Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 89 
Végleg és visszavonhatatlanul barátságot kötöttem Veled
  2016-03-31 20:52:12, csütörtök
 
  Uram, te azt mondtad tanítványaidnak: Ti vagytok a világ világossága.
A fény világít, szórja sugarát és elűzi a sötétséget.
Engedd, Uram, hogy én is fénysugár lehessek!
Hadd vigyem az öröm fényét az emberek közé, hiszen én is a te kegyelmed fényességében élek!
Hadd legyek akaratod szerint a világosság gyermeke!
Világítson az én életem is, hogy a téged kereső, utánad vágyó lelkek általam hozzád találjanak!

Link
Egyszer végleg és visszavonhatatlanul barátságot kötöttem Veled, Krisztusom.
Örömömben akkor úgy hittem, a te barátodnak megmaradni mindig nagyon könnyű és szép lesz, és én sohasem leszek hűtlen hozzád.
Ma már látom: sokkal nehezebb feladat téged követni, mint gondoltam, -- de sokkal szebb is!

Adj, Uram, elég erőt ahhoz, hogy minden nap újra meg újra bizonyíthassam a világnak, a körülöttem élő embereknek, rokonaimnak, barátaimnak, munkatársaimnak: a hozzád való hűségben, a veled való közelségben érdemes élni, a te barátságodban lehet egy életet igazán szépen leélni!
Adj erőt, hogy életemmel igazolhassam: nem csalódik, aki elfogadja Tőled a feladatot, aki továbbviszi a világnak üzenetedet.
Krisztusom, isteni Mesterem! Hadd legyek élő tanúságtétel arra, hogy a te igád minden más igánál édesebb, és a te terhed minden más tehernél könnyebb!

Ámen.

/Krisztus igája és terhe/ Varga Károly József Link

 
 
0 komment , kategória:  I - IMÁK  
Soha nem késő
  2016-03-30 14:50:05, szerda
 
  Soha nem késő elfogadni Jézus napról napra felkínált szeretetét. Soha nem késő őszintén kimondani Előtte, hogy nem tudom a magam életét megoldani, hogy rettenetesen szükségem van az Ő mindenhatóságára és teljesen elfogadó szeretetére. Arra, hogy el legyek rejtve az Atya szívében.

Fájdalmas tapasztalat, hogy ezt az önátadást és a nekünk ajándékozott örömöt milyen nehezen éljük meg. Hányszor próbáljuk leküzdeni szomorúságunkat, önzésünket, és hányszor esünk vissza bele újra! De talán ez is azért szükséges, hogy belássuk: a magunk erejéből nem tudunk magunktól elszakadni, sőt, elfogadni sem tudjuk magunkat. Mindennap, újra és újra el kell fogadnunk az Atya megbocsátó szeretetét, és hagynunk, hogy újra kiemeljen a gödörből, ahová annyiszor beleesünk.

Szent Pál azt mondta erre, hogy mindennap meg kell térnünk. Ha még neki is nehéz volt egyfolytában ,,talpon maradni", ne csodálkozzunk azon, hogy nekünk sem sikerül. Nem ez a baj, hanem az, ha nem hiszünk már abban, hogy az Úr ki tud minket emelni akármilyen mélységből is, ha felé nyújtjuk a kezünket.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω HIT  
Fohász humorérzékért
  2016-03-29 15:29:38, kedd
 
  Link
Morus Szent Tamás

Fohász humorérzékért

Uram, adj nekem olyan lelket, melytől idegen az unalom, mely nem ismeri a zúgolódást, bánkódást, panaszkodást, és ne engedd, hogy túl sokat forgolódjak akörül az uralkodó valaki körül, akit ,,énnek" neveznek. Uram, adj nekem humorérzéket, s a kegyelmet, hogy értsem a tréfát, hogy életemben megismerjek egy kis boldogságot, és másokat is megajándékozhassak vele.

Ámen
 
 
0 komment , kategória:  I - IMÁK  
Keresd az egyensúlyt
  2016-03-29 11:37:22, kedd
 
 

Link
Keresd az egyensúlyt érzelem és értelem között!

Keresd a kívülmaradás és a részvétel egyensúlyát!

Keresd az egyensúlyt adás és elfogadás között!

Váltogasd a munkát és a játékot, a hivatali és a magánéletbeli tevékenységet!

Hozd egyensúlyba spirituális szükségleteidet más jellegű szükségleteiddel!

Úgy bűvészkedj, hogy a másokkal és a magaddal szemben érzett felelősséged egyensúlyba kerüljön!

Hozd egyensúlyba a másokkal való törődést a magaddal való törődéssel.

Ha jól meggondoljuk, van behozni valónk.

(Melody Beattie)

Köszönöm Dióssy Iván atyának


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álljunk meg, hogy haladni tudjunk!
  2016-03-29 01:06:54, kedd
 
 

Link
Zúg a laptopunk, zúg az agyunk, bennünk is számtalan különböző program fut párhuzamosan, míg egyszer csak azt vesszük észre, hogy a rendszert egyre jobban belassítja, netán teljesen lefagyasztja. Sokunk sírfelirata lehetne: Itt sem nyugszik XY. Ahogy ez is: Itt nyugszik XY, mi meg otthon.

Muszáj ennek így lennie? Nem lehet egyszerűsíteni? Muszáj, hogy gyerekeink mókuskerekünk pörgésétől kiábrándulva elveszítsék életbátorságukat, és inkább megmaradnak a mamahotel, papabank biztonságos, kihívásmentes keretei között, nem mernek dönteni, nem köteleződnek el, mint hogy ők is hasonló ringbe szálljanak be? Muszáj, hogy a mindennapi feladatok felőröljenek vagy megfélemlítsenek, és lefagyva a töredékét végezzük el annak, amire képesek lennénk? Muszáj, hogy a fáradtságtól kiboruljunk, és egyre elviselhetetlenebbek, szeretetlenebbek legyünk?

Csaba testvér legújabb füves könyve ebben a küzdelemben nyújt segítséget: hogy az önismeret segítségével megtaláljuk, melyek azok a ,,programok", amiket valóban futtatnunk kell, és melyek azok, amiket nyugodt szívvel bezárhatunk. Segít, hogyan tudjuk az önneveléssel a sávszélességünket bővíteni. Derűvel biztat, hogy belevessük magunkat az élet nagy kalandjába, hogy értékesnek éljük meg a mindennapi apró-cseprő dolgaink teljesítését is.

És ha a rendszer belassul, netán befagy, nincs más hátra, mint a kikapcsolás, újraindítás vagy újratelepítés. Erre szolgálnak életünkben a pihenőnapok, a vasárnapok, az ünnepek, mikor azon is elgondolkodhatunk, hogy bár futnak bennünk a programok, futunk mi magunk is, de vajon a célt látjuk-e, és jó irányba megyünk?

Álljunk meg, akár ezzel a könyvvel a kezünkben, hogy haladni tudjunk!
Karikó Éva


A 2016-os Könyvfesztiválra megjelenik Böjte Csaba: Zarándoklat az atyai házba c. füves könyve az önismeretről, az önnevelésről, a döntésről, a kihívásokról, a megpihenésről és az ember életútjáról

A kötetet összeállította és sajtó alá rendezte: Karikó Éva
Borító és képanyag: A kakasdi Faluház mennyezetkazettái (Tolna megye)
Fotók: Lettner Kriszta
Megjelenés: 2016. április.
Mérete: 147 * 147 mm
Terjedelme: 248 oldal
Helikon Kiadó


Link

 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
Szellemi és lelki út bejárása - a hit racionalitása
  2016-03-28 21:26:59, hétfő
 
 
*********

2016. március 27. Húsvétvasárnap, Urunk Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-03-28 21:34:34
feltöltő: sacimama
nézettség: 541
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Húsvétvasárnap, Urunk, feltámadása, Evangélium, Szentbeszéd,
kategória: család
leírás: 2016. március 27. Húsvétvasárnap, Urunk feltámadása Szent Margit Templom Szentbeszéd: Dr.Rumszauer Miklós plébános A hét első napján, kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Odaérve...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Szent Margit Templom
Szentbeszéd: Dr.Rumszauer Miklós plébános


Miért hihető az, ami egyébként hihetetlen volna, hogy Jézus Krisztus a halálból feltámadt és ÉL!

Ha valaki éli az Istentől akart kegyelmi életét, akkor előbb-utóbb meg fog születni a szívében az a meggyőződés, az a hit, az a szeretet ami remény, amely a feltámadás örömhír üzenete és amely áthatja a világot, most , mindenkor, mindörökké.


 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Szentmise  
Hit, melynek mindig van húsvétja
  2016-03-28 20:48:09, hétfő
 
  Kedves a gyermek hite, melynek még nincs semmi kételye, de szilárdabb az apostol hite,
- mert megküzdött, megszenvedett hit az már,
- mert minden kétely fölébe magasodó hit az már...

Olyané, aki mondja is, és ennek a "vallás"-nak szellemében is él:
"Tudom, kinek hittem s biztos vagyok benne" /2Tim 1, 12/
..."hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmasságok, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat minket Isten szeretetétől, mely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van." /Róm 8,38-39/

Igen, ilyen az a hit, melynek mindig van húsvétja, pünkösdje... békéje - amely legyőzi a világot.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω HIT  
Ételszentelés
  2016-03-28 01:07:31, hétfő
 
  Link
"Aki ebből hívő lélekkel eszik, az testének erőt, lelkének üdvösséget nyer"

Csíkszeredában több ezren szenteltették meg vasárnap reggel húsvéti ételeiket a római katolikus egyház által szervezett szabadtéri szertartáson. A hívek általában fonott kosarakba csomagolták a húsvéti eledeleket és italokat.

Fotó: Veres Nándor Link

Tamás József segédpüspök rövid prédikációjában arra bátorította a híveket, hogy a föltámadt Krisztusnak szentelve fogyasszák a megszentelt eledeleket az ő emlékezetére, örvendezéssel és hálával.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi is az idő?
  2016-03-28 00:35:43, hétfő
 
 

Link
Mi is az idő?

Hogyan és miért kell ,,megszentelnünk"? Az idő életünk minden területét átható kategória. Állandóan időben élünk. Amikor reggel felébredünk, hétfő,bkedd, szerda vagy valamilyen más nap van; tavasz, nyár, ősz vagy tél. Az időtől nem szakadhatunk el. Ezért az idő, létünk első és legfontosabb feltétele.

Időnk azonban - kell-e bizonygatni - véges. Ha egyéni létünk ideje véget ér, meghalunk. Aki tanult valaha pszichológiát, tudja, hogy az ember élete során mindvégig szabadulni próbál a halál nyilvánvalóan nyomasztó tudatától. Nem akarja tudomásul venni, hogy az idő minden évvel, minden hónappal, minden nappal egyre jobban közelíti a halálhoz. Időben élünk - azaz tisztában vagyunk vele, hogy életünk véges, korlátozott.

A fiatalok megöregszenek. Ismerőseink, szeretteink egyszercsak nincsenek többé.

Az idő bűnbeesett világunk tökéletes képmása, ikonja.

Ha az előttünk itt élt számtalan nemzedékre gondolunk, vagy arra, hogy életünk milyen rövid, könnyen beláthatjuk, hogy spirituális értelemben miért az idő a legnyilvánvalóbb és legfontosabb vallási kategória. Időben élünk. Ez azt jelenti, hogy születésünk pillanatától kezdve folytonosan halálunk felé tartunk. Az emberek többsége természetesen nem foglalkozik állandóan a halál gondolatával. Nem ér rá. Dolga van. Számtalan célja az időben. Akinek randevúja van, várja, hogy szombaton viszontláthassa kedvesét. Aki a következő héten szabadságra készül, alig várja a hétfőt, hogy utazhasson.

A sok-sok rövid határidő elfeledteti velünk a ,,végső határidőt". Az időnket kitöltő jelentéktelen apróságok elterelik figyelmünket arról, hogy időnk véges. Az emberi lét végső kérdéseihez érve végeredményben valamennyi elmélyült filozófus és nagy gondolkodó azonos problémával szembesül: az élet értelmetlenségének problematikájával.

Akár holnap halok meg, akár harminc év múlva, minden, amit akarok, minden, amit teszek, tökéletesen értelmetlen, hiszen nem leszek többé. Az emberi lét ideje tehát értelmetlen, hacsak valahol valami le nem győzi ezt az értelmetlenséget.

58. o. Alexander Schmemann LITURGIA ÉS ÉLET A liturgikus élmény és a keresztény kiteljesedés Esszék és előadások a görögkeleti liturgiárólLink


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az idő megszentelése
  2016-03-28 00:12:16, hétfő
 
  Az idő megszentelése azt jelenti tehát, hogy azt a természetes időt, amelyben élünk, átváltoztatjuk. A bukott világban minden, így az idő is bukott, ezért megváltásra szorul. Az idő megszentelése által az idő megváltozik, értelmet nyer, oly módon, hogy, az Egyházon és a liturgián keresztül mindig a keresztény hit három alapvető aspektusához kapcsolódik:

Krisztus eljött közénk, és első eljövetelével megmutatta életünk értelmét - azért jött, hogy életünket sötétségről világosságra változtassa, megadja életünk helyes irányát, és megmutassa életünk célját: Isten Országát.

Krisztus jelenléte nélkül azonban mindez lehetetlen.

Krisztus jelenléte életünkben - az Egyház. Krisztus, aki mindig mellettünk áll, segít, vezérel és ránk árasztja kegyelmét.

Az idő átváltoztatása végezetül várakozást jelent: várjuk a jövőt, a beteljesedést, a végső közösséget Istennel, amelyben minden létező - az Emlékezés, a Jelenlét és a Várakozás - elnyeri értelmét.

66. o. Alexander Schmemann LITURGIA ÉS ÉLET A liturgikus élmény és a keresztény kiteljesedés Esszék és előadások a görögkeleti liturgiárólLink
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 89 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 89 db bejegyzés
e év: 711 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 426
  • e Hónap: 3177
  • e Év: 3177
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.