Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Újévi üdvözletem
  2017-01-01 18:10:03, vasárnap
 
  A SZILVESZTERI TÖRTÉNETTEL búcsúztattam az óévet.
*
Szándékosan választottam pont ezt a regényrészletet az újév, vagyis a 2011-es évre vonatkozó üzenetem alapjául. Hiszen, ebben a történetben láthatjuk világosan, hogy milyen apróságokkal boldoggá tehetjük- tehetnénk embertársaink, szeretteink életét és ez mennyire jó hatással lehet- lehetne a saját lelkiállapotunkra is.
*
Fontosak az ünnepnapok, az ünnepi alkalmak magánéletünkben is.
Fontos a magánéleti boldogság, hiszen, csakis a magánéletében - a környezetével harmonikusan együtt élő emberek tudnak a társadalmi boldogulásban kiegyensúlyozott lelkiállapotban hatni- alkotni- gyarapítani, hogy mindannyiunk szűkebb- tágabb ,,hazája" fényre derüljön!
*
Nagy szüksége lesz családjainknak és a hazánknak a jövőben arra a lelkiállapotra, melyben megvalósíthatjuk a költő szavait:
,,Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derül!"
*
Szorongó lélekkel, létbizonytalanságban lehetetlenség a kreatív alkotókedv szerinti életvitel!
*
Jó lenne kipróbálni milyen az, amikor az anyagiak hiányát pótoljuk a szeretet gesztusaival! Hiszen, az nem kerül pénzbe, hogy bátorítón megdicsérjük barátunkat, rokonunkat, ismerősünket, ha ő küldi felénk a szeretet gesztusait! Ha nem küldi, akkor kezdjük el mi, hogy legyen neki kitől megtanulni! Bárminek a tudása lehetetlenség tanulás nélkül. Tanuljuk meg végre a szeretet gesztusait, melyekkel meg tudjuk édesíteni a legkeservesebb, legnehezebb életszakaszunkat is.
És azt is jó tudni, hogy a szeretet soha el nem fogy, mert minél többet adunk belőle másoknak annál több lesz belőle nekünk is...
*
Sajnos, azt is meg kellene tanulnunk, hogy fel tudjuk ismerni a Tartuff-i hízelgés mögötti ártó szándékot! Ezzel szeretném felhívni a figyelmét mindenkinek erre az alapvető hibánkra! Ugyanis, nem osztom azt a szamaritánus nézetet, hogy az ellenségeinket is szeressük! Meg kell tanulnunk egy egészséges önvédelmet, melynek első lépésben a legfontosabb a hízelgő beszéd mögé rejtett és a szeretet gesztusai mögött megbúvó ellenségesség felismerése! Meg kell tanulnunk az ilyen ellenséges szándék leleplezését és a vele szembeni határozott fellépést, ami csak összefogással lehetséges sikeres.
*
Egy letűnőben lévő történelmi korszakban - mint amilyenben most élünk - csakis ez a szeretetteljes összetartozás segíthet át bennünket, családjainkat és a nemzetünket minden nehézségen és segíthet hozzá egy boldogabb, új REND szerinti társadalmi berendezkedés felépítéséhez.
Ehhez az építkezéshez kívánok mindannyiunknak szeretetteljes boldogulást a 2017-es- és minden további évre!!!

*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 160
  • e Hét: 296
  • e Hónap: 1243
  • e Év: 37184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.