Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
Lassíts le ma, fókuszálj Istenre és figyelj rá
  2016-05-31 13:18:48, kedd
 
 

Isten barátsága azok számára van fenntartva, akik megadják a tiszteletet neki. Csak velük osztja meg ígéreteinek titkait. (Zsoltárok 25,14 TLB fordítás).

Ha egy mély kapcsolatot szeretnél kialakítani Istennel, le kell lassítanod és el kell csendesedned.

Az Istennel való barátság ugyanolyan kapcsolat, mint bármelyik másik baráti viszonyod - oda kell szentelned az idődet. Ha nem áldozol az idődből a ,,halandó" barátaidra, ők nem a barátaid, mert a barátokra szakítunk időt. És ha Istent szeretnéd a legjobb barátodnak tudni, a legértékesebbet kell az idődből odaszánni neki.

A Biblia azt mondja, ,,Légy csendben és ismerd fel, hogy én vagyok Isten." (Zsoltárok 46,10a NIV fordítás).

Mindennapi csendességre van szükséged Istennel. Le kell lassítanod: így ismerheted meg Őt egyre jobban és jobban.

A Zsoltárok 25,14 mondja, ,,Isten barátsága azok számára van fenntartva, akik megadják a tiszteletet neki. Csak velük osztja meg ígéreteinek titkait" (TLB).

Sok ember nem ismeri Istent, még sosem érezték Isten szeretetét. Nem értik, mit, miért tesz. A Biblia azt mondja, hogy Isten barátsága azok számára elérhető, akik megadják a tiszteletet neki. Tehát azoknak, akik lelassítanak és időt töltenek vele.

Hogyan alakulna egy barátság, ha sosem fektetnél bele energiát? A barátság figyelmet igényel. Sosem fogod Istent egész közelről megismerni, ha mindössze annyit teszel, hogy eljársz istentiszteletre. Olvasnod kell Isten Szavát és kérdezned: ,,Istenem, van valami, amit szeretnél megosztani velem?" Nem kell túldíszített frázisokat és szavakat használnod, csak beszélj hozzá őszintén és hallgasd Őt!

A Biblia azt mondja a Máté 6,5-6-ban: ,,Amikor Isten elé járulsz, ne tett azt egy teátrális produkcióvá... Találj egy csöndes helyet, vonulj el a többiektől, így nem esel kísértésbe, hogy megjátszd magad Isten előtt. Légy ott előtte, amilyen egyszerűen és őszintén csak tudsz, és a hangsúly rólad Istenre fog helyeződni és elkezded majd megérteni a kegyelmét." (MSG).

Lassíts le ma, fókuszálj Istenre és figyelj rá, ahogyan beszél neked a kegyelméről.

Beszéljetek róla:

Mik azok a tényezők, amik elvonják a figyelmedet az Istennel töltött idő alatt? Hogyan tudnád kiiktatni ezeket a tényezőket?
Néha miért könnyebb vagy éppen élvezetesebb a földi barátaiddal együtt lenni, mint Istennel? Mit értünk félre Istennel kapcsolatban, amikor így érzünk?
Lehetséges, hogy néha túlkomplikáljuk a csendességeinket? Mit tudsz tenni annak érdekében, hogy lelassíts, csendben légy és egyszerűen, őszintén Istennel legyél?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.05.24.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Olyan közel vagy Istenhez amennyire te magad választod
  2016-05-30 23:19:02, hétfő
 
  Minden más jelentéktelen összehasonlítva Jézus Krisztus, az én Uram ismeretének örökkévaló értékéhez képest. Az Ő kedvéért elvetettem minden mást, szemétnek ítélve, azért hogy Krisztust megnyerhessem. (Filippi 3,8 NLT fordítás, második kiadás)

Soha nem válsz Isten barátjává a szabadidődben. Isten megismerését kell a legfontosabbnak tenned a saját életedben.

Pál ezt így mondja: ,,Minden más jelentéktelen összehasonlítva Jézus Krisztus, az én Uram ismeretének örökkévaló értékéhez képest. Az Ő kedvéért elvetettem minden mást, szemétnek ítélve, azért, hogy Krisztust megnyerhessem." (Filippi 3,8 NLT fordítás, második kiadás).

Te ezt teszed? Teljes szívedből keresed Istent minden nap?

Emlékezz: olyan közel vagy Istenhez, amennyire te magad választod. Akkor válsz Isten barátjává, amikor te magad akarsz azzá válni.

Nem hibáztathatsz senki mást. Nem hibáztathatod a feleséged, a férjed, a szüleid, de még a gyermekeidet sem. Olyan közel lehetsz Istenhez, amennyire te választod, és ha távol érzed magad Tőle, akkor tippelj: ki mozdult el? Nem Őt tetted az életedben a legfontosabbá.

Ismerni és szeretni Istent a legnagyobb kiváltságunk és szeretve lenni Isten által a legnagyobb örömünk.

Észrevettem, az alapján, hogy mivel hencegnek az emberek, meg tudod mondani, hogy mi a fontos számukra.Ha a gyermekeik a legfontosabbak, azzal kérkednek. Ha a munkájuk, akkor pedig azzal. Ha az utazás és az élmények szerzése a legfontosabb, akkor pedig azzal hencegnek. Ha pedig a bulizás vagy új ruhák vásárlása az, amiről a legtöbbet beszélsz, akkor találd ki, mit értékelsz a legjobban? Arról hencegsz, amit a legjobban értékelsz.

Isten azt mondja a Jeremiás 9,23-ban, ,,A bölcseknek nem kellene dicsekedni a bölcsességükkel, sem az erős az erejével, sem a gazdag a gazdagságával. Ha bárki dicsekedni szeretne, dicsekedjen azzal, hogy ismer és ért engem." (TEV fordítás)

Miért? Mert erről szól az élet. Ismerni Istent - ez számít a leginkább. Az univerzum Istene szeret téged és kapcsolatot akar veled. Istenhez közelebb kerülve nyered meg a békét és a látást. Ez az Örömhír!

Beszéljetek róla:

Hogyan kell átrendezned az életed, hogy Isten megismerése váljon a legfontosabbá?
Mit mondanának az emberek, mi a legfontosabb a számodra az alapján, amiről a legtöbbet beszélsz?
Hogyan tudsz dicsekedni az Istennel való kapcsolatoddal a mindennapi beszélgetések során?

*(Daily Hope by Rick Warren 2016.05.23.) Napi Remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mondd el a jó hírt
  2016-05-29 22:51:19, vasárnap
 
 

Minthogy az Isten volt az, aki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek Igéjét.- 2 Korinthus 5: 19

Nagyon kevés elveszett ember hallja a valódi evangéliumot - a jó hírt - manapság. Miért? Mert keresztények sokasága foglalkozik azzal, hogy azt hirdesse a világnak: Isten haragszik rájuk, mert ők olyan rettentő rosszak. Egyesek ezt jó hírnek nevezik - de nem az! És nem ilyen dolgok hirdetésére küldött el minket Isten.

Ő a békéltetés Igéjét bízta ránk!

Azért küldött minket, hogy elmondjuk a jó hírt: Isten visszaállította a harmóniát, a közösséget Önmaga és az ember (minden ember) között. Nem csak a hívőkre nézve. Nem csak a gyülekezetedbe járó hívőkre, hanem mindenkire!

Ez így van. Isten a legelvetemültebb bűnöst is éppúgy megbékéltette magával, mint téged. Nézzük meg a Róma 5: 10-et, és megérted, miről beszélek. Így szól a vers: ,,mikor ellenségei voltunk, megbékéltettünk Istennel az Ő Fiának halála által."

Megbékéltettünk. Ez múlt idő. Isten már helyreállította a közösséget Önmaga és a világ között. Akkor tette, amikor Jézuson kívül még nem volt a földön senki, aki hitt volna az újjászületésben. Akkor, amikor még az egész világ bűnben élt.

Jézus halála és feltámadása által Isten minden férfit, nőt és gyermeket megtisztított; megbocsátott nekünk, és helyreállította a Vele való közösségünket. Most annyit kell tennünk, hogy mindegyikünk elfogadja a jó hírt.

Ez az a jó hír, az Ige, amit Isten adott nekünk. Ezt kell megosztanunk az elveszettekkel. Ha megtesszük, garantáltan nem lesznek sokáig elveszettek!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: 2 Korinthus 5: 10-21
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Kanada liba család
  2016-05-29 15:02:15, vasárnap
 
  Gyereknap



Link


 
 
0 komment , kategória:  Család  
Az ehető és a mérgező bodza
  2016-05-29 11:07:11, vasárnap
 
  Link



"Az ehető bodza, azaz a fekete bodza akár 3 - 10 m magasra megnövő bokor, vagy fa, bár a fa méretet csak a legjobb termőhelyeken éri el. Az ágai lefelé hajlók, széttörve a belsejük szivacsos. A virágok szétosztva az egész bokron megtalálhatók, a termések lefelé csüngők. A növény virága és termése ehető, a többi része ennek is mérgező.

A mérgező gyalogbodza ezzel szemben nem fásszárú, hanem lágyszárú, sokkal kisebb növény. Az ágai felfelé állnak, a virágok az ágak végén, a növény tetején helyezkednek el és a portokok pirosak, a növény termése is felfelé áll. Az ehető bodza virágában nincs piros szín, csak fehér és sárga."

Mérgező


 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Jézus legyen életed Ura!
  2016-05-29 09:03:24, vasárnap
 
  ,,Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust..." (Róma 10:9)

A keresztyénségnek két összetevője van. Először el kell fogadnod Jézust Megváltódnak; másodszor - és ez sokkal nehezebb - el kell ismerned őt Uradnak, megfellebbezhetetlen főnöködnek!

Mindannyiunkban elég nagy az ego ahhoz, hogy mi akarjunk irányítani, ezt a részünket naponta keresztre kell feszítenünk. A keresztre feszítés az egyik legfájdalmasabb halál, mert lassú és gyötrelmes haldoklással jár. Amíg egyetlen szusz is marad egódban, mindig fel fog éledni, és harcolni fog, hogy átvegye az irányítást.

Ha Jézust teszed életed Urává, akkor át kell adnod neki az irányítást három területen:

1) Nem te döntesz arról, hogy hová menj, hanem Jézus.

2) Nem te döntöd el, mekkora árat vagy hajlandó megfizetni, az árat Jézus határozza meg.

3) Nem te döntesz arról, hogy milyen emberré válj, hanem Jézus.

,,Hasonló a mennyek országa a kereskedőhöz is, aki szép gyöngyöket keres. Amikor egy nagy értékű gyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt." (Máté 13:45-46).

Figyeld csak: ,,eladja mindenét, amije van". Ha tudni akarod, mibe kerül, hogy Jézus legyen az Úr az életedben, nos, mindenedbe, amid csak van. Ez a példázatbeli ember olyan nagyra értékelte azt a gyöngyöt, hogy úgy gondolta, bármekkora árat megér.

Nos, egy kérdés: te mennyire értékeled Krisztussal való kapcsolatodat? Ez az ember hitte, hogy a nyereség nagyobb lesz, mint a befektetés. Te hiszed ezt? A megváltás ingyen van, de ahhoz, hogy Jézus legyen az Úr az életedben, mindenedet át kell adnod neki. Készen állsz erre? Hajlandó vagy rá?

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Kvint - Mindig csendben szól
  2016-05-29 00:45:15, vasárnap
 
  Mindig csendben szól hozzád az Úr.
A város zaján hangja nem jut túl.
Enyhe szellő suttogásaként hallod szavát,
ha rátalálsz. Így jön az Úr,
nem látod, de szíved lángra gyúl.

A lelked harca elnyom minden mást,
nem hallod a hívó suttogást.
Bensődben is csendes béke kell,
enélkül Isten nem felel, hiába vársz,
mélybe hull a hívó suttogás.

Rfr.
Hang nélkül szól, figyeld a lélek szavát,
figyeld a csend mit beszél, hagyd a város zaját!
Nincs messzeség, reád talál,
csendben jő az Úr egy éjszakán.

Nagy csodára, fénylő jelre vársz,
mennyből jövő lángnyelvet kívánsz,
de Isten lelke csendben működik,
nem látod, mégis őrködik, vigyáz reád.
Nem kellenek látványos csodák.


Kvint - Mindig csendben szól. Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-05-29 00:40:19
feltöltő: dandej
nézettség: 530
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Kvint, Mindig, csendben, szól,
kategória: család
leírás:

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Füle Lajos: LÁTNI
  2016-05-28 22:04:32, szombat
 
  Látni... Van ennél nagyszerűbb?
Látni: hogy zsendül kinn a fű,
látni: hogy árad fönn a fény
bimbók, faágak erdején!

Csodálni nyíló, kék eget,
Rügyet, virágot, életet.
Látni a mindig új csodát:
anyát gyerekkar hogy fon át,
fénylő szemet, mely elbűvöl
s tükröz... Van ennél szebb tükör?

Látni iramló, gyors utat,
hol testet ölt a mozdulat,
az élet örök ritmusát:
rigót hogy himbál gyönge nád,
vetést hogy fésül könnyű szél,
árnyat hogy nyújt az erdőszél.

Látni, ha nő az esthomály,
Lámpát hogy gyújt a fénybogár.
S mikor a csend már érni kezd,
látni ,,az égi gálaest"
tündöklő csillag szépeit,
amíg szemünk úgy megtelik,
hogy több nem is fér már bele,
lezárul fáradt fedele.

S hunyt szemmel látni meg olyat,
amit nyitott szem nem mutat,
amit öt érzék elszalaszt,
mit nem mutathat meg csak AZ,
AKI teremtett és teremt
közel valót és végtelent,
harmóniát és színeket,
látó szemet és szíveket:
meglátni ŐT, megsejteni,
s NEVÉT csodálva ejteni!

Füle Lajos
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Füle Lajos  
Édenkertünk képei
  2016-05-28 17:37:40, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Bizalom és közvetlenség a kommunikációban (1-3)
  2016-05-28 08:30:12, szombat
 
  ,,Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni." (Kolossé 4:6)

Ahhoz, hogy a kommunikációban kialakuljon a bizalom és közvetlenség:

1) Dolgozz a bizalom kiépítésén! Nincs ,,jogunk" a másik ember bizalmára; ez olyan kiváltság, amit ki kell érdemelnünk azzal, hogy megbízhatónak bizonyulunk. Nem sok figyelmet fordítunk az olyan politikusokra, akik azt mondják: ,,Számíthatsz rám", ha korábbi tetteik ezt nem támasztják alá.

Krisztus a bizalom alapjául ezt állítja: ,,Higgyetek nekem... ha pedig másért nem, magukért a cselekedetekért higgyetek" (János 14:11).

A pszichológiai kutatásokból tudjuk, hogy ha szelíden és lassan beszélünk, az nyitottabbá teszi a hallgatót, és mélyíti irántunk való tiszteletét. A hangnem sokat számít.

A Houston Egyetem kutatásai meggyőzően bizonyították, hogy a halkabb hangra és lassabb beszédre a hallgatók nagyobb nyitottsággal és bizalommal válaszolnak. Ez a kutatás segítette az onkológusokat, hogy a rossz hírt támogató hangnemben tudják közölni betegeikkel.

Ha az orvosok mélyebb hangon, és lassabban beszéltek, a páciensek úgy érezték, hogy orvosuk együtt érzőbb, és jobban törődik velük. A Biblia ezt nevezi ,,higgadt válasznak" (ld. Példabeszédek 15:1), és ez neked is hasznos lehet.

2) Szoktasd rá agyadat a valódi figyelemre! A másik ember meghallgatása kemény munka, mert szokásunk csak magunkra figyelni, és beszélgetés közben is saját gondolataink foglalkoztatnak.

A kutatások azt mutatják, hogy gyakran közbevágunk, mielőtt beszélgetőpartnerünk befejezné mondandóját.

Még az orvosok is, akik pedig azt tanulták, hogy figyeljenek oda a beteg panaszaira, hajlamosak 20-30 másodpercen belül közbekérdezni, jóval azelőtt, hogy a páciens elmondhatott volna mindent, amit akart.

Szoktasd magad arra, hogy a másik emberre összpontosítasz, valóban odafigyelsz szavaira, arckifejezésére, testbeszédére. Néhány héten belül kialakíthatod magadban azokat a kommunikációs készségeket, melyek másokban bizalmat ébresztenek.

Bob Gass * Mai Ige
Link Link Link
 
 
1 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 73 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 502
  • e Hét: 920
  • e Hónap: 6081
  • e Év: 55646
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.