Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Angyal vigyázza álmotok!
  2017-03-19 23:58:49, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Spenótos, zsályás spagetti paradicsomkockákkal
  2017-03-19 00:15:22, vasárnap
 
  Spenótos, zsályás spagetti paradicsomkockákkal

Hozzávalók

40 dkg spagetti
tengeri só
12 dkg hámozott paradicsom
10 dkg spenót
10 db zsályalevél
frissen őrölt bors
4 ek olívaolaj
2 dkg vaj
10 dkg ementáli sajt

Elkészítés

A tésztát kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ha elkészült, leszűrjük, és a főzővízből 0,5 dl-t félreteszünk.
A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk. A zsályaleveleket nagyobb darabokra tépkedjük.A sajtot lereszeljük.
Az olajat felforrósítjuk, a paradicsomkockákat és a zsályát1 percig pirítjuk rajta.Meghintjük a borssal és felöntjük a főzővízzel.Beleforgatjuk a spagettit. Végük belekeverjük a spenótleveleket és a puha vajat. Sajttal megszórva tálaljuk.





CSEH JÁNOS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Narancsos-túrós gofri
  2017-03-19 00:12:13, vasárnap
 
  Narancsos-túrós gofri

Hozzávalók

5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
7,5 dkg túró
3 db tojás
1/2 db narancs lereszelt héja
20 dkg liszt
2 tk sütőpor
pár csepp vaníliakivonat vagy 1 tasak vaníliás cukor
2 dl szénsavas ásványvíz

Elkészítés

A puha vajat simára keverjük a cukorral, az áttört túróval, a tojásokkal, és a fél narancs lereszelt héjával.
Az átszitált lisztet elvegyítjük a sütőporral, valamint a vaníliás cukorral, majd összedolgozzuk a túrós keverékkel. Végül hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet, és addig keverjük , amíg sima, sűrű masszát nem kapunk.
2-3 ek tésztát csorgatunk az előmelegített gofrisütőbe, és aranybarnára sütjük. Ugyanígy sütjük ki a többi gofrit is. Gyümölcsszósszal kínálhatjuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Szűzpecsenye medvehagymás töltelékkel
  2017-03-19 00:07:26, vasárnap
 
  Szűzpecsenye medvehagymás töltelékkel

Hozzávalók

1 db szűzpecsenye
25 dkg sertés darált hús
20 dkg szeletelt bacon
1 kisebb csokor medvehagyma
1 db vöröshagyma
3 ek zsemlemorzsa
1 db tojás (nagy)

őrölt bors
1 mk szerecsendió
3 ek olívaolaj
1 dl fehérbor


Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy evőkanál olajon világos zsemleszínűre pároljuk. Ezután kihűtjük, mielőtt a töltelékhez adnánk.
A darált húst összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, közben ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a kihűtött vöröshagymát, és az egész tojást, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.
A szűzpecsenyét középen bevágjuk egy éles késsel, majd ráhelyezünk egy fóliát és vékonyra klopfoljuk. Ezután a hús mindkét oldalát ízlés szerint megszórjuk sóval. (A klopfolásnál figyeljünk, nehogy túl vékonyra klopfoljuk és a hús kilyukadjon.)
Leterítünk egy nagyobb darab fóliát, majd rárakjuk a felszeletelt bacont úgy, hogy a szeletek kicsit fedjék egymást, és erre tesszük a kiklopfolt szűzpecsenyét. A hús közepére tesszük a darált húsos tölteléket, majd szorosan ráhajtjuk az üresen maradt hússzéleket és a bacont.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a hústekercset. Aláöntjük a bort, meglocsoljuk a maradék olajjal, és a tepsit lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 45 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, majd szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk a húst kicsit hűlni, majd felszeleteljük, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.





Megjegyzés

A hús sütés közben nem száradt ki, jó szaftos maradt, és a medvehagymás-darált húsos töltelékkel nagyon finom.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Erdélyi csorba (Ciorbă taransilvăneană)
  2017-03-19 00:05:08, vasárnap
 
  Erdélyi csorba (Ciorbă taransilvăneană)

Hozzávalók

40 dkg füstölt hús vagy szalonna
30 dkg káposzta- és zsenge karalábélevél
2 ek liszt
1 ek zsír
1 ek zöld kapor
1 fej hagyma
savanyú tej
2-3 gerezd fokhagyma



Elkészítés

A húst vagy a szalonnát 2 l hideg vízben főni tesszük. A hagymát a megmosott, leforrázott és apróra vágott káposzta- és karalábélevéllel 1 ek zsiradékban megpároljuk.
A megmaradt zsírból és a lisztből rántást készítünk, amelyet kevés vízzel töltünk fel. Miután néhányat lobbant, összekeverjük a hagymával párolt káposzta- és karalábélevéllel, és a húsra öntjük.
Megsózzuk, hozzáadjuk a zöld kaprot, a savanyú tejet ízlés szerint, s egy kevés ideig főzzük. Felszolgálás előtt beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát.





Megjegyzés

Erdélyben a románok a fokhagymát rendszerint apró famozsárban (piuliţă) zúzzák össze, s a már majdnem kész ételbe teszik bele. Minthogy így kevesebb ideig fő, jobban megtartja sajátos ízét.
A Balassagyarmaton született Kövi Pál (1924-1998) a világ egyik legszínvonalasabb éttermének, a The Four Seasonsnak volt a társtulajdonosa. Erdélyi lakoma című, gasztronómiai írásokkal fűszerezett történelmi szakácskönyvében szerepel az alábbi recept.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 460
  • e Hónap: 6042
  • e Év: 122695
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.