Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
NÉZD úgy a POHARAT, MINTHA MÁR ELTÖRT VOLNA
  2017-03-10 17:41:13, péntek
 
  NÉZD úgy a POHARAT, MINTHA MÁR ELTÖRT VOLNA (ÉS MINDEN MÁST IS)

Ezt a buddhista tanítást több mint húsz évvel ezelőtt tanultam. Ez újra és újra lehetővé tette számomra, hogy eljussak ahhoz a célomhoz, hogy jobban elfogadjam magam.

E tanítás lényege, hogy az egész élet az állandó változás állapotában van. Mindennek van eleje és vége. Minden fa magból indul és végül visszakerül a földbe. Minden szikla létrejön egyszer, de el is tűnik. Modern világunkra ez úgy érvényes, hogy minden autót, minden gépet, minden darab ruhát megalkotnak és mindegyik elhasználódik és elporlad, csak az a kérdés, mikor. Testünk megszületik, majd meghal. A poharat elkészítik, majd eltörik.

Nyugalom van ebben a tanításban. Ha készülsz rá, hogy valami eltörik, akkor nem lepődsz meg és nem keseredsz el, amikor ez megtörténik. Ahelyett, hogy lebénulnál, amikor valami tönkre megy, hálát fogsz érezni azért az időért, amíg rendelkezhettél vele.

Legkönnyebben ezt az egyszerű dolgokkal kezdheted, például egy pohár vízzel. Vedd elő kedvenc ivópoharadat. Nézd egy pillanatig és csodáld szépségét és azt amivel szolgál téged. Most képzeld el, hogy eltörött, szilánkokban hever a földön. Próbáld megőrizni azt a gondolatot, hogy idővel minden szétesik és visszanyeri eredeti formáját.

Természetesen senki sem akarja, hogy kedvenc pohara vagy bármi más eltörjön. Ez a filozófia nem a passzivitásról vagy apátiáról szól, hanem arról, hogyan békéljünk meg a meglévő dolgokkal. Amikor eltörik a poharad, ez a filozófia átsegít rajta. Ahelyett hogy a fejedhez kapnál Jaj Istenem!", az fog eszedbe jutni: Hát, megtörtént". Játszadozzál ezzel a bizonyossággal és észre fogod venni, hogy nem csak higgadtságod őrzöd meg, hanem úgy fogod becsülni az életet, mint soha azelőtt.

(R.C.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hat KÉRDÉS a CSELEKVÉSRŐL
  2017-03-10 17:38:36, péntek
 
 

1.) Miért fontos, hogy egyáltalán cselekedjünk, tettekre szánjuk el magunkat?

Ez a kérdés azért fontos, mert túlságosan is egyszerűnek tűnik. A többség ugyanis úgy vár pozitív változást az életében, hogy nem tesz mást, mint amit addig tett, vagy egyáltalán nem is cselekszik. A nem cselekvés kiszolgáltatottá tesz a külvilágnak, hiszen az események továbbra is zajlanak. Alapvető, hogy belássuk: az egymásrautaltság révén kapcsolataink minősége aszerint alakul, hogy a tetteink milyen mértékben vannak mások javára. Ezen múlik, hogy a függőségi viszonyainkat elszenvedjük vagy élvezzük. Szánalomra méltó a gyakran elhangzó, és bizony felelőtlen mondás: Majd csak lesz valami..."

2.) Mikor és hogyan lássunk neki a megvalósításnak?

Zig Ziglar gondolata : Amit érdemes csinálni, azt mindaddig rosszul is érdemes csinálni, amíg meg nem tanuljuk jól csinálni." Tehát, a cselekvés kezdetének legjobb ideje a most. Ebben a mondásban benne van a hogyanra adott válasz is. Nem számít, ha még nem vagy tökéletes, amennyiben cselekszel, azzal változást gerjesztesz, és irányítod az eseményeket. A folyamatos cselekvés pedig úgyis tökéletesít.

3.) Eltérhetünk-e cselekedeteinkben a tervünktől, célunktól?

A terv és a cél nem ugyanaz! Ha ragaszkodunk a célhoz, akkor a tervet folyamatosan a célhoz kell igazítani. Ha ragaszkodunk a tervhez, akkor minden bizonnyal a célon kell változtatni. A második opció akkor lehet megfontolandó, ha túl magasra tettük a mércét, és képtelenek vagyunk megvalósítani a kitűzött célt. Ne tagadjuk a gyengeségeinket, de az erősségeinkkel kapcsolatban se szerénykedjünk! Térj hát el a cselekedeteidben a tervtől, hogy gyorsabban érj célba, viszont mindenképpen cselekedj, hogy célba érj!

4.) Mi adja a kellő erőt és motivációt a cselekvéshez, a megvalósításhoz?

A céltudat - de ez túl evidens. Ezért inkább a korábbi eredményeinket hangsúlyozom, amelyek realitásuknál fogva stabil alapot adnak ahhoz, hogy meghatározhassuk jövőbeni fejlődésünk szükséges irányát. Azzal biztatni magunkat, hogy meg tudom csinálni", haszontalan ahhoz képest, hogy ismerjük a valódi képességeinket. (Egy túlmotivált ember az ellen biztosan tiltakozna.) Nincs mese, látnunk kell, hogy eddig mit értünk el, és hogy honnan indulunk tovább.

5.) Hogyan tehetjük cselekedeteinket hatékonyabbá, sikeresebbé?

Erre biztosan bárki rávágná, hogy kitartó gyakorlással. Önmagában a gyakorlás azonban csak a hatékonyságot fokozza. Ezért van az, hogy sokan hatékonyak ugyan, de eredménytelenek is egyben. A hatékonyság nem azonos az eredményességgel! Ahhoz, hogy eredményesek legyünk mérni kell a cselekedeteink hatását, és az adatok szerint finomítani, majd ezt a szemléletet párosítani a kitartással.

6.) Mit taníthatnak nekünk cselekedeteink önmagunkról, a világról?

A mindennapok során cselekedeteinket egy pozitív vagy negatív érzelem indukálja. Cselekedeteink hatással vannak a világra, és közvetlenül vagy közvetve, azonnal vagy csak idővel, de kétségtelenül visszahatnak ránk. Ez a visszahatás pedig egy újabb érzelmet kelt bennünk, s a kör bezárul. Ha belátjuk, hogy érzelmeink minőségének tudatos formálása létkérdés, akkor nem csupán az életünket leszünk képesek irányítani, hanem egy mély önismeretre is szert teszünk. Ráadásul a világ megismerésének is ez a biztos útja.

(M.J.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AZ ÉLET PRÓBA. csak EGY PRÓBA
  2017-03-10 17:36:33, péntek
 
 

Egyik kedvenc plakátomon így szól a felirat, Az élet próba. Csak egy próba. Ha valódi élet lenne, kioktattak volna, hogy menj és mit csinálj." Ez a humoros bölcsesség mindig arra emlékeztet, hogy ne vegyem olyan komolyan az életet.

Ha az életet és annak kihívásait úgy tekinted, mint egy próbát, vagy próbák sorozatát, akkor egyre inkább úgy szembesülsz a dolgokkal, mint amiket fejleszteni kell. Még ha problémákkal vagy felelősségekkel bombáznak vagy akár leküzdhetetlen akadályba ütközöl, de csak próbának tekinted őket, akkor mindig fennáll a siker lehetősége, abban az értelemben, hogy felülemelkedsz a kihívásokon. De ha mindent élet-halál kérdésnek veszel, akkor nagyon göröngyös lesz az utad. Valószínűleg csak akkor leszel boldog, ha minden tökéletesen alakul. Viszont mindnyájan tisztában vagyunk vele, hogy ez milyen gyakran" sikerül így.

Kísérletképpen próbáld ki, tudod-e ezt az elméletet olyan dologra alkalmazni, mellyel foglalkoznod kell. Mondjuk vegyünk egy nehéz tizenéves gyereket, vagy egy követelőző főnököt. Tudod-e a problémát próbává alakítani? Ahelyett, hogy a problémával küzdenél, nézd meg, mit tudsz tanulni belőle. Kérdezd meg magadtól Miért történik ez velem? Mit jelent és mit kéne tennem, hogy felülemelkedjen rajta? Tudom-e ezt másképpen nézni? Tudom-e ezt valamiféle próbának felfogni?"

Ha kipróbálod ezt a stratégiát, meglepődsz majd válaszaid változásán. Én például sokat harcoltam azzal az elképzelésemmel, hogy nincs elég időm. Állandóan ide-oda rohangáltam, hogy mindent elintézzek. Hibáztattam a napirendem, a családom, a körülményeimet és mindent, amit csak ki tudtam találni helyzetem védelmében. Aztán derengeni kezdett. Ha boldogabb akarok lenni, a célom ne feltétlenül az legyen, hogy tökéletesen megszervezem az életem, azért, hogy több időm legyen, hanem el tudok-e jutni arra a pontra, amikor azt érzem, megfelel, hogy nem intéztem el mindent, amit kellett volna. Vagyis a valódi kihívás az volt, hogy küzdelmemet próbaként lássam. Ez abban is segítségemre volt, hogy leküzdjem egyik legreménytelenebb elképzelésemet. Néha még mostanában is harcolok képzelt időhiányommal, de kevesebbszer, mint régen. Sokkal könnyebben elfogadnom a dolgokat olyannak, amilyenek.

(R.C.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikerekben gazdag, csodálatos szép napot!
  2017-03-10 17:32:51, péntek
 
 

Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel: idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindenkivel kezet.

Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan, mi a szándékod: aztán pedig egyenesen törj a célod felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és ekkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd....

A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét.

A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk. Húzd be az állad, és emeld fel a fejed. Bábállapotban levő istenek vagyunk mindahányan."

(Elbert Hubbard)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chérie Carter-Scott: Ha az Élet egy játék – íme a szab
  2017-03-10 17:32:20, péntek
 
  Kapsz egy testet

Akár tetszik neked, akár nem, ez a test a földi életed tartamára a tiéd marad.

Abban a pillanatban, amikor megérkeztél ide a Földre, kaptál egy testet, hogy otthont adjon szellemi lényegednek. E testben raktározódik el valódi éned"- mindazok a remények, álmok, félelmek, gondolatok, várakozások és hiedelmek, melyek azzá az egyedülálló emberi lénnyé tesznek, aki vagy. Ám jóllehet életed egész tartama alatt együtt fogtok utazni, te és a tested mindig megmaradtok két különálló és független létezőnek.

E test célja az, hogy ütközőként szolgáljon közted és a külvilág között, és végigfuvarozzon ezen a játékon, amit életnek nevezünk. Tanítódként szolgál továbbá néhány kezdeti és alapvető leckében arról, hogy mit tsz embernek lenni. Ha nyitott vagy mindazokra a leckékre és ajándékokra, amelyeket a tested kínál számodra, a bölcsesség és a kegyelem értékes morzsáiban részesülhetsz, amelyek előrevihetnek fejlődésed ösvényén.

Önbecsülés

Senki sem éreztetheti veled, hogy alsóbbrendű vagy, a te hozzájárulásod nélkül." (Eleanor Roosevelt)

Az önbecsülés azt jelenti, hogy értékesnek érzed magad, és rátermettnek az élet kihívásainak fogadására. Ez olyan nélkülözhetetlen, mint a levegő, amit belélegzünk, és éppoly megfoghatatlan is. Bensőnk mélységeiből fakad, mégis visszatükröződik minden egyes kifelé irányuló cselekvésünkben, legyen az jelentős vagy csekély. Ez az a lényeg, amelyből kiindulva értékünket mérjük, és egyben pszichénk alapjának legfontosabb építőeleme is.

Ha az önbecsülés olyan lecke, amelyet meg kell tanulnod, akkor újra és újra meg fogsz mérettetni, amíg csak biztosnak nem érzed magad a kiléteddel kapcsolatban, s meg nem érted és el nem hiszed belső értékedet. A tested valószínűleg elegendő alkalmat fog biztosítani számodra, hogy egész életeden keresztül dolgozhass ezen a leckén.

Tested alkalmasint oly módon fog megtanítani az önbecsülés leckéjére, hogy próbára tesz, mennyire vagy hajlandó értékesnek tekinteni magadat, függetlenül attól, hogy nézel ki, és hogyan teljesít a tested.

Tisztelet

Tested az élet hordozója. Amíg e világon vagy, benne élsz. Szeresd, tiszteld, becsüld és viseld gondját, bánj jól vele, s ő hasonlóképpen fog szolgálni!" (Suzy Prudden)

Tisztelni a testedet annyit jelent, hogy nagy becsben tartod , és elismered. Hogy ugyanolyan gondosan bánsz vele, ahogyan bármely egyéb értékes és pótolhatatlan tárggyal bánnál. Létfontosságú dolog, hogy megtanuld tisztelni a testedet.

Ha tiszteled a tested, társas viszonyban vagy vele. Gyökeret versz fizikai testedben, és képessé válasz kihasználni minden előnyt, amit kínálhat számodra. A tisztelet a kölcsönösség energiáját hordozza magában. Ha tiszteled a testedet, az is tisztelni fog téged. Bánj a testeddel tiszteletet érdemlő szerkezetként, és hasonlóképpen fog reagálni. Ám ha visszaélsz vele, vagy semmibe veszed, addig fog különböző betegségekbe esni, míg meg nem tanulod a tisztelet leckéjét.

Igazságosság

Panaszkodtam, hogy nincs cipőm, míg nem láttam egy embert, akinek nem volt lába." (ismeretlen szerző)

Igazságérzetünk a méltányosság elvárása - az a feltételezés, hogy minden dolog egyenlő, és az igazság mindig győzedelmeskedni fog. Ami azt illeti, az élet nem igazságos, és életutad ténylegesen rögösebb lehet, mint a körülötted élőké, még ha nem szolgáltál is rá. Minden ember életkörülményei különbözőek, és mindenkinek eltérően kell kezelnie a saját körülményeit. Miközben azon munkálkodsz, hogy összhangba kerülj saját egyéni igazságoddal, rá fogsz kényszerülni, hogy túllépj az Ez nem igazság." típusú panaszkodás szakaszán, ha a derű felé kívánsz törekedni. Ha a körülmények igazságtalan voltára összpontosítasz, akkor szüntelenül másokkal fogod összehasonlítgatni magad ahelyett, hogy megbecsülnéd saját különleges egyediségedet. Elmellőzöd egyéni leckéid megtanulását, mivel a keserűség és a neheztelés érzései eltérítenek tőlük.

Hajlandóság

Az élet nem követeli meg tőlünk, hogy a legjobbak legyünk - csak azt, hogy próbáljuk a lehető legjobbat kihozni magunkból." (ifj. H.Jackson Brown)

A változás képességének valódi titka abban rejlik, hogy hajlandóak legyünk rá. Ha bármiféle haladást el akarsz érni abban, hogy kitörj az ördögi körből, melynek csapdájában vergődsz, először azonosítanod kell a viselkedésmintákat, melyekben megfeneklettél. Ezután kezdhetsz el megszabadulni a régi szokásaidtól.

Ha igazán m e g a k a r s z változni, akkor a változást kel v á l a s z t a n o d, és el kel kötelezned magad a folyamat mellett. Ha viszont arra a gondolatra támaszkodsz, hogy m e g k e l l változnod, akkor csak d ö n t e n i fogsz a változásról, és az áldozat szorongató helyzetében találod magad. Az aktuális irányzatoknak, a baráti tanácsoknak vagy a szülői kívánságoknak való megfelelés igénye döntésekhez vezet, belső iránytű követése azonban választást eredményez.

Ne feledd:

Az AKAROM" VÁLTOZÁSHOZ vezet, aminek

ELKÖTELEZETTSÉG az eredménye.

A KELLENE" DÖNTÉSHEZ vezet, aminek

ÁLDOZATVÁLLALÁS a következménye.

A majd" nem jobb, mint a most"

Amikor a majd " mosttá" válik, egyszerűen kitűzöl egy újabb távlati célt, amely jobban fest a szemedben aktuális jelenednél.

Sokan hisznek benne, hogy mihelyst elérnek egy meghatározott távlati célt, amelyet kitűznek maguk elé, elnyerik a boldogságot. Egyesek számára ez a cél pármillió forint felhalmozása, másoknak az, hogy leadják a bosszantó tízkilós súlyfelesleget, megint másoknak pedig a lelki társuk meglelése. Lehet ez a cél egy jobb állás, egy szép kocsi vagy egy álomkarrier. Bármi legyen is számodra a majd", valószínűleg meg vagy győződve róla, hogy ha eljutsz odáig, végre megleled a békét, amelyről mindig is álmodtál. Végre kiteljesedett, boldog, nemes lelkű, szerető és elégedett emberré válsz.

Azonban az esetek többségében a majd" elérését követően továbbra is elégedetlennek érzed magad, és a távolt" a jövő egy még messzebbi pontjára képzeled. Mivel szüntelenül egy újabb majdot" hajszolsz, sohasem becsülöd eléggé azt, amit már a jelenben birtokolsz. Gondolj vissza olyan múltbeli helyzetekre, amelyekben azt mondtad, boldog leszek, ha.... és tedd fel magadnak a kérdést: Igazán boldogabb lettem bármennyivel is, amikor ténylegesen eljutottam odáig?" Talán egy röpke pillanatra, ám azután feltámadt ugyanaz a sóvárgás, és bele kellett vágnod az újabb keresésbe.

Mivel szakadatlanul a sóvárgás körforgásába merülsz, soha nem adsz magadnak módot arra, hogy a jelenben élj. A dolog vége az, hogy egyszerűen a jövő valamely pontján éled az életed. Pedig csak egyetlen pillanatod van - mégpedig a most", a közvetlen jelen pillanata. Ha a majd" haszolása közben átugrod a mostot", az érzések és észleletek teljes skáláját megtagadod magadtól, amelyeket csak a jelen pillanatában lehet átélni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törődj a magad dolgával!
  2017-03-10 17:31:39, péntek
 
  Eléggé nehéz dolog békés életet teremteni, ha gondolatainkkal, eredményeinkkel, a való élet problémáival, szokásainkkal és az élet ellentmondásaival és összetettségével foglalkozunk. De amikor úgy érzed, hogy mások dolgaival kell foglalkoznod, célod, hogy nyugodtabb életet élj, gyakorlatilag lehetetlenné válik.

Hányszor kapod magad azon, hogy ilyeneket mondasz: A helyében én ezt nem tenném", vagy El sem tudom hinni, hogy ezt tette," vagy Hát mit képzel?" Hányszor válasz elkeseredetté, zaklatottá, idegessé, nyugtalanná olyan dolgok miatt, melyeket nemcsak, hogy nem tudsz irányítani, vagy segíteni rajta, de nem is a te dolgod?

Ez nem előírás arra, hogy ne segíts az embereken. Hanem inkább az, hogy tudd, mikor segíts és mikor hagyj békén valakit.

Ha magad dolgával törődsz, az sokkal messzebbre mutat annál, mint hogy elkerüld a kísértést, hogy mások ügyeit megoldd. Ez magába foglalja hallgatózást, pletykálást, más háta mögött beszélést, valamint a többiek analizálását és megpróbálni őket kiismerni. Az az egyik legfőbb oka annak, hogy mások gyenge pontjaira és problémáira összpontosítunk, hogy ne kelljen magunkba néznünk.

Amikor azon kapod magad, hogy olyan dolgokba bonyolódtál, amihez valójában semmi közöd, gratulálj magadnak, ha alázatosan és bölcsen vissza tudsz vonulni. Nagyon rövid idő alatt iszonyatos mennyiségű extra energiát szabadíthatsz fel arra, amire igazán fontos vagy szükséges odafigyelni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meséld el, kedvesem...
  2017-03-10 17:31:01, péntek
 
 
Meséld el, kedvesem,
milyen a világ.
Van- e kint békesség,
nyílik- e virág?
Hangzik- e madárdal,
zöldül- a fű?
Van, hogy a szív szava
néha keserű?
Van- e, hogy derűre
válasz a ború?
Szívekben dúl- e még
átkos háború?
Gyakran sötétül- e
odakint az ég?
Emberfarkas embert
marcangol- e még?
Van- e ott kint élet
világít- e fény?
Csüggedő szívekben
van- e még remény?
- Vagy minden elpusztult?
Minden fekete?
Mint a mély pokolnak
sötét feneke?
- Innen kitekintve
ragyog rám a nap!
Békés felhők kúsznak
elé néhanap.
Hiszen él itt minden!
Hívogat a szél.
Kilépek a fénybe
minden zsong, zenél!
Félelmem bent
hagyom,
bátran kilépve
- áldott az én napom,
átölel a Béke!
Sáraanna
 
 
0 komment , kategória:  SZÉP VERSEK  
MEGBOCSÁtás
  2017-03-10 17:30:33, péntek
 
 
Engedd el a dühödet, a sértettségedet, és érezd Magad gyógyultnak. Nem kell elfelejtened a tettet, de bocsáss meg az embernek - így békében élhetsz.
Az Angyalok azt szeretnék mondani ezzel a kártyával, hogy engedd el a dühödet és a megbántottságodat. Tisztában vannak azzal, hogy dühöd jogos is lehet, mégis arra kérnek, hogy lásd be, a haragnak túl nagy az ára. A megbocsátás nem jelenti azt, hogy "amit tettél velem, az helyénvaló volt". Inkább csak azt jelenti: "A tettedért cserébe nem akarom tovább cipelni a fájdalmat." Ha nem tudsz szívből megbocsátani, azzal csak Önmagadat bünteted. Az Angyalok segítenek megszabadulni ettől a nehezteléstől - de csak, ha megkéred Őket. ~
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha láttál egy verebet, ismered valamennyit.
  2017-03-10 17:30:01, péntek
 
  Ha láttál egy verebet, ismered valamennyit.
A rózsák egyformán csodálatosak, gyönyörűek.
A napraforgók mindegyike ugyanakkor emeli fel a fejét, és ugyanakkor hajtja le.
Csak az ember képes arra, hogy a többitől különböző életet éljen.
De ehhez valóban élni kell, nem csak fizikai, hanem sokkal inkább lelki értelemben.
Aki így él, az egyedi, megismételhetetlen, összehasonlíthatatlan és pótolhatatlan.
( Csitáry -Hock Tamás )
 
 
0 komment , kategória:  - GONDOLATOK- IDÉZETEK  
Ha kevés víz van a pohárban
  2017-03-10 17:29:39, péntek
 
  Ha kevés víz van a pohárban, akkor majdnem üres. Nem növelheted a víz szintjét azzal, hogy megpróbálod az ürességet kiebrudalni a pohárból. Az üresség magától elmúlik, ha teletöltöd a poharat vízzel. Amikor rossz érzéseid vannak, alig van benned szeretet a szeretet szempontjából üres vagy. De ha feltöltöd magad szeretettel, a rossz érzések automatikusan elmúlnak.  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 226 db bejegyzés
e év: 2334 db bejegyzés
Összes: 31467 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2277
  • e Hét: 9259
  • e Hónap: 80368
  • e Év: 478863
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.