Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Ne akarj mindent te irányítani! (2)
  2016-07-31 09:36:22, vasárnap
 
  ,,... az én erőm erőtlenség által ér célhoz." (2Korinthus 12:9)

Ha azt veszed észre magadon, hogy mindent te akarsz irányítani, próbáld ki a következő három dolgot:

1) Ne félj a tehetetlenségtől, inkább tekints rá erőként! Ez teszi lehetővé, hogy megtapasztald Isten hatalmát. ,,Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz" (2Korinthus 12:9). Engedd el a dolgot, hagyd, hogy Isten munkálkodjon!

2) Siess Istenhez tehetetlenségeddel! Jósáfát király belátta, hogy serege nem tud helytállni az ellenséges túlerővel szemben. Ezért így imádkozott: ,,Istenünk... nincs erőnk ezzel a nagy tömeggel szemben, amely ellenünk támad. Nem tudjuk, mit tegyünk, csak rád tekintünk."(2Krónikák 20:12).

Hogy végződött a történet? Csodálatos módon! A megszálló seregek felmorzsolták egymást, Jósáfát katonáinak pedig egyáltalán nem is kellett harcolniuk. A legnagyobb csodák akkor történnek életedben, amikor legkevésbé érzed képesnek magad, és Isten közbelépését kéred.

3) Elmélkedj azokon a szentírási szakaszokon, melyek Isten szuverenitásáról beszélnek, és arról, mennyire hiábavaló azon erőlködnünk, hogy irányítani próbáljuk életünket. ,,Az ember végzi a sorsvetést, de mindig az Úrtól való a döntés" (Példabeszédek 16:33).

,,Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az Úr tanácsa valósul meg"
(Példabeszédek 19:21). ,,... tetszése szerint bánik a menny seregével és a föld lakóival. Senki sem foghatja le a kezét, és senki sem mondhatja neki: mit csinálsz?" (Dániel 4:32). ,,... aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik"

(Efezus 1:11). Nyugodj meg, és kezdj el bízni Istenben - ő tudja, mit csinál, és szívén viseli sorsod alakulását.

Bob Gass * Mai Ige
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Nem kell elbuknod
  2016-07-30 23:18:33, szombat
 
  Annakokáért, atyámfiai, (szorgalmasan) igyekezzetek a ti elhívástokat és kiválasztatástokat erőssé tenni; mert ha ezeket cselekszitek, nem ütköztök meg (nem estek el, nem buktok el) soha.
- 2 Péter 1:10 (King James-féle fordítás)

Soha nem buktok el. Ha meggondolod, ez egy elképesztő állítás, nem? Legtöbbünket olyan sokszor gáncsolt el az ördög, hogy gondolni sem akarunk rá.
De Isten Igéje szerint ennek nem kell így lennie. Azt mondja, van valami, ami talpon tart bennünket. Mi ez? A szorgalom. Szembe kell nézned azzal a ténnyel, hogy nem élhetsz e nélkül győztes életet.

Nem állhatsz szilárdan Isten Igéjén, ha a hét folyamán egyszer sem veszed kezedbe a Bibliát. A vasárnap reggel egymagában nem fogja elvégezni a munkát. Mégis a legtöbb hívő próbálja ennyivel megúszni. Pontosan ezért van az egész világon több ezer gyülekezet tele újjászületett emberekkel, akiknek egy szemernyi hitük sincs. Mivel nincs bennük semmi szorgalom, vágyakozás az Ige iránt.

Emlékszem arra, hogy évekkel ezelőtt szolgáltam egy hölgy felé, aki rákból gyógyult meg. Belevetette magát az Igébe, megállt hitben, és megszabadult. De évekkel később felhívott engem, és azt mondta: ,,Copeland testvér, kérlek, imádkozz értem. A rák megint visszajött."

Rögtön az az ige jutott az eszembe, amit az Úr adott nekünk épp az idő tájt, hogy megálljunk azon: ,,Egy ellened készült fegyver sem lesz jószerencsés..." Tehát azt mondtam: ,,Fogd a Bibliádat, és menj vissza az Ésaiás 54:17-hez."

A háttérben hallottam, hogy az asszony odasúgja valakinek a szobában, ,,Hol a Bibliám?" Amikor ezt meghallottam, majdnem felkiáltottam. Tudtam, hogy nem fog neki sikerülni. Hogy miért? A szorgalom hiánya miatt.

Figyelj, ez egy mindennapos dolog. Az ördög a nap 24 órájában azon spekulál, hogy miképp buktasson el minket. Jézus a nap 24 órájában a trónon van, és erőt ad, hogy ellenálljunk az ördögnek. Ezért nekünk állandóan gyakorolnunk kell a hitünket.

Ha a jövőben is meg akarsz állni, akkor többre van szükséged, mint a vasárnapi iskolás hitre. Felnőtt, hegyeket mozgató hitre van szükséged, és ennek megszerzéséhez csak egyetlen út van: ha minden eddiginél szorgalmasabban szenteled oda magadat az Igének.

Szorgalmasan igyekezz az elhívásod betöltésére és a kiválasztottságod megszilárdítására. Nem számít, milyen rázós a helyzet, semmiképp sem fogsz elbukni!

Kenneth Copeland * Igeolvasás: 2 Péter 1:3-10
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Ahol a szivárvány földet ér
  2016-07-28 21:11:48, csütörtök
 
  Link

" Igen, végre elértem a szivárvány lábát! Ott az a falu, a hely, ahol boldog leszek".

És elkezdett rohanni, ahogy csak a lába bírta, át az erdőn, át a mezőn, szinte szárnyalt a boldogságtól, gyönyörűnek találta az erdő fáit, a virágokat a réten, az állatokat és a madarakat.

Mikor beért a faluba, különös dologra lett figyelmes. A hely, ahova megérkezett a szülőfaluja volt.

Sosem látta még ilyen szépnek, és sosem érezte még magát ilyen boldognak.

"Ez az én otthonom" - kiáltott fel hangosan - "ez az a hely, ahol igazán boldog lehetek."

Link
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Hogyan erősítheted a barátaid hitét?
  2016-07-27 18:29:30, szerda
 
  Link

,,De én hiszem, hogy még meglátom az Úr jóságát az élők földjén." (Zsolt 27,13)

Bármilyen nagyobb krízis az életedben megpróbálja a hitedet, de a hited és a bizodalmad Krisztusban az, ami keresztülsegít azon. Dávid a veszteségében, a gyerekének az elvesztésében írja a Zsoltárok 27,13-ban: ,,De én hiszem, hogy még meglátom az Úr jóságát az élők földjén." Feladta volna, ha nem hitt volna az Isten jóságában.

Ezekben a helyzetekben is, amikor az élet kegyetlen és minden kilátástalannak tűnik, hidd, hogy Isten jó és hogy Ő jóságos Isten. Amikor rosszul mennek a dolgok, hidd, hogy az Isten jósága átsegít és talpra állít. Hidd el, hogy az Isten terve nagyobb annál a nehézségnél, problémánál, amin keresztül mész épp. Megoszthatod a barátaiddal az Isten jóságába vetett hitedről, amikor ők is nehézségeken mennek keresztül. A barátok erősítik barátaik hitét.

Hogyan lesz ilyen hited?

A Biblia azt mondja, hogy csupán egy hely létezik, ahol erősödhet vagy ahol erősítheted a hitedet; és a hit az Isten Igéjéből származik.

Ha jól ismered a Bibliát, akkor erős lesz a hited; ha viszont kevésbé ismered, akkor csekély lesz. Ha egyáltalán nem ismered a Bibliát, akkor egyáltalán nem lesz hited.

Tudtad, hogy a Bibliában hétezer rád szabott ígéretét találod Istennek? De ha nem ismered ezeket, akkor nem vonatkoznak rád és nem kérheted, hogy megvalósuljanak. Ha növekedni szeretnél a hitedben, hogy szembe tudj nézni az élet kemény akadályaival, akkor tanulmányozd a Bibliát, elmélkedj róla, és tanulj meg igéket.

Beszéljetek róla:

Mit tehetsz annak érdekében, hogy jobban ismerd Isten igéjét?
Keress a Bibliából egy olyan ígéretét Istennek, amit alkalmazni tudsz az életed viharaiban. Keress egy olyan ígéretet is, ami segíthet a barátaidnak.
Hogyan mutatta meg Isten az ő jóságát az életedben az elmúlt évben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.20) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jézus imádkozik érted
  2016-07-26 21:36:09, kedd
 
  ,,Ki ítélne kárhozatra? Senki. A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, az Isten jobbján van, és esedezik is értünk." (Róma 8,34 NIV fordítás)




Isten mindenről tud, ami történni fog. Ő mindentudó, aki egyszerre ismeri a múltat, a jelent és a jövőt. Ő már azt is tudja, mi vár rád ma délután. Tudja, mi fog történni az életedben a jövő héten, a jövő hónapban, a következő évben és hátralévő napjaidban. Mindez azt is jelenti, hogy imádkozni is tud az előtted álló eseményekkel kapcsolatban, még mielőtt azok megtörténnének veled.

Álljunk meg egy pillanatra! Hogy Isten imádkozik? Vagyis magában beszél?

Te is állandóan magadban beszélsz. Amikor Isten magában beszél, az imádság. Apaként gyakran beszélek magamban a gyermekeimről, és Isten is magában egyfolytában rólad beszél.

A kereszthalálát megelőző éjszakát Jézus a tanítványaival töltötte. Péter itt kérkedve mondta: ,,Uram, én meghalnék érted!" Jézus szerette Pétert, de tudta róla, hogy sokszor elragadja a hév. Annak is tudatában volt, hogy mielőtt a Nap felkel, Péter háromszor fogja megtagadni őt. Jézus így fogalmazott a Lukács 22,32-ben: ,,Imádkoztam, hogy ne veszítsd el a hited! Segítsd testvéreidet, hogy erősebbek legyenek, amikor megtérsz hozzám." (NCV fordítás). Jézus már azelőtt imájába foglalta Pétert, hogy az keresztülment volna a rá leselkedő viharon.

Jézus imádság formájában már átsegített téged mindazokon a történéseken, amelyek az idei évben még előtted állnak. Valójában Jézus e pillanatban is a Mennyországban van, és gyermekeiért fohászkodik. Közbenjár érted, azaz Istennel beszél az érdekedben.

A Róma 8,34 szerint: ,,Ki ítélne kárhozatra? Senki. A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, az Isten jobbján van, és esedezik is értünk." (Róma 8,34 NIV fordítás). Ezt teszi Jézus. Fohászkodik érted, hogy átsegítsen a viharaidon.

Nagyszerű dolog, ha létezik olyan ember, aki imádkozik érted. Én örülök, ha imádkozol értem! Az igazság az, hogy érzékelem is. Ha viszont nem imádkoznak értem az emberek, nyomban megérzem a különbséget. Az egy dolog, hogy van aki imádkozzon érted, de mennyire vágyódsz rá, hogy Isten Fia személyesen foglaljon imáiba?

A Biblia megerősít: nem számít, min mész keresztül ma, a jövő héten vagy jövőre, Jézus imádkozik érted. Ő a te oldaladon áll. Ha hittel elfogadtad őt Megváltódnak, közben fog járni érted.

Beszéljünk róla:

Jézus mely jellemvonásai egyértelműek, ha arra a bizonyságra gondolsz, hogy ő imádkozik érted?
Mennyiben változik a szemléleted, ill. hozzáállásod, ha számolsz azzal, hogy Jézus fohászkodik érted?
Milyen viharon mész most éppen keresztül? Kérd Istent, hogy segítsen elhinned, hogy Jézus imádságban már túljuttatott rajta.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.17.) Napi remény
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A gyógyulás a megbocsátással kezdődik
  2016-07-25 23:14:42, hétfő
 
  ,,... bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van..." (Márk 11:25)

Azokat a bántásokat legnehezebb megbocsátani, amit hozzánk közel állók követtek el. Miért? Mert továbbra is velük kell élnünk minden nap!

Fiatal korunkban érzelmeink olyan intenzívek, hogy az akkor ért bántások és sebek egész életünkön át kísérhetnek. A fájdalom még nagyobb, ha saját szülőnk okozta. Talán anyád elutasított, ahelyett, hogy megadta volna a szeretetet, amire szükséged volt, vagy egy alkoholista apa molesztált az éjszakai órákban. Az ilyen szörnyűségek áldozatait évtizedekkel később is emésztheti a keserűség és a harag.

Előfordulhat, hogy ez valamilyen módon előtör belőlük, és ezzel éppen azokat az embereket bántják, akiket most legjobban szeretnek, és akikre legnagyobb szükségük van. Mi a megoldás? A megbocsátás.

Dr. Archibald Hart meghatározása szerint a megbocsátás azt jelenti: ,,lemondok arról a jogomról, hogy bántsalak azért, mert bántottál."

Sebeid csak akkor kezdenek gyógyulni, ha eljutsz arra az érzelmi érettségre, hogy el tudod engedni azokat, akik vétettek ellened, akár megbánták, és bocsánatot kértek, akár nem.

Jézus így beszél erről: ,,amikor megálltok imádkozni, bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa nektek vétkeiteket" (Máté 11:25).

Van valami, amibe eddig talán nem gondoltál bele: Isten hajlandósága arra, hogy megbocsásson neked, attól függ, hogy te kész vagy-e megbocsátani másoknak. Azt mondod, ha megbocsátasz neki, akkor hagyod, hogy megússza? Nem, ha megbocsátasz, azzal magadat szabadítod fel!

Megszabadulsz a fájdalomtól és nehezteléstől, és lehetőséged nyílik Isten áldásaiban járni. Hagyd a sérelmet és annak elkövetőjét Istenre, ő az egyetlen, aki pontosan tudja, mit tett az illető, és miért tette, amit tett. Ami téged illet: a gyógyulás a megbocsátással kezdődik!

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Mindenkinek van problémája
  2016-07-25 21:32:27, hétfő
 
  ,,Háromszor kértem az Urat, hogy szabadítson meg ettől a problémámtól, de Ő azt mondta nekem: ,,Elég neked az én kegyelmem. Amikor gyenge vagy, akkor jut teljességre benned az én erőm." (2 Korinthus 12:8-9, angolból fordítva)

Mindenkinek van problémája. De gondoltál már arra, hogy Isten esetleg arra használja a problémádat, hogy megváltoztasson? Hogy formáljon? Sőt, hogy meggyógyítson?

Két éven keresztül kértem Istent, hogy szabadítson meg a jobb kezemben lévő fájdalomtól. Ahogy írok, most is érzem, hogy zsibbadnak az ujjaim, a kezem, a karom és a vállam. Az orvosok a problémát annak tulajdonítják, hogy már több, mint harminc könyvet írtam kézzel. Az évtizedek során az ismétlődő mozdulatok lekorlátozták a mozgásomat, a legegyszerűbb feladat - leírni egy mondatot egy darab papírra - kihívássá vált számomra.

Természetesen megteszem a részemet. Tornáztatom az ujjaimat. Egy gyógytornász masszírozza az izmokat. Messziről elkerülöm a golfpályát. Még jógázni is járok! De leginkább imádkozom.

Jobban mondva vitatkozom. Nem kellene Istennek meggyógyítania a kezem? Az írás az elhívásom. Ezidáig még nem gyógyított meg.

Vagy mégis? Mostanában többet imádkozom, miközben írok. Nem fennkölt imákat, hanem őszinte imákat. ,,Uram, segíts..." ,,Atyám zsibbad a kezem." A fájdalom okozta kényelmetlenség alázatban tart. Nem Max vagyok az író, hanem Max vagyok, a fickó, akinek fáj a keze. Azt akartam, hogy Isten gyógyítsa meg a kezem. Azonban, Ő arra használta a beteg kezemet, hogy meggyógyítsa a szívemet.

Szóval, azt a problémát, amivel küzdesz, és amiért már számtalanszor imádkoztál... lehetséges, hogy Isten arra használja, hogy meggyógyítsa a szívedet?

Probléma * Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link



 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Nincs más - A HALÁLBÓL ÉLET TÁMAD
  2016-07-24 18:58:06, vasárnap
 
  "NINCS MÁS. Mert ha Benne bízunk, ha meghalunk is életben maradunk. Bizony ám! Akármennyire felfoghatatlan számodra ez, te szomorú, szépséges, drága Isten teremtménye, aki folyton rúgkapálsz az ösztön ellen, aki aprócska kezeiddel folyton eltaszítod magadtól a szülői keblet, ölelést, törődést, szeretetet.

Pedig annyira fáradt vagy, elcsigázott, csapzott a hajad, ráncossá vált a lelked is, és minden összegyűrődött benned. És tikkadtságod csak egy korty víz enyhítheti. Egy korty élő víz abból az élő forrásból, aki az a mindenki által megvetett, meggyalázott, megölt Krisztus. A Jézus. Aki nem maradt a halálban. Feltámadt.

Valóságosan, valósággal. És aki segítségül hívja Őt, az megmenekül. Aki bízik Benne, annak örök élete van. Nem itt. De ott, ahol az örökkévalóság tanyázik. És akiben megbékélt szívvel hihetünk, és megnyugodhatunk, kisimulnak lelkünk redői, és eljönnek a felüdülés idői végre. Miért utasítanád el? Hiszen nem kér érte semmit. Ingyen van. Neked, drága elnyomott és kizsigerelt teremtés."

Nászta Katalin
Link
 
 
0 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Hagyd magad mögött a múltat
  2016-07-23 22:48:11, szombat
 
  Link

De egyet cselekszem, azokat, amelyek hátam mögött vannak, elfelejtem, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nékifeszülve, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára.- Filippi 3:14

Szellemi botlások és sérülések. Belső fájdalmak, amelyek, úgy tűnik, nem akarnak elmúlni. Legtöbben tudjuk, milyen ezektől szenvedni, de kevesen tudják közülünk, mit tegyünk ezekkel.

Tovább bicegünk, remélve, hogy azok a rejtett sebek valamilyen csodával határos módon elmúlnak, és azt gondoljuk, hogy a depresszió gyötrő érzése (egy kicsivel több alvás vagy egy kis desszert segítségével) talán végül elmúlik.

De így történik ez valójában? Nem!

Én tudom. Megéltem már.

De hála Istennek, nem vagyok így többé. Elmondhatom, hogy az elmúlt években szembenéztem néhány kemény szellemi csatával. És úgy találtam, hogy a csaták során megverhetnek és megsebesíthetnek a bensőmben - ez éppen olyan biztos, ahogy egy ökölharc során külsőleg megsebesíthetnek és megverhetnek.

Mielőtt újjászülettem, megtanultam, hogy fizikailag milyen pusztító tud lenni egy valódi verekedés. Mégis, akármilyen rosszul éreztem is magam, egy néhány napos pihenés megtette a magáét.

Azonban egy megsebesített szellem gyógyulása nem jön ilyen könnyen. Valójában az idő múlása gyakran még ront az állapotán.

Ennek a következő az oka: ahelyett, hogy a fájdalmas kudarcokat magunk mögött hagynánk, addig időzünk azokon, ameddig a kudarcok valóságosabbá válnak a számunkra, mint Isten ígéretei. Addig összpontosítunk rájuk, amíg belesüllyedünk a depresszióba, és ott megrekedünk, mert félünk attól, hogy ha továbbmegyünk, akkor újra elbukunk.

De van kiút. Ha a depresszió miatt szellemi zuhanórepülésben vagy, akkor mindaz, amit tenned kell, hogy ebből kikerülj, annyi, hogy leveszed a szemedet a múltról, és a jövőre tekintesz - egy olyan jövőbe, amelyet Jézus Krisztus garantált neked hatalmas és értékes ígéretei révén az Igében.

Elképzelhető, hogy ez kezdetben nem fog könnyen menni. Az elmédnek valószínűleg több éves tapasztalata van a múltra való összpontosítás területén. Akár egy öreg ló, ami mindig szokásához híven az istálló felé veszi az útját, a gondolataid is valószínűleg abba az irányba fognak vágtatni, ahányszor csak elengeded a gyeplőt.

Tehát ne engedd el a gyeplőt. Tartsd szorosan. Tudatosan elmélkedj Isten Igéjén. A múltról szóló gondolatokat helyettesítsd igei ígéretekkel a jövődről, és legyél ebben kitartó. Ha így teszel, sebesült katona helyett győztes harcos válik belőled, amilyennek Isten teremtett téged.

Kenneth Copeland * Igeolvasás: Filippi 3:12-21
Link Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Békevár Webkikötő  
Isten szavának ereje (2)
  2016-07-23 12:51:11, szombat
 
  ,,Az Úr rendelkezései helyesek..." (Zsoltárok 19:9)

Figyeld meg:

1) ,,Az Úr rendelkezései helyesek..." Ha Platón vagy Shakespeare szavait olvassuk, azoknak hatása azon múlik, mi mit adunk bele a folyamatba. Egyesek talán tanulságosnak vagy szórakoztatónak tartják, míg mások közömbösek rá, vagy egyenesen unatkoznak. Ezekre a szavakra mondhatjuk, hogy nem érintenek meg, de Isten Igéjéről ezt nem állíthatjuk, az ugyanis sugárzik! A fényhez vagy a hőhöz hasonlóan Isten Szava lelki-szellemi energiaforrás. Olyan dinamikus erő van benne, ami változást idéz elő, bárhová is jut el. Olyan átformáló erőt sugároz, ami megváltoztat mindenkit, aki a környezetében él!

2) ,,Az Úr döntései igazak, mindenben igazságosak..." (Zsoltárok 19:10). Az eredeti héber szót így is fordíthatnánk: igazak, őszinték, biztosra vehetők. Isten Igéje teljesen megbízható, mindenedet felteheted rá. Ő mindig azt mondja, amit gondol, és komolyan gondolja, amit mond. Minden szótagjában megbízhatsz. Másként fogalmazva: bátran alapozhatjuk életünket minden igére, ami Isten szájából származik (ld. Máté 4:4).

3) ,,Szolgádat is figyelmeztetik: ha megtartja azokat, jutalma bőséges" (Zsoltárok 19:12). Isten Szava több, mint egy hosszú lista mindarról, amit tennünk kell, vagy épp nem szabad megtennünk. Inkább olyan, mint egy radar, ami jelez, ha veszélyben vagy, ha letértél a pályáról, és rossz irányba tartasz. Lelkiismereted önmagában nem elég. ,,Ki veheti észre a tévedéseket? Titkos bűnöktől tisztíts meg engemet. Tartsd távol a te szolgádat a szándékosoktól; ne uralkodjanak rajtam" (Zsoltárok 19:13-14 Károli).

Ha engedelmeskedsz Isten Szavának, jutalmad bőséges lesz (ld. Zsoltárok 19:12)!

Bob Gass * Mai Ige
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 752
  • e Hónap: 5913
  • e Év: 55478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.