Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Vega hamburger
  2017-03-17 00:13:18, péntek
 
  Vega hamburger

Hozzávalók

1 doboz vörösbab (450 g)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 marék aprított petrezselyem
2 tk csípős mustár
5 dkg liszt
1 db tojás
1 tk oregánó
4 tk csípős fűszerpaprika

frissen őrölt bors
80 dkg édesburgonya
3 ek olívaolaj
1 db lime
12 dkg joghurt
15 dkg grillezett paprika olajban (üveges)
2 ek repce- vagy napraforgóolaj
4 db hamburgerzsemle
4 db salátalevél


Elkészítés

A babot szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A hagymát és a fele fokhagymát finomra vágjuk, a babot botmixerrel durvára pépesítjük. Hozzáadjuk a kétféle hagymát és a petrezselymet, majd összedolgozzuk a mustárral, a liszttel, a tojással, az oregánóval és 2 tk fűszerpaprikával. Megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva pihentetjük kb. 30 percig.
Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk, és 1 cm vastag hasábokra vágjuk. Egy nejlonzacskóban jól összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal és a maradék csípős paprikával, majd egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral leterített tepsiben. A sütő középső részében sütjük 20-25 percig, és közben egyszer átforgatjuk.
A forró vízzel lemosott lime sárga héját lereszeljük, majd a déligyümölcsöt félbevágjuk és kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük a lime reszelt héjával és 2 ek lime-lével, valamint az összezúzott maradék fokhagymával, majd sóval, borssal ízesítjük. A paprikát lecsepegtetjük és durvára daraboljuk, a megtisztított lila hagymát vékonyan felkarikázzuk.
A babpüréből 4 lapos pogácsát formázunk és a serpenyőben felforrósított olajon mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. Végül a zsemléket félbevágjuk és rétegesen megtöltjük a megmosott, leszárított salátalevéllel, a babpogácsával, a paprikával, a hagymakarikával és a joghurtos öntettel. A hasábburgonyával kínáljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő

A vékonyan felszeletelt édesburgonyát chipsnek is megsütheted.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kókuszkrémes csoda
  2017-03-17 00:10:42, péntek
 
  Kókuszkrémes csoda

Hozzávalók

A tésztához:
7 db tojás
14 ek cukor
14 ek hideg víz
14 ek liszt
6 g sütőpor
2 ek kakaópor
A kókuszkrémhez:
4,5 dl tej
4 ek búzadara
20 dkg cukor
20 dkg vaj
20 dkg kókuszreszelék
2 csomag vaníliás cukor
porcukor (a dekorációhoz)
A lapok kenéséhez:
0, 4 dl tej
10 ml rumaroma


Elkészítés

A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, miközben hozzáadjuk a cukrot, majd kanalanként a vizet is. Egy másik edényben a felverjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekeverjük, majd lassan a habhoz adjuk.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük. A tésztákat két. 23 x 37 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tejet felmelegítjük, és amikor forrni kezd, hozzáadjuk a grízt és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot, és folyamatosan keverve addig főzzük, amíg sűrű krém lesz belőle. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát, és miután kihűlt, egy robotgép segítségével kihabosítjuk.
A kakaós piskótát megkenjük a rumos tejjel, majd a krémmel és a fehér piskótát rátesszük. A hűtőbe tesszük néhány órára, majd porcukorral megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Végre megtaláltam az egyik legfinomabb kókuszos süteményt. Próbáljátok ki ti is! Nem lehet abba hagyni.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tejszínes göngyölt hús
  2017-03-17 00:08:12, péntek
 
  Tejszínes göngyölt hús

Hozzávalók

8 szelet sertéskaraj
16 szelet bacon
8 db csemege uborka
1,5 dl víz
2 tk ételízesítő
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt
5 dkg vaj


Elkészítés

A húst kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel, és legalább egy fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.
Ezután minden szelet húsra ráfektetünk két szelet bacont, majd ráhelyezünk egy-egy darab uborkát. Ezután szorosan feltekerjük, majd átszúrjuk egy hústűvel (vagy fogpiszkálóval), hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Egy tepsit kikenünk vajjal, majd egymás mellé helyezzük benne a hústekercseket. A vízzel összekeverjük az ételízesítőt, majd a hústekercsek alá öntjük.
A tejszínt simára keverjük a liszttel, majd a húsra csorgatjuk. Ezután fóliával lefedjük a tepsit. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük. Ameddig a hús sül, ízlés szerinti köretet készítünk mellé.





Megjegyzés

Sütés közben a tejszínes szaft szépen besűrűsödik majd. A baconbe göngyölt fűszeres hússzelet jó szaftos, és nagyon jól illik hozzá a közepében megbújó uborka.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Quiche lorraine (alaprecept)
  2017-03-17 00:05:44, péntek
 
  Quiche lorraine (alaprecept)

Hozzávalók

A tésztához:
25 dkg finomliszt
7 dkg vaj
5,5 dkg sült zsír
2 db tojás
A töltelékhez:
25 dkg húsos szalonna
2 db vöröshagyma (nagyobb)
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 dl tej ( langyos)
1 marék reszelt kemény sajt (Gruyères, Comté)
1 mk fehér bors
1 mk szerecsendió
2 db tojás


Elkészítés

A lisztet a hideg vajjal és a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és összegyúrjuk. A kissé lágy tésztát fóliába csomagoljuk, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és a felaprított hagymát, majd egy tálban összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával, kivéve a sajttal.
A tésztát a piteforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen (a formán túllógó, felesleges széleit levágjuk). Az alját megszurkáljuk villával, majd bele simítjuk a tölteléket, és megszórjuk a sajttal. 180 fokon kb. 40 percig, pirulásig sütjük.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 111
  • e Hét: 513
  • e Hónap: 6095
  • e Év: 122748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.