Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Hinni Isten ígéreteiben
  2017-01-29 17:07:14, vasárnap
 
  "A menekülő lelkek két előnyös helyzetbe vonulhatnak vissza: Isten nevébe és az evangélium egyértelmű ígéreteibe. Úgy gondolok rájuk, mint szép kikötőkre, amelyek főleg akkor hasznosak, amikor olyan nagy a vihar, hogy a hajó nem maradhat meg a tengeren. Mivel semmi sem volt a teremtményben, amivel a nagy Istent ilyen ígéretekre indíthatta volna, olyasmi sem lehet benne, ami megakadályozhatja a Mindenhatót betartásukban, ahol és amikor neki úgy tetszik. A hitnek ez a cselekedete, visszavonulása az ígéretekhez, azzal a vággyal jár, hogy kegyelmet találjunk, és bár nem fogja teljesen eloszlatni minden kétségünket, de megőriz az elsüllyedéstől."

- William Gurnall
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A hit útja
  2017-01-29 17:00:46, vasárnap
 
  "Isten népe viharedzett. A világhoz tartozók hosszú évszázadok óta harcot folytatnak a hit útja ellen, és ezt a harcot a mai napig nem tudták megnyerni... A hit útja nem divathóbort, amit felkapunk az egyik században, hogy a következőben elvessük. Ez az út megmarad. Ez az út beválik. Alaposan kiállta a próbát."

- Eugene Peterson
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit Istenben
  2017-01-29 16:57:45, vasárnap
 
  "Amikor végre igazán belegyökereztél a valóságba, többé semmi sem rendíthet meg. Ha csak a saját kegyes tapasztalataidnak hiszel, akkor hitedet bármi felboríthatja: azonban semmi sem rendítheti meg Istent és az Ő váltságának valóságát. Erre alapozd a hitedet, és olyan örök biztonságban vagy, mint Isten."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bizodalom Istenben
  2017-01-29 16:54:07, vasárnap
 
  "Azok bíznak a leginkább Istenben, akiknek a hite vállalja annak kockázatát, hogy megküzdjenek vele az élet legsúlyosabb kérdéseiben. Ők részt vesznek az isteni birkózóversenyen; a kételkedő és félelemmel teljes szívűek pedig távol maradnak a szőnyegtől. Isten megjutalmazza az odaszánást; nemcsak összetör, hanem meg is áld. Jákób elszánt küzdelme Istennel sérült csípővel járt. Egész életére sánta maradt. Szívének szabadsága azonban megérte, hogy törött tagjával fizessen érte."

- Dan Allender
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten szeretete
  2017-01-29 16:46:57, vasárnap
 
  "Isten irántunk tanúsított elmúlhatatlan szeretetének tárgyilagos tényét a Szentírás újra és újra megerősíti. Akár elhisszük, akár nem, igaz. Kételyeink nem rombolják le Isten szeretetét, mint ahogy nem is a hitünk teremti meg. Isten természetéből fakad, aki maga a szeretet, és szeretett Fiával való egyesülésünkből jut el hozzánk."

- Jerry Bridges
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Téves beazonosítás
  2017-01-29 16:42:49, vasárnap
 
  Téves beazonosítás


A Little River Community Gyülekezet épülete ugyanazon az utcán volt, mint a First Memorial Gyülekezeté. Mivel ugyanannak a városkának ugyanazon az utcáján volt a két gyülekezet, az ifjúsági csoportjaik gyakran versengtek egymással. Ugyanabban a softball ligában játszottak, ugyanabban a kosárlabda ligában, és kemény riválisok lettek. Az LRC mindig megpróbálta túlszárnyalni az FM-t, és viszont.
Egy vasárnap, miután arról tanultak, hogyan kell szolgálni mások felé, az LRC gyülekezet ifjúsága úgy döntött, hogy kimennek a városba, és gyakorlatba ültetik a hitüket. Az ifjúsági pásztor ,,szolgálócsoportokba" szervezte a fiatalokat, és biztatta őket arra, hogy menjenek, és szolgáljanak mások felé. Bármit tehettek - csak azt nem volt szabad elfelejteni, hogy azt tegyék, amit Jézus tenne.
Így aztán az LRC gyülekezet ifjúsági csoportja szétoszlott a környék utcáin, és elkezdett szolgálni. Az egyik csoport az utca két oldalán álló kocsikat mosta le. Egy másik csoport segített az embereknek tankolni egy önkiszolgáló benzinkútnál. Egy harmadik csoport elment egy kórházi otthonba, és énekelt az ott lábadozó betegeknek.
Miután lejárt az idő, a szolgálócsoportok visszatértek a gyülekezeti házba, és beszámoltak arról, mit végeztek. Mindegyik csoportnak volt mesélnivalója, és elmondták, mit tanultak, és közben hogy érezték magukat.
Az egyik csoport arról számolt be, hogy egy olyan néni felé szolgáltak, aki az FM gyülekezet mellett lakott. Amikor riválisuk neve elhangzott, mindenki morgott. ,,Lenyírtuk a füvet, összegereblyéztük a leveleket, és elvégeztük a kerti munkát" - mondta az egyik diák. ,,Nagyon aranyos volt a hölgy. Amikor végeztünk, behívott, és imádkozott értünk. Aztán azt mondta: Ti, FM gyülekezetbeli fiatalok, mindig olyan kedvesen segítetek nekünk, időseknek."
,,Jaj, ne! - mondta az ifjúsági pásztor. ,,Azt hitte, hogy az FM-ből jöttetek? Remélem, helyreigazítottátok! Megmondtátok neki, hogy nem az FM-ből, hanem a LRC gyülekezetből jöttetek?"
,,Hát... nem mondtuk meg - felelt a diák, meglepődve az ifjúsági pásztor kérdésén. ,,Nem azt mondtad, hogy azt tegyük, amit Jézus tenne? Mi úgy döntöttünk, hogy Jézus hallgatna."


Alkalmazás: Ez az igaz történet (amelyben megváltoztattuk a neveket) figyelemreméltó, mert legtöbben gyorsan tudattuk volna a nénivel, hogy másnak tulajdonítja az elvégzett munkát. A Jézus szerinti élet azonban nem foglalkozik azzal, hogy ki kapja az elismerést. Valójában az a jézusi, ha tudunk örülni mások jó szerencséjének. Ha a másikat előnyben részesítjük, magunkat pedig háttérbe szorítjuk.
Amikor szolgálunk, nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy megkapjuk-e érte az elismerést, hanem csak azzal, hogy Istené legyen a dicsőség. Neki jár minden dicséret és hála. A szolgálat célja nem az, hogy jó képet mutassunk magunkról, hanem hogy az emberek figyelmét Istenre irányítsuk.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Háttal az életnek
  2017-01-29 15:18:06, vasárnap
 
  Háttal az Életnek


Némán kiáltok
Hozzád,
mert lassan
fekete lesz
a Szívem.

Fekete napkelték
szakadnak rám
és
csillogó szilánkokban
hullok alá.

Termésrontó varjakként
ölnek
gondolatok.
Kezeim gúzsban,
A szavak meghaltak,
Csak könnyeimmel szólítalak:

Élni akarok!
HOL VAGY?

Megfordítasz...


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A papságra vonatkozó előírások
  2017-01-29 15:15:24, vasárnap
 
  A PAPSÁGRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK * 2MÓZES 28-31


KÖZPONTI IGERÉSZ: 2MÓZES 28


ÖSSZEFOGLALÁS * Az istentisztelet helyszínének (szent sátor) leírása után Mózes rátér azokra az előírásokra, amelyek az istentisztelet vezetőire vonatkoznak (vagyis a papságra, akik Izráelt képviselték Isten előtt). Egészen különleges minden, ami rájuk vonatkozik: az öltözettől kezdve egészen a bonyolult szertartásokig, amelyeket mint a nép istentiszteletének vezetői hajtottak végre. Mind rájuk, mind az általuk használt istentiszteleti eszközökre különleges tisztaság vonatkozik, mivel ezt követeli meg a Szent Isten szolgálata. Isten még a mesterembereket is, akiket kiválasztott, hogy a szent sátorra vonatkozó isteni tervet megvalósítsák, mesterségbeli tudásuk és lelki alkalmasságuk alapján válogatta össze.

28.Fejezet: Papi ruházat; A szolgálók előkészületei

29.Fejezet: A papok felszentelése; A szolgálók előkészületei

30.Fejezet: A papok életvitele; A szent sátor mesteremberei; A szolgálat előkészítése

NAPI ÚTRAVALÓ * Eltekintve a szent sátor átvitt értelmű jelentésétől, legfőbb jelentősége ebben állt: Isten eljött, hogy az emberek között lakjon; az ő jelenléte volt a nép világossága. Ezen felül a papok látták el a közvetítői, ,,hídverői" feladatot, ugyanis nekik kellett a bűnös embert képviselniük a Szent Isten színe előtt.
Az Újszövetségben az előbbi két feladatkör csodálatosan egybetartozik. Hol lakik most az Isten? Továbbra is népe között. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy lakozást vett mindazokban, akik átadták életüket Istennek (1Korinthus 6,19). Kik kapnak ma elhívást a papi szolgálatra, kik kapták a feladatot, hogy a bűnös embert visszavezessék a Szent Istenhez? Csak azok, akikben lakozást vett az Isten (1Péter 2,9). Vagyis egyfelől a szent sátor Istene lakozik benned, másrészt Isten papja vagy: felhatalmazott, hogy visszavezesd Hozzá az embereket.
Ha Isten ma abban a kiváltságban részesítene, hogy valaki szívében egy Istenhez vezető ,,evangéliumhidat" építhess, kész lennél rá? Akarod is? Képes is vagy rá? Mondd el neki... már most!

BETEKINTÉS * NE FELEDD A NYUGALOM NAPJÁT! - A nyugalom napra vonatkozó parancs már szerepelt korábban a Törvényben. Ezért érdekes, hogy a negyedik parancsolat újra megjelenik a mesterembereknek adott előírásokkal kapcsolatban (31,12-17). Isten egy különösképpen szent munkát bízott a népre, és gondoskodott arról, hogy különösen alkalmas, hozzáértő férfiak végezzék el. Igen könnyen arra az álláspontra juthattak volna, hogy ennél a munkánál figyelmen kívül hagyhatják a nyugalom napja megtartását - de aki Istennek szolgál, annak az Isten által előírt módon kell a feladatát véghezvinnie.

Távolinak érzed Istent? Ki távolodott el kitől?

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Megigazulván ingyen az ő kegyelméből..."
  2017-01-29 15:13:09, vasárnap
 
  "Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által." (Róma 3:24)


A maga miatt kétségbeesett bűnöshöz Isten elküldi Lelkét azzal, hogy kész elfogadni őt. Ez a Vigasztaló eljön a bűnöshöz, hogy megmondja neki: Isten szereti, ezért nem veti meg a töredelmes szívet. A Szentlélek megtanítja az embert imádkozni, hogy hadd nyerjen bizonyosságot a kegyelemről. A Lélek azt mondja: Talán el fogsz rejtetni az Úr haragjának napján. Ebből a bűnös egy kis bátorságot merít. De a szívében felvetődő első kételkedés elfújja ezt a bátorságot, és a lélek ismét olyan állapotba kerül, mint előbb volt, vagy talán még rosszabba. Ezernyi aggodalom kínozza. Fél, hogy elkárhozik. Talán már hetek óta nem hall mennyei hangot. Az ördög is helyesli ezeket a gondolatokat. Azt mondja, hogy az utolsó ítéletkor az imádságok, az Ige hallgatása és olvasása, a hívő közösségek látogatása vádak lesznek ellene. A teljesen elcsüggedt lélek kezd összeroppanni az aggodalom miatt, amikor imádkozik, vagy Isten Igéjét hallgatja. De íme, amikor úgy látszik, hogy nincs már semmi remény, és azt hiszi, hogy meghal, hogy elkárhozik, akkor ismét hirtelen megszólal Isten Lelke, amire a lélek korábban sohasem gondolt. Ez a szó megnyugtatja a lelket. Eltünteti a hitetlenséget, és arra bátorítja a lelket, hogy ismét reménykedjék Istenben és várja Őt. Az a szó megmutatja neki Krisztust és az Ő bűnösökért végzett áldott munkáját. De amikor ezeknek a szavaknak a hatása és az előbbiek látása lassan eltűnik, a bűnösben ismét feltámad a hitetlenség. Akkor megint kételkedik Isten irgalmasságában. Isten nem taszítja most a bűnöst ezért a pokolba? Ó, nem! Megkönyörül rajta! Isten jósága követi őt élete minden napján (Zsolt 23:6).

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egységben
  2017-01-29 13:55:55, vasárnap
 
  Egységben


Szomorú az arcod,
szemedből könny pereg,
elhalt a baráti szó,
testvér-szíved már
nem vigyáz,
nem keres...

Miért?
Hisz Isten
engem is téged is
nagyon szeret,
egyre csak áldott,
őrzött, védett...

S mégis
bús szavak
árnyékként nőnek:
- kié az érdem?
- ki a nagyobb?

... s a Krisztus-arc
reád már nem ragyog,
ha egyre visszanézel,
s már nem szeretsz,
már nem hiszel...

Pedig ő szól:
"Békesség néktek!"

...s még sok száz ígéret
törli az árnyékot.
Krisztus arca
egyre ragyogóbb,
szeretete átölel,
igazsága megszentel,
az egység - ismertető jel
Isten dicsőségére!

Jézus mondja: "Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk". János 17:22

Anna Mária Seidel

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 636 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 8886
  • e Hónap: 20761
  • e Év: 208563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.