Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Vegetáriánus rakott cukkini
  2017-01-28 22:35:36, szombat
 
  Vegetáriánus rakott cukkini

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 db nagyobb cukkini
5 db közepes vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
5 db paradicsom
25 dkg reszelni való sajt
kevés liszt
olaj




Elkészítés:
1. A cukkinit felkarikázom.

2. A hagymát, fokhagymát felszeletelem és megsütöm.

3. A cukkinit sózás nélkül lisztben megforgatom, és hirtelen forró olajban, serpenyőben megsütöm. Háztartási papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.





4. Közepes méretű tepsibe lerakom először a cukkinikarikákat, megsózom, majd a hagyma következik.





A rétegezést paradicsomkarikával fejezem be.





5. 200-220 fokos sütőben addig sütöm, amíg a paradicsom megsül.
Ekkor sajtot reszelek a tetejére, és visszatolom még egy kis időre a sütőbe.





Megjegyzés

A cukkini elősütése kihagyhatatlan folyamat. Sózni csak a rétegezéskor szabad, nagy víztartalma miatt. Minden művelet magas hőfokon történjen, sokkal finomabb lesz a végeredmény.
pingvinke62

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Barackos-túrós clafoutis
  2017-01-28 22:30:19, szombat
 
  Barackos-túrós clafoutis

Hozzávalók

4-5 db őszibarack (lehet konzerv is)
20 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg rétesliszt
2 dl tej
1 csipet só
3 db tojás
10 dkg cukor
vaj

Elkészítés

A pitetálat kivajazzuk. A tojást kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a sóval, az áttört túróval és a tejjel. Alaposan elkeverjük, és a formába öntjük.
Ezután a tetejét kirakjuk a nyolcadba vágott barackokkal. 185 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt színesre sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Marhasült yorkshire pudinggal
  2017-01-28 22:28:17, szombat
 
  Marhasült yorkshire pudinggal

Hozzávalók

80 dkg marhabélszín
1 ek csípős angol mustár
2 tk steak fűszerkeverék
4 ek olívaolaj

A pudinghoz:
12 dkg liszt
1/2 tk só
2 db nagy tojás
2 dl tej
zsiradék a sütéshez
A mártáshoz:
3 dl húsleves-alaplé (1 db leveskockából)


Elkészítés

A hártyáitól megtisztított húst bekenjük a mustárral, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 24 órát. Másnap a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és a serpenyőben felhevített olajon kérgesre pirítjuk. Ezután áttesszük a 120 fokosra (légkeveréses módban 100 fokosra) előmelegített sütőbe, és ízléstől függően 35 perc angolosra vagy 45 perc alatt rózsaszínre sütjük. (Kb. 1 óra alatt teljesen átsül.) Ezután kivesszük, és 5 percre alufóliába csavarjuk.
A pudinghoz a megszitált lisztet a sóval nagy tálba öntjük, és a közepébe mélyedést vájunk. Beleütjük a tojásokat, hozzáöntünk egy kis tejet, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. Folyamatos keverés közben annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Ezt habverővel simára verjük, majd belekeverjük a megmaradt tejet, és 1 órát állni hagyjuk.
A sütőt felkapcsoljuk a maximumra (230 fokra). A hús után visszamaradt pecsenyezsírt felhevítjük, és forrón egy 12 részes muffin tepsibe kanalazunk belőle mélyedésenként 1/3-1/2 teáskanálnyit. Azonnal rátöltjük a 2 ek hideg vízzel elkevert tésztát, majd kb. 25 percig sütjük, amíg megemelkedik, és ropogósra pirul.
Közben a mártáshoz a maradék pecsenyelé zsírját leszedjük, és 1 ek barna szaftot serpenyőbe vagy láboskába öntünk. A liszttel csomómentesre keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk az alaplét, és lassú tűzön mártássá főzzük.
A felszeletelt sültet a pudinggal tányérokon elrendezzük, és megöntözzük a mártással. Párolt vegyes zöldség illik hozzá.

Megjegyzés

Fontos, hogy a sütő és a zsiradék is jó forró legyen, ekkor jön fel szép magasra a puding.

Ha túl kevés a pecsenyezsírod, akkor napraforgóolajat, liba- vagy kacsazsírt tegyél a formába, mert ezek jól bírják a magas hőfokon való sütést.





A pudingot egyben is megsütheted tepsiben vagy tűzálló tálban. Szeletekre vágva tálald!
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Laktatóbb lesz az étel, ha a puding és a párolt zöldség mellett főtt, pirított vagy pürének elkészített burgonyát is kínálsz a húshoz.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Angolos marhasült mustáros kéreggel
  2017-01-28 22:20:50, szombat
 
  Angolos marhasült mustáros kéreggel

Hozzávalók

1,8 kg kicsontozott marhahús egyben (pl. rib eye)
2 ek vaj
1-3/4 bögre gomba (apróra vágott)
1/2 bögre salotta vagy hagyma (apróra vágott)
2 gerezd fokhagyma ( összezúzott)
1/2 bögre dijoni mustár
1/4 bögre pirított kenyérmorzsa
1/2 tk tarka bors
1/2 tk bazsalikom (szárított, morzsolt)


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A húst egy tepsiben grillrácsra fektetjük és 45 percig sütjük. Ezután kivesszük, és a sütőt visszakapcsoljuk takarékra (65-70 fokra).
A vajat vagy a margarint felhevítjük egy serpenyőben. Beleszórjuk a gombát, a salottát, valamint a fokhagymát, és közepes tűzön megpároljuk kb. 3 perc alatt. A tűzről levéve összekeverjük a mustárral és félretesszük. A kenyérmorzsát elvegyítjük a tarka borssal és a bazsalikommal.
Az elősütött húst megkenjük a mustárral, majd finoman rányomkodjuk a morzsás keveréket. Végül angolosra sütjük kb. 15 perc alatt. A sütési idő vége felé alufóliával letakarjuk, hogy a kéreg ne égjen meg. A sütőből kivett húst becsomagoljuk a fóliába, és legalább 15 percig pihentetjük, mielőtt felszeleteljük.
Vegyes zöldségkörettel, pl. főtt burgonyával, párolt brokkolival, sárgarépával, zöldborsóval tálaljuk.Yorkshire puding is illik hozzá.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A szaftos rib-eye a rostélyos középső része. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-es bögrét használj. A húst ízlés szerint jobban is átsütheted. Közben ne szurkáld, mert kifolynak belőle az értékes nedvek! Maghőmérővel ellenőrizheted az állapotát: 50 foknál a belseje még rózsaszín, 70 foknál már jól átsült. Ha ennél tovább sütöd, kiszárad!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Frankfurti leves pirított virslivel
  2017-01-28 22:17:02, szombat
 
  Frankfurti leves pirított virslivel

Hozzávalók

Hozzávalók kb. 4-5 személyre:
60 dkg kelkáposzta
40-50 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
kb. 1 teáskanál őrölt paprika
kb. 2 teáskanál majoránna
kb. 1 teáskanál egész kömény
kb. 1 mokkáskanál őrölt bors
kb. 1 teáskanál ételízesítő
25 dkg bőrös virsli (pl. frankfurti)
pici ecet (ha pikánsabban szeretjük)


Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire szedem, a leveleket félbehajtom, a vastag középső ereket kivágom, csíkokra aprítom. A burgonyát kockázom, a répát karikázom, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítom. A virslit felkarikázom.

A kelkáposztát és a burgonyát a répával felteszem főni kb. 1-1,5 liter vízben. Sózom, borsozom, majoránnával, köménnyel ízesítem, puhulásig főzöm.

Közben egy kis serpenyőben a virslit pár csepp olajon kicsit körbepirítom, félreteszem.

Az olajból és a lisztből barna rántást készítek, amibe beledinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is rövid ideig, félrehúzom. Meghintem pirospaprikával, elkeverem benne a hideg tejfölt és annyi hideg vizet, hogy folyékony állagú legyen a rántás, a leveshez keverem. Visszateszem a tűzhelyre, újraforrásig kevergetem, szükség szerint a fenti fűszerekkel utána ízesítem, hozzáadom a virslit, néhány percig lassan együtt főzöm, közben pár csepp ecetet is adok hozzá, kicsit pihentetem és tálalom.





Rozsnyai Gabriella gaby53

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2017-01-28 22:11:35, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Kedden újra havazhat
  2017-01-28 21:40:03, szombat
 
  Kedden újra havazhat





A jelenlegi számítások szerint kedden ismét többfelé havazhat, keleten, északkeleten maradhat szárazabb az idő.

A következő napokban sem várható jelentős változás időjárásunkban, de kedden északnyugat felől csapadékmező érheti el hazánkat. A keleti, északkeleti tájak kivételével többfelé kialakulhat havazás, a jelenlegi számítások szerint a Dunántúlon többfelé

4-6 cm friss hó is hullhat.




Kedden várható hómennyiség a jelenlegi számítások szerint (bizonyos mértékű bizonytalanság mellett)

Délnyugaton ugyanakkor ónos eső kialakulására is számítani kell. A déli-délkeleti szél csak délen élénkülhet meg helyenként. Hajnalban már nem várható -10 fok alatti minimum, napközben pedig -5 és +1 fok közötti értékekre számíthatunk, kevéssel fagypont fölé délen, délkeleten emelkedhet a hőmérséklet.

A csapadék gyorsan továbbáll, így szerda reggeltől ismét szárazabb időre készülhetünk.

Borítókép: Sentinel216

Írta: Berceli Balázs

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 5008
  • e Hónap: 18913
  • e Év: 148620
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.