Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2017-01-07 23:53:08, szombat
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Spenótos-gombás vegán palacsinta
  2017-01-07 23:51:43, szombat
 
  Spenótos-gombás vegán palacsinta

Hozzávalók

A palacsintához:
1,25 dl szójatej
5 dkg vegán margarin
12,5 dkg liszt
1 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
A spenótos-gombás töltelékhez:
1 tk olívaolaj vagy kókuszolaj
18 dkg vékonyra szelt csiperkegomba
40 dkg bébispenót
1 ek citromlé
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
tejtermékmentes joghurt
1 db citrom


Elkészítés

A tejet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a margarint, a lisztet és egy csipet sót, végül 1,7 dl vizet, és az egészet simára keverjük. Lefedve a hűtőbe tesszük 1 órára.
A sütőt 180 fokraelőmelegítjük, és beteszünk egy hőálló tányért melegedni. A palacsintához egy 18 cm átmérőjű palacsintasütőben 1 teáskanálnyi olajatfelhevítünk, és annyi tésztát teszünk bele, amennyi épen befedi a serpenyő alját. Mindkét oldalát kisütjük, addig amíg az oldala is világos aranyszínű nem lesz. A palacsintákat az előmelegített tányérra szedjük, lefedjük, és melegen tartjuka sütőben, amíg a maradék tásztát is kisütjük.
Közbenelkészítjük a tölteléket. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd beletesszük a gombát, és folyamatos kevergetés mellett 10 percig sütjük, illetve amíg levet nem ereszt. (Ha a gomba elkezdene a serpenyőhoz tapadni, hozzáadunk 1 teáskanal vizet.) A spenótot is a serpenyőbe öntjük, és a lángot levesszük takarékra. 2-3 percig sütjük, amíg a spenót összeesik, majd beleöntjük a citromlevet is, és sóval, borssal fúszerezzük.
1 evőkanálnyi tölteléket kanalazunk a palacsinta egyik felére, majd óvatosan feltekerjük. Ugyanezt megismételjük a többi palacsinatával is, majd a megtöltött palacsintákat egy hőálló edénybe tesszük, és 10 perc alatt átmelegítjük az egészet. (De tálalhatjuk szobahőmérsékleten is, ha úgy szeretnénk.) Joghurttal es citromszelettel díszítve tálaljuk.





Recept és fotó:Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2016

Megjegyzés

Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Pillekönnyű fánk
  2017-01-07 23:49:07, szombat
 
  Pillekönnyű fánk

Hozzávalók

25 dkg liszt
1 db tojássárgája
2 dkg olvasztott vaj
1 tk cukor
2 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
2 ek tejszín
csipet só


Elkészítés

A langyos tej feléhez keverjük a cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a tejszínt, az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt és a maradék tejet. Sima tésztává dagasztjuk, majd egy tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
1 óra elteltével lisztezett deszkára borítjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges nagyságúra szaggatjuk. A kiszaggatott tésztát lisztezett tálcára sorakoztatjuk, és letakarva még fél órát kelesztjük őket.
Sütés előtt minden fánk közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk, majd bő, forró olajban kisütjük őket. Végül lekvárral töltve, porcukorral megszórva tálaljuk.





Szántó Kitti FavorEat

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Ricottával töltött csirke
  2017-01-07 23:46:34, szombat
 
  Ricottával töltött csirke

Hozzávalók

1 db nagy, konyhakész csirke
1 db tojás (L)
2 db citrom (negyedelve, magok nélkül)
A töltelékhez:
2 db póréhagyma vékonyan felkarikázva
35 dkg ricotta
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
3 szál újhagyma (finomra vágva)
1 marék bazsalikom (finomra vágva)
1 marék petrezselyem (finomra vágva)
1 tk őrölt koriander
4 db lime vagy 2 db citrom reszelt héja
3 tk limelé vagy citromlé
8 db zöld olajbogyó (magozott, aprított)
A fényezéshez:
1 dl fügelekvár
0,3 dl citromlé


Elkészítés

A töltelék valamennyi hozzávalóját alaposan összekeverjük. A csirke bőrét meglazítjuk a mellén, és egy kevés tölteléket nyomkodunk alá.
A villával felvert tojást összekeverjük a maradék töltelékkel. A masszát a csirke hasüregébe töltjük, és teszünk bele egy negyed citromot is. A csirkét a mellével felfelé egy sütőedénybe fektetjük, és a lábát konyhai zsineggel összekötözzük. Ezután elosztjuk körülötte a maradék negyed citromokat.
A fényezéshez a fügelekvárt simára keverjük a citromlével. A csirkét ecset segítségével megkenjük a citromos lekvárral, majd 35 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Ezután kivesszük, ismét megkenjük, és változatlan hőfokon további 25-35 perc alatt készre sütjük. Végül feldaraboljuk, és a töltelékkel együtt tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

A töltelék ízesítéséhez gyorsfagyasztott aprított petrezselymet és bazsalikomot is használhatsz.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tökkrémleves pirított tökmaggal
  2017-01-07 23:44:08, szombat
 
  Tökkrémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók

80 dkg tök
1 fej hagyma
3 dkg só
5 dkg vaj
4 dkg liszt
5 dl tej
1/2 csokor kapor
1 tk ecet
2 dl tejszín
1 csipet őrölt fehér bors
1 csipet szerecsendió
1 dkg fűszerpaprika
10 dkg tökmag

Elkészítés

A tököt megtisztítjuk és legyaluljuk. A megtisztított hagymát és a leöblített kaprot finomra vágjuk, és a tökkel együtt megpároljuk a vajon. A sóval, az ecettel, a fehér borssal, a szerecsendióval és a paprikával ízesítjük. Felöntjük a tejjel és 5 dl vízzel.
Csomómentesre keverjük a tejszínt és a lisztet. A leveshez öntjük, és felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a tökmagot. A levest a tökmaggal és egy kevés tejszínnel tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Fagymentes hétvégét!
  2017-01-07 23:39:28, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Mi legyen az ebéd hétvégén? Íme 12 isteni ebédötlet!
  2017-01-07 00:35:41, szombat
 
  Mi legyen az ebéd hétvégén? Íme 12 isteni ebédötlet!

Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!

Ricottával töltött csirke






Marhahúsos rakott padlizsán (muszaka)





Karfiolos-vörös lencsés egytál





Sertéssült burgonyapürével, lyoni hagymával





Kacsamell rozmaringos meggyraguval





Tojásos sült rizs





Kínai lazac tojásos tésztával





Szalámis-olívás pizza





Cukkinis pulykatekercs





Őzsült erdei gombás rizskrokettel





Sertésszűz áfonyamártással





Sült karfiolos bulgursaláta





Forrás: Mindmegette.hu - Alapételek
 
 
1 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Zsályás-bazsalikomos gnocchi
  2017-01-07 00:22:16, szombat
 
  Zsályás-bazsalikomos gnocchi

Hozzávalók

50 dkg lisztes burgonya
18 dkg sima liszt, plusz amennyit meg felvesz, illetve amennyi a lisztezeshez kell
1 ek apróra vagott zsályalevél
1 ek apróra vágott bazsalikomlevél
1 ek sáfrányolaj vagy napraforgóolaj
15 dkg kimagozott, apróra vágott zöld és fekete olívabogyó vegyesen
1 db kimagozott és hosszában vékony szeletekre vágott vörös csili
10 dkg bébispenótlevél
8 dkg lecsöpögtetett, felszeletelt aszalt paradicsom olajban
20 dkg üveges vagy konzerv articsókaszív
1 marék összetépett bazsalikomlevél
20 dkg morzsolt fűszeres mandulasajt
tengeri só
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és egy lábos forró víz fölé tesszük egy párolóedényben, majd közepes lángon 15-20 percig pároljuk, amíg megpuhul. A sütőt 100 fokra előmelegítjük, és beteszünk egy sütőtálcát melegedni.
A burgonyát egy tálba tesszük, összezúzzuk, beleszitálunk 15 dkg lisztet, a fűszereket, és hozzáadunk egy nagy csipet sót. A maradék lisztet folyamatosan hozzáadagolva kézzel összedolgozzuk. A tésztát kiöntjük egy belisztezett felületre, és 1 percig gyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Felforralunk egy nagy lábos sós vizet, majd takarék lángra tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, majd hosszú kolbász alakúra sodorjuk őket. A gnocchi elkészítéséhez mind a négy tésztadarabot 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőlapát segítségével, kisebb adagokban a forró vízbe tesszük a gnocchit, és 5 percig főzzük őket, illetve amíg felúsznak a víz felszínére.
Az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, majd a gnocchit kisebb adagokban kisütjük. A kifőtt gnocchikat közben folyamatosan melegen tartjuk a sütőtálcán. Az olívabogyót és a csilit a serpenyőbe tesszük, és 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a spenótot, a paradicsomot, az articsókát és a bazsalikomot is. A gnocchit visszatesszük a serpenyőbe, és óvatosan összeforgatjuk a zöldségekkel. Borssal fűszerezzük, és a sajttal tálaljuk.





Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014

Megjegyzés

Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Zserbógolyó sütés nélkül
  2017-01-07 00:19:09, szombat
 
  Zserbógolyó sütés nélkül

Hozzávalók

10 dkg darált dió
10 dkg darált háztartási keksz
1 csomag vaníliás cukor
4-5 ek sárgabaracklekvár (púpos)
15 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj


Elkészítés

A diót, a darált kekszet, és a cukrot egy tálba szórjuk, és annyi lekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon, de ne kapjunk ragacsos masszát.
Ezután apró golyókat sodrunk, amit tálcára sorakoztatunk, és addig a hűtőbe rakjuk, míg a bevonatot előkészítjük.
Vízgőz felett a csokoládét megolvasztjuk az olajjal. A golyókat fogpiszkálóra tűzzük, megmártjuk a csokiban, majd egy almába tűzzük, és pihentetjük, amíg a csoki megdermed. Ezután egy villával alányúlunk, leemeljük a piszkákról a golyókat és tányérra helyezzük (így nem lesz foltos, maszatos az ujjunktól és a csokoládé is szép marad rajta). Azonnal kínáljuk.





Megjegyzés

A zserbó nagy kedvenc, így biztos voltam benne, hogy ez is tetszik majd a családnak. Csak pár perc az összeállítása, aztán jöhet a gombócozás, végül a mártogatás. Egyenletesebben olvad meg a csoki, ha előtte sajtreszelőn lereszeljük.
AranyTepsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Roston sült borda édesburgonya-pürével, céklaolajjal
  2017-01-07 00:16:15, szombat
 
  Roston sült borda édesburgonya-pürével, céklaolajjal

Hozzávalók

8 szelet sertésborda
1/2 db cékla
4 db sárgarépa
2 db édesburgonya
1 ág rozmaring
5 dkg vaj
1 dl víz
olaj

bors


Elkészítés

A sertésbordát megtisztítjuk, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A céklát és a sárgarépát megtisztítjuk, a répát feldaraboljuk. Az édesburgonyákat megmossuk. A rozmaring leveleit lecsipkedjük.
Az édesburgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és villával összetörjük. Sós, rozmaringos vízben puhára főzzük a répát, majd leszűrjük, és forgassuk átforgatjuk az olvasztott vajon. A céklát puhára pároljuk a vízben, majd lereszeljük.
Serpenyőben 0,5 dl olajat felforrósítunk. Ropogósra sütjük rajta a hússzeleteket, majd kivesszük őket. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a céklát.





CSEH JÁNOS
séf

Ha friss, apróra vágott rozmaringot teszünk a vajba, amelyben átforgatjuk a répát, intenzívebb ízt érhetünk el. Ha nem kedveljük az édesburgonya ízét, használjunk helyette sima burgonyát.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 6482
  • e Hónap: 11520
  • e Év: 141227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.