Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Cukkinis-tojásos csőben sült tészta
  2017-03-16 00:39:53, csütörtök
 
  Cukkinis-tojásos csőben sült tészta

Hozzávalók

2 db cukkini
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg tészta (spagetti, v. házi metélt)
3-4 db tojás

őrölt bors
petrezselyemzöld
10 dkg sajt (reszelt)
2 ek olívaolaj
Sajtmártás hozzávalói:
15 dkg edami sajt
5 dkg vaj
1,5 ek liszt
3 dl tej

őrölt bors


Elkészítés

A cukkinit lereszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, majd enyhén besózzuk, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután alaposan kinyomkodjuk a levét. Egy serpenyőbe felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra felvágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szintén apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Összekeverjük, ízlés szerint megsózzuk, és megszórjuk őrölt borssal, majd pár perc alatt, puhára pároljuk. (Figyeljünk, nehogy nagyon szétfőjön a cukkini, inkább maradjon kicsit roppanós.)
A sajtmártáshoz egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Ezután levesszük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük a tejet, és kézi habverővel simára keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Kevergetve kiforraljuk, és pár perc alatt főzzük szósszá főzzük.
A tésztát enyhén sós vízbe főzzük puhára, majd leszűrjük, és leöblítjük, ezután alaposan lecsepegtetjük.
Egy tálba beletesszük a puhára párolt cukkinit, majd hozzákeverjük az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ezután hozzákeverjük a sajtszószt, majd az alaposan lecsepegtetett tésztát.
Felütjük a tojásokat egy tányérba, majd villával kicsit felverjük, és a cukkinis-tésztás-szószos masszához keverjük. Egy tepsit (vagy jénai tálat) kikenünk vajjal, majd beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe rakjuk, és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyjuk.





Megjegyzés

Egy finom, szaftos tészta, a tetején ropogósra sült sajttal, melyet még azok is szeretni fognak akik nem kedvelik a cukkinit.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Kókusztekercs (cukor-, tej-és gluténmentes recept)
  2017-03-16 00:37:24, csütörtök
 
  Kókusztekercs (cukor-, tej-és gluténmentes recept)

Hozzávalók

A tekercshez:
5 dkg kókuszliszt
5 dkg földi mandula liszt
8 db friss datolya (nem cukrozott, nem aszalt)
1 dkg keserű kakaópor
2 dkg kókuszzsír
1/2 db narancs héja
1 ek rumaroma
5 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
1/2 dl víz vagy kókusztej
A krémhez:
10 dkg kókuszzsír
1 tk eritrit vagy xilit vagy méz vagy agave szirup
3 ek kókusztej
1 tk kókuszliszt


Elkészítés

A kimagozott datolyát a felolvasztott kókuszzsírral, a vízzel vagy kókusztejjel, egy botmixer segítségével lepépesítjük.
A bio narancsot jól megmossuk, majd lereszeljük a héját, és a masszához tesszük. A száraz anyagokat hozzáöntjük, és jól összegyúrjuk (ha nagyon száraznak érezzük, önthetünk hozzá még vizet vagy kókusztejet).
A krémhez a kókuszzsírt puhára, de nem folyósra olvasztjuk. Hozzáadjuk az édesítőt, és robotgép segítségével elkezdjük kikeverni. Menet közben lassan hozzácsorgatjuk a kókuszliszttel elegyített kókusztejet, amivel aztán habosra keverjük. Amennyiben a tészta állagát nagyon lágynak találjuk (kókusztej függő), késhegynyi konjak lisztet, vagy még kókuszlisztet adhatunk hozzá.
A kész masszát két sütőpapír vagy folpak között kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.A fóliát leszedve elkenjük rajta a krémet úgy, hogy az egyik oldalon kihagyunk egy 2-3cm-es sávot a szélénél - errefelé tekerjük majd fel. Jobb és bal oldalról is levágunk 1-1cm-es csíkot, ezt beillesztjük a tekercsünk közepének, azaz, arra a szélre, ahonnan tekerjük majd a ,,tésztát". A csavarásnál figyeljünk arra, hogy a töltelék ne nyomódjon ki, de a rolád elég szoros legyen.
A végén kókuszreszelékbe hempergetjük és egy bő fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihentetni, ez után szeletelhető. Hűtőszekrényben 1 hétig is bőven eláll.





KISS NOÉMI
Mindenmentes- és paleo-étrend nagykövet

A krémbe tehetünk egy mokkáskanál instant kávét, kókusz helyett pedig keserű kakaóporba hempergetjük, és már kész is a mokkás tekercs!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Paprikás krumpli újragondolva
  2017-03-16 00:33:56, csütörtök
 
  Paprikás krumpli újragondolva

Hozzávalók

50 dkg jó minőségű kolbász
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
0,5 dl víz
1 ek olaj

őrölt bors
1 tk pirospaprika
A krumplipüréhez:
1 kg krumpli
20 dkg vaj
1 dl főzőtejszín vagy tej

őrölt fehér bors
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés

A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk fel. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és a paprikát is. Pár percig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a kolbászt, és felöntjük a vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és addig főzzük, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.
A krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután hozzáadjuk a felkockázott vajat, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáöntjük az előzőleg megmelegített tejszín felét. Robotgéppel simára keverjük, és közben, ha szükséges, hozzáadjuk a maradék tejszínt is. (Arra figyeljünk, hogy nehogy túl lágy legyen a püré.)
Egy sütőformába tesszük az elkészült kolbászt, és rákanalazzuk a krumplipürét, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten szép aranybarnára sütjük.





Megjegyzés

A paprikás krumpli hozzávalóival készült egytálétel egyenesen a sütőből.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldborsós frittata muffin formában
  2017-03-16 00:31:13, csütörtök
 
  Zöldborsós frittata muffin formában

Hozzávalók

12 szelet sonka
10 dkg reszelt sajt (+ a tálaláshoz)
15 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
3 fej gomba
5 db tojás
1 dl tej
2 ek vaj

bors


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A muffin sütőformát kivajazzuk, majd kibéleljük a sonkaszeletekkel.
Minden sonkakelyhet megtöltünk sajttal és zöldborsóval.
Olvasztott vajon megpirítjuk a gombát, majd a zöldborsóra halmozzuk.
A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd ezt a keveréket is a sonkakelyhekbe öntjük. 175 fokon 16 percig sütjük. Reszelt sajttal tálaljuk.





Megjegyzés

Recept és fotó: Privátséf
További ízletes és egészséges recepteket ismerhetsz meg a LifeNetwork Privátséf című műsorából!
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Hétvégére elromlik az idő
  2017-03-16 00:28:22, csütörtök
 
  Hétvégére elromlik az idő





Csütörtökön és pénteken még sokat süthet a nap, de péntek éjjel egy hidegfront érkezik, így hétvégén szükség lesz az esernyőkre.

Csütörtökön és pénteken többfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, bár felhők is lesznek az égen, de csapadék péntek estig nem várható. Az északnyugati szél csütörtökön sokfelé megélénkül, és erős lökésekre is számítani kell, majd pénteken napközben a délire forduló szél inkább csak északnyugaton lehet élénk, esetleg erős. Hajnalonta helyenként gyenge fagy még előfordulhat, délutánonként viszont kellemes tavaszias időre van kilátás, 11 és 17 fok közötti maximumokkal.

Hidegfront rontja el a hétvégét




Danyi Gergő fotója, köszönjük!

Péntek este, éjjel egy hidegfront érkezik északnyugat felől, így az éjszakai órákban sokfelé kell esőre, záporokra számítani, ezzel együtt a szél is északnyugatira fordul, és élénk, erős lökések is előfordulhatnak. Szombaton kezdetben szakadozottabb lehet a felhőzet, de napközben nyugat felől újabb csapadékmező érkezik, és az északkeleti tájak kivételével ismét sokfelé elered az eső. Vasárnap is számíthatunk még kevés csapadékra, kezdetben keleten, délután a dunántúli tájakon lehet szükség az esernyőkre.

Gyakran lesz szeles az idő

Szombaton északon, északkeleten élénkülhet, erősödhet meg a nyugatias szél, vasárnap viszont az északnyugati szelet erős, helyenként viharos lökések is kísérhetik. Enyhébbek lesznek a hajnalok, de a nappali felmelegedés mérséklődik, délutánonként 8 és 13 fok közötti maximumokra van kilátás.

Borítókép: Bandigno

Írta: Berceli Balázs

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 723
  • e Hónap: 6305
  • e Év: 122958
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.