Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Rakott krumpli répával
  2017-01-13 23:23:54, péntek
 
  Rakott krumpli répával

Hozzávalók

1 kg burgonya
50 dkg sárgarépa
2 dl tejszín
1 dl tejföl
1 dl húsleves-alaplé
1 csokor petrezselyemzöld
15 dkg Feketeerdő sonka
10 dkg sonka
1/2 fej hagyma
frissen őrölt bors
szerecsendió

vaj a formához


Elkészítés

1. A meghámozott burgonyát és répát hajszálvékonyan felkarikázzuk. Összekeverjük a tejszínt, a tejfölt és az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk, majd egy csipet frissen reszelt szerecsendiót hozzáadunk. Végül hozzáforgatjuk a finomra vágott petrezselymet.

2. Egy tűzálló tálat kivajazunk. Elrendezzük benne a burgonyakarikák felét. Elosztjuk rajta a répát, majd a sonkákat. A rétegeket a megmaradt burgonyával befedjük, és meglocsoljuk a tejszínes keverékkel. A felkockázott hagymával meghintjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Friss salátával önálló étel, illetve könnyű húsok, halak mellé kiadós köret. Ha elhagyjuk a sonkát, kiváló húsmentes fogás lesz belőle.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Karamellás-tejszínes sütemény
  2017-01-13 23:20:37, péntek
 
  Karamellás-tejszínes sütemény

Hozzávalók

A piskótához:
6 ek liszt (púpos)
1 csomag sütőpor
6 db tojás (nagyobb, házi)
6 ek cukor
A karamellás krémhez:
2 csomag tejkaramellás pudingpor
6 ek cukor
7 dl tej
25 dkg margarin
A tetejére:
2 dl habtejszín
1/2 csomag habfixáló
4 kocka étcsokoládé


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük, és egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel további 2-3 percet verjük. Beleöntjük a tojások sárgáját, ezzel is 2-3 percet verjük. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, és egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tésztát. A masszát tepsibe simítjuk, és 180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingporokat összekeverjük a cukorral, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és összekeverjük. Ezután a piskótára simítjuk.
A tejszínt keményre verjük a habfixálóval, és a pudingos rétegre kenjük. A tetejére csokit reszelünk. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, ezután egy éles késsel felszeleteljük.





Megjegyzés

Nem túl édes, de kellemesen krémes sütemény.
AranyTepsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Laskagombás kacsacomb grillezett körtével és sütőtökös...
  2017-01-13 23:18:12, péntek
 
  Laskagombás kacsacomb grillezett körtével és sütőtökös édesburgonyával

Hozzávalók

A kacsához:
6 db kacsacomb
2 fej lilahagyma
2 fej fokhagyma
3 db körte
12 szem borókabogyó

bors
olaj
A körethez:
1/2 kg édesburgonya
1/2 kg sütőtök
1/2 kg burgonya
rozmaring

bors
olívaolaj
A gombaágyhoz:
1 fej vöröshagyma
20 dkg laskagomba
20 dkg barna csiperke
12 szem borókabogyó
1,5 dl alaplé
1,5 dl száraz vörösbor

bors


Elkészítés

A megmosott és szárazra törölt kacsacombok bőrős oldalát egy szikével párhuzamosan beirdaljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd két órán keresztül állni hagyjuk.
A serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, majd a combok mindkét oldalát 5-5 percen keresztül megpirítjuk. A lilahagymát felkockázzuk, a fokhagymát félbevágjuk és egy kerámia sütőtál aljába szórva megágyazunk a comboknak, melyeket bőrös felükkel lefelé a hagymadarabokra fektetünk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk az összetört borókabogyóval, majd lefóliázzuk a kerámiatálat és 200 °C-ra előmelegített, légkeverésre állított sütőben, a középen lévő rácsra helyezzük. 1,5 órán keresztül sütjük.
Ezt követően a fóliát eltávolítjuk, a combokat a bőrős felükkel felfelé fordítjuk, majd a hasábokra vágott körtét a tetejére szórjuk. További 30 percen keresztül grillező funkción pirítjuk. Ez idő alatt a körték is zsengére párolódnak.
Az édesburgonyát, a burgonyát és a sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, majd egy sütőtepsibe szórjuk. Megsózzuk, majd megszórjuk rozmaringgal, meglocsoljuk olajjal és jól átforgatjuk. Légkeveréses sütőben a tepsit a kacsa alá is helyezzük, és 35-40 perc alatt vajpuhára sütjük.
A gombákat hámozás nélkül megmossuk, majd követően feldaraboljuk. Olajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Miután a hagyma összeesett, rádobjuk a csíkokra vágott laskagombát, majd öt perc múlva a csiperkét is elvegyítjük a raguban. Bőven megsózzuk, megborsozzuk, majd megszórjuk a tört borókabogyóval. 15 percig pároljuk, majd felöntjük alaplével. Miután elfőtt, száraz vörösborral pótoljuk a nedvességet. Addig keverjük, amíg el nem fő a leve, és be nem sűrűsödik a gombás ragu.
A kacsacombokat gombaágyra helyezzük, meglocsoljuk a saját zsírjával és a szétfőtt hagymagerezdekkel. A félbevágott fokhagymát kinyomkodjuk, és a combokra helyezve kínáljuk. A grillezett körtével, valamint a sütőtökös-édesburgonyás körettel tálaljuk.





Megjegyzés

Születésnapi ebédre készült az étel. Annak ellenére, hogy szinte soha nem fogyaszt a család kacsát, csak a csontok maradtak hírmondónak.
gabor.gombas1985

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csirkeleves gazdagon
  2017-01-13 23:14:52, péntek
 
  Csirkeleves gazdagon

Hozzávalók

3 dkg vaj
2 fej hagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 l húsleves-alaplé
1 csokor kakukkfű
20 dkg főtt csirkehús
2 szelet kenyér
1/4 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát,és a felaprított répákat.Hozzáöntjük az alaplevet, hozzáadjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit, és felforraljuk az egészet. Mérsékeljük a hőt, és kis lángon tovább főzzük a levest, 15 percig.
Hozzáadjuk a csirkehúst, és együtt főzzük további 5 percig. A leves felét turmixkehelybe kanalazzuk és pürésítjük. Visszaöntjük a lábasba, átforrósítjuk, majd pirított kenyérkockákkal és néhány levélke friss petrezselyemmel kínáljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Hóba fulladt a Dunakanyar
  2017-01-13 22:33:10, péntek
 
  Nálunk déltől zuhogott az eső, dörgött, villámlott. Este havas esőre váltott nagy szél kíséretében, amelyik csak úgy süvít.
Nem szeretem - csak akkor, ha szép csendesen esik a hó és kellemes a séta.


Hóba fulladt a Dunakanyar






Stábunk képriportja Vác térségéből, ahol csaknem 20 centi hó lepi már a tájat.

Vác térségében körülbelül éjjel 2-kor kezdődött a havazás, a térséget nem érte el a halmazállapot-váltás, emiatt gyorsan fehéredett a táj: a kora délutáni órákra 15-20 centi közötti hóréteg borította a környéket.

A 2-es főúton jártak a hókotrók, ennek ellenére az utak igencsak havasak voltak a havazás intenzitásának köszönhetően:

A cikk tovább olvasható itt:

Link

Írták: Nagy-Kurunczi Rita, Nagy Márk

Forrás: https://www.idokep.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 106
  • e Hét: 1851
  • e Hónap: 10117
  • e Év: 126770
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.