Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
görög citromos kókuszos pite
  2016-04-24 16:26:38, vasárnap
 
  görög, citromos kókuszos pite ( gasztroangyal )

Hozzávalók:

10 dkg búzadara

15 dkg liszt

15 dkg kókuszreszelék

15 dkg puha vaj

4 db tojás

1 csomag sütőpor

6 ek. cukor

2 dl tej

csipet só

1 citrom lereszelt héja



A sziruphoz:

1 citrom kifacsart leve

1 narancs kifacsart leve

1 dl víz

25 dkg cukor



A tetejére:

5 dkg kókuszreszelék



Elkészítés

A lisztet, a csipet sót, a búzadarát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a kókuszreszeléket egy tálba tesszük és összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Ezután a cukros sárgákhoz adjuk a puha vajat, kikeverjük majd a tejjel hígítjuk. Ezután összekeverjük a száraz összetevőkkel a legvégén apránként beleforgatjuk a tojások felvert habját. Közepes méretű (22-32 cm) tepsibe simítjuk a tésztát és közepes lángon, 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg a tészta sül elkészítjük a szirupot. A vízben elkeverjük a cukrot, a narancs és citromlevet, majd körülbelül 10 percig forraljuk, amíg jó szirupos állaga nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Miután a tészta kisült, rombusz alakúra vágjuk még a tepsiben és meglocsoljuk a kihűlt, azaz a hideg sziruppal. (Úgy is készíthetjük, hogy megvárjuk, amíg a tészta kihűl, akkor készítjük el a szirupot és a hideg tésztára meg a forró szirupot locsoljuk.) Kiskanállal csak annyi szirupot locsoljunk a tésztára, amennyit beszív, de nem ázik el tőle. Tálalás előtt kókuszreszelékkel szórjuk meg a tetejét.
 
 
0 komment , kategória:  görög konyha   
bolognai sonkás gombóc
  2016-04-24 16:16:06, vasárnap
 
  Bolognai sonkás gombóc

Hozzávalók:
1 dl tej,
2 tojás,
15 dkg fehér kenyér,
50 dkg túró,
10 dkg zsemlemorzsa,
só,
egy csomó zöldpetrezselyem,
kapor,
metélőhagyma,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál reszelt hagyma,
20 dkg sonka,
1 doboz paradicsompüré,
törött bors, rozmaring,
2 gerezd fokhagyma,
majoránna
, 1 csomó zöldpetrezselyem,
2 szál zellerzöld.


Elkészítése:

A kenyérről levágjuk a héját, a kenyeret tejbe beáztatjuk, majd levét kinyomkodjuk.
A kenyeret elmorzsoljuk, és összekeverjük 50 dkg áttört tehéntúróval, 2 tojással, 10
dkg zsemlemorzsával, sóval, egy csokor finomra vágott zöldpetrezselyemmel, apróra vágott
friss kaporral és metélőhagymával. Vizes kézzel 8 nagy gombócot formálunk belőle, és sós
vízben kb. 15 percig főzzük. Egy kevés olajban megpároljuk a reszelt hagymát, adunk hozzá
20 dkg főtt sonkát, 2 evőkanál paradicsompürét, 4-5 evőkanál vizet. Fűszerezzük rozmaringgal,
sóval, törött borssal, 2 gerezd fokhagymával, egy kis majoránnával, egy csomó apróra
vágott petrezselyemmel és néhány szál vagdalt zellerzölddel, és 10 percig forraljuk. A kifőtt
gombócokat forró tálra tesszük, és leöntjük a mártással.
 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
pilisi sertésragú
  2016-04-24 15:57:32, vasárnap
 
  Pilisi sertésragu

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka,
1 nagy fej vöröshagyma vagy egy 10 cm hosszú póréhagyma,
2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
4 evőkanál konzerv csemegekukorica,
4 evőkanál konzerv zöldborsó,
4 evőkanál konzerv zöldbab
, 1 paradicsompaprika,
1 sárgarépa,
só.

Elkészítés:
A durvára vágott hagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk. Beletesszük a kockára vágott húst, paradicsompaprikát, majd az ugyancsak kockára vágott sárgarépát. Megsózzuk, és zsírjára pirítjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és kis lángon pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzákeverjük a konzerv zöldségeket is. Ha friss zöldségekkel készítjük, azokat korábban tegyük már a bográcsba, hogy a hússal együtt puhuljanak meg.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
békési betyáros
  2016-04-24 15:54:46, vasárnap
 
  Békési betyáros

Hozzávalók (6 személyre):
4 db sertésköröm,
2 db sertéscsülök,
fél sertésfej,
1 kg lapocka,
3 nagy fej hagyma,
lebbencstészta ízlés szerint,
1 kg burgonya,
2 evőkanál őrölt pirospaprika,
1 db erős zöldpaprika,
2 db tv paprika,
2 csipet kömény,
2 db paradicsom,
8-10 gerezd fokhagyma,
5-10 dkg sós fehér szalonna.


A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő réteg a kicsontozott csülök, amit hagymaréteg, azt meg apróra vágott lapocka követ. Dobjuk rájuk a köményt, a paradicsomot, a fokhagymát, a sót. Hideg vízzel fölengedjük.
Három óra hosszáig lassú tűzön főzzük, őrölt paprika nélkül. Nem kell keverni, csak a bográcsot forgatni. Amikor majdnem készen van, a színét külön edénybe leszedjük, ebben keverjük el a pirospaprikát, majd visszaöntjük a leveshez. Utána kerül bele a darabokra tört lebbencstészta és a kockákra vágott krumpli. Az egészet sűrűre főzzük. Ha a vizet elpárologtatta, utána kell tölteni.

Birkahúsos kása
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
bácskai halpaprikás
  2016-04-24 15:51:54, vasárnap
 
  Bácskai halpaprikás

Hozzávalók (8 személy részére):
75 dkg apró hal,
50 dkg kecsege,
50 dkg harcsa,
1,5 kg ponty,
25 dkg csuka,
3-4 fej vöröshagyma,
1-2 zöldpaprika,
egy csípős paprika,
pirospaprika,
só,
1 dl bor,
2 paradicsom.

Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel főni 1,5 l vízben. Addig főzzük, amíg a halak széjjel nem főttek. Ez idő alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel. A külön megfőzött apró halat szálkázzuk ki, és a húsát szűrőn áttörve keverjük abba a lébe, amelyben főtt. Amikor a bográcsban a hallé forrni kezd, öntsük bele az áttört apró halat és a bort. Ezután a zöldpaprikát vágjuk karikákra, ugyanígy a paradicsomot is, és a csípős piros-paprikával együtt tegyük a bográcsba. Amikor már majdnem megfőtt a hal, tegyük bele a sót és a pirospaprikát. A bográcsban a hal kb. 45 percnyi főzés után lesz kész. Tálaláskor tegyük külön edénybe a levét, amellyel a metélttésztát esszük. A paprikást utána fogyasszuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
medvehagymás sajtos tepsis burgonya
  2016-04-20 14:05:01, szerda
 
 




a receptet itt találod ! Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
tárkonyos húsgombócleves !
  2016-04-17 09:25:04, vasárnap
 
  Tárkonyos húsgombóc leves
( csólyospálos )

Hozzávalók: (8 főre)
80 dkg darált sertéslapocka,
1 kg gomba,
1 vöröshagyma,
3 tojás,
másfél dl étolaj,
20 dkg előfőzött zöldborsó,
2 dl tejföl,
20 dkg előfőzött rizs,
só,
3 teáskanál őrölt feketebors,
2 teáskanál tárkony,
1 csokor petrezselyem
zöldje.


A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és
üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra szeljük a
gombát. A hagymás zsiradékba borítjuk, és 10-15 percig fedő alatt összepároljuk.
A darált húsba beleöntjük az előfőzött rizst, sózzuk, 2 teáskanál őrölt borssal
fűszerezzük, apróra vágott petrezselymet, és három tojást keverünk hozzá. Kicsit
pihentetjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
A megpuhult gombát felöntjük három liter vízzel, egy teáskanál őrölt borssal,
tárkonnyal, sóval ízesítjük, lefedjük, és felforraljuk. Belefőzzük a gombócokat, közben
óvatosan kevergetjük. Amikor már feljöttek a leves színére, tejfölt, és előfőzött
zöldborsót keverünk hozzá. Öt-tíz perc múlva tálalhatjuk
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
pudingos tejfölös szelet
  2016-04-10 17:28:05, vasárnap
 
  ezt a sütit ma ebéd utánra sütöttem





a receptjét itt találod ! Link
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
sárkánylecsó
  2016-04-04 16:36:53, hétfő
 
  Sárkánylecsó:

Hozzávalók:

20 dkg füstölt szalonna
2 kg paprika
5-6 csípős paprika.
Egy közepes cukkini vagy csillagtök,
fél kg. paradicsom
két fej nagyobb vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
40-50d kg finom lecsókolbász
20-30 dkg házi füstölt kolbász
fél kg csirkemáj
egy db közepes burgonya
só, bors, pirospaprika,
majoranna,
esetleg paradicsomlé(ha kell még bele)

Elkészítés:
A felkockázott szalonnát felteszed pirulni. Mikor üveges,akkor hozzáadod a kockára vágott vöröshagymát és addig dinszteled,amíg üveges nem lesz a hagyma is. Ekkor tegyük rá a meghámozott paradicsomokat és kicsit megpirítjuk ezt is. Ezután tegyük bele a feldarabolt paprikákat, a felkockázott cukkinit és krumplit, a majorannát, 1-2deci vizet, 1 csapott evőkanál sót és egy kávéskanál borsot, majd fedjük le. Néha nézzük,kevergessük meg, és pároljuk üvegesre a paprikát. Ezután fűszerezzük be ízlés szerint piros édes és csípős paprikával, tegyük bele a felkarikázott kolbászokat, a fokhagymát és a májat, majd lefedve főzzük puhára. Akkor jó, ha a paprika szinte lemállik a héjáról és sűrű szaftja van. Én ált. bográcsban készítem és néha felkevert tojással is dúsítom. Friss kenyérrel kiváló nyári étel!Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mexikói burgonyakrokett
  2016-04-04 16:28:58, hétfő
 
  hozzávalók:
40 dkg héjában főtt burgonya,
25 dkg felengedett, mirelit, morzsolt csemegekukorica,
2 evőkanál lecsöpögtetett, marinált paprika,
2 db egész tojás,
2 evőkanál finomliszt,
1 mokkáskanál csípős fűszerpaprika,
1 db csípős hegyes paprika,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál római kömény (vagy köménymag),
1 mokkáskanál törött fekete bors,

a bundázáshoz kevés finomliszt, a sütéshez bő olaj.

A kihűlt, meghámozott, főtt burgonyát az almareszelő durva fokán lereszelem, a marinált paprikát kukoricaszemnyi kockákra vágom, a hegyes csípős paprikát pedig kicsumázva hajszálvékonyra karikázom. A tojásokat habosra verem, hozzákeverem a lisztet, a reszelt burgonyát, a nyers, már felengedett, lecsöpögtetett kukoricaszemeket, a hegyes paprika-
karikákat és az összes fűszert. Jól összekeverem, és tíz percig hagyom pihenni. Ezután nedves kézzel kis hengereket formálok a masszából és lisztben meghempergetve, forró olajban piros-ropogósra sütöm. (Ha az anyag nem elég sűrű, kevés zsemlemorzsával vagy liszttel sűrítem.) A felesleges olajat lecsöpögtetve, párolt rizzsel és csípős ketchuppal tálalom. Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
 
 
0 komment , kategória:  mexikói konyha !  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 100 db bejegyzés
Összes: 9007 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1441
  • e Hét: 11571
  • e Hónap: 30706
  • e Év: 699867
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.