Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A nagy Szövőmester
  2017-02-22 19:44:07, szerda
 
  József Jákob fia

Kiváló minősítésű diploma a Kemény Pofonok Egyetemről

A Globális Együttműködés az Emberiség Sikeres Megmentése Érdekében szervezet igazgatója

Hogyan? Hogyan tudott ilyen sikeres lenni a tragédia közepette? Nem kell túl sokáig spekulálnunk. Húsz évvel később a szerepek megcserélődtek: József volt az erős, a bátyjai pedig a gyengék.

Félelemmel közelítettek hozzá. Attól rettegtek, hogy kiegyenlíti a számlát, és egy gödörbe hajítja őket. Azonban József nem így tett. A magyarázatában megtaláljuk, hogy mi inspirálta őt:

50,20 Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa (1 Mózes)

Isten kezében a szándékos rossz végül jóra változik. József ennek az ígéretnek az oszlopához kötötte magát, és a végsőkig kitartott mellette. Ebben a történetben leplezetlenül látjuk a gonosz jelenlétét. Vércseppeket és könnycseppeket találunk mindenütt. József szívét összetörték a hűtlenség és az igazságtalanság kövei. Azonban, Isten idővel megszabadította a fájdalomtól. A szétszaggatott köntös királyi palásttá vált. A gödörből palota lett. Az egymástól elszakított családtagok végül együtt öregedtek meg. Az események, amik Isten szolgáját hivatottak elpusztítani, éppenséggel megerősítették őt.

,,Ti rosszat terveztetek ellenem", mondta József a bátyjainak, egy olyan héber igét használva, aminek a jelentése ,,szőni". ,,Ti rosszat szőttetek ellenem, de Isten átszőtte, és jó lett belőle."

Isten, a Szövőmester. Fogja a szálakat és összeszövi a különböző színeket, a szakadozott spárgát a bársonyzsinórral, a fájdalmat az örömmel. Semmi nem menekül a keze ügyéből. Minden király, zsarnok, időjárás és minden molekula enged parancsának. Ide-oda mozgatja a vetélőt a szövőszéken immár generációk hosszú sora óta, és amint ezt teszi, látjuk a kibontakozó mintát. Amit a gonosz sző, Isten azt átszövi.

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Ez valóban Isten terve?
  2017-02-22 11:11:46, szerda
 
  ,,Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet." (Példabeszédek 3:6)

Miután Sámuel próféta felkente őt Izráel királyává, Dávid nem ment azonnal Jeruzsálembe, hogy a trónt követelje, kénytelen volt még éveket menekülve és barlangokban bujkálva tölteni, mert Saul az életére tört.

Bizonyára nem is egyszer kérdezte magától: ,,Mi van Isten ígéretével?"

Aztán érdekes dolog történt. Dávid egyik katonája rátalált az alvó Saulra. Visszatérve jelentette Dávidnak: ,,Most kezedbe juttatta Isten az ellenségedet. Hadd szögezzem hát a földhöz lándzsám egyetlen dobásával!" (1Sámuel 26:8).

Micsoda lehetőség! Megszabadulhat attól az embertől, aki meg akarja ölni, előjöhet a bujkálásból, és bejelentheti trónigényét. Végtére is már felkent király! Logikusnak tűnt a dolog, egyvalamit kivéve: ez nem Isten terve volt.

Bármennyire akarta is Dávid, hogy Izráel uralkodója legyen, tudta, ahhoz, hogy ezt elérje, Isten útját kell követnie. Ez a történet elgondolkodásra kell, hogy késztessen, és arra, hogy imádkozz, mielőtt cselekszel.

Amikor Abisaj felajánlotta, hogy megöli Sault, jót akart Dávidnak. Vigyázz, előfordulhat, hogy barátaid Isten akaratával ellenkező tanácsot adnak. Ilyenkor nehéz nem tartani velük, nem indokolni döntésedet azzal, hogy a cél szentesíti az eszközt.

Soha ne hagyd, hogy valaki, bármennyire is jó szándék vezeti, rávegyen olyasmire, amiről tudod, hogy nem helyes. ,,Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet." (Példabeszédek 3:5-6).

Bob Gass * Mai Ige
Link



"Amilyen drága volt számomra az életed, legyen az én életem is olyan drága az Örökkévaló számára, és szabadítson ki engem minden bajból!"

Saul végül ezt mondta:
,,Áldott legyél, fiam, Dávid! Nagy dolgokat fogsz véghezvinni, és győztes leszel!"

1 Sámuel 26
Link Link Bibliai kalandtura
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 816
  • e Hét: 4520
  • e Hónap: 8321
  • e Év: 69622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.