Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
Piskótás piskóta - piskótatekercses csíkos süti
  2016-08-31 14:19:32, szerda
 
 
3tojásból piskóta rolád lapot sütök amit kisülés után lekvárral megkentem .,és feltekertem.Amikor kihűlt egyforma szeletekre vágtam.
Csokilap készítése
6tojás sárgája
10deka cukor
2kanál kakaó
8deka margarin
15deka liszt
1csg sütőpor
A tojás sárgáját a margarinnal és a cukorral valamint a kakaóval kikeverem.A tojások fehérjét 3kanál cukorral kemény habbá verem és a kakaós masszához adom.Végül hozzákeverem a sütőporos lisztet. Sütőpapirón 170-180 fokon megsütöm.
Krém készítése
2csg vaníliás pudingot 10deka cukorral és 1tojás sárgával felfőzöm,ha kihűlt a puding hozzákeverek 1 doboz mascarponét.és az 1tojás felvert habját amit gőz felett vertem fel.A csoki lapot két egyforma részre vágom,Az alsó lapot a krémmel megkenem,erre teszem a szeletelt piskóta szeleteket ,és erre újra a krémet teszem.,majd rá a csoki lapot.1tojás fehérjét gőz felett 3kanál cukorral kemény habbá vertem és a tetejét díszítettem vele.Nagyon finom sütemény.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
BABAPISKÓTÁS sütemény
  2016-08-31 14:03:22, szerda
 
  BABAPISKÓTÁS SÜTEMÉNY

Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 tojás,
5 dkg cukor,
5 dkg vaj,
1 evőkanálkakaó,
1 kávés kanál szalakáli kevés langyos tejben megáztatva

Ezeket rétestészta keménységre összegyurjuk, 2 részre osztva,két lapot sütünk.

Krém:

5 dl tej,
2 csomag vanil puding,
3 vanil. cukor összefőzve sürüre, kihüteni..
20 dkg margarin,
20 dkg cukor habosra kikeverve, és bele a kihült puding.
20 dkg babapiskótát 2 dl feketekávé és fél dl rum keverékben megforgatunk,

Elkészítés:

A tészta egyik lapját meglocsoljuk kevés tejjel, vagy a rumos kávéval(ekkor több kávét kell főzni ) megkenjük a pudingos krém felével, rátesszük a megáztatott babapiskotákat, és beteritjük a krém másik felével. Másnapig állni hagyjuk, hogy összepuhuljon, és akkor leöntjük csokimázzal..
mutatós, finom, kiadós ...

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Palacsinta liszt nélkül - banános, zabpelyhes palacsinta
  2016-08-31 14:01:08, szerda
 
  Egy nyersebb banánt és két tojást turmixolj össze egészen addig, amíg tökéletes masszává nem áll össze. Ha szereted, tegyél bele egy csipet vaníliát, és/vagy fahéjat. Tegyél pár csepp kókuszolajat egy serpenyőbe, és indulhat a sütés! Ízesítésképp tehetsz rá bogyós gyümölcsöket, vagy egy kis eredeti juharszirupot! Jó étvágyat!

******************************

Az egészséges palacsinta receptje

Az egészséges palacsinta hozzávalói
2 deciliter tej
10 dkg zabkorpa
1 tojás
édesítőszer - ízlés szerinti mennyiségben
vaníliaaroma

Így készítsd el az egészséges palacsintát
Az elkészítés ugyanúgy működik, mint a hagyományos palacsinta esetében, a hozzávalókat tegyük egy tálba, majd kavarjuk ki jó alaposan. A tésztát nem szükséges pihentetni, már süthetjük is azonnal, kenjünk ki egy serpenyőt kókuszolajjal és süssük ki a palacsintákat. A töltelék lehet ugyanúgy bármi, mint a hagyományos palacsinta esetében, de azért ne a túlcukrozott dolgokat válasszuk persze!
Forrás: http://www.vitalzone.hu/egeszseges-palacsinta.html#ixzz4IuUDw6DP

***************************

3 hozzávalós banános palacsinta recept

1 db banán (meghámozva)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
A banánt egy kisebb edényben, villával összetörjük.
Hozzáadjuk a tojást, és jól összekeverjük az előzőleg összetört banánnal. Hozzáadjuk a fahájat is, és ezzel is átkeverjük a banános tojást.Egy serpenyőt kissé felmelegítünk, és kb. egy fagylaltoskanálnyi (50ml) masszát öntünk a tepsibe, mint ha amerikai palacsintát készítenénk. Ha a serpenyőd öregebb, és kicsit letapad a tészta, akkor keverj hozzá az alaptésztához egy kis étolajat is.Pár percig sütjük az egyik oldalát, majd egy hőálló lapáttal alányúlunk, és megfordítjuk. A másik oldalát is sütjük pár percig kisebb lángon.Egymásra halmozzuk a palacsintákat, és mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva forrón tálaljuk.
Link

***************************

Ebből a mennyiségből kb. 6 picurka - amerikai jellegű palacsinta jön ki. Van, aki fahérjat szór rá, de pl. én nem szórtam le semmivel, mert ízlett anélkül is és tényleg eteti magát. Ahogy sütöttem, úgy tünt el a tányérról.. :)
HOZZÁVALÓK
1 banán
2 tojás
ELKÉSZÍTÉSE
Az érett banánt egy villával pürésítjük, majd a két tojást hozzáadjuk és ugyancsak villával jól összekavarjuk.
Ezután egy serpenyőt megkenünk olajjal és kisütjük benne úgy, hogy két evőkanálnyit kanalazunk egymás tetejére és a kanállal egy picit elsimítittam a masszát. Nem olyan vékony palacsintát kell készíteni, mint amit mi, magyarok szoktunk, hanem jóval kisebb nagyságú és egy kicsit ducibb apró palacsintára kell készíteni a masszát.
Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Gesztenyés, pudingos torta – sütés nélkül
  2016-08-31 13:33:17, szerda
 
  "A tészta hozzávalói ": 25 dkg gesztenye massza, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, rum vagy rumaroma

Elkészítés:

Egy 26 cm tortaforma aljára tortapapírt, sütőpapírt vagy zsírpapírt helyezünk. Ez azért kell, hogy a kész tortát a formából a papír segítségével tudjuk tálra tenni. A tészta hozzávalóiból egy könnyen gyurmázható masszát kapunk, amit belenyomkodunk a forma aljába (kézzel). Ezután hűtőbe tesszük az alapot és elkészítjük a krémet.

Krém hozzávalói: 3 cs vanília ízesítésű pudingpor, 8 dl tej, 15 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg vaj v. margarin, fél csomag piskóta tallér, friss gyümölcs (de lehet konzerv is) sárgabarack, őszibarack v meggy, 3 dl tejszín

Elkészítés:

A pudingból, a tejjel, a cukorral és a van. cukorral pudingot főzünk. Amikor már langyosra hűlt belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

A tésztára rákenjük a krém felét majd egy réteg piskóta tallért és szeletelt barackokat rakunk rá. (Ha meggyet használunk azt a tésztára a krém alá tegyük, h. ne színezze meg a krémet.) Majd a krém másik felét simítjuk a piskótás rétegre.

A tejszínt felverjük és a krémre rákenjük.

Díszíteni lehet önmagában villával hullámosra, vagy gesztenyét reszelünk rá, vagy csokit reszelünk, stb. Tegyük be a hűtőbe folpackkal lefedve min. egy éjszakára.

A gyümölcs el is hagyható, úgy is nagyon finom.

Egy nappal a felszolgálás előtt célszerű elkészíteni, hogy az anyagok a hűtőben összeálljanak, különben szétesik.

Könnyen elkészíthető, nagyon finom süti.

A receptek egy kedves olvasómtól, Ferenczi Hajnitól kaptam. Köszönöm!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Körtés joghurttorta
  2016-08-31 13:18:06, szerda
 
  A világ legegyszerűbb joghurttortája! 😉

Tészta:

4 tojás
4 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál liszt

4 tojásból kakaós piskótát készítek tortaformában.

Krém:

2 × 500 g Jogobella körtés joghurt
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
zselatin

A 2 nagy doboz körtés joghurtot a tejszínhabbal összeforgatom, majd ízlés szerint cukorral ízesítem. (Én tettem bele egy kis vízben áztatott zselatint is!) A tortaformába visszateszem az elkészített, kihűtött piskótát, az oldalát babapiskótákkal körbedíszítem, majd szépen elegyengetem benne a joghurtos krémet. Hűtőbe teszem, hogy kicsit összeálljon.

Díszítés:

kiviszörp
1 csomag vaníliás pudingpor

A tetejére kiviszörpöt egy csomag vaníliapudinggal megfőzök, majd kihűtés után a joghurtos krém tetejére öntöm. Tetszés szerint díszítem.

Molnár Andrea receptje.
Forrás: http://webcukraszda.hu/kortes-joghurttorta/



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Anyós szelet
  2016-08-31 13:13:49, szerda
 
 
Hozzávalók a tésztához
1 egész tojás
15 deka margarin
1 kanál kristály cukor
35 deka liszt
1 csg van.cukor
fél csg sütőpor
2-3 kanál lekvár
Töltelék hozzávalói
8 tojás
25 deka cukor
1 citrom leve és reszelt héja
30 deka darált dió
2 kanál zsemlemorzsa
A tetejére 1 tábla ét -csoki
5 deka margarin
2 kanál étolaj
Ezeket gőz felett felolvasztom és a tészta tetejére teszem
A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével tésztává gyúrom.Amit két egyforma részre osztottam.Az első kinyújtott lapot sütőpapiros sütőlapra tettem megszurkáltam és lekvárral megkentem
A tojásokat szét választottam a fehérjét 15 deka cukorral habbá vertem.A tojás sárgáját a cukorral, citrommal habosra kikevertem , majd hozzáadtam a darált diót és a felvert habot.Óvatosan összekevertem és a barack lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítottam.A tészta másik felét is kinyújtottam és a habos töltelékre helyeztem170 fokon megsütöttem Amikor kihűlt olvasztott csokoládéval bevontam
Marcsi finomságok konyhája facebook


 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Nemzet süteménye
  2016-08-31 13:08:24, szerda
 
 
6 tojás
6 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1/2 csomag sütőpor
zöld színező


Töltelék

50 dkg túró
20 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
1 bio citrom reszelt héja és leve
1 csomag zselé fix


A tetejére

2 csomag málnás pudingpor
8 dl szénsavas málnás üdítő


A tészta hozzávalóiból piskóta tésztát sütök, amit sütőpapiros kapcsos sütőtepsibe, 170 °C-on, 25-30 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A krém hozzávalóit géppel habosra kikeverem, eléggé folyós lesz a krém, ezt ráöntöm a tésztára. A kapocs még mindig a tésztán van. Amikor ráteszem a krémet egyenletesen elsimítom és egy kicsit megrázom, hogy egyenletes legyen mindenütt. A pudingot a 8 dl szénsavas üdítővel lassú tűzón kicsit besűrítem és a túrókrémre még melegen ráöntöm.Egyenletesen elsimítom és 10 perc elteltével a hűtőbe teszem. Másnap vagy pár óra múlva szeletelhető.Piros fehér és zöld színű az íze fenséges.

Domján Mária receptje.


Forrás: http://webcukraszda.hu/nemzet-sutemenye/



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Almarózsás pite
  2016-08-31 11:17:32, szerda
 
  Hozzávalók:

A tésztához:

12 dkg puha vaj
15 dkg túró, 15 dkg liszt
1 tojás
5 dkg porcukor
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
kevés só

A krémhez:

0,4 l tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 tojás
4-5 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 kávéskanál őrölt fahéj

Tetejére:

6 alma
porcukor

A tészta hozzávalóit összegyúrom. Lágy tészta lesz belőle, így a hűtőben pihentetem. (Előző nap gyúrtam össze a tésztát.) Egy 27 cm átmérőjű pie formát kivajazok, a tésztát kinyújtom (lehet, hogy bővebben kell lisztezni), és kibélelem vele a formát. 180°C-os sütőben elősütöm, de csak annyira, hogy a széle egy kicsit kezdjen pirulni. Nem árt előtte megszurkálni, hogy a levegő eltávozzon belőle. Közben a tej nagy részét felforralom a cukorral, egy keveset a mérőedényben hagyok, elkeverem benne a pudingport, és a tojások sárgáját, meg az őrölt fahéjat. A felforrt tejhez öntöm, és kevergetve sűrűre főzöm. Lehúzom a tűzhelyről, és hagyom egy kicsit hűlni. Közben felverem a tojások fehérjét, és a tojásos pudingba keverem. Az elősütött tésztára öntöm. Tetejére rakom az almarózsákat.
Először zöldséghámozóval próbáltam hosszabb csíkokat vágni úgy, hogy mindegyiken maradjon egy pici héjcsík. Ez a módszer nem volt túl sikeres, sok volt a szétforgácsolt alma, amit nem tudtam felhasználni a rózsákhoz, aztán rájöttem a tuti megoldásra. Az almákat félbevágtam, kicsumáztam, és uborkagyaluval vékony szeletekre vágtam. Egy tányéron nagyjából szétterítettem a szeleteket, és fél percre betettem a mikróba. Ennyi idő pont elég ahhoz, hogy a szeletek egy kicsit megpuhuljanak, és ne törjenek el a rózsa összeállításánál. Ráadásul nem is barnul meg olyan gyorsan, mint a teljesen nyers alma. Míg egy rózsa készül, addig a következő almaadag pont elkészül a mikróban. A rózsákat belenyomom a krémbe, és visszateszem a sütőbe, és megsütöm.
Tálalás előtt porcukorral meghintem a tetejét.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Csíkos sütemény
  2016-08-31 11:08:34, szerda
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Epres joghurtkocka
  2016-08-31 10:27:18, szerda
 
  Hozzávalók:
Tésztához:

9 tojás
9 ek liszt
9 ek porcukor
1 mk sütőpor

A piskótatekercsek töltéséhez:

1/2 üveg Extra Jam (lekvár)( Extra Jam (meggylekvár)t használtam)

A gyümölcskocsonyához:

4 dl víz
8 púpozott tk zselatin
1 tk citromlé
cukor (ízlés szerint)

Továbbá:

eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)

A krémhez:

2,5 dl tejszínhab
2 db 200 gr-os epres joghurt
zselatin( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
(cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)

Továbbá :

1 db lapos,magasabb falú ,télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)

Az edény kibéleléséhez:

folpack

A piskótatekercsek sütéséhez:

2 nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve

Elkészítése:

Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez) Betettem a fagyasztóba,így gyorsan megdermedt.

A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.

Következik a piskóták sütése.

Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc). Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára, szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet.

Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön) A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk. Betettem a fagyasztóba kb 1 órára.

Jól megdermedt a krém ez idő alatt. Ezután egy tálcára,én egy kicsi gyerek gyúródeszkát fogtam be,amit szalvétával és folpackal vontam be,a süteményt ráborítottam. A folpackot lehúztam róla és szeleteltem kockákra. Bármely gyümölccsel készíthető,ahhoz illő joghurttal.

Torta formában is készíthető. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt,azt jó étvággyal elfogyasztottuk.

(Vass Lászlóné receptje)

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 843 db bejegyzés
Összes: 2929 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 236
  • e Hét: 236
  • e Hónap: 7777
  • e Év: 137718
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.