Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Amikor Isten hallgat
  2017-01-23 16:32:28, hétfő
 
  "Az Istenbe vetett bizalom néha azt jelenti, hogy megtanulunk megpihenni az ő hallgatásában."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Amikor Isten hallgat
  2017-01-23 16:31:02, hétfő
 
  "Lehet, hogy azok között, akik ezeket a sorokat olvassák, vannak néhányan, akiknek panaszuk van Isten ellen. Egy hosszú ideje tartó vita állt lelkünk és Isten kegyelme közé. Ha kiejtenénk azt a szót, ami ott remeg az ajkunkon, így szólnánk az Úrhoz: 'Miért bántál így velem?' Tisztelettel és bátran mondjunk ki mindent, ami a szívünket nyomja. 'Álljatok elő peres ügyetekkel! - mondja az Úr. Adjátok elő érveiteket! - mondja Jákób királya.' (Ézs 41:21). Hozzuk szomorúságunkat arcának világosságára, vádoljuk meg panaszunkkal, majd hallgassuk meg válaszát. Mert szelíden és igazságosan tisztázza magát a szeretetlenség vádja alól, amelyet felhoztunk ellene. És az Ő világosságában világosan fogunk látni. De ne felejtsük el, hogy ez kettőnk magánügye az Úrral, és nem szabad megrágalmaznunk senki előtt."

- David M'intyre
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Amikor Isten hallgat
  2017-01-23 16:22:54, hétfő
 
  "Azt az időszakot, amíg imáink megválaszolására várunk, Isten sokszor bőségesebben megjutalmazza, mint ami a kérésünk volt. A meg nem válaszolt imádság célja, hogy a hallomásból való megismeréstől elvezessen a szívből való látás ismeretéig."

- Lloyd John Ogilvie
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Amikor Isten hallgat
  2017-01-23 16:19:07, hétfő
 
  "Egyes imádságok után azért következik nagy csend, mert nem helyénvalók, mások után pedig azért, mert nagyobbak, mint amit meg tudunk érteni. Jézus ott maradt, ahol volt, és ez jó volt, mert szerette Mártát és Máriát. Visszakapták Lázárt? Végtelenül többet kaptak; megismerték azt a legnagyobb igazságot, amelyet halandók egyáltalán megismerhetnek: hogy Jézus Krisztus a feltámadás és az élet. Csodálatos lesz az a pillanat, amikor Isten előtt állunk és felfedezzük, hogy azokra az imádságokra, amelyekért kezdetben hadakoztunk, és amelyekről azt képzeltük, hogy Isten sohasem hallgatta meg, a legcsodálatosabb választ adta, és az Úr hallgatása a válasz jele volt. Ha mindig fel akarjuk hívni valamire a figyelmet, és el akarjuk mondani, hogy Isten így és így válaszolt az imádságunkra, az Úr nem bízhat még bennünk, hogy megértjük a hallgatását."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Amikor Isten hallgat
  2017-01-23 16:11:54, hétfő
 
  "Aki azt látja, hogy imádságainak semmi eredménye, ne azt a következtetést vonja le, hogy nem Isten akarata szerint könyörög, hanem legyen csendben Isten előtt a zsoltáríró imádságával: 'Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!' (Zsolt 139:23-24), és addig várjon előtte, amíg az Úr rá nem tette az ujját arra a pontra, ami nem kedves a szemében. Ezt a bűnt meg kell vallania és meg kell szabadulnia tőle."

- R. A. Torrey
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-01-23 16:06:44, hétfő
 
  Imádság



Kérünk, taníts a te ismeretedre, Istenünk, és segíts, hogy úgy tegyük az akaratodat, ahogyan várod tőlünk. Adj olyan szívet nekünk, amelyik téged szeret, benned bízik és gyönyörködik. Add, hogy semmilyen kísértés, sem nyomorúság nem tudjon elűzni tőled, hanem minden döntésed és cselekedeted legyen szereteted hírhozója, hogy még közelebb vigyen hozzád, áldott Urunkhoz, és még alkalmasabbá tegyen mennyei országodra. Ámen.

Benjamin Jenks
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Amikor Isten hallgat
  2017-01-23 16:02:12, hétfő
 
  "Átélhetünk különösen bensőséges napokat, amikor minden imádságra félreérthetetlen választ kapunk és Isten közelinek látszik, aki törődik velünk. Tapasztalhatunk ködös időszakokat is, amikor Isten néma marad, amikor semmi sem megy szabályszerűen és a Biblia minden ígérete égbekiáltóan hamisnak tűnik. A hűség egyben annak a bizalomnak a megtanulása, hogy a ködön túl még mindig Isten uralkodik és nem hagyott el minket, bárhogy látjuk is."

- Philip Yancey
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Sivatagi Pete
  2017-01-23 15:13:05, hétfő
 
  Sivatagi Pete



Sok-sok évvel ezelőtt fáradt vándor bandukolt mérföldeken keresztül a sivatagban; a nap forrón tűzött a hátára. Elfogyott a vize, és tudta, hogy ha nem talál hamarosan vizet, amivel olthatná a szomját, biztosan meghal.
A távolban megpillantott egy elhagyatott bódét. Felvillant benne a remény, hátha ott vizet talál. Odaért a bódéhoz, és egy régi kutat talált. Kétségbeesetten kezdte pumpálni a kút fogantyúját, hogy vizet húzzon, de a pumpálástól csak a por szállt.
Aztán észrevette, hogy a pumpához egy konzervdoboz van kötve, benne egy cetlivel. A cetlin ez állt:

Kedves idegen!

Ez a pumpa 1932. június óta működik. Kicseréltem a dugattyú tömítőgyűrűjét, és ez sokáig jó lesz. A tömítőgyűrű azonban kiszárad, és vizet kell bele tölteni. A fehér kő alá eltemettem egy üveg vizet, jól bedugaszolva, védve a naptól. Elegendő víz van benne ahhoz, hogy bevizezda kútszivattyút, de ha előbb iszol belőle, akkor nem lesz elég. A víz egynegyedét öntsd bele a szivattyúba, és hagyd, hogy egy percig beszívja, hogy átnedvesedjen a bőr tömítőgyűrű. Aztán a többi vizet közepes gyorsasággal öntsd bele, és pumpálj erősen. Lesz vized. Higgy benne! Ez a kút még sose száradt ki.
Amikor eleget ittál, töltsd meg az üveget, és tedd vissza, ahogy találtad, a következő vándor számára, aki erre jár.
Pete

Alkalmazás: Neked lenne hited arra, hogy az üveg vizet a kútba öntsd, ahogy az utasítás mondja? Jézus azt mondta: ,,Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét Énértem, az megtalálja azt" (Mt 10,39). Ugyanez az elv érvényes itt is. Ha önzően éled az életedet, biztosan meghalsz. Ha azonban odaadod magad másokért (,,elveszted életedet" az evangéliumért), akkor élni fogsz. A boldogság és megelégedettség utáni szomjúságod ki lesz elégítve.
A feljegyzésében Sivatagi Pete azt írta: ,,Ez a kút még sosem apadt el". Ugyanígy Isten is hűséges, és ígéretei igazak. Ő sosem hagyta cserben a Benne bízókat.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A döglött macska
  2017-01-23 15:11:48, hétfő
 
  A döglött macska



Egy házaspár ebédelni indult egy bevásárlóközpont éttermébe. Ahogy egy kertes lakónegyed kanyargós utcáján autóztak, elütöttek egy macskát. Először megálltak, aztán kísértést éreztek arra, hogy egyszerűen elhajtsanak. Aztán mégis úgy érezték, valakinek szólniuk kellene, ezért becsengettek a legközelebbi házba, és elmondták, mi történt. Pont a macska gazdája volt a háztulajdonos. A macskagázolók megkérdezték, tehetnek-e valamit. Az idős ember megkérdezte, elrendeznék-e az állat tetemét. Visszamentek az utcára, felemelték a macskát, és betették az egyetlen szatyorba, amit találtak az autójukban, egy Nordstrom feliratúba (ez egy drága ruhaüzlet az USA-ban). Aztán úgy döntöttek, előbb megebédelnek, aztán viszik el a macskát a menhelyre.
Amikor megérkeztek a bevásárlóközpontba, az étterem előtt parkoltak le. Kivették a Nordstrom-szatyrot, benne a macskával, és a motorháztetőre tették, ha netán büdösödni kezdene. Az ebédlőből ráláttak a kocsira. Megpillantottak egy Mercedes Benz-t, ami éppen az ő kocsijuk mellé parkolt le, és egy jól öltözött hölgy szállt ki belőle. A nő meglátta a Nordstrom-szatyrot, körülnézett, aztán megragadta, anélkül, hogy belenézett volna, és besétált ugyanabba az étterembe, ahol a házaspár evett. Ez a jómódú nő nyilván azt hitte, hogy valami értékeset sikerült szereznie, és a szatyrot a lábához tette, miután leült a házaspár melletti asztalhoz. A házaspár nem szólt semmit, csak figyelték a hölgyet. Ő megrendelte az ételét, és kiszolgálták. Aztán felülkerekedett a kíváncsisága, és nem tudta megállni, hogy belenézzen a szatyorba, és végre megtudja, milyen drága holmira tett szert.
Lehajolt, hogy belekukkantson a szatyorba, és azonnal elájult.
Az étteremvezető mentőt hívott, ami pár percen belül meg is érkezett, mert az állomás csak pár tömbnyire volt onnan. A mentősök elvitték a hölgyet és személyes holmijait. Ahogy öntudatlan testét beemelték a mentőbe, kezdett magához térni, éppen amikor ölébe rakták a Nordstrom-szatyrot benne a döglött macskával.

Alkalmazás: ,,...Tudjátok meg, hogy utolér benneteket vétketek büntetése" (4Móz 32,23).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Az "ördög háromszöge"
  2017-01-23 15:09:46, hétfő
 
  Az ,,ördög háromszöge"



1945. december 5-én du. 2.10-kor öt amerikai tengerészeti repülő szállt fel tiszta időben a floridai Fort Lauderdale-ből, és kelet felé repült a parti vizek fölött. A 19-es raj C.C. Taylor hadnagyból és négy gyakorlópilótából, valamint embereikből állt - tizennégy emberből, akik Florida és a Bahama-szigetek közötti navigációs tréning jellegű küldetésre indultak.
3:40-kor Taylor jelezte, hogy pörgettyűs tájolója és mágneses iránytűje nem reagál rendesen. A 19-es raj céltalanul követte vezetőjét először keletre, aztán nyugatra, majd északkeletre az óceán fölött, ahogy Taylor hadnagy rádión keresztül próbálta az irányt meghatározni.
Aztán Taylor repülőparancsnok hirtelen parancsot adott a kényszerleszállásra vagy katapultálásra. Röviddel ezután pedig minden összeköttetés megszakadt.
Két Martin Mariner tengeri repülőt - hosszabb őrjáratokra szánt hatalmas repülőgépet - küldtek a 19-es raj keresésére. Néhány órával később a szél harminc csomóra erősödött, a látási viszonyok romlottak, és kiadták a parancsot a bázisra való visszatérésre. A két tengerészeti repülő közül csak az egyik ért földet.
A következő napokban a haditengerészet és a parti őrség együtt fésült át mintegy 100000 négyzetmérföldnyi területet több mint száz repülő és hajó bevetésével. Ám a mai napig nyomát sem találták a 19-es raj öt gépének, sem az óriási tengerészeti repülőnek.
Ugyanilyen titokzatos módon tűnt el két évvel később, 1947. január 30-án egy brit kereskedelmi utasszállító, a Star Tier, 31 utassal a fedélzetén, miután rádión közölte Bermudával, hogy minden rendben, és pontosan a menetrend szerinti időben fognak landolni.
Évekkel később, 1967. december 22-én a majdnem 8 méter hosszú Witchcraft nevű motoros jachtnak veszett nyoma Miami partjai közelében, miután propeller-problémát jelentett. Tíz perccel a bejelentés után a helyszínre érkezett a parti őrség - a jachtnak azonban semmi jelét nem találták azóta sem.
Hasonló történeteket találhatunk kormányzati aktákban mintegy negyven hajóval és húsz repülővel kapcsolatban, amelyek titokzatos módon tűntek el az elmúlt században az észak-atlanti óceán délnyugati körnegyedében, amit Bermuda-háromszögnek vagy az ,,Ördög Háromszögének" is szoktak nevezni.
Számos jól hangzó magyarázat látott napvilágot - a tudományostól kezdve a misztikusig - az idők során arról, mi is történik tulajdonképpen ebben a földrajzi háromszögben, ami érinti Bermudát, Puerto Ricót és egy pontot a mexikói-öbölben, Floridától nyugatra, de igazából még mindig nem tudja senki, mi történt.


Alkalmazás: Nem valószínű, hogy bármelyikünk is az ,,Ördög Háromszögének" áldozatává válik.
Legalábbis nem ennek a háromszögének...
Van azonban az ördögnek egy másik, még veszélyesebb háromszöge, amely mindannyiunkat fenyeget. Olyan ördögi háromszög ez, ami több keresztyént késztet katapultálásra vagy rejtélyes eltűnésre, mint bármelyik földrajzi hely a világon. És ez a háromszög sajnos nem legenda, nem mese - és nem lehet elsiklani felette.
Olyan ördögi háromszög ez, amire nagy komolysággal és gonddal figyelmeztet a Szentírás. Az 1Ján 2,15-17-ben egyszerűen van megfogalmazva ennek a háromszögnek három fő koordinátája: ,,a test kívánsága, a szem kívánsága, és az élettel való kérkedés".
A szem kívánsága az, hogy meglegyen mindenünk, amit a világ kínál. A test kívánsága arra irányul, hogy azt tegyük, amit a világ tesz. Az élet kérkedése pedig az, hogy inkább a világ elismerésére vágyjunk, mint Isten helyeslésére. ,,Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete" - figyelmeztet János apostol. ,,A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is; de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké" (1Ján 2,15-17). Ne ess áldozatul az ,,ördög háromszögének"!

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 636 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 8886
  • e Hónap: 20761
  • e Év: 208563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.