Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Nagyon kicsi az érdemed abban, hogy az vagy, ami vagy
  2017-03-11 19:22:24, szombat
 
  Nagyon kicsi az érdemed abban, hogy az vagy, ami vagy - és ne feledd el, a másik sem sokat tehet róla, hogy olyan, amilyen, amikor ingerülten, elfogultan és esztelenül vitatkozik veled. Legjobb, ha sajnálod szegény ördögöt. Légy hozzá irgalmas, és érezz részvétet iránta! Mondd magadban azt, amit Joh B.Gough szokott mondani, valahányszor egy-egy részeg alakot látott tántorogni az utcán: Te jó Isten, ott megyek én!" (Dale Carnegie)  
 
0 komment , kategória:  - GONDOLATOK- IDÉZETEK  
2017. Március 12. – Telihold és Tízmilliószoros nap!
  2017-03-11 19:21:40, szombat
 
 
A Telihold egy olyan pillanat, amikor begyűjtjük a munkánk gyümölcsét. Éppen ezért ezek a napok olyanok lesznek mintha egy hatalmas tévé képernyőn azokat a képeket néznénk, amelyeket mi magunk alkottunk, hoztunk létre. Most érik be azoknak a dolgoknak, tetteknek, gondolatoknak a gyümölcse, amiket az elmúlt pár hónapban lefektettünk. Akár tetszik, akár nem mi alkottuk meg az elmúlt hónapokban azokat a helyzeteket, ahol most vagyunk, tartunk.
A mostani Telihold erősebbé teszi a kommunikációt, a kapcsolatokat, ugyanakkor felerősíti a kreativitást, együttműködést. Éppen emiatt most van itt az ideje annak, hogy eltávolodjunk azoktól a dolgoktól, amelyek nem válnak a hasznunkra, és itt nem csak emberekre, dolgokra érvényes ez az egész, hanem a bennünk levő érzelmekre is. Mégha nem is szeretjük őket, ezek az érzések mi vagyunk, belőlünk fakadnak, felszínre tőrnek. Az embertársainkkal való kapcsolatunk is egy tükör, ahogyan magunkat látjuk.
Eljött az ideje annak, hogy visszavegyük az irányítást az életünk felett, hogy megtanuljuk szeretni és tisztelni magunkat, a munkánkat, a kapcsolatainkat, és ezt úgy tudjuk a legjobban megtenni, ha elengedjük azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szűkségünk.
Ugyanakkor március 12-én nemcsak Telihold van, hanem tízmilliószoros nap is egyben.

1. Funkcionalitás
Ami funkcionális az életedben azt tartsd meg, ami pedig nem azt engedd el. Ott ahol úgy érzed, hogy kellő befektetett munkád van, keményen dolgozol, de az eredmény nem hozza a kívánt hatást érdemes változtatni. Szakmailag itt az idő, hogy egyensúlyt teremts a munka és a szabadidő között. Itt az idő arra, hogy olyan ötletek felé nézz, amelyek megkönnyítik a munkád, hogy lerövidítsék a munkában töltött időt.
Kérdezd meg magadtól mit kell tenned, hogy úgy dolgozz, hogy abban örömödet is leld!?
Itt az ideje, hogy könnyedén válogass a projektek, aktivitások, tevékenységek, szokások közül, hogy valami új, örömteli érkezzen az életedbe.

2. Gondoskodás
A Telihold megadja azt az esélyt, hogy felelősségteljesen gondoskodjuk jólétünkről és egészségünkről. Megkezdve az étkezési szokásainktól egészen a nagy életmód változtatásokig most minden azon van, hogy egy jobb, teljesebb és egészségesebb élet felé nézzünk. Az egyetlen kikötés, hogy figyeljük testünket, figyeljünk azokra a jelekre, amelyeket felénk küld.


3. Megengedés
A bennünk lévő harc csak abban segít, hogy feszültségben üljünk és lekorlátozzuk magunkat. Ahelyett, hogy tovább haladnánk az életben lekötjük magunkat. A bennünk lévő harag megmérgezi és lekorlátozza az életünket. A bennünk lévő ellenállás nem más, mint egy sor olyan előítélet, amelyet az életünk során gyűjtöttünk be magunknak. Ez alapján döntjük el, hogy mi jó és mi nem jó számunkra, ezzel pedig elhatárolódunk a tapasztalásoktól, mindegy megszüntetve a bennünk lévő hatalmat és bölcsességet.
Éppen ezért most van itt az ideje annak, hogy megengedjük. Hogy megengedjük, hogy azok legyünk, akik vagyunk, hogy megengedjük, hogy azt érezzük, amit érzünk, hogy befele nézzünk, hogy úgy tekintsünk az eseményekre, hogy azokat nem címkézzük fel, hogy a hullámon maradjunk.
Nagyon fontos most, hogy megkérdezzük a szívünktől hogy mit akar. Hogy megengedjük az érzéseknek, hogy azok legyenek, amik, hogy teret engedjünk számukra. Hogy merjünk azok lenni akik valójában vagyunk.

4. Regeneráció
Nagyszerű pillanat van most arra, hogy teljes lényünk regenerálódjon. Itt az idő a gyógyulásra, az elengedésre és az átalakulásra. Éppen ezért nagyon jó, ha felszínre jönnek azok az érzések, amelyeket eltemettünk, amelyek a múltban nem lettek megoldva, elsimítva. Most van itt az idő, hogy megoldjuk ezeket, hogy meggyógyítsuk azt, ami nem gyógyult meg.

Hogy ez a regeneráció végbemehessen, és hogy az életünk egy magasabb szintre emelkedjen, ahol öröm, bőség és beteljesülés van, szűkség van arra, hogy beismerjük és felismerjük az igazságot. Ez az igazság pedig sokszor abban a kérdésben rejlik, hogy: “mit szeretnék?" vagy “mit tudok erről?".
A családi viszályok, eltemetett érzelmek most meggyógyulhatnak, de dolgoznod kell rajta.

5. Változás
Ebben a periódusban hatalmas változások mehetnek végbe. A március hónap amúgy is a változások hónapja, az új születéséé. Lehet, hogy sokszor az új előtt pusztító változások jönnek, amelyek látszólak elsőre veszteséget tükröznek, de hidd el, minden változás csak a javadat szolgálja. Nem veszteségről van szó, mert nem birtokolunk semmit, az élet pedig egy folyamatos változás.

Ez a Telihold olyan mint egy szántás, előkészíti a terepet, hogy az új könnyen és tisztán érkezzen hozzánk a következő hetekben.
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Olykor akkor is érdemes csendben maradni, ha kérdeznek!
  2017-03-11 19:21:03, szombat
 
  Olykor akkor is érdemes csendben maradni, ha kérdeznek! Íme, pár aranyszabály!
Ha nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe kerülni egy fontos megbeszélésen, akkor érdemes betartani pár aranyszabályt. Lássuk melyek a legfontosabbak.

1. Ha találkozunk egy kismamával, akinek a gyerkőce épp a babakocsiban alszik, ne fogalmazzunk meg kritikát a kicsi külsejével kapcsolatban. Még akkor is tartózkodjunk a negatív kijelentésektől, ha a kismama megkérdi a véleményünket. Ha mégis megjegyezzük, hogy nem igazán tetszik a gyereke, akkor szinte biztos, hogy konfliktushelyzet alakul ki.

2. Nem minden esetben előnyös, ha kifejezzük a lelkesedésünket, vagy elmondjuk a panaszunkat, főleg, ha bírósági tárgyalásra kerül sor, netán egy újságíróval kell elbeszélgetnünk.

3. Fontos az is, hogy ha arra kérnek, hogy egy témában fejtsük ki a véleményünket, ne a kritikával, negatívumokkal kezdjük, még ha azt is gondoljuk. Előbb emeljük ki a pozitívumokat, majd utána térjünk rá a hiányosságokra. A lényeg, hogy építő jellegű kritikát fogalmazzunk meg, vagy legalábbis törekedjünk erre.

4. Nem kell mindig válaszolni a kérdésre, amit feltesznek, főleg, ha intim jellegű, vagy valakinek a titkáról érdeklődnek, aminek mi a birtokában vagyunk. Egyszerűen közöljük a kérdezővel, hogy erre nem válaszolunk.

5. Hallgatni arany, tartja a mondás, ami sok esetben igaz, hiszen nem kell mindig beszélni, hanem fel kell ismerni a helyzetet, amikor jobb, ha csendben maradunk, és figyelmesen követjük az eseményeket. Sokszor többet tanulunk ezekből a helyzetekből, mint azt hinnénk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szülőváros (...) nem templomtorony és nem tér szökőkúttal
  2017-03-11 19:20:33, szombat
 
  "A szülőváros (...) nem templomtorony és nem tér szökőkúttal, s virágzó kereskedelem és ipar; a szülőváros egy kapualj, ahol először gondoltál valamire, pad, amelyen ültél és nem értettél valamit, pillanat a folyóvíz alatt, mikor valamilyen régi létezés emlékébe szédültél vissza; simára csiszolt kavics, melyet megtalálsz a régi asztalfiókban, s már nem tudod, mit akartál vele; a hittantanár kalapja, melyen barna folt éktelenkedett, szorongás egy történelem óra előtt, különös játékok, melyeket senki nem ért, és következményeiről álmodsz egy életen át, tárgy egy ember kezében, hang, amit éjjel hallasz a nyitott ablakon át és nem tudod elfelejteni."
(Márai Sándor)
 
 
0 komment , kategória:  Napi szép  
Az év első tízmilliószoros napja: március 12.
  2017-03-11 19:20:06, szombat
 
  Ma hajnalban különleges égi jelenség nyitotta meg áldásos energia kapuit: a Telihold és holdfogyatkozás együttes pozitív energiái hoznak változást a következő időszakban:
Eljött az idő, hogy kiálljunk önmagunkért. Eljött az idő, hogy szeretettel mondjuk ki igazságunkat. Hogy visszavegyük az irányítást saját életünk felett.
Itt az ideje, hogy helyet csinálj az újnak! Itt az ideje, hogy elengedj mindent, ami már nincs összhangban belső igazságoddal.
Itt az ideje, hogy elengedj mindent és újra te írd életed forgatókönyvét.
A változás felkavaró lesz, de a legvégén mindenki életébe békét és örömet hoz majd.
A Hold ereje olyan nagy, hogy óceánok vizeit mozgatja, ez az erő, ami most támogat és segít téged abban, hogy valami egészen új kezdődjön el az életedbe. Kipucolja a negatív energiákat és felszabadít a régi energiák kötelékei alól.

Hogy segítsd a Telihold energetikai munkáját, végezd el az alábbi tisztító szertartást:
1.Lépés - Fizikai tisztulás

Itt az ideje, hogy kitakarítsd otthonodat. Minden polcot, szekrényt törölj át. Nézd át a felhalmozott dolgaidat, és dobj ki mindent, ami már felesleges, és nem használod.

2.Lépés - Mentális tisztulás
Hogy meg tudj szabadulni a mérgező, negatív gondolatoktól, az a legegyszerűbb, ha leírod őket egy papírra, és azt elégeted.

3.Lépés - Energetikai tisztulás
Lakásod auráját és saját aurádat a legegyszerűbben zsálya füstölővel tudod megtisztítani. Menj körbe a lakáson és gondolatban kérj energetikai tisztulást a környezetedre. Majd tested vonalát követve, magad körül is füstölőzz és kérj energetikai tisztulást magadnak is.

4.Lépés - Elengedés szertartása
Az elengedés gyakorlata Mihály Arkangyallal:
Gyújts egy fehér gyertyát. Mondd el az alábbi fohászt Mihály Arkangyalhoz:

Mihály Arkangyal, kérlek, segíts nekem most, hogy elengedjem az életemben jelen lévő összes alacsony rezgésű negatív energiát, negatív szokást, visszahúzó kapcsolatot, minden negatív érzelmet és függőséget, és minden olyan negatív szülői vagy egyéb mintát, ami meggátol engem abban, hogy életembe befogadjam a legmagasabb jót, a legnagyobb bőséget: egészséget, jólétet, lélektársi kapcsolatokat. Segíts nekem, hogy félelem nélkül teljes hittel és bizalommal haladjak utamon, betöltve életfeladatomat.
Segíts nekem, hogy úgy haladjak utamon, hogy azzal a legtöbb fényt és szeretetet hozzam a saját életembe és mások életébe is.
Kérlek Mihály Arkangyal, hogy az idő minden síkján történjen meg az elengedés.
Kérlek Mihály Arkangyal, hogy a kitisztított energiák helyét töltsd fel ragyogó fehér gyógyító angyali fénnyel.
Köszönöm.
Szeretettel: Sándor Judit - Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 226 db bejegyzés
e év: 2334 db bejegyzés
Összes: 31332 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3101
  • e Hét: 3101
  • e Hónap: 72878
  • e Év: 369461
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.