Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 259 
Tallóztam
  2016-08-31 23:02:20, szerda
 
 
Jó, ha gondolkodás nélkül bele tudunk nyugodni abba, hogy minden, ami szép, érettünk van s velünk talán véget is ér. Sem a hajnalnak, sem az alkonyatnak nem ártunk vele, ha színét s hangulatát magunkénak tudjuk.

/Wass Albert/

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Képzeld el
  2016-08-31 22:55:10, szerda
 
  A Coca-Cola volt vezére kitálal! Ha ezt elolvasod, te is másképp nézel az életedre!

Bryan Dyson mindössze 30 másodperces beszédet tartott, mégis, rengeteg ember életét megváltoztatta az, amit abban a fél percben mondott!

Bryan Dyson több éven keresztül volt a Coca-Cola vezérigazgatója. Egyszer tartott egy fél perces beszédet: néhány alapvető dolgot mondott csupán, de ezeket ennél szemléletesebben azóta sem sikerült megfogalmazni senkinek.

Képzeld el egy játéknak az életet, melyben 5 labdával zsonglőrködsz a levegőben: A munkával, családdal, egészséggel, barátokkal, szellemiségeddel - és mindegyiket a levegőben tartod!

Hamarosan meg fogod érteni, hogy a munka egy gumilabda. Ha elejted, visszapattan.

A másik négy labda - család, egészség, barátok, szellemiség - azonban üvegből van. Ha egyiküket elejted, visszavonhatatlanul megkopik, megkarcolódik, megcsorbul, megsérül vagy összetörik.
Soha nem lesz a régi. Ezt meg kell értened.

Dolgozz hatékonyan a munkaidőben, és menj haza időben! Add meg a szükséges időt családodnak, barátaidnak és pihenj eleget!"

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani!
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
– ilyen a kapcsolatuk most
  2016-08-31 20:12:10, szerda
 
 
Ez a nő egy évig minden nap szexelt a férjével

- ilyen a kapcsolatuk most


Brittany Gibbonsnál eljött egy pillanat, mikor eldöntötte: attól a naptól kezdve minden egyes nap ágyba bújik a férjével, egy teljes éven át. Nem azért, hogy megmentse a házasságát, sokkal inkább magát akarta megmenteni. A harmadik gyermeke születése után ugyanis már annyira nem találta magát vonzónak, hogy szégyenlőssé vált. Nézzük, mi változott egyévnyi hancúrozás után!

Nem sokkal a harmadik gyereke születése után az amerikai Cosmopolitan egyik szerzője, Brittany Gibbons emlékszik, ahogy kiszállt a zuhany alól, egy pillanatra meglátta magát a tükörben és azt gondolta: ,,Ki engedte be a házba anyámat?". Ezt követően Brittany kizárólag lekapcsolt lámpák mellett bújt össze férjével, Andyvel, napközben pedig olyan ruhákat hordott, amik eltakarták a mellét és a hasát. Ha épp zuhanyozott, megvárta, amíg a férje kimegy a fürdőszobából, csak utána szállt ki, hogy felöltözzön.

De ahogy az évek teltek, Brittany aggódni kezdett magáért. Azon gondolkozott, vajon a férje észrevette-e, hogy évek óta nem látta meztelenül, és hogy el tudná-e egyáltalán még képzelni, hogy fest. Brittanynak végül egy barátnője adta az ötletet, hogy szexeljen minden nap a férjével, legalább egy éven át. Persze a gondolat, hogy egy teljes éven át minden este ágyba bújjon a férfivel elsőre elképzelhetetlennek tűnt, ugyanakkor tudta, hogy sem maga, sem Andy elől nem rejtőzhet tovább.

Andy - meglepő módon - benne volt az ötletben, így a házaspár egy éven keresztül minden nap szeretkezett. Igen, menstruáció és betegség alatt is, és az sem zavarta őket, hogy eközben három gyerek rohangál a házban.

Brittany bevallása szerint a dolog eleinte nem ment könnyen. Háromgyermekes dolgozó anyaként esténként alig várta, hogy bedőlhessen az ágyba, de utána eszébe jutott a gondolat: ,,Jaj, ne, ma még szexelnem is kell!". Ehelyett pedig gyakran inkább arra vágyott volna, hogy felhúzza a kockás pizsamáját, benyomja a tévét és megegyen egy tál csokis müzlit.

Ám ahogy teltek a hónapok, valami megváltozott: elkezdte várni. A szex alatt átélt szerelmes pillanatok ugyanis egy idő után már nem a hálószobára korlátozódtak, hanem elkezdtek a mindennapi rutin alatt is megnyilvánulni. Brittany és Andy elkezdett odafigyelni arra, hogyan beszél egymással, egyre gyakoribbak voltak az ártatlan érintések, a reggeli elköszönő csók pedig egyre hosszabbra nyúlt. Ami pedig szinte ugyanennyire fontos: Brittany már nem futott ki a világból saját meztelen teste láttán.

Három hónap után már újra élvezni tudta az együttléteket, sőt, még egy lejátszási listát is készített a esti légyottokra. Hat hónap után a házaspár már felkapcsolt villany mellett szeretkezett, Brittany pedig hosszú évek óta először tényleg a jóleső érzésekre figyelt ahelyett, hogy épp hogy néz ki, és hol hurkásodik a teste. Egy év után pedig már az sem zavarta, ha a gyerekei látják meztelenül. Nem szaladt többet a törülközőért, nehogy valaki meglássa, és nem jött zavarba akkor sem, ha fehérneműben csinálta meg a gyerekek uzsonnáit.

A házaspár tehát teljesítette a kihívást, ami nemcsak a kapcsolatukban jelentett mérföldkövet, hanem Brittany önértékelésében is. A páros pedig azóta is kifejezetten gyakran bújik össze - ha nem is minden egyes nap.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Tallóztam
  2016-08-31 19:37:54, szerda
 
 
Az élet néha olyan véletlen találkozásokat varázsol elő, amilyeneket egyetlen író se merne lemásolni.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Tallóztam
  2016-08-31 19:34:58, szerda
 
 
Kohut Katalin

A bolti eladók (Vilma-Béla párbeszéd)


- Béééla! Nem vagyok hajlandó többé a pékségbe menni!
- Mi történt, drága Vilma?
- Bementem, köszöntem, hogy jó napot kívánok. Viháncolt a nyugdíjaskorú szőke eladó az ismerősével, nem fogadta a köszönésemet.
- Nem neked kell köszönnöd, neki kell köszönteni téged...
- Ez még semmi! Mikor abbahagyta a diskurzust, megvetően végig mért, odabökte undorral szinte, hogy mi kellene. Én nyeltem egy nagyot, úgy kértem ki a zsemléket. Ideadta a visszajáróval együtt, megköszöntem, erre elfordította a fejét.
- Minősíthetetlen viselkedés, ne is menj oda többé. Mondjuk ez neki nem számít, a mai boltosok nem azért vannak, hogy vevőcsalogatók legyenek. Bár azt meg kell mondani, hogy már történnek lépések ez irányban, már tanítják az eladóknak, hogyan kell bánni a vevőkkel, igaz, hogy általában minimálbérért dolgoznak és hamar elszáll a lelkesedésük, ha volt egyáltalán.
- Mert egyik sem odavaló. A hetvenes években beírtam a gimnázium mellett másodiknak a ruházati bolti eladót, Bélám. El is mentem felvételizni. Több százan jelentkeztek, volt olyan, aki már negyedszer. Tőlem megkérdezték, akarok-e élelmiszerbolti eladó lenni, de engem csak a ruhák érdekeltek.
- Nem is értem, miért kellett így szakosítani, bár az is igaz, hogy a ruházati boltosnak az anyagokat is illő megtanulnia, mint az élelmiszer eladónak az élelmiszereket, göngyölegeket, stb. Tény, hogy a legjobb mestert a gyakorlat teszi.
- Megfigyeltem, amikor felvételiztem, hogy szinte egyik sem volt odavaló. Nem azért mentek oda, mert szerettek volna boltosok lenni, hanem azért, mert nem volt más választásuk. Akivel megbarátkoztam, s ruházati eladónak jelentkezett évek óta, teljesen ízléstelenül volt felöltözve. Hogyan is kínálhatta később a ruhákat nőknek, férfiaknak?
- Nem is volt jellemző rájuk a kínálgatás. Csak álltak a boltokban, s amikor a vevő kérdezett valamit, még fel is voltak háborodva. A szakma tanulás mesterség, csak arra alkalmasok sajátíthatják el, akár a szociális munkát, vagy ötvöst, fogtechnikust. Mindegyikről lehetne külön beszélni. Senki sem ott van nagyon régóta, ahol kellene. A hozzáértő, szakmákra születettektől vették el a helyet, kiszorították őket.
- Az igazi boltosokat én már nem ismerhettem meg, csak nagyanyáink meséltek róluk. Kinn várták az ajtóban a vásárlót, előre meghajlással köszöntötték, s minden igényüket kielégítették, ami nem volt készleten, azt beszerezték.
- Igen, miattuk kellene bolt és közlekedési fóbiásoknak lenniük az újraszületett náciknak.
- Én azt tapasztaltam, hogy valamilyen mindentudó hatalom éppen őket iskolázta be boltosnak már a hetvenes évektől. Nem csoda, hogy a kereskedelem nem kiszolgáló lett, hanem kinézték, megszégyenítették a vásárlókat.
- Mint a beduin leszármazott a szülővárosodban?
- Igen, már a nyolcvanas évek közepén boltos volt, mikor beléptem a kör ABC-be, már messziről hallottam a nagyhangú sorolását. Engem többször kipletykált, vörösen jöttem ki az üzletből. De akkoriban rengeteg hasonló élményem volt. Nem is értettem, hogyan maradhatnak ezek az esetek büntetlenül?
- Melyik volt a legrosszabb élményed?
- Hirtelen nem is tudnám megmondani, mert olyan sok nyilvános megszégyenítés történt az eladók részéről. Amikor a pártbizottságon voltam gyors- és gépíró munkatárs, nekem kellett beszereznem a konyakot, hogy mire a párttitkárok összejönnek délután, kávé és minden szervírozva legyen. Alávalónak tartottam ezt az árubeszerzést, de nem tehettem mást. Egyik alkalommal kikértem a színház előtti boltban egy üveg konyakot. Azt mondta a nagyszájú és gátlástalan férfi eladó, hogy nincsen, szinte támadón. Szépen megkérdeztem, mit tudna ajánlani a konyak helyett, ami eléggé elegáns? Kiabálni és hőzöngeni kezdett, hogy szinte zengett az egész üzlet, hogy mit mertem neki mondani és utánozta a hangomat.
- Ajánlhatott volna egy borpárlatot mondjuk, vagy ha mást nem, vodkát.
- Nem értettem az italokhoz egyáltalán. De az artikulátlan hangja mai napig a fülemben visszhangzik.
- Kellett volna kérni a panaszkönyvet!
- Az emberek nem szívesen kérik a panaszkönyvet ilyen esetben, bár most már sokkal bátrabbak. Aki leforrázva jön ki valahonnan, az a saját egészsége érdekében nem megy oda panaszkönyvet kitölteni, inkább elkerüli azt az üzletet egész életében.
- Szóval eltűntek az igazi boltosok, drága Vilma! Akik meg a robotmunkákat végzik, belefáradnak hamar a munkába. Hozzá nem értés és érdektelenség jellemzi az egész szakmát. Itt is érintett már a pénz, csak a gazdagoknak telik elegáns üzletek nyitására a saját elit vevőkörüknek.
- Hol van az a világ, Bélám, amikor a boltosok hitelbe is adtak élelmiszert a szegényeknek! Én egyetlen ilyenről hallottam, nagy becsben is tartják.
- Oda járunk, ahol kedvesek és nem kell tartani attól, hogy becsapnak.
- Fel kellene mérni már végre azokat a gyerekeket, akik alkalmasak erre a pályára és nem kihasználni őket!
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Bakonyi betyárleves
  2016-08-31 19:29:31, szerda
 
 
A leveshez

1 kanál sertészsír
60 g szalonna (füstölt)
1 nagy fej vöröshagyma
4 teáskanál só
4 csipet fehér bors (őrölt)
500 g sertéscomb
1 db paradicsom
1 db TV paprika
2 evőkanál fűszerpaprika
300 ml víz (hideg)
250 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
150 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
200 g gomba - csiperke/sampion
1 csokor petrezselyemzöld
1700 ml víz
200 ml tejföl (20%-)
1 púpozott kanál búzaliszt (BL55)
1 csokor kapor (friss)

A csipetkéhez

100 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"- méretű)
2 csipet só

Számomra a jó leves olyan, amiben megáll a kanál.Ez a bakonyi betyárleves recept teljesen megfelel ennek a kritériumnak, ráadásul nagyon finom is. Egy szelet ropogós fehér kenyérrel mennyei fogás.

Elkészítés

1
A zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
1 kanál sertészsír, 60 g szalonna (füstölt), 1 nagy fej vöröshagyma, 4 teáskanál só, 4 csipet fehér bors (őrölt)

Beletesszük a falatnyi kockára vágott sertés húst, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott paprikát és paradicsomot, majd addig pirítjuk amíg levet nem eresztenek.
500 g sertéscomb, 1 db paradicsom, 1 db TV paprika

Az edényt lehúzzuk a tűzről, a leves alapot megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 300 ml hideg vízzel.
2 kanál fűszerpaprika, 300 ml víz (hideg)

Az edényt visszatesszük a tűzre, majd beletesszük a karikára vágott sárga- és fehérrépát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a csokor petrezselymet. Felöntjük a maradék vízzel, ellenőrizzük, hogy kell-e még sózni és addig főzzük amíg minden meg nem puhul.
250 g sárgarépa (nyers, megpucolt), 150 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa, 200 g gomba - csiperke/sampion, 1 csokor petrezselyemzöld, 1700 ml víz

5
A csipetkéhez összegyúrjuk a tojást a liszttel és a sóval, majd enyhén lisztezett felületre csipkedjük. A levesbe tesszük, majd addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Félszáz ló és hajtó a mezőhegyesi vébén
  2016-08-31 15:18:06, szerda
 
  Félszáz ló és hajtó a mezőhegyesi vébén

Miközben a mezőhegyesiek indulója, Papp János a szépen előkészített füves pályán körözött gyönyörű négyesfogatával, addig a mezőhegyesi Kiállítási Centrumban a 2. fiatal fogatlovak világbajnokságát felvezető tájékoztató résztvevő gyülekeztek.

Szeptember 8. és 11. között immáron második alkalommal Mezőhegyes rendezi meg a fiatal fogatlovak világbajnokságát, amelyen nyolc nemzet Magyarország, Görögország, Hollandia, Lengyelország, Németország, Olaszország, Svájc, Ausztria mintegy 31 lova és hajtója indul.

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a Nemzetközi Lovas Szövetség tizedik alkalommal bízza meg Magyarországot lovas világverseny megszervezésével. A magyar kormány prioritásként kezeli a lótenyésztés kérdését, ezért is alakították mintagazdasággá a három ménes gazdaságot, a mezőhegyesit, a bábolnait és a szilvásváradit, és ezért fejlesztik az utóbbit 6,8 milliárd forint értékben.

Az összefogás, az elvégzett munka eredménye az újabb versenyrendezés. A kormány sok milliárd forintot költött a három nagy magyar ménesre, a bábolnaira, a szilvásváradira és a mezőhegyesire. A lótenyésztés helyes útját a jó eredmények bizonyítják: Európa- és világbajnokságokon a magyar versenyzők összesen 93 érmet szereztek, amiből 40 arany; ez igazolja a magyar lótenyésztés eredményességét mondta Nagy István. Remélem, ez a világbajnokság is sikeres lesz, ehhez minden feltétel adott.

Az államtitkár szerint a mezőhegyesi fejlesztések eredményeképpen a békési település felkerült a hazai és a nemzetközi lovasélet térképére, és reményei szerint az eredmények a jövőben tovább javulnak. Mint mondta, szeretnék, ha a jövőben mindhárom olimpiai versenyszám, a díjlovaglás, a díjugratás és a lovastusa is megrendezhető lenne Mezőhegyesen.

Pap István Tibor, a Mezőhegyesi Állami Ménes igazgatója megjegyezte: a mindszenti, a mélykúti, a kisbéri és a füzesgyarmati válogatók alapján tizenhárom magyar ló indul a világbajnokságon.

Az esemény életre hívását tavaly az indokolta, hogy más szakágakkal ellentétben a junior fogatlovak megméretése hiányzott, ezt az űrt szerette volna a nemzetközi szövetség betölteni. A szabályokról annyit, hogy a klasszikus fogathajtó versenyekhez képest a vb-n a kvalifikáció során a díj- és az akadályhajtást kombinálva rendezik meg, a döntőben pedig a maraton- és az akadályhajtásra kerül sor együtt.

A világbajnokság több szempontból is fontos: tenyésztési információkat ad, a lovassport fejlesztésére tett intézkedésnek tekinthető, valamint piacot is teremt a legkiválóbb magyar lovaknak. A tavalyi vb-n jól szerepelt négy ló ugyanis már a helyszínen elkelt.

Farkas Sándor, a Mezőhegyesi Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos szerint a Ménesbirtoknak nemcsak kultúrtörténeti jelentősége van, hanem az Országgyűlés által tavaly életre hívott Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságnak köszönhetően az oktatásban is hatalmas szerepe van.

A hallgatók a legfejlettebb tenyésztési, technikai, technológiai megoldásokkal ismerkedhetnek meg.

Célként a védett őshonos lófajták tenyésztésekor a genetikai értékük megőrzését jelölte meg. Kiemelte, hogy a lóeladással soha nem értett egyet, mert azzal ne más, idegen méneseket gazdagítsunk, hanem azokat itthon vigyük, fejlesszük tovább.

Mezőhegyesi az indulók között

Megtudtuk, hogy Papp János személyében mezőhegyesi fogathajtó is az indulók között szerepel, aki két lovat, a 6 éveseknél Nonius IV-15 Toszkát és az 5 éveseknél Nonius-21 Úrnőt is hajtja majd a világbajnokságon. A tavalyi első világbajnokságon letette a névjegyét a mezőhegyesi lótenyésztés, Nonius-8 Taksony révén egy világbajnoki bronzérem született az 5 évesek között.

Szeptember 8-án és 9-én rendezik az 5-6-7 éves lovak kvalifikációját. Szombaton külön mérkőznek meg az ötéves lovak, majd a 6-7 éves lovak döntője következik díjhajtásban, az utolsó napon, vasárnap pedig a 6-7 éves lovak kombinált döntőjére kerül sor.
 
 
0 komment , kategória:  Hazai hírek.  
Tallóztam
  2016-08-31 14:52:36, szerda
 
 
Áprily Lajos :

ŐSZ


Most már a barna, dér ütötte rónán
mulandóságról mond mesét a csend.
Most már szobádba halkan elvonulhatsz
s hallgathatod az álmodó Chopint.

Most már a kályhatűz víg ritmusára
merenghetsz szálló életed dalán,
míg bús ködökből búcsút int az erdő,
mint egy vörös hajú tündérleány.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Belügyminisztérium
  2016-08-31 09:34:56, szerda
 
  Belügyminisztérium: Magyarországon is tanácsos vizet és élelmiszert elraktározni

,,Egy-két napra, hiszen elég egy erős téli havazásra gondolni, ami elzárja a külvilágtól a települést". Németországban azt javasolják a lakosságnak, hogy halmozzanak fel öt napnyi ivóvizet és tíz napra elegendő élelmiszert. A katasztrófavédelmet arról kérdeztük, hogy Magyarországon van-e hasonló előírás, politikusoktól pedig azt tudakoltuk, miféle információkra alapozhatták a német akciótervet.
Belügyminisztérium: Magyarországon is tanácsos vizet és élelmiszert elraktározni

,,Erős polgárokat akarunk, akik szabadságban, biztonságban élnek és előrelátóan gondoskodnak magukról." Többek között ezzel indokolta a német kormány, hogy néhány nappal ezelőtt elfogadta a lakosság vészhelyzeti védelméről készített új koncepciót.

Az akciótervet 1995 óta most frissítették először, a benne szereplő újítások pedig vihart kavartak Németországban, és annak határain túl is. Az egyre gyakoribb nyugat-európai terrortámadások fényében ez érthető is,

a koncepció ugyanis a polgári lakosság felé is megfogalmaz ajánlásokat.

Javasolják például, hogy a polgárok raktározzanak el:

- öt napra elegendő ivóvizet,
- tíz napra elegendő élelmiszert,
- meleg takarót,
- gyertyát,
- gyufát,
- elemeket,
- akkumulátorokat,
- gyógyszereket,
- készpénzt.

A német ellenzék természetesen azonnal félelemkeltéssel vádolta meg a kormányt. A Baloldal szerint a kormány azt sugallja, hogy azonnal meg kell rohanni a boltokat, a zöldek szerint pedig nemigen képzelhető el olyan támadási forgatókönyv, amelynek alapján szükség lenne ivóvíz- és élelmiszer-készletek felhalmozására.

Thomas de Maiziere belügyminiszter ugyanakkor visszautasította a vádakat. Hangsúlyozta, hogy a technológiai és biztonságpolitikai változások miatt volt szükség a koncepció frissítésére,

a modern infrastruktúra sérülékenysége és az erőforrás-függőség ugyanis gazdagon kínál támadási felületeket.

A szövetségi kormány azt is leszögezte, hogy a koncepció nem az utóbbi hetek támadásai miatt készült, és nem reakció az aktuális fenyegetettségekre. ,,Senki nem kívánja, hogy bekövetkezzék bármiféle katasztrófa, de a felelős, előrelátó politikának része a higgadt felkészülés a katasztrófa-forgatókönyvekre" - hangsúlyozta a német belügyminiszter.

Magyarországon nincs előírás

Az atv.hu megkereste a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát. Arra voltunk kíváncsiak, hogy létezik-e nálunk hasonló vészhelyzeti koncepció, illetve milyen felkészülést javasolnak a lakosságnak egy esetleges katasztrófahelyzetre.

Mukics Dániel helyettes szóvivő válaszában arra hívta fel a figyelmünket, hogy hazánkban nincs semmilyen arra vonatkozó előírás, hogy tartós élelmiszert, ivóvizet, vagy bármilyen önellátásra szolgáló eszközt kellene otthon készenlétben tartani.

Hozzátette ugyanakkor, hogy

,,tanácsos egy-két napra elegendő ivóvizet és tartós élelmiszert például, konzervet tartani otthon,

hiszen elég egy erős téli havazásra gondolni, ami elzárja a külvilágtól a települést".

Kiemelte: előfordulhat az is, hogy el kell hagyni az otthonunkat néhány órára, esetleg néhány napra, ilyenkor pedig nem hátrány, ha egy hátizsákban tárolunk némi tartós élelmiszert, az évszaknak megfelelő ruházatot, néhány tisztálkodó szert, gyógyszert, valamint a gyermek egyik kedvenc játékát.

,,Ezek megkönnyítik átvészelni a kitelepítés okozta nehézségeket. Ha előre el van készítve egy ilyen csomag, akkor nem a veszélyhelyzet idején kell kapkodni.

Ezek persze csak ajánlások, semmilyen ehhez hasonló előírás nincs hazánkban" - hangsúlyozta a helyettes szóvivő.

Mukics Dániel kiemelte: ha szükséges, a katasztrófavédelem a médiaszolgáltatókon keresztül percről percre tájékoztatja a lakosságot a kialakult helyzetről és az ajánlott magatartási szabályokról. Szükség esetén adásmegszakítással is tudnak üzenni a lakosságnak az országos lefedettségű televízió- és rádióadókon keresztül, csakúgy mint a Facebookon és az ingyenesen letölthető VÉSZ-mobilalkalmazáson keresztül.

Mit tud a német kormány, amit mi nem?

Felmerül a kérdés, hogy rendelkezik-e a német vezetés olyan információval, ami miatt készletezésre sarkallja a lakosságot. Erről igencsak megoszlanak az itthoni vélemények. Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke szerint

nehéz nem azt gondolni, hogy a német titkosszolgálatok, rendészeti szervek információval rendelkeznek egy Németországra vagy Nyugat-Európára leselkedő elméleti fenyegetettségről.

A politikus szerint a németek nem szoktak a levegőbe beszélni, és tekintve az ország élelmiszer- illetve infrastrukturális ellátottságát csak nemzetbiztonsági okai lehetnek egy ehhez hasonló bejelentésnek. ,,Nekünk nincsenek erre vonatkozó információink, de a német kollégák tudják mit csinálnak, ennek oka kellett, hogy legyen" - magyarázta Molnár Zsolt.

Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium korábbi államtitkára nem osztja a szocialista képviselő álláspontját, szerinte nem kell semmit a módosítás mögé gondolni, mert az nincs összefüggésben az európai helyzettel. Kiemelte, hogy

egy ilyen akcióterv bejelentésére nem létezik megfelelő időpont, a lakosság egy része ,,be fog pánikolni".

A Demokratikus Koalíció politikusa hangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű terveket időről-időre felül kell vizsgálni, és csak a német precizitásra tud gondolni annak kapcsán, hogy miért éppen most jelentették be a módosítást. Kizártnak tartja, hogy a német kormány tud valamit, amit elhallgat.

Csakúgy, mint Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, aki szintén nem gondolná, hogy egy konkrét jövőbeni cselekmény miatt fogalmazta meg ajánlásait a német kormány. A szakértő kizárt dolognak tartja, hogy Angela Merkelék elhallgatnának az európai szövetségeseik elől egy olyan esetleges támadásról szóló információt, ami megbénítaná Németországot. ,,Ez bűn lenne" - hangsúlyozta.
 
 
0 komment , kategória:  Hazai hírek.  
Tallóztam
  2016-08-31 06:45:30, szerda
 
  Anyukám azt mondta, hogy jó lenne most már fiam, ha keresnél valami munkát. Egy édesanya kérést pedig nem lehet visszautasítani, főleg, ha ő az apanázs forrása is. Miután hazajöttem a délelőtti levéltári henyélésből, erőt gyűjtöttem a nagy kalandhoz. A tegnap elkészített akciós csirkemáj (ki tudja mivel etették egykori tulajdonosát) maradékát hidegen kitunkoltam kenyérrel - így dőzsöl egy lumpenproletár. Délután kettőkor a kellemes kánikulában eltotyogtam a munkaügyibe, hogy közakármilyen munkára jelentkezzem. Az információnál jött az első akadály, mert a pontos elnevezést nem ismervén, előbb azt hitték, hogy büntetés letöltésére jelentkezem (ééén, aki bűnözőnek se lennék jó?), de amikor említettem, hogy rabszolgamunkára jelentkeznék a hölgynek a szeme sem rebbent:
- Ja, rabszolgamunka. Más nevében jár el, vagy önnek?
- Nekem lesz - húztam ki magam büszkén.
- Menjen fel a negyedikre a 403-as szobába!
- Sorszám nem kell?
- Nem.
Tehát csúcsra törve, felkaptattam a cselédközvetítőbe, ahol rögtön kiderült, hogy sorszámot mégiscsak kellett volna húznom, de fogadtak, más cseléd aspiráns nem is várakozott. Egy negyvenes hölgy ültetett le. A szobában volt még egy felstócolt mellű 30 körüli hölgyemény is.
- Legmagasabb iskolai végzettsége?
- Érettségi. (Hiába mondanám, hogy egyetemet végeztem, ha a diplomám a páncélszekrényben porosodik. Sőt szerintem már páncélszekrény alját szintezték ki vele.)
Egyből ügyintézőnek akart berakni, de közöltem vele, hogy van ugyan alapfokú számítógépkezelői végzettségem (alibi papír), de az adatbáziskezelőkhöz én nem értek.
- Csak érettségije van?
- Két éve logisztikai ügyintéző is vagyok.
- Á, pont keresnek.
Jaj, csak azt ne, gondoltam magamban, de feleslegesen aggódtam, mert kiderült, hogy mégsem. Előkereste ugyan a kérdéses aktát, de kiderült, hogy azon már szerepel egy név. Khm. Azért érdeklődjek majd szeptemberben, hátha. Aha, a nátha vigyen el, ha érdeklődnék. Ekkor már nézte az adataimat, így nem kellett kérdeznie, hogy milyen végzettségem van még.
- Kárpitos is?
- Hogyne, de életemben nem dolgoztam kárpitosként.
Ami nem volt teljesen igaz, hiszen katonaként kárpitosként védtem a hazát. Ja, 22 éve, és azóta is csak az ülőgarnitúrát húztam át kétszer, s pár fotelt. Majd közöltem, hogy a vasútnál is dolgoztam, van vezető jegyvizsgáló vizsgám is.
- Á, nagyszerű, a MÁV-nál portást keresnek - majd elbizonytalanodva folytatta - de, lehet, hogy dolgoztatni is fogják!
- ?
- Tudja, oda a miniszter is jár - mondta zavartan.
Rögtön megértettem:
- Momentán jóképű nem tudok lenni.
A kén nő hangosan nevetett. Értem én, Quasimodo is csak harangozott, s nem az egyházi méltóságok fogadásával volt megbízva, de akkor is... Na, megint ott vagyunk, hogy ronda vagyok, ahogy exem, Melinda mondta egykor, úgy 20 éve, most annyi a változás, hogy ronda és öreg is vagyok már. De ezen ott én nem keseregtem, idővel az ember megszokja, ha nem is esik jól neki.
Kiböktem az adu ászom:
- Egészségügybe is elhelyezkednék, dolgoztam is ott.
- Oda szakképzett munkaerőt keresnek.
Böngészi az adatbázist, majd megkérdi:
- Segédápolónak elmenne?
- El.
- De csak 52 ezer forint.
- A semminél sokkal több - magamban pedig már gyorsan ki is számoltam, hogy akár 15 ezret is félreteszek én ebből, és lumpenből rögtön prolivá emelkedem ezzel a éhbérrel. Az is igaz, hogy a hölgy mondta, az ügyintéző 102 ezer. Ja, a politikus meg több százezer, meg amit még harácsol mellé.
Kiderült, hogy a munkahely tőlem 5 percnyire található egyik szociális otthon. Próbáltam felhívni a kapott számon az illetékest, de nem vette fel, na majd holnap. Kíváncsi leszek, hogy milyen szöveget találnak ki majd arra, hogy sajnos....
A Kapitánnyal (édesanya) közöltem a hírt, nem mondta, de nem igazán örült neki, pedig 40 évet ő is lehúzott a szociális szférában - talán pont azért. Ugródeszkának jó lesz, mondja. Hova, a mélybe? Persze ezt nem mondtam neki.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 259 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2872 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 111
  • e Hét: 4381
  • e Hónap: 17810
  • e Év: 17810
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.