Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Isten elküldte Fiát, hogy halála által élhessünk
  2017-01-05 15:59:00, csütörtök
 
  ,,Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért." (1Jn 4:10)

A megváltásban Isten megmutatta szeretetét az áldozatban, melynek szélessége, mélysége és magassága megmérhetetlen. ,,Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta..."

Amikor Ádám bűne reménytelen nyomorúságba taszította az emberiséget, Isten elválaszthatta volna magát az elesett teremtményektől. Úgy bánhatott volna velük, ahogy a bűnösökkel bánnak. Megparancsolhatta volna a mennyei angyaloknak, hogy töltsék ki a világra haragja poharát.

Eltörölhette volna a világegyetemből ezt a sötét foltot. De Ő nem ezt tette. Ahelyett, hogy száműzte volna őket színe elől, még közelebb jött az elesett emberiséghez. Odaadta Fiát, hogy csontunkból való csont és testünkből való test legyen.

,,Az Ige testté lett és köztünk lakozott... telve kegyelemmel és igazsággal." Krisztus a velük való kapcsolat által közelebb hozta az embereket Istenhez. Isteni természetét az emberség ruhájába öltöztette, és bemutatta a menny, a világegyetem és az el nem bukott világok előtt, hogy mennyire szereti Isten az emberek gyermekeit.

Isten embereknek adott ajándéka minden képzeletet felülmúl. Semmit sem tartott vissza. Isten nem engedte meg, hogy azt lehessen mondani: többet is tehetett volna vagy nagyobb szeretetet is tanúsíthatott volna az emberek iránt. Krisztusban az egész mennyet odaajándékozta.

A Legfelségesebb, aki az Atyával volt a világ kezdete előtt, megalázta magát, hogy felemelhesse az emberiséget. A prófécia félrevonja a fátylat, hogy szemlélhessük a Legfelségesebbet a mennyei trónon, aki emberi formában eljött világunkba, hogy értünk szenvedjen, megsebesíttessen és megtöressen a mi vétkeinkért.

Így mutatta meg Isten az ember iránti szeretetét. Krisztusban az egész mennyet odaadta, hogy Isten erkölcsi képmása helyreállíttasson az emberben...Kegyelmének teljességét biztosította számunkra.

White-könyvtár /áhitat
Link



 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
De akik az Úrban bíznak, erejük megújul
  2017-01-05 10:58:09, csütörtök
 
  "Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!" (Ésa 40,30-31)

"Az alpesi sast gyakran leveri a vihar a hegyek szoros, mély útjaiba. A viharfelhők bekerítik a hatalmas hegyi madarat, sötét tömegük elzárja előle a napsütötte magaslatot, ahol fészke van. Fáradozásai, hogy feljusson, kilátástalannak látszanak. Ide-oda csapong, erős szárnyaival verdesi a levegőt, kiáltásával felkelti a hegyek visszhangját.

Végül diadalkiáltással szökken fel a magasba, és a felhőket áttörve újra a ragyogó napfényre jut, messze elhagyva a homályt és vihart. Így lehetünk körülvéve mi is nehézségekkel, csüggesztő körülményekkel és sötétséggel. Hamisság, szomorúság, igazságtalanság zárhatnak körül bennünket. Olyan felhők takarhatnak el, amelyeket nem tudunk elűzni.

Hiába küzdünk a körülmények ellen. A menekülésnek csak egyetlen útja van. A föld felett felhő és pára száll, a felhők felett azonban Isten világossága fénylik. A hit szárnyai segítségével az Ő jelenlétének napfényébe emelkedhetünk."

(Nevelés, Más hasonlatok c. fejezetből)
Link Link Link



 
 
0 komment , kategória:  KERAK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3505
  • e Hét: 7732
  • e Hónap: 18785
  • e Év: 80086
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.