek és feleségek. Szülők és gyermekek. Munkatársak. Gyülekezeti tagok. Mindnyájunknak rá kell ébredni, hogy milyen veszélyes a viszálykodás, és el kell kezdenünk szeretetben járni.

Terjeszd ki Isten Igéjének világosságát a kapcsolataidban. Ásd bele magad, és szerezz kijelentést arról, hogy mindannyian részei vagyunk egymásnak. Ismerd fel, hogy - amiként az Efézusi levél mondja - egy test és egy szellem vagyunk. Igyekeznünk, komolyan törekednünk kell arra, hogy megtartsuk, megőrizzük a Szellem egységét és összhangját. (Efézus 4: 3 - 4)

Áradjon Isten ereje minden kapcsolatodban! Tanulj meg a világosságban járni!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Róma 15: 1-7
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A mennyei folyó
  2016-03-28 10:29:44, hétfő
 
  MAGAS HEGYRŐL JÖN A FOLYÓ

Magas hegyről jön a folyó
Vize frissítően túláradó
Völgyeken és a mezőkön át
A folyó rohanva elér hozzád.

Refr.: A mennyei folyó most táncra perdít,
A mennyei folyó ma felvidít,
A mennyei folyó most megtölti szívünk,
És örvendezünk mert az Úr van itt!

Isten folyója az élő víz,
Hogyha megérinted életre hív.
A partjára hogyha sokszor lejársz,
egyre jobban szomjazol az Úr után!

Az Úr hegyére felmenni jó,
Mert jelenléte békét adó.
És a folyó mentén ha futkározunk,
vígan táncolva áldjuk ott a Fiút!


Magas hegyről jön a folyó Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-03-28 10:21:53
feltöltő: dandej
nézettség: 1557
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: dicséret, dicsőítés, imádat, megvallás, keresztény,
kategória: család
leírás: Csodálatos megváltó Istenünk dicsőítése.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Boldog reménység
  2016-03-28 09:35:24, hétfő
 
  ,,... várjuk a mi boldog reménységünket..." (Titusz 2:13)

A feltámadás boldog reménysége nem olyan, mint a lottó, ahol milliók közül csak egy ember nyeri meg a főnyereményt. Nem is csupán ábrándos kívánság, amit a gyászolók vigasztalására találtak ki. Ez a remény bizonyosságra épül.

Jézus azt mondta: ,,mert én élek, és ti is élni fogtok" (János 14:19).

Pál így ír erről: ,,...a maga rendje szerint: első zsengeként támadt fel Krisztus, azután az ő eljövetelekor következnek azok, akik a Krisztuséi" (1Korinthus 15:23). Pál a Korinthusban élő keresztyéneknek írt, akik a görög filozófián nevelkedtek, és a túlvilágot az árnyak birodalmaként képzelték el. Valaki próbálta meggyőzni őket arról is, hogy a holttestek nem támadnak fel, sem az övéké, sem Krisztusé.

Az apostol nem bírta elviselni a gondolatot, hogy a hívek ilyen tévedésben élnek. Ezért egy nagyszerű ügyvéd ékesszólásával érvel, és ismerteti a tényeket: Jézus ,,feltámadt a harmadik napon, és megjelent Kéfásnak, majd a tizenkettőnek. Azután megjelent több, mint ötszáz testvérnek egyszerre, akik közül a legtöbben még mindig élnek, néhányan azonban elhunytak.

Azután megjelent Jakabnak, majd valamennyi apostolnak. Legutoljára pedig, mint egy torzszülöttnek, megjelent nekem is." (1Korinthus 15:4-8). Hány tanú volt? Néhány? Nem, százak! És nem csupán egy kísértetet láttak, nem érzékcsalódás áldozatai voltak. Temetéseken sokszor elhangzik a közhely: ,,emléke örökre szívünkben él."

Jézus követői nem ezt mondták. Ők személyesen találkoztak vele. Ha Megváltódként bízol Krisztusban, egy napon te is szemtől szemben megláthatod őt. Amikor meghalunk, lelkünk hozzá tér, és amikor ő visszajön, feltámadott testünkben találkozunk vele, ,,és így mindenkor az Úrral leszünk" (1Thesszalonika 4:17). Ez igazán csodálatos!

Bob Gass * Mai Ige
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Ressurrexit tertia die - A harmadik nap
  2016-03-27 11:07:31, vasárnap
 
  Ressurrexit tertia die
írta: stephy-alias:Nászta Katalin

Kétezer éve feltámadt. Ma csak emlékezünk.

Nem lehet senki más, ki vonzza tekintetünk.

Nincs rajta kívül tiszta, Ő a Szent egyedül,

És akit Ő szentel meg, aki már üdvözül.

Ne mutogass hát újjal egy farizeusra.

Magad mérd Hozzá, úgy lesz arcában arcod s jussa

mindenkinek ki féli és éli is reményét,

hogy visszajön majd újra és összegyűjti népét.

Ne ostorozz hát senkit. Hirdesd ma is a jöttét,

visszatértét, a véget, mit a világnak szab majd,

de megkegyelmez annak, ki nevén szólítja.

Csak hozzá képest lehetsz, csak reá nézve látszol.

Benne hívnak másként, s majd Benne leszel máshol,

mint az elkárhozottak, kiket a világ gyászol.

De ma még van esélyünk, mert a kereszt már üres.

Ha meghallod a szavát, szíved ne keményítsd meg.

Jöjj velem együtt, gyere, ismerjük el Őt Annak,

akinek ott fent láttuk. Halálunkat meghalta.

És győzött! Júda éke! Feltámadt s él örökké!

Magához vonzott minket. Rátapadtunk, mint mágnes

Édesebb iga ennél nem kellhet, könnyebb nincsen!

Ő adta vérét értünk. Nincs ennél szerelmesebb.

A HALÁLBÓL ÉLET TÁMAD
Link



 
 
1 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Jézus úgy halt meg, hogy megszakadt a szíve
  2016-03-27 11:01:38, vasárnap
 
  "Ez az, amit Krisztus végérvényesen tett: mások bűnei miatt szenvedett, az Igaz a nem igazakért. Mindenen keresztülment - megölték és aztán feltámadt - azért, hogy minket Istenhez vigyen." (1 Péter 3:18, MSG fordítás)

Húsvétkor egy olyan eseményt ünneplünk, ami bizonyítja, hogy Jézus az volt, akinek mondta magát. Ő volt a testben megjelent Isten, aki azért jött a Földre, hogy megmentsen minket. Ez azt jelentette, hogy meg kellett halnia értünk.

Egy verésekkel és gúnyolódásokkal teli éjszaka után, miután fájdalmas töviskoronát húztak a fejére, Jézust keresztre feszítették. A keresztre feszítés volt valószínűleg a legbrutálisabb és legkínzóbb halálbüntetés, amit ember valaha kitalált. Karjait szélesre feszítették a kereszten és mindkét csuklóját átszegezték a két csont között. Amint a szegek átfúródtak a testének ezen pontjain, eltalálták a karon végigfutó ideget, amivel borzasztó fájdalmat okoztak.

Ha valaki ilyen testhelyzetben függ bármennyi időre is, a mellkas körüli izmok lebénulnak. Levegőt venni még tud, de kilélegezni már nem képes. A kereszthalál tulajdonképpen egyenlő a fulladással, kivéve, hogy a rómaiak nem akarták ilyen könnyűvé tenni. A személy térdeit kissé behajlítva fogták, és lábfejeit odaszegezték a kereszthez.

Így a kereszten függő ember valóságos haláltusát vívott egészen addig, amíg a mellkasában lévő fájdalom már szinte robbanásig feszült. Ilyenkor az odaszegezett lábain felemelte magát, hogy levegőhöz jusson. Amikor a fájdalom elviselhetetlenné vált lábaiban, újra visszaengedte magát addig, amíg a tüdejében lévő fájdalom kibírhatatlan nem lett. Ez egy elképesztően kínzó folyamat volt.

Végül, a katonák úgy gyorsították fel a fulladás beálltát, hogy eltörték a bűnöző lábait.

Jézus esetében, nem kellett eltörniük lábait, mert addigra már meghalt. Azért, hogy biztosra menjenek, az oldalába döftek egy dárdát. Víz és vér jött ki mellkasából, amiről az orvosok azt állítják, hogy kizárólag akkor történik, ha a szív meghasad. Nevezd úgy, ahogy akarod, de Jézus úgy halt meg, hogy megszakadt a szíve.

Miért kellett Jézusnak meghalnia? Mert egyedül Ő volt képes arra, hogy fizessen a bűneidért. Te érdemelted volna a büntetést, de Jézus fizette ki helyetted: "Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, az Igaz a nem igazakért, hogy Istenhez vezessen minket." (1 Péter 3:18a, NIV fordítás)

Beszéljetek róla

Mit gondolsz, hogyan érezhette Isten apaként magát, amikor látta Fiát így megkínozva a kereszten?
Miért fontos, hogy megértsük azt, amit Jézus elszenvedett értünk a kereszten?
Milyen hatással van az Istennel való kapcsolatodra, ha arra az áldozatra gondolsz, amit Ő vállalt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.19.) Napi remény
Link




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten küldte szent Fiát, Jézust
  2016-03-26 23:43:19, szombat
 
  ISTEN KÜLDTE SZENT FIÁT, JÉZUST

Isten küldte
szent Fiát, Jézust.
Szeretni, gyógyítani jött.
Ő jött meghalni bűneinkért,
Egy üres sír bizonyítja, hogy Jézus él!

/ Mivel Ő él,
boldogan élhetek,
mivel Ő él, nincs félelem.

Mivel tudom, övé a jövőm,
és életem lehet nekem,
mivel Ő él! /2X

Ó, mily csodás újjászületni,
Örömöt, békét megkapni,
De még nagyobb biztosan tudni,
Próbákon át Jézus megtart, mivel Ő él!
/ Mivel Ő él,

boldogan élhetek,
mivel Ő él, nincs félelem.
Mivel tudom, övé a jövőm,
és életem lehet nekem,
mivel Ő él! /2X

Majd, ha átvisz az üdvösségre,
Ahol a harcnak vége lesz,
Meglátom Jézust fenn a trónon,
Őt, ki pokol, halál fullánkján győztes lett!
/ Mivel Ő él,

boldogan élhetek,
mivel Ő él, nincs félelem.
Mivel tudom, övé a jövőm,
és életem lehet nekem,

mivel Ő él! /2X
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 518
  • e Hónap: 5679
  • e Év: 55244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.