Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Hagyományos gombapörkölt nokedlivel
  2017-01-26 23:36:01, csütörtök
 
  Hagyományos gombapörkölt nokedlivel

Hozzávalók

30 dkg csiperke gomba
1 db vörös hagyma
1 ek olíva olaj
1 ek pirospaprika
2 db koktél paradicsom
1 db tv paprika
1 csokor petrezselyemzöld
1 tk só tetszés szerint
1 tk őrölt bors
A nokedlihez :
1 db tojás
8 evőkanál liszt
1 csipet só
2-3 dl víz (annyi,hogy lágy könnyű galuska tésztát kapjunk)


Elkészítés

A gombát tisztítás után felszeleteljük, a hagymát apró kockára aprítjuk, majd a hagymát olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felaprított gombát. Borsozzuk, és tovább dinszteljük.
Lehúzzuk a tűzről és hozzá adjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Megsózzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyem zölddel. Lassú tűzön 15 perc alatt készre főzzük.





Amíg fő a gombapörkölt addig elkészítjük a galuskát: egy tálba beletesszük a lisztet, a csipet sót, beleütjük a tojást, a vizet fokozatosan adjuk hozzá, hogy egy könnyű, lágy galuskatésztát kapjunk.
A galuska tésztát nem dolgozzuk ki túlzottan, mert akkor kemény lesz. A kész galuska tésztát forrásba lévő sós vízbe szaggatjuk, addig főzzük amíg feljön a víz tetejére.
Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és egy teáskanál olíva olajjal elkeverjük.





Ha megfőtt a gombapörkölt, galuskával tálaljuk.





Megjegyzés

Egyszerű, gyors és finom vegetáriánus étel.
szeker

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csokis bonbon
  2017-01-26 23:31:25, csütörtök
 
  Csokis bonbon

Hozzávalók

1 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
keserű kakaópor


Elkészítés

Felforrósítjuk a tejszínt, majd kevergetve megolvasztjuk benne a felaprított ét- és tejcsokoládét. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Habverővel átkeverjük a csokis masszát, majd teáskanál segítségével adagolunk belőle egy keveset a hideg tenyerünkbe, és gyors mozdulatokkal gombócot formázunk belőle.
Azután meghempergetjük egy kevés kakaóporban. Ugyanígy készítjük el a többi bonbont is, végül a hűtőbe tesszük mindet, hogy megdermedjenek.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Vízgőz fölött olvasszunk meg 13 dkg felaprított étcsokit 2 ek puha vajjal és 4 ek porcukorral. A tűzről levéve keverjük simára, majd dolgozzunk bele 2 db tojássárgáját és 2 ek rumot. Rakjuk a masszát a hűtőbe fél napra, végül formázzunk belőle dió nagyságú golyókat, és forgassuk meg azokat némi keserű kakaóporban.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csirkés egytál
  2017-01-26 23:28:06, csütörtök
 
  Csirkés egytál

Hozzávalók

2 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
1 db szikkadt zsemle
1 db sárgarépa
1 db burgonya
40 dkg csirkemellfilé
1 db babérlevél

bors
1 doboz fehér bab (konzerv)

Elkészítés

Lábasban felforrósítjuk az olajat, és aranyszínűre pirítjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a felkockázott zsemlét, továbbá a megtisztított, felaprított répát és burgonyát. Felöntjük 1 l vízzel, hozzákeverjük a megtisztított csirkemellet a babérlevéllel együtt, megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon, lefedve 60 percig főzzük.
Eltávolítjuk az edényből a babérlevelet, majd kiszedjük a húst, és felszeleteljük. Botmixerrel kissé krémesre törjük a zöldséges keveréket, majd beleforgatjuk a leszűrt babot, és felforraljuk. Ezután közepes lángon 5 percig főzzük. Végül ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk. A hússzeletekkel tálaljuk. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Téli vegyes saláta pirított magokkal
  2017-01-26 23:25:13, csütörtök
 
  Téli vegyes saláta pirított magokkal

Hozzávalók

15 dkg madársaláta
7,5 dkg rukkola
1 ek tökmag
1 ek fenyőmag
2 ek cukor
25 dkg előfőzött cékla (vákuumcsomagolásban)
1/2 dl fehér balzsamecet

bors
2,5 ek olívaolaj


Elkészítés

A leszárazott madársalátát és rukkolát megmossuk, majd lecsepegtetjük vagy konyhai papírtörlőn leszárítjuk.
A durvára aprított magvakat zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, majd megszórjuk 1-2 ek cukorral és enyhén karamellizáljuk. Ezután sütőpapírra kenjük és hűlni hagyjuk.
Közben a céklát vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. A balzsamecetet simára keverjük sóval, borssal és egy csipet cukorral, majd lassan csorgatva beledolgozzuk az olajat.
A kihűlt magvas grillázst durvára tördeljük vagy aprítjuk. A céklát, a rukkolát és a madársalátát tálba halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel és óvatosan összeforgatjuk. Végül megszórjuk a grillázzsal.





PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő

Cékla helyett üveges vörös káposztával is kipróbálhatod.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 308
  • e Hét: 1116
  • e Hónap: 15021
  • e Év: 144728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.