Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Mit nevezünk hármas "T"-s kontraszelekciónak
  2017-01-04 23:11:42, szerda
 
  MIT NEVEZÜNK AZ 1956 UTÁNI ACZÉLI HÁRMAS "T" (tilt, tűr, támogat) KONTRASZELEKCIÓJÁNAK?
*
Negatív megkülönböztetések (diszkriminációk) sora érte az 1945 utáni, illetve közvetlen az 50-es évek elején születetteket.
http://furaila.xfree.hu/259949


Ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!


Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig.


1.) Azokat, akiket 1956-ig sikerült likvidálniuk - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak - az "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek"-et.
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére kontra-szelektálva, egyfajta belső emigránsként tengődtek.


1.1. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, az fasiszta ellenségként lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is.
1.2. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;
1.3. Aki túlélte a ,,hazai" recskihez hasonló büntető- és átnevelő-tábort, az valójában soha többé nem lehetett szabad, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethette életét, ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől;
1.4. Azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére kontraszelektáltan kellett leélniük életüket.
Van egyetlen-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek és ez: annak eltussolása, hogy az 1945-öt- és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
Kitermelte az alulról fölhozott és ,,kiemelt" kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen- réteget, akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.


2.) Az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik sorsa egy nagyon fájó sajgó seb a nemzet testén, lelkén...
2.1. Hiszen, a túlélőknek és utódaiknak ,,halálraítélt"- belső-emigránsként kellett meghalniuk, mint számkivetetteknek!
2.2. Utódaik nehéz-sorsát sajátlagos megfigyelők kísérték figyelemmel 1990-ig, amit kiterjesztettek az un. 1990 utáni rendszerváltozás éveire is - ami a mai napig tart.
2.3 Az 1956-os népfölkelésben érintett magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a szocialistának hazudott politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját.


Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...
*
(Részlet, A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉNEK VILÁGKONGRESSZUSAI c. könyvem kéziratából)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit nevezünk numerus clausus-nak
  2017-01-04 23:09:07, szerda
 
  Dr. Szitányi György az 1. AZOK A RÉGI "SZÉP" IDŐK.... című írásomért
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1221747071194620
méltatlan jelzők kíséretében elmarasztalt, majd felszólított, hogy ne vitatkozzak vele, a téma szakértőjével, mert le fog tiltani. Szerinte ugyanis, nekem fogalmam nincs arról, hogy mi is az a ,,NUMERUS CLAUSUS".
*
Válaszul a következő írást másoltam be neki:
MIT NEVEZÜNK "NUMERUS CLAUSUS"-NAK?
*
,,"A Nemzetgyűlés elfogadja az 1920:XXV. tc.-t, ami ,,numerus clausus" néven maradt meg a köztudatban.
*
Ennek lényege: ,,A tudományegyetemekre, a műegyetemre, a budapesti egyetemi közgazdaságtudományi karra és a jogakadémiákra való beiratkozás szabályozása."
*
Ezzel a tc-el korlátozták a BEIRATKOZÁS szabadságát.
- 1 §-ában alapvető kritériumnak a nemzethűségi és erkölcsi megbízhatóságot állította.
*
- A második szempont a ,,kiképezhetőség biztosításának" a lehetősége volt. (ti. mennyi hallgatót képesek fogadni az egyetemek.)
*
Az izraelita vallású állampolgárok jogegyenlőségét a nemzetgyűlési vita során beiktatott módosítás, a törvény 3. §. 3. bekezdése sértette meg: ,,Arra is figyelemmel kell lenni, hogy az ország területén lakó egyes népfajokhoz és nemzetiségekhez tartozó ifjak arányszáma a hallgatók között lehetőleg elérje az illető népfaj, vagy nemzetiség országos arányszámát."
*
Az 1928:XIV. tc. az ominózus bekezdést hatályon kívül helyezte.
*
A numerus clausus mérlege az 1920/21-es tanévben: összes főiskolai hallgató 17048 fő, míg a zsidó hallgató 1770 fő volt.
*
Ez az arány 1929-ben - a Magyarok I. Világkongresszusának évében, vagyis az 1928/29-es tanévben az össz. főiskolai hallgató 16322 fő, míg a zsidó (vallású) hallgatóké 1378 fő volt. Százalékban ez mindössze 2 %-os létszámcsökkenést okozott a zsidóság köreiből kikerülő továbbtanulóknál.
*
Hol van ez a negatív diszkrimináció az aczéli hármas ,,T"-hez (Tilt, Tűr, Támogat) képest!? Amit egyébként még 1990-et követően is tovább alkalmaztak a szocialista rendszer ellenségének kikiáltottakkal szemben!?""
*
(Részlet, A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉNEK VILÁGKONGRESSZUSAI c. könyvem kéziratából)
*
*
Ettől nem-hogy megenyhült volna, hanem még dühösebb lett és valóban letiltott. Ekkor már tényleg kíváncsi lettem, hogy mi is az, amiben különbözünk, hiszen ezeket az adatokat egy egyetemi jegyzetből másoltam ki. Egy olyan egyetemi jegyzetből, ami kötelező tananyag Magyarország különböző fölsőfokú oktatási intézményeiben!
*
Dr. szitányi Györgynél a következő írást találtam a ,,NUMERUS CLAUSUS"-ról:
http://nemzethir.gportal.hu/gindex.php?pg=17719049...
*
Ha jól tudom, ő is azokhoz a "szakértők" közé tartozik, akik, aktív politizálásra használják szakmai és társadalmi ismereti tőkéjüket, amit egyébként a Kádár-korszakban szereztek!
*
Ezek után, hogy megértsék az emberek a különböző történelmi korszakok negatív társadalmi megkülönböztetéseit, közzé tettem a hármas ,,T"-ként elhíresültről szóló írásomat is.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1221967834505877
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Azok a régi, "szép" idők...
  2017-01-04 23:07:21, szerda
 
  Jó lenne végre tisztázni, hogy akkor miért is volt "szükség" az un. rendszerváltozásra?!!
*
Hogyan létezik az, míg a munkás-paraszt teljesítménybérben dolgozott és nem is rosszul, mert világhírű gyárak és üzemekben termeltek világhírű termékeket. Akkor miért kellett a munkásparaszt alól kiprivatizálni ezen gyárakat, üzemeket? És miért kerültek az utcára, majd a temetőbe ezek a munkás-parasztok?
*
*
Miért nem vonhatók felelősségre azok,akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!
Mert, bizony,
*
- a szocializmus becsődöltetése,
*
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
*
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
(az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA...stb)
*
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzeteseN.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. Azok a régi "szép" idők...
  2017-01-04 23:04:47, szerda
 
  1. AZOK A RÉGI "SZÉP" IDŐK....
*
Ezen a linken olvasható milyen olcsóság volt az 1970-es években és milyen jó lehetett élni.
http://mindenegyben.net/azok-a-regi-szep-idok-szerintem-job...
*
Egészen jól lehetett élni... főleg, ha NEM akart valaki családot alapítani!
*
Az akkori fiatal szakmunkások, akiket vidéken toboroztak és a nagyvárosok gyáraiban foglalkoztatták őket... és, akik munkásszállón laktak... és akik elkerülve a falujukból, elveszítették azt a kistelepülési összetartó erőt, amelyik segítségével kalákában kis házat építette az új párnak... stb.
*
A munkásszállóra nem lehetett családot tervezni, sem az ingázásra!
*
Az akkori huszonéves ifjaknak nem jutott már kiutalható bérlakás sem és bizony, ha nem volt jó a káderlapja, akkor még arra a panelra sem fizethetett be, mert akkorra már elfogytak a kiutalható tanácsi bérlakások és ennek a nemzedéknek már meg kellett vásárolnia 30 éves törlesztő részletre, OTP hitelre, ha aláírt legalább 2 gyermek megszületésének vállalását.
*
A havi törlesztő részlet egy 47-50 négyzetméteres panel lakásnak 2.600,- Ft volt ugyan, ami semmiségnek tűnik, csakhogy, ennyi volt a havi fizetése egy szakmunkásnak.
*
A feleség, aki otthon volt az akkori nagy vívmány szerinti GYES-en (ami 800 Ft volt) ebből kellett volna kifizetni a havi közüzemi díjat és fedezni a megélhetés költségeit.
*
És akkor még az otthoni munkavégzést törvény tiltotta... Meg egyébként sem voltak ezek a panel-lakások alkalmasak az otthoni munkavégzésre!
*
Nem maradt más ennek a nemzedéknek a relaxációra és a rekreációra, mint a gyárkapuba telepített italkimérőknél való lerészegedés! Nem véletlen, hogy ennek a korosztálynak a halandósági rátája a legmagasabb! Bizony, 80-as, sőt! 90-es nénikék és bácsikák temették és temetik 40-es-50-as fiaikat, lányaikat!
*
És, ami a legaljasabb- sunyi számítása az 1990 utáni mindenkori hatalmat gyakorló pártokratáknak, hogy direkte utaznak arra, hogy ennek a korosztálynak már nyugdíjat se kelljen fizetni!!!
Sőt, ha valaki túlélte ezt a kizsákmányoló életmódot, de belebetegedve még eléldegélhetne, mint nagypapa, vagy nagymama már gyógyíttatni se legyen nekik miből és hol!
*
*
Felhívnám a figyelmet az 1970-es évekre, amikor akkora bajban volt az akkori ifjú nemzedék, hogy TÖRVÉNYT (1971. évi IV. törvény) KELLETT HOZNI AZ IFJÚSÁGRÓL. http://furaila.xfree.hu/266935
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270841&sort=
*
Jellemző erre a törvénynek nevezettre is a kontraszelekció - Aczél György a Magyar Szocialista Munkáspárt kulturális bizottságának vezetőjétől származó - (hármas ,,T"="T"ilt- ,,T"űr-,,T"ámogat) érvényesítésére való törekvés.
Ajánlom elolvasásra a törvény indoklásának szövegét!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270842&sort=
...
A munka melletti továbbtanulást sem támogatta bárki számára a munkahely, hiszen az is káder-függő volt!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=159788&aid=242463
*
Teljességgel előnyt élveztek azok, akik, vagy szüleik:
- ,,a Magyar Szabadság Érdemrend(1),
- a Munkás Paraszt Hatalomért Emlékérem(2),
- a Szocialista Hazáért Érdemend(3),
- illetve akinek szülei a Magyar Ellenállók Antifasiszták Szövetsége azon tagjai, akik fegyveres harcokban vettek részt(4)
- a munkásmozgalom mártírjai(5),
- a Magyar Népköztársaság fegyveres testületeinek hősi halottai(6),
- nemzeti gondozottak(7). ,,.
(Idézet a fenti képen látható 12. pontban megfogalmazott ,,Szüleim, saját kitüntetéseim": címszó alatti szövegből.)
Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy ez a Jelentkezési lap még az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején is érvényben volt. (A dátum zöld kiemelővel.)
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=159784&aid=242463
*
Visszatérve az Ifjúsági Törvényre, és mindarra, amit írnak a Törvényben az ifjúság MŰVELŐDÉSÉRŐL és SPORTOLÁSÁRÓL?
"A fiatalok művelődési, kulturális igényeinek kielégítésekor az össztársadalmi cél tehát kettős: egyrészt a szocialista eszméket és életmódot magáénak valló új generáció kialakítása, a szocialista emberré válás elősegítése; másrészt a kulturális, művelődési igények sokoldalú kielégítése, a szabad idő kulturált eltöltésének biztosítása..."
*
Tetszik érteni, hogy mi volt a "CÉL"? A "SZABAD IDŐ" kulturált eltöltésének diktálása!!! A hogyan megmondása!!! Vagyis, csakis a PÁRT által megszabott módon!!! És ehhez még tessék hozzávenni azt is, hogy az akkori ifjak többségének - főleg az 1945 utáni ,,proletárdiktatúra" általi helycserés támadással létrehozott - új munkás-paraszt réteghez tartozóknak NEM VOLT SZABADIDEJÜK!!!
Nem véletlenül válhattak ezek a hatalmas lakótelepek lakásai ÉJJELI MENEDÉKHELYEKKÉ!!!
*
Ehhez az egészhez, pedig az olyan ,,nagy népi-író"-ságba beskatulyázott Illyés Gyula békésen asszisztált! Sőt, az egyik bizalmas barátja volt a hármas ,,T" kontraszelekcióját kitaláló és alkalmazó Aczél Györgynek.
*
Az is igaz, hogy mostanra azért sírjuk vissza ezeket az időket, mert akkor legalább HAGYTÁK DOLGOZNI a magyar munkást és parasztot! Most meg minimál-nyugdíjon, vagy rokkantnyugdíjon hajléktalanná válva tengődhet valahol az országban, a saját hazájában.
*
Mára már egyértelmű, hogy az 1963-as amnesztiával szabadultaktól való rettegés szülte azt a gondolatot, hogy át kell írni a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT és attól fogva, ami addig alanyi jogon ,,JÁRT" azután már csak ,,ADHATÓ" volt.
És, hogy még egyértelműbb legyen, kinek mi jár és mi adható, azt egy külön törvényben fogalmazták meg. Ez volt az 1971. évi IV. Törvény az Ifjúságról. Ezzel a törvénnyel kezdetét vette az akkori ifjúság egyformásítása és a ,,szocialista embertípus" kinevelése...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270841&sort=
*
Ezzel, a törvénnyel végérvényesen gátat szabtak az egyéniségekben rejlő tehetségek kibontakozásának. Lehetővé vált Magyarországon a TÖMEGEMBER nagyüzemi előállítása.
*
Ez a KONTRASZELEKCIÓ több évtizedig tartott és túltett az 1920-as numerus claususon.
*
(Részlet, A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉNEK VILÁGKONGRESSZUSAI c. könyvem kéziratából)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fontosabb ismereteimet elsősorban tapasztaltból szereztem
  2017-01-04 23:01:56, szerda
 
  .Képek a szakmai tapasztalataimról:

1 . kép: Megtapasztaltam pl. hogy milyen szocialista ipari tanulónak lenni.
Szabás-varrást tanultam és ebből szakmunkásvizsgáztam tizenhét éves koromban.Képek
Attól fogva a legtöbb hasznát ennek a tudásomnak vettem. A mai napig jó érzés tölt el, amikor bármit meg tudok varrni... és ezzel mindig követhetem a divatot mert folyamatosan átalakíthatom és felújíthatom a családtagok- és saját ruháimat. Sok örömet szerezve ezzel a családomnak. Szomorú csak akkor voltam, amikor nem javasolt a munkahelyem továbbtanulásra. Mondván a főnök:
- "Nincs szükségem érettségizett varrónőre!"
*
Ez a kép közvetlen a megerőszakoltatásom előtt készült. https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/nemi-er%C5%91szak-r%C3% A9gen-%C3%A9s-most/760432450659420
*
*
2. Kép: Azért, továbbtanultam munkahelyi javaslat nélkül is... egy önköltséges gyors- és gépíró iskolában. Ahol, ilyeneket tanultunk gyorsírással a szocializmusról.
*
*
3. kép: Amikor gépíró lettem újra próbálkoztam a középiskolai felvételi javaslatért kuncsorgással. Választanom kellett: vagy vegyipari technikumba, vagy közgazdaságiba jelentkezem - a dolgozók esti tagozatára - természetesen.
*
*
4. kép: Ahol is nagy hasznát vettem a gyorsírás tudományomnak, mert nem volt tankönyvünk és sokat kellett jegyzetelni. Akkoriban, az új gazdasági mechanizmus miatt éppen kivonták a forgalomból a szocialista gazdálkodásról szóló tankönyveket és az újak (a szociális piacgazdaságról szólók) még nem készültek el.
*
*
5. kép: Ezek mellett az ülőszakmák mellett fontosnak tartottam a sportolást.
Atlétizáltam, holott nem voltam/vagyok egy atletikus alkat... mégis, a futóversenyeken 200-ból mindig benne voltam az első 10-ben!!! Végül, a szülésig női focista voltam. Versenyszerűen leigazolt játékosként játszottam. Talán ennek köszönhető, h. még 2000-ben is beállítottak kapusnak egy teremfoci bajnokságon.
*
*
6. kép: A 80-as években, mint nagy Beatles-rajongó tagja lettem egy klubnak, ahol angolul is lehetett volna tanulni, de másképpen alakult.
Igaz, ekkor már háromgyerekes "nagycsaládos" édesanya voltam, nyakig benne egy évekig elhúzódó építkezésben...
*
*
7. kép: Ugorva egyet a mába, amikor is (már ősz hajjal) népszínművet adtam elő küzdőtársaimmal a 2006-os tüntetések folyományaként. Ez volt a bemutató.
*
*
8. kép: Ez volt a bemutatója a Böszödöm című népszínműnek. A későbbi előadásokhoz már megvarrtam a jelmezeket. A stilizált talárt az ügyésznek (magamnak) és az ügyvédeknek.
*
*
9. kép: Majd, amikor megalakítottuk - 22 civil szervezet összefogásával - a Nemzeti Erők Szövetségét, esküt tettünk a Szent Korona másolatára.
Az asztalt saját kezűleg varrt Árpád-sávosnak szánt zászlóval terítettük le.
*
*
10. kép: Az utolsó - bejelentett - tüntetésünkön ezt a zászlót lengettem.
Így köszöntem el a Kossuth tértől. Várandós lányomnak segítettem a második unoka érkezése előtt...
*
*
11. kép: Azért, még elmentem egy meleg-felvonulás ELLENI tüntetésre és ezzel be is fejeztem a "közszereplést".
*
*
12. kép: A 80-as évekre még - amint írtam előzőeken - a három gyerek nevelésével voltam legfőképpen elfoglalva.
*
Ebben szereztem a legboldogságosabb tapasztalatokat és a legfájóbbakat is. Seszták Ágival is volt egy levélváltásunk - a ,,Kitől védjem meg a női becsületet?" című cikkével kapcsolatban. Ez a téma valójában nyílt vitára adott lehetőséget a Kommunista Ifjúsági Szövetség hetilapjában. Ezt olvasva sok nőtársam kommentben tiltakozott azon megállapítások ellen, mely-szerint mi nők kergetjük a férfiakat az alkoholizmusba és válás után a hajléktalanságba... Seszták kénytelen volt egy vitasorozatot indítani a tiltakozó kommentek miatt. A szerencsétlen lányok-asszonyok minden indulatukkal a férfiakat kezdték okolni minden rosszért - amiről nem is a férfiak, de nem is a nők tehettek! Ezek társadalmi problémák voltak, és mint mindig, a hatalom egymásra uszította az embereket. Ebben az esetben: a nemeket... Ehhez szóltam hozzá, amire Seszták Ági válaszolt, majd kijött hozzám és a beszélgetésünkből átfogalmazott részleteket megjelentette. Lett is nagy fölháborodás a környezetemben és attól fogva nem volt megállás a megtorlásban!
*
*
13. kép: Ezt a diákigazolványt akkor használtam, amikor főiskolás lettem.
*
Mert, bizony, az 1990-es évek elején azt hittem, hogy eljött végre az én időm és hathatok végre én is és szűkebb hazámnak, lakóhelyemnek hasznára lehetek.
Azonban, kompetensék azonnal elhatárolták magukat a velem való együttműködéstől, amikor megtudták, hogy nekem nincs diplomám. Ezért, aztán rászántam magamat és felvételiztem - sikerrel 1995-ben.
*
Művelődésszervező szakon végeztem 1998-ban. A szakdolgozatomat andragógiából, vagyis, felnőttképzésből írtam.
Ebből is nagy felfordulás lett és végül a Német Népfőiskolai Szövetség ösztöndíjasaként részese lehettem egy nagyszabású projektnek. Ennek, MAGYARORSZÁG FELNŐTTKÉPZÉS ATLASZA volt a címe. Sajnos, nem találtam felnőttképzési intézményeket abban a kerületben, ahol laktam és kutakodtam. Ezért, kitettek a projektből. Ami egyébként, eltűnt, mint minden, amit eddig megalkottam, vagy pályázaton díjat nyertem...
Végül, a diploma munkámat az adott fővárosi kerület oktatási és kulturális életéről írtam. Azonban, nem kaptam meg a diplomavédéshez az abszolutóriumot.
Sőt, fölkértek, hogy az 1999-ben végzettekkel ismételjem meg a diploma írást és válasszak egy senki érdekét nem sértő semleges művészeti alkotásról témát!
Természetesen, nem írtam újabb szakdolgozatot, hiszen nekem volt egy, a konzulens által minősített szakdolgozatom!!!
*
Így aztán olybá lett - a megaláztatásoktól gyötrelmes, időskori - főiskolai tanulásom, mintha soha a közelében sem jártam volna a patinás Janus Pannonius Tudományegyetemnek!
*
De nem is ez bánt, hanem az, hogy nem segíthettem a tudásommal a felnőttképzésben az embereknek.
Azoknak, akiknek nem volt pénzük semmiféle tanfolyamra... átképzésben való részvételre!
*
Pedig, azzal kampányolt még 2006-ban is a Fidesz, hogy "szavazz a változásra!"
Hogyan változzon az a szerencsétlen, akinek nincs meg hozzá sem az anyagi- sem a tudásbéli és semmi más tőkéje?
*
Na, ezért nem dolgozhattam én a felnőttképzésben egyetlen percig sem!
*
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/helyzetelemz%C3%A9s-7-r %C3%A9sz/757815134254485
*
32 évig jártam - munka mellett - különböző iskolákba, felvételi előkészítőkre és mégis, mint varrónő mentem MINIMÁL-nyugdíjba!!!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5475
  • e Hét: 6855
  • e Hónap: 7802
  • e Év: 43743
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.