Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Diabétesszel a világ tetején
  2017-02-09 15:52:16, csütörtök
 
  Diabétesszel a világ tetején

Nem csak álmodozott arról, hogy a világ tetejére érjen. Szó szerint felkapaszkodott a világ legmagasabb csúcsaira.
Will Cross meghódította már mind a hét kontinens legmagasabb hegyeit, és elérte az Északi- és a Déli-sarkot is. Mindezt cukorbetegen.

? Meg akartam mutatni az embereknek, hogy egy diabéteszest nem a cukorbetegsége határozza meg. A diabétesz menedzselhető, kontrollálható, uralható, még a legszélsőségesebb körülmények között is.

Willt 9 évesen diagnosztizálták 1-es típusú cukorbetegséggel, mindez azonban nem akadályozta az ifjú titánt abban, hogy világhódító terveket szövögessen.

? Soha nem akartam focista lenni, vagy baseballjátékos, mindig a mászás vonzott. Már kisgyerekként kimásztam a kiságyból, felmásztam a bútorokra, a függönyre, mindenre, amire lehetett.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jó reggelt
  2017-02-09 15:44:10, csütörtök
 
 




Megjöttem a kávéval.

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Vitaminokról
  2017-02-09 15:41:40, csütörtök
 
 



Milyen a jó vitamin: természetes vagy szintetikus?

Január végére a szervezet vitaminraktárai igencsak kiürülnek, még akkor is, ha egész télen odafigyeltünk az egészséges táplálkozásra, a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcsbevitelre. De milyen a jó vitamin, ami hatékony és segít megőrizni egészségünket?

?Az a jó, ha egy héten belül már érezhető változást produkál az adott vitaminkészítmény.
Egy másodpercre se ringassuk magunkat abban a hitben, hogy a boltban vásárolt gyümölcsökkel, zöldségekkel megbízhatóan biztosíthatjuk napi vitaminbevitelünket. A szintetikus vitaminok azért furcsák, mert ahelyett hogy szép sárga virágok termelnék a napsütés hatására, inkább csövekkel körülvett polírozott fém reaktorokban állítják elő őket.


Gyakran olvassuk, halljuk, hogy a szervezet vitamin- és ásványi anyag szükségletét elsősorban természetes táplálkozással tanácsos biztosítani. Ehhez segítségül táblázatokban, szemléletes ábrákon foglalják össze nekünk a különböző élelmiszerek vitamin- és ásványi anyag tartalmát.
Ezek a táblázatok, ábrák viszont általában elfelejtik megemlíteni, hogy az adatok a frissen szedett, szüretelt zöldségekre, gyümölcsökre vonatkoznak. Azonban nemcsak a feldolgozás, de már a szimpla tárolás is csökkenti az élelmiszerek mikrotápanyagtartalmát. Száz évvel ezelőtt a szürettől a fogyasztásig maximum két nap telt el. Jelenleg a két hét a jellemző!

?A vitaminok bomlanak, így idővel a növények vitamin tartalma elenyészően alacsony szintre csökken. Amikor a paprikát Kaliforniából, a szőlőt Spanyolországból, a cseresznyét Kínából importáljuk, a tárolási idő rendkívül megnőtt. A vásárlók ráadásul nem hajlandók magasabb áron elvinni a csúnyább, de természetesebb termést?.

A túl szép gyümölcs talán nem a legtermészetesebb, s a napok óta nem barnuló alma vagy banán is ?gyanús? lehet. Így ha fontosnak tartjuk a vitaminok bevitelét, akkor ne bízzuk a véletlenre: eljött az ideje megbarátkoznunk a vitamin készítményekkel, táplálék-kiegészítőkkel is, amelyek ellenőrzött készítmények, s biztosítják a tápanyagok minőségi bevitelét. Fontos tudni azonban, hogy óriási különbség lehet vitamin és vitamin között is. Az európai élelmiszer-biztonsági rendszer rendkívül szigorú, így az itt gyártott vitaminok és étrend-kiegészítők sokkal megbízhatóbbak, de vásárláskor mindenképpen nézzünk utána, hogy ellenőrzött helyről származó terméket válasszunk. A vitaminokat kizárólag szaküzletben szerezzük be és lehetőség szerint nagy múltú cégek termékeit keressük.

?A téli időszakban az immunrendszer erősítésére a D3 vitamin a legalkalmasabb.
Ha a meghűlés első jeleit észleljük, akkor célszerű cinket, C-vitamint és echinacea-kivonatot is alkalmaznunk? ? javasolja Szász Máté, aki számos olimpikon felkészítésében is részt vesz.

A szakértő szerint a kiegyensúlyozott, változatos és a személy igényeire szabott táplálkozás elengedhetetlen a hosszútávú egészségmegőrzésben, ehhez viszont táplálék-kiegészítőkre és szintetikus vitaminokra is szükség van a friss hazai zöldség-gyümölcs mellett.

Forrás: delina.hu

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Mese egy borbélyról
  2017-02-09 15:28:26, csütörtök
 
  Mese a borbélyról
Egyszer bement egy virágárus a borbélyhoz nyiratkozni. Amikor a fizetésre került sor, a borbély azt mondta: ,,Én nem vehetek el tőled pénzt, mert ezen a héten és ingyen, társadalmi alapon nyírok". A virágárus megköszönte neki és elment. Másnap reggel, amikor a borbély sietett kinyitni az üzletét, az ajtó előtt talált egy köszönő levelet és egy tucat rózsát.
Azután betért nyiratkozni a pék, de amikor fizetésre került sor, a borbély azt mondta: ,,Én nem vehetek el tőled pénzt, mert ezen a héten és ingyen, társadalmi alapon nyírok". A pék megköszönte neki és megelégedetten elment. Másnap reggel a borbély talált az üzlet ajtaja előtt egy köszönő levelet és egy tucat süteményt.
Eljött nyiratkozni a képviselő is, és amikor fizetni készült a borbély ismét csak azt mondta: ,,Én nem vehetem el a pénzt, mert ezen a héten és társadalmi alapon nyírok". A képviselő megörült és elment.

Másnap, amikor a borbély megérkezett az üzletébe, az ajtó előtt egy tucat képviselő, tíz kormánytag, tizenöt tanácsos, a polgármester és több miniszter, a polgármester felesége és hat gyermeke - mind az ingyenes nyiratkozásra.

Hát ebben, kedves barátom, rejtőzik a különbség az egyszerű emberek, és a ,,becsületes" emberek csoportja között, akik minket irányítanak...
Kérlek, a legközelebbi választásokon figyelmesebben és tiszta lelkiismeretedből szavazz. Te döntesz.
1. Az egyszerű tolvaj tárgyakat lop: pénzt, órát, ékszereket, autókat, mobil telefonokat, és számtalan más ostobaságot.
2. A politikus tolvaj többet lop: egészséget, tetőt a fejed felől, az oktatást, a nyugdíjadat, pihenésedet, munkádat, sőt, a lelkiismeretedet.

1. Az első tolvaj téged választ.
2. A másikat te választod.

Gondolkodj el ezen. Minden jót,

A BORBÉLY

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
A pálinka jótékony hatásai
  2017-02-09 14:56:14, csütörtök
 
 



Ezért érdemes pálinkát inni.




Persze amikor azt mondjuk, hogy érdemes pálinkát inni, akkor nem úgy értjük, hogy rúgjunk be, hanem arra célzunk, hogy a rengeteg jótékony hatása miatt mérsékelten érdemes fogyasztani.

Valószínűleg mindenki tudja azt, hogy a pálinka magyar találmány, amire igazán büszkék lehetünk, hiszen a külföldieknél a pálinka egy különleges alkoholnak számít, nálunk pedig szinte mindennapi.

A népi gyógyászat már évszázadokkal ezelőtt is használta a pálinkát különböző betegségekre, hiszen a nagyon magas alkoholtartalma miatt nagyon jó a gyomorbajokra, és a betegségekre is.

A nagyon magas alkoholtartalma miatt például nagyon jó gyomor és bélrendszeri panaszokra, és emellett remekül serkenti az emésztést is.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/
Persze ezek mellett még rengeteg jótékony hatása van.

Például nagyon jól jön betegségek alatt is, hiszen a pálinka szinte kiűzi a szervezetünkből azt.

Mivel a pálinka fertőtlenít, és tisztítja a légutakat, ezért ajánlott inni egy keveset ha meg vagyunk fázva, vagy esetleg influenzásak vagyunk, vagy köhögünk. Igazából szinte bármire jó, hiszen még fájdalomcsillapítónak is használható.




Mondjuk erre szinte minden alkohol képes, és nyilvánvalóan akkor már többet is kell belőle inni, de akár erre is használható.

Azonban az fontos, hogy a pálinkát soha ne igyuk éhgyomorra, ugyanis így inkább árt, mint használ. Éhgyomorra nagyon káros, ráadásul nagyon könnyen berúghatunk tőle.

Azonban ha evés után fogyasztjuk, akkor rengeteget segíthet a betegségek leküzdésében, és még az emésztésünk is jobb lesz tőle.

Ki kell hangsúlyoznunk, hogy a pálinkának csak akkor vannak jótékony hatásai, ha mértékkel fogyasztjuk, és nem akkor, ha berúgásig iszunk minden nap.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Két barátnő görbe estéje
  2017-02-09 14:51:13, csütörtök
 
  ​ ​ez komoly ,,,,
Két barátnő elhatározza, hogy rendeznek egy görbe estét a férjeik nélkül
Két barátnő elhatározza, hogy rendeznek egy görbe estét a férjeik nélkül. Az este jól sikerül, pompásan érzik magukat, kicsit iszogatnak is.
Ahogy hazafelé botladoznak, hirtelen mindkettejükre rájön a pisilhetnék.
Mivel éppen egy temető mellett vannak, bemennek a sírokhoz, bokrok közé.
Mikor végeznek, azzal a problémával szembesülnek, hogy nincs semmi, amivel megtörölhetnék magukat.
Egyikük lehúzza a bugyiját és megtörölközik vele, majd eldobja a ruhadarabot.
A másiknak jobb ötlete támad, a mellette lévő síron található virágokról leszakít egy nagyobb levelet.
Másnap az egyikük férje szomorúan mondja a haverjának:
- Te komám, nem tudom hol voltak a csajok, de az én feleségem bugyi nélkül jött haza!
- Az semmi! - mondja a másik. - Akkor te még szerencsés vagy...
Az én páromnak a fenekén egy szalag volt azzal a felirattal, hogy “Sosem felejtünk el, a helyi tűzoltóőrs!"
 
 
0 komment , kategória:  humor  
Szép haj, csinos nő
  2017-02-09 14:46:18, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
CSodás fotó - szép virágokkal
  2017-02-09 14:44:11, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép és vidám estét
  2017-02-09 14:42:16, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Csodás fotó egy virágoskertről
  2017-02-09 14:40:51, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 602 db bejegyzés
e év: 7531 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1842
  • e Hét: 6980
  • e Hónap: 13363
  • e Év: 135236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.