Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
lengyel gomba"tatár"!
  2017-03-26 13:48:53, vasárnap
 
  Sos tatarski

1/2 csésze natur gomba
2 savanyú uborka
1 hagyma
4 evőkanál majonéz
Só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint

a hozzávalókat mixerbe teszem és pépesitem .
főleg húsvétkor szokták fogyasztani !



 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
káposztás burgis kolbászos " palacsinta "
  2017-03-18 15:49:21, szombat
 
  Hozzávalók
100 g burgonya
1/2 kg savanyú káposzta
200 gramm kolbász,
1 tyúktojás
30 g hagyma
1 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál növényi olaj
70 g liszt
10 gramm édeskömény
60 ml tej
Frissen őrölt fekete bors

krém

a káposztát, burgonyát lereszelem a nagylúkú reszelőn .
kimosom , majd utána kimosom, kinyomkodom .
hozzáadom a többi hozzávalót, alaposan összekeverem .
kevés olajban lepényeket sütök belőle, kiveszem tányérra .
tálalása :
tányérra teszem és meglocsolom tejfölle, megszórom apritott kaporral.






 
 
0 komment , kategória:  orosz sütemények  
mogyorós krémes szelet
  2017-03-18 14:56:31, szombat
 
 



6 tojás
egy csipet sót, fehérjék
3/4 csésze liszt
3/4 csésze cukor
2 lapos evőkanál sötét kakaó
1 csokoládé puding
1 teáskanál por keksz

Kenéshez tésztához
5 evőkanál lekvárt vagy lekvár

A pudingos krém
2 pudingok
2 evőkanál vaj
5 evőkanál cukor
3 csésze tej

Impregnálására sütemények:
1/3 csésze hideg tea vagy kávé

Mogyorókrém:
250ml tej
200g darált dió
300g lágy vaj vagy margarin
Cukor 3/4 csésze

Csokoládé máz:
100 g vaj vagy margarin
3/4 csésze cukor
2 evőkanál tej
2 teáskanál kakaó,
1 teáskanál zselatin + 50 ml meleg vízbe

tészta :
a 6 tojásfehérjéhez adok kevés sót és keményre felverem .
hozzáadom a sárgákat, lisztet, lisztet, kakaót, kekszport, pudingot és alaposan összekeverem az egészet.
egy 25 x 35 cm - s tepsit kibélelek papirral , beleöntöm a masszát, és megsütöm 180 fokon kb : 30 perc alatt .
hosszában ketté vágom , s a felső lapra kenek lekvárt.
a pudingos krémhez a a tejet felmelegitem a cukrot hozzáadom , s a pudingport belekeverem , sürüre fözőm , hagyom kihülni

mogyorókrém :
a tejet felforralom a cukorral, leveszem a gázról és belekeverem a darált mogyorót, lassú tüzöm fözőm , mig besürüsödik.
ha kissé kihült , akkor teszem hozzá a vajat és simára kikeverem a krémet.

a csokihoz :
a a zselatint hideg vizben feloldom , hozzáadom a vajat , porcukrot, tejet , kakaót és addig fözőm , mig felolvad minden benne .

összeállitása :
az első lapot lerakom , megkenem a pudingos krémmel, arra teszem rá a lekváros lapot, arra rásimitom a mogyorókrémet, beteszem a hútőbe egy kevés időre .
1 - 2 óra múlva a csokit is rásimitom , visszateszem a hütőbe .
később szeletelem fel.

 
 
0 komment , kategória:  ukrán konyha !  
kakaós túrós szeéet
  2017-03-18 14:30:42, szombat
 
  Hozzávalók a tésztához

4 tojás,
250 g margarin
300 g cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 evőkanál kakaó,
5 evőkanál viz
200 g liszt
3 teáskanál sütőpor.

Hozzávalók a töltelékhez

750 g túró,
125 g vaj, lágyított szobahőmérsékleten,
200 g cukor,
4 tojás.

kókusz.

a tojássárgát, lisztet, cukrot, kakaót, vaniliát, sütőport, vizet, vajat összekeverem .
a fehérjét keményre verem fel és a maszához adom óvatosan .
a töltelékhez valókat mixerrel kikeverem .
tepsibe papirt rakok, arra ráöntöm a tésztát, majd óvatosan a tölteléket is rásimitom .
egy késsel a két réteget összekeverem , igy márványozott lesz .
180 fokos 60 percig sütöm .
még melegen csokit öntök rá, s reszelt kókusszal megszórom .
később szeletelem fel.



 
 
0 komment , kategória:  orosz sütemények  
csirkeleves sajttal
  2017-03-18 14:00:08, szombat
 
  Csirke húsleves - 1 liter;
Csirkemell - 300 gr
rizs - 80 g;
Póréhagyma - 100 g;
Lágy sajt - 100 g;
Vaj - 2 evőkanál. kanál;
Friss petrezselyem - 4 szál;
Őrölt fekete bors - 1 csipet;
Só - ízlés szerint.

a csirkemellet felteszem főni sós vizben , 25 perc után kiszedem , darabokra vágom fel.
a pörét vékony karikára vágom fel és a csirkével együtt serpenyőben megpiritom .
a petrezselymet a levesben 10 percig lassú tüzön fözőm , majd hozzáadom a megpiritott csirkés pórét és a rizst 5 percig együtt fözőm tovább
a petrezselymet kiveszem a levesből, hozzáadom a sajtot, s lassú tüzön fözőm mig a sajt felolvad.
kaporral megszórva tálalom

.



Link
 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
lengyel káposztaleves
  2017-03-17 12:52:10, péntek
 
  Kapusniak z młodej kapusty

40-50 dkg sertésborda (vagy csirke )
3 sárgarépa
2 petrezselyem
Egy darab zeller
Kb. 20 cm-es darab póréhagyma
Néhány szegfűbors,
bors,
két babérlevél

4-6 burgonya
Evőkanál paradicsompüré
Egy kis fej káposzta fiatal
Kb. 20 dkg füstölt szalonna vagy kolbász
két kanál apróra vágott kaporra

A húst kisebb darabokra felvágom , felteszem főni 2. 5 l vizben .
hozzáadom a zöldséget, répákat , zellert, fűszereket és elkezdem főzni .
amikor már félig puha a hús, hozzáadom a burgonya kockákat, káposzta szeleteket .-
paradicsompürét is belekeverem .
készre párolom az egészet,
a szalonnát kis kockákra vágom , kisütöm , a levesbe teszem a kaporral együtt.





forrás :
http://niebonatalerzu.blogspot.com
 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
holland fahéjas tekercs!
  2017-03-17 11:15:35, péntek
 
  tésztához:

50 ml meleg tej
200ml meleg víz
15 g cukor
10g só
1 tojás
500 g liszt
1 csomag száraz élesztő
25g vaj

szóráshoz
150g barna cukor
10-15 gramm fahé

szokásos módon kelt tésztát gyúrok az alapanyagokból, 10 részre osztom .
letakarom és duplájára kelesztem .
a gombócokból hosszúkás rudat formálok, megkenem ecsettel kevés vizzel,
a szóráshoz való cukrot, fahéjat összekeverem és eben megforgatom a rudakat .
csiga alakban feltekerem , 225 fokra előmelegitett sütőben megsütöm , 5 . 10 perc alatt .

Link
 
 
0 komment , kategória:  holland konyha !  
túrós mazsolás sütemény !
  2017-03-12 14:48:05, vasárnap
 
  sernik karkowski !

tészta :

50 g búzaliszt

100 g porcukor

125 g vaj

8 g vaníliás cukor

1 tojás

 

töltelék :


1 kg túró (félzsíros, zsír)

8 tojás

100 g puha vaj

250 g cukor

3 evőkanál vaníliás cukor

3 evőkanál kukoricaliszt

 egy marék mazsola

evőkanál kandírozott narrancs

tetejére :

1citrom leve

150 g porcukor

1 tojás

egy nagyobb tálban összekeverem a lisztet, cukrot, vajat , vaniliát és a tojást.
egynemű tésztát kell kapni ,
a tésztát becsomagolom és 1 órára a hútöbe teszem
utána 1/ 3 és 2/3 részre vágom fel és az 1/3 részt visszarakom a hűtőbe.
egy 22 x 32 cm - tepsi nagyságúra kinyújtom a 2 / 3 tésztát és megsütöm , 170 fokon 15 perc alatt .
a töltelékhez a túrót, cukrot, mazsolát, tojások sárgáját , kukoricalisztet, narancshéjat összekeverem .
a fehérjét kemény habbá verem fel, a túrós masszához adom .
az elősütött tésztát kiveszem , rásimitom a túrós masszát,
az 1 / 3 tésztát kinyújtom vékonyra , 1 cm - s csíkokat vágok ki belőle, s a túróra helyezem rá.
a tetejét megkenem felvert tojássárgával és visszarakom a sütőbe még további 170 fokos sütésre 50- 60 percre .
a tetejére való cukrot, citromlevet elkeverem .
a fehérjét keményre verem és hozzáadom a citromos cukorhoz .
ezzel fogom a tésztára még melegen rácsokat késziteni .





 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
halas burgonyaleves
  2017-03-12 13:41:28, vasárnap
 
  MADEKEITTO!

1 kg halfilé
1 liter viz
2 db vöröshagyma
8 db burgonya
1 teáskanál só
8 db szegfűbors
1/2 teáskanál frissen őrölt fehér bors
1 evőkanál apróra vágott kapor vagy metélőhagyma
2 dl tejszín

A burgonyát kisebb kockákra vágom fel, a halat nagyobb darabokra.
A halat felteszem sós vízben főzni , 15 pernyi főzés után leszűröm ,a halat kiveszem .
A főzőlébe teszem bele a burgonya kockákat , puhára fözőm .
mielőtt megpuhulna teljesen a burgonya , hozzáadom az elöfőzőtt halat, együtt főzöm tovább.
most a fűszereket is beledobom ,
tejszint belekeverem és már csak átmelegitem .






 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
mézeskalács golyók mázzal
  2017-03-12 13:16:32, vasárnap
 
  PIERNIKI GLAZUROWANE


Hozzávalók 20 db:

130 g tejföl
1/2 teáskanál szódabikarbóna
200 g cukor
1 tojás
reszelt héja, 1 citrom
1 evőkanál kakaó
mézes fűszerkeverék
330 g búzaliszt

A hozzávalókat alaposan összekeverem , majd dió nagyságú gombócokat csinálok belőle.
kicsit ragadós lesz a tészta
sütőpapirral bélelt tepsibe teszem át, s megsütöm 200 fokon 15 perc alatt .

mázhoz :
1 citrom leve
porcukor
összekeverem és bevonom vele a gombócokat .




 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 8905 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2080
  • e Hét: 2080
  • e Hónap: 49922
  • e Év: 222088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.