Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Átmelegít és elcsábít: 3 szexi és ellenállhatatlan teakoktél
  2017-02-11 23:04:17, szombat
 
  Átmelegít és elcsábít: 3 szexi és ellenállhatatlan teakoktél!

A tea ősi gyógyital, amely már mindenféle formában kapható kávézókban is, lassan letaszítva a trónról az erős feketét. És miért érdemes teára váltanunk? Sőt, koktélok alapjául is teát használni? A Dilmah segítségével utánajártunk!






ó néhány nyelvben a chai szó teát jelent, de ez az ital jóval több egy egyszerű teánál. Alapja az erős fekete tea, ízlés szerint fűszerezve és tejjel gazdagítva. Ázsia több évszázados reggeli titkos itala, amelyet minden család máshogyan fűszerez, generációról generációra örökítve a családi receptet. Napjainkra a tea az egész világot meghódította; megjelent a kávézókban, sőt desszertekben és főételekben is.
Teázz fenségesen!

Ma már otthonunkban is pillanatok alatt elkészíthetjük saját teaitalunkat kicsit másképp, mint ahogyan azt eddig megszoktuk. Ha nyitottá válunk a tea új világára, nemcsak hihetetlen ízélményekben lesz részünk, hanem egy 100% természetes, ősi gyógyitallal segítjük szervezetünk egészséges működését is.





PEACH ME TEAKOKTKÉL Dilmah teából!

A kiváló minőség fontos

Mindehhez azonban olyan tiszta, friss és minőségi alapanyagokra van szükségünk, mint a ceyloni Dilmah teák. A Dilmah az egyetlen teavállalkozás, amely a saját ültetvényein nevelt tea útját végigkíséri az ültetvénytől a csészéig, így garantálva annak legjobb minőségét. A Dilmah 100% ceylon teát, a tea legjobb termőhelyén szüretelik kézzel és csomagolják frissen, a valódi tea gazdag antioxidáns tartalmának és különleges aromájának a megőrzése érdekében. Teáikat nem keverik a különböző országokból származó egyéb teákkal, így azok hűen tükrözik vissza italainkban is az adott termőterületen termesztett teák jellemző ízvilágát.





AFTERNOON CHILLIN' TEAKOKTÉL Dilmah teából!

Miből készíts koktélt?

A Dilmah teakoktélokhoz a magyar teafogyasztók egyik kedvenc fekete teáját, az Earl Grey-t használjuk alapul, s hagyományos ázsiai fűszerek helyett, a nálunk is honos levendulával, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesíthetjük és teszi egészségessé, energetizálóvá ezt a mennyei reggeli italt.





EARLY START TEAKOKTÉL Dilmah teából!

3 gyors tipp: hogyan készíts teakoktélt?

A Dilmah nagykövetét, a Boutiq'Bar tulajdonosát, Nagy Zoltánnt kérdeztük a teában rejlő ezernyi lehetőségről.
Miért válasszuk a Dilmah-ot?
Nagy Zoltán: Mert egy nagyon jó ár értékű tea, kiváló klasszik teakínálattal és természetesen az etikus üzleti magatartás is sokat számít nálam a választáskor.

Melyik a szakértő kedvenc Dilmah teája?
Nagy Zoltán: Mivel az ízlésünk folyamatosan változik ezért én is folyamatosan változtatom a teákat. Jelen pillanatban a YoungHyson Green Tea-t iszogatom minden reggel, illetve az elengedhetetlen Menta Teát.

Mire figyeljünk egy meleg tea alapú koktél, moktél elkészítésénél?
Nagy Zoltán: Szinte mindenre, amire a meleg tea készítésekor is figyelnénk. Mivel a forró tea alapú koktélok, moktélok alapja és egyben a legnagyobb összetevője a tea így fontos egy jó alap tea készítése. Zöld teánál ne forrázzuk le a tea füvet,mert bekeseredik, a fekete teánál ne áztassuk túl sokáig mert nagyon erős lesz.

PALCSEK ZSUZSANNA Érdekességek

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Ki hogy issza a teát a világban?
  2017-02-11 22:56:14, szombat
 
  Ki hogy issza a teát a világban?

Ahány ház, annyi szokás. És ahány nép, mind másképp issza a teát. Lássuk, ki hogyan...






Angolok

Előmelegítik a teáskannát. Személyenként egy-egy kiskanál teát tesznek bele, plusz egyet a kanna számára. Forró vizet öntenek a levelekre, és 5-6 percig állni hagyják. Megkeverik, majd csészékbe töltik. Tejjel és esetleg cukorral ízesítik.

Üzbégek

Leforrázzák a zöld teát, két percig állni hagyják, leszűrik, piatálkába (szélesszájú, színes, általában gyapotvirágot mutató fületlen porcelán csésze) töltik. Selyemcukrot adnak hozzá, kortyolgatva fogyasztják.

Oroszok

Szamovár vagy nagy fém teáskanna tetejére teszik a teasűrítmény-kivonatot tartalmazó kannát. A csészét 1/4 vagy 1/2 részig töltik a sűrítménnyel, majd feltöltik a szamovárból forró vízzel. Cukrot vesznek a foguk közé és azon keresztül kortyolgatják a teát.

Törökök

Szintén sűrítményt engednek fel forró vízzel. Nagyon pici üvegpohárból isszák a rendkívül erős teát. Általában kockacukorral ízesítik.

Egyiptomban

A tealevelet porrá őrlik, majd forró vízzel felöntik. Pohárból vagy csészéből isszák. Általában kockacukorral ízesítik.

Japán

Rengeteg teát, általában zöldet isznak. Teaszertartásuk, a chanoyu nagyon híres.

Forrás: Mindmegette.hu - Tea
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Így készítsd el a gyógyteát, hogy érjen is valamit!
  2017-02-11 22:50:39, szombat
 
  Így készítsd el a gyógyteát, hogy érjen is valamit!

Tudtátok, hogy több mint 3000-féle tea létezik? Bár mindegyiket nem tudjuk bemutatni, új sorozatunkban elmeséljük, melyik fajtát hogy kell elkészíteni, melyikben mennyi a koffein, és hogy milyen egészségügyi problémára nyújtanak megoldást. Lássuk a gyógyteát.

A tea a víz után a világon a második legtöbbet fogyasztott ital. S itt rögtön tisztázni kell, hogy a tea megnevezés szigorúan véve csupán a teacserjéből készült italt takarja, azonban abból is - a feldolgozás módjának köszönhetően - több mint 3000-féle tea létezik.

Az egyes teák között a tealevél polifeno ltartalmának oxidációs állapota alapján könnyen el lehet igazodni. A három legjelentősebb: a zöld tea, mely nem fermentált, fajtától függően zsenge levelekből, illetve érett hajtásokból készül; az Oolong teát félig fermentált, teljesen érett hajtásokból állítják elő; és a fekete tea, mely teljesen fermentált, általában egy rügyből és két levélből álló hajtás az alapja; továbbá meg kell említeni még a fehér-, a sárga- és a tömörített Pu-Erh teát. Egykor tiltották a teát, csempészték és a mai napig hamisítják ezt az élvezeti cikket, mely nemzeti kultúrák része a japán teaceremóniákon át a krikett mérkőzések hivatalos teaszünetéig.






A klasszikus gyógyteák és a gyümölcsteák mellett az elmúlt években új szereplőkkel bővült a teák felhozatala, gondoljunk csak a rooibos teára vagy a maté teára. Az egészségtudatos fogyasztó pedig egyre gyakrabban vásárol teát, de nem csupán a gőzölgő, csészében érkező teát fogyasztja, mely lehet szálas, prémium kategóriás vagy filteres, hanem jeges teát is, esetleg tea felhasználásával készült kozmetikumot ken magára, sőt az ínyencek a konyhában is sütnek-főznek vele. A tea világviszonylatban még mindig szárnyal, a fekete és a zöld tea kereskedelmében is szignifikáns növekedést várnak az elemzők. Egyszóval itt az ideje megismerni a legnépszerűbb teaféléket, hogy legközelebb könnyedén tudjunk választani a kínálatból.

Sorozatunk első részében bemutattuk a zöld és a fekete teákat, lássunk most a gyógyteát.
Gyógytea

A gyógynövények legelterjedtebb felhasználási módja a gyógyteák készítése. Sokan fordulnak manapság is az erdők, mezők patikájához, egy csésze tea elkészítése nem olyan bonyolult, azonban a terápiás hatás eléréséhez megfelelő ismeret kell, mert az internetes fórumozó vagy a szomszédasszony a legjobb szándéka ellenére is árthat, egy egészséges embernek is, nem beszélve arról, aki már eleve 2-3 féle gyógyszert szed.






A gyógyteák között nem egyszerű eligazodni a fogyasztóknak, vannak, amelyek gyógyterméknek minősülnek, itt a betegtájékoztató hiteles információt nyújt, míg más gyógyteák esetében ez nem elérhető. Ahogy jelentősége van annak, hogy forrázatot, netán főzetet vagy esetleg hideg vizes kivonatot készítünk, gondoljunk csak a csipkebogyóra, úgy annak is van jelentősége, hogy a felírt gyógyszer és az elfogyasztott gyógytea között fellép-e bármi interakció.





Egy kérdés a patikában számos tévhitet tisztázhat, s akkor nem fordul elő például az, hogy valaki gyomorsavtúltengés ellen szedett gyógyszer mellett borsmenta teát iszik, ami fokozza a tüneteit. A Magyar Gyógyszerész tudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2013 óta minden évben megválasztja az év gyógynövényét, ezzel is segítve a lakosság megfelelő tájékoztatását. A máriatövis, a citromfű és a galagonya után a 2016-os évben a figyelem középpontjába a kamilla került.





A gyógyteák elkészítésekor mindig követendő az útmutató és érdemes azt is tudni, hogy az étvágyjavító teák nem édesítendők. Néha jó emlékeztetni magunkat, hogy méregtelenítésre a természet megalkotta a májunkat és a két vesénket, így a napi megfelelő folyadékbevitellel (azaz nyolc pohár folyadékkal) máris tettünk valamit az ügy érdekében. Megjegyzendő, hogy a hazai ajánlások szerint ebből a nyolc pohárból öt ivóvíz legyen.

Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és Mindmegette.hu - Tea
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Sült gyökérzöldségek
  2017-02-11 22:42:37, szombat
 
  Sült gyökérzöldségek

Hozzávalók

2 tk olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg krumpli
30 dkg fehérrépa
2 db cékla

frissen őrölt bors
friss petrezselyem


Elkészítés

Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olívaolajat. A hagymát meghámozzuk, majd felkarikázzuk, és megpároljuk az olajon. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, és a hagymához adjuk.
Hozzáadjuk a felkarikázott, főtt burgonyát és a főtt fehérrépát, majd további 5 percig sütjük.
A főtt céklát cikkekre vágjuk, a zöldségekhez adjuk, és további 5 percig sütjük. Időnként megkevergetjük. Megsózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük, végül megszórjuk egy marék felaprított petrezselyemmel.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindemegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Túrófánk - pofonegyszerűen!
  2017-02-11 22:39:31, szombat
 
  Túrófánk - pofonegyszerűen!

Hozzávalók

12 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
1 csipet só
25 dkg túró
1 db kisebb tojás
2 tasak vaníliás cukor
2 ek cukor
5-6 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a sütőporral. A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között. Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.) Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, vagy sárgabaracklekvárral kínáljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tejszínes karfiol húsgombóccal
  2017-02-11 22:37:07, szombat
 
  Tejszínes karfiol húsgombóccal

Hozzávalók

1 fej karfiol

5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tejszín
1 ek kapribogyó
őrölt szerecsendió
1 db zsemle
5 ek tej
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
1 db tojás
frissen őrölt bors
1,5 dl olaj

Elkészítés

A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, majd forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet felfogjuk.
A vajat felforrósítjuk, és világosra pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük 4 dl főzőlével, valamint a tejszínnel. Kevergetve mártás sűrűségűre főzzük 15 perc alatt. Hozzáadjuk a karfiolt és a finomra vágott kapribogyót, megsózzuk, majd 1 csipet szerecsendióval ízesítjük.
A felkockázott zsemlét a tejbe áztatjuk, majd összedolgozzuk a darált hússal, a finomra vágott hagymával és a tojással.
Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, majd a masszából gombócokat formázunk. Ropogósra sütjük mindet a felforrósított olajban, és a karfiolos mártással kínáljuk. Főtt burgonya illik hozzá.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Borsó krémleves baconbe tekert grissinivel
  2017-02-11 22:34:01, szombat
 
  Borsó krémleves baconbe tekert grissinivel

Hozzávalók

40 dkg zöldborsó (fagyasztott)
34 dkg olajban eltett paprika
1 csokor snidling
10 dkg grissini
10 dkg szeletelt mortadella
20 dkg burgonya
2 db húsleveskocka
2 dl cukrozatlan habtejszín
2-3 ek hántolt napraforgómag
8 dl víz

bors

Elkészítés

A meghámozott, felkockázott burgonyát, a húsleveskockákat és a borsót lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Azután közepes lángon 15 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Végül a tejszínnel dúsítjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
Összeforgatjuk a lecsepegtetett, kisebb darabokra vágott paprikát a felaprított snidlinggel és a napraforgómaggal.
A grissiniket körbetekerjük a mortadellaszeletekkel. A levest 4 db tányérba vagy tálkába merjük, rákanalazunk egy kevés paprikás keveréket, és a mortadellás grissinivel kínáljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Napsütéses időszak jön
  2017-02-11 22:14:03, szombat
 
  Napsütéses időszak jön





A jövő hét első felében egyre több lesz napsütés, csütörtökön helyenként már 10 fok is lehet délután.

A következő napokban egy nagy kiterjedésű anticiklonnak köszönhetően nyugodt, eseményektől mentes időjárásra számíthatunk.

Egyre több lesz a napsütés, csupán időnként jelenhetnek meg felhők az égen, de ezekből csapadék nem várható. A napos, nyugodt időnek köszönhetően javul hangulatunk, közérzetünk, ugyanakkor ismét megemelkedhet a szálló por koncentrációja, mivel az időszak nagy részében gyenge lesz a légmozgás, legfeljebb szerdán keleten, északkeleten élénkülhet meg az északi szél.




Danyi Gergő fotója Mikófalváról, köszönjük!

Csütörtökön már 10 fok is lehet délután

Éjjelente országszerte fagyni fog, hétfő és kedd reggel még több, ezt követően már kevesebb helyen süllyedhet -5 fok alá a hőmérséklet, és hajnalonként foltokban pára, köd is kialakulhat. A délutánok ugyanakkor egyre kellemesebbek lesznek, kedden már 4 és 8, szerdán 5 és 9 fok között alakul a csúcshőmérséklet, csütörtökön pedig néhol 10 fokot is mérhetünk a kellemes napsütésben.

A nyugodt, száraz idő kedvezően hat az ár- és belvízhelyzet alakulására is.

Borítókép: Griff

Írta: Cséki Gergő

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2017-02-11 22:05:57, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 241 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2287
  • e Hét: 6801
  • e Hónap: 11839
  • e Év: 141546
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.