|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2017-01-07 23:51:43, szombat
|
|
|
Spenótos-gombás vegán palacsinta
Hozzávalók
A palacsintához:
1,25 dl szójatej
5 dkg vegán margarin
12,5 dkg liszt
1 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
A spenótos-gombás töltelékhez:
1 tk olívaolaj vagy kókuszolaj
18 dkg vékonyra szelt csiperkegomba
40 dkg bébispenót
1 ek citromlé
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
tejtermékmentes joghurt
1 db citrom
Elkészítés
A tejet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a margarint, a lisztet és egy csipet sót, végül 1,7 dl vizet, és az egészet simára keverjük. Lefedve a hűtőbe tesszük 1 órára.
A sütőt 180 fokraelőmelegítjük, és beteszünk egy hőálló tányért melegedni. A palacsintához egy 18 cm átmérőjű palacsintasütőben 1 teáskanálnyi olajatfelhevítünk, és annyi tésztát teszünk bele, amennyi épen befedi a serpenyő alját. Mindkét oldalát kisütjük, addig amíg az oldala is világos aranyszínű nem lesz. A palacsintákat az előmelegített tányérra szedjük, lefedjük, és melegen tartjuka sütőben, amíg a maradék tásztát is kisütjük.
Közbenelkészítjük a tölteléket. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd beletesszük a gombát, és folyamatos kevergetés mellett 10 percig sütjük, illetve amíg levet nem ereszt. (Ha a gomba elkezdene a serpenyőhoz tapadni, hozzáadunk 1 teáskanal vizet.) A spenótot is a serpenyőbe öntjük, és a lángot levesszük takarékra. 2-3 percig sütjük, amíg a spenót összeesik, majd beleöntjük a citromlevet is, és sóval, borssal fúszerezzük.
1 evőkanálnyi tölteléket kanalazunk a palacsinta egyik felére, majd óvatosan feltekerjük. Ugyanezt megismételjük a többi palacsinatával is, majd a megtöltött palacsintákat egy hőálló edénybe tesszük, és 10 perc alatt átmelegítjük az egészet. (De tálalhatjuk szobahőmérsékleten is, ha úgy szeretnénk.) Joghurttal es citromszelettel díszítve tálaljuk.
Recept és fotó:Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2016
Megjegyzés
Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-01-07 23:49:07, szombat
|
|
|
Pillekönnyű fánk
Hozzávalók
25 dkg liszt
1 db tojássárgája
2 dkg olvasztott vaj
1 tk cukor
2 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
2 ek tejszín
csipet só
Elkészítés
A langyos tej feléhez keverjük a cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a tejszínt, az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt és a maradék tejet. Sima tésztává dagasztjuk, majd egy tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
1 óra elteltével lisztezett deszkára borítjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges nagyságúra szaggatjuk. A kiszaggatott tésztát lisztezett tálcára sorakoztatjuk, és letakarva még fél órát kelesztjük őket.
Sütés előtt minden fánk közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk, majd bő, forró olajban kisütjük őket. Végül lekvárral töltve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Szántó Kitti FavorEat
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-01-07 23:46:34, szombat
|
|
|
Ricottával töltött csirke
Hozzávalók
1 db nagy, konyhakész csirke
1 db tojás (L)
2 db citrom (negyedelve, magok nélkül)
A töltelékhez:
2 db póréhagyma vékonyan felkarikázva
35 dkg ricotta
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
3 szál újhagyma (finomra vágva)
1 marék bazsalikom (finomra vágva)
1 marék petrezselyem (finomra vágva)
1 tk őrölt koriander
4 db lime vagy 2 db citrom reszelt héja
3 tk limelé vagy citromlé
8 db zöld olajbogyó (magozott, aprított)
A fényezéshez:
1 dl fügelekvár
0,3 dl citromlé
Elkészítés
A töltelék valamennyi hozzávalóját alaposan összekeverjük. A csirke bőrét meglazítjuk a mellén, és egy kevés tölteléket nyomkodunk alá.
A villával felvert tojást összekeverjük a maradék töltelékkel. A masszát a csirke hasüregébe töltjük, és teszünk bele egy negyed citromot is. A csirkét a mellével felfelé egy sütőedénybe fektetjük, és a lábát konyhai zsineggel összekötözzük. Ezután elosztjuk körülötte a maradék negyed citromokat.
A fényezéshez a fügelekvárt simára keverjük a citromlével. A csirkét ecset segítségével megkenjük a citromos lekvárral, majd 35 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Ezután kivesszük, ismét megkenjük, és változatlan hőfokon további 25-35 perc alatt készre sütjük. Végül feldaraboljuk, és a töltelékkel együtt tálaljuk.
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
A töltelék ízesítéséhez gyorsfagyasztott aprított petrezselymet és bazsalikomot is használhatsz.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-01-07 23:44:08, szombat
|
|
|
Tökkrémleves pirított tökmaggal
Hozzávalók
80 dkg tök
1 fej hagyma
3 dkg só
5 dkg vaj
4 dkg liszt
5 dl tej
1/2 csokor kapor
1 tk ecet
2 dl tejszín
1 csipet őrölt fehér bors
1 csipet szerecsendió
1 dkg fűszerpaprika
10 dkg tökmag
Elkészítés
A tököt megtisztítjuk és legyaluljuk. A megtisztított hagymát és a leöblített kaprot finomra vágjuk, és a tökkel együtt megpároljuk a vajon. A sóval, az ecettel, a fehér borssal, a szerecsendióval és a paprikával ízesítjük. Felöntjük a tejjel és 5 dl vízzel.
Csomómentesre keverjük a tejszínt és a lisztet. A leveshez öntjük, és felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a tökmagot. A levest a tökmaggal és egy kevés tejszínnel tálaljuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2017-01-07 23:39:28, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
2017-01-07 00:35:41, szombat
|
|
|
Mi legyen az ebéd hétvégén? Íme 12 isteni ebédötlet!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Ricottával töltött csirke
Marhahúsos rakott padlizsán (muszaka)
Karfiolos-vörös lencsés egytál
Sertéssült burgonyapürével, lyoni hagymával
Kacsamell rozmaringos meggyraguval
Tojásos sült rizs
Kínai lazac tojásos tésztával
Szalámis-olívás pizza
Cukkinis pulykatekercs
Őzsült erdei gombás rizskrokettel
Sertésszűz áfonyamártással
Sült karfiolos bulgursaláta
Forrás: Mindmegette.hu - Alapételek |
|
|
1 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2017-01-07 00:22:16, szombat
|
|
|
Zsályás-bazsalikomos gnocchi
Hozzávalók
50 dkg lisztes burgonya
18 dkg sima liszt, plusz amennyit meg felvesz, illetve amennyi a lisztezeshez kell
1 ek apróra vagott zsályalevél
1 ek apróra vágott bazsalikomlevél
1 ek sáfrányolaj vagy napraforgóolaj
15 dkg kimagozott, apróra vágott zöld és fekete olívabogyó vegyesen
1 db kimagozott és hosszában vékony szeletekre vágott vörös csili
10 dkg bébispenótlevél
8 dkg lecsöpögtetett, felszeletelt aszalt paradicsom olajban
20 dkg üveges vagy konzerv articsókaszív
1 marék összetépett bazsalikomlevél
20 dkg morzsolt fűszeres mandulasajt
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
A burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és egy lábos forró víz fölé tesszük egy párolóedényben, majd közepes lángon 15-20 percig pároljuk, amíg megpuhul. A sütőt 100 fokra előmelegítjük, és beteszünk egy sütőtálcát melegedni.
A burgonyát egy tálba tesszük, összezúzzuk, beleszitálunk 15 dkg lisztet, a fűszereket, és hozzáadunk egy nagy csipet sót. A maradék lisztet folyamatosan hozzáadagolva kézzel összedolgozzuk. A tésztát kiöntjük egy belisztezett felületre, és 1 percig gyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Felforralunk egy nagy lábos sós vizet, majd takarék lángra tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, majd hosszú kolbász alakúra sodorjuk őket. A gnocchi elkészítéséhez mind a négy tésztadarabot 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőlapát segítségével, kisebb adagokban a forró vízbe tesszük a gnocchit, és 5 percig főzzük őket, illetve amíg felúsznak a víz felszínére.
Az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, majd a gnocchit kisebb adagokban kisütjük. A kifőtt gnocchikat közben folyamatosan melegen tartjuk a sütőtálcán. Az olívabogyót és a csilit a serpenyőbe tesszük, és 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a spenótot, a paradicsomot, az articsókát és a bazsalikomot is. A gnocchit visszatesszük a serpenyőbe, és óvatosan összeforgatjuk a zöldségekkel. Borssal fűszerezzük, és a sajttal tálaljuk.
Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
Megjegyzés
Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-01-07 00:19:09, szombat
|
|
|
Zserbógolyó sütés nélkül
Hozzávalók
10 dkg darált dió
10 dkg darált háztartási keksz
1 csomag vaníliás cukor
4-5 ek sárgabaracklekvár (púpos)
15 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
Elkészítés
A diót, a darált kekszet, és a cukrot egy tálba szórjuk, és annyi lekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon, de ne kapjunk ragacsos masszát.
Ezután apró golyókat sodrunk, amit tálcára sorakoztatunk, és addig a hűtőbe rakjuk, míg a bevonatot előkészítjük.
Vízgőz felett a csokoládét megolvasztjuk az olajjal. A golyókat fogpiszkálóra tűzzük, megmártjuk a csokiban, majd egy almába tűzzük, és pihentetjük, amíg a csoki megdermed. Ezután egy villával alányúlunk, leemeljük a piszkákról a golyókat és tányérra helyezzük (így nem lesz foltos, maszatos az ujjunktól és a csokoládé is szép marad rajta). Azonnal kínáljuk.
Megjegyzés
A zserbó nagy kedvenc, így biztos voltam benne, hogy ez is tetszik majd a családnak. Csak pár perc az összeállítása, aztán jöhet a gombócozás, végül a mártogatás. Egyenletesebben olvad meg a csoki, ha előtte sajtreszelőn lereszeljük.
AranyTepsi
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-01-07 00:16:15, szombat
|
|
|
Roston sült borda édesburgonya-pürével, céklaolajjal
Hozzávalók
8 szelet sertésborda
1/2 db cékla
4 db sárgarépa
2 db édesburgonya
1 ág rozmaring
5 dkg vaj
1 dl víz
olaj
só
bors
Elkészítés
A sertésbordát megtisztítjuk, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A céklát és a sárgarépát megtisztítjuk, a répát feldaraboljuk. Az édesburgonyákat megmossuk. A rozmaring leveleit lecsipkedjük.
Az édesburgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és villával összetörjük. Sós, rozmaringos vízben puhára főzzük a répát, majd leszűrjük, és forgassuk átforgatjuk az olvasztott vajon. A céklát puhára pároljuk a vízben, majd lereszeljük.
Serpenyőben 0,5 dl olajat felforrósítunk. Ropogósra sütjük rajta a hússzeleteket, majd kivesszük őket. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a céklát.
CSEH JÁNOS
séf
Ha friss, apróra vágott rozmaringot teszünk a vajba, amelyben átforgatjuk a répát, intenzívebb ízt érhetünk el. Ha nem kedveljük az édesburgonya ízét, használjunk helyette sima burgonyát.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2017. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
268 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1968
- e Hét: 6482
- e Hónap: 11520
- e Év: 141227
|
|
|