Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A névtelen falu
  2017-03-23 15:47:13, csütörtök
 
  A névtelen falu


Itt, hol az ördög néz veled
ma már farkasszemet,
tegnap még ISTEN LELKE járt
s kegyelmet hirdetett.

A porba hullt a sok bilincs,
s a bűn szolgáinak
szívéből vallomás fakadt:
"Szabad vagyok, szabad!"

Ébresztett, rombolt, épített,
áldott a drága Szó,
fehér ruháról így hozott
mintát a téli hó.

Aztán kinyílt a bűn felé
a szív, szökött a fény,
világ sarával lett tele
a megtisztult edény.

Világ javára dőlt el a
sok szennyes testi pör,
s az elgurult drachmák között
új seprű nem söpör.

Testvéri szóval már nem int,
ki arra hívatott,
halott örömre hull a könny,
s az ige is halott.

Vétket fedez és bút takar
a sok bezárt zsalu.
Holtan pihen a hó alatt
a névtelen falu.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Biztató ének
  2017-03-23 15:09:49, csütörtök
 
  Biztató ének


Mária útja
tövisen erdőn vitt át,
s az a tövises erdő
hét éve nem hozott virágot, lombot.
De Mária akkor szíve alatt
már egy égi Gyermeket hordott.
S ahogy vitte az égi Gyermeket,
az erdő megremegett,
és minden ága
rügyeket, rózsákat bontott!
Életre ébredt!
"Kyrie eleison!"
Így zengi-vallja egy régi ének.

És vallomása tovább zeng bennem.
Biztat, ne féljek,
még ha nekem is
tövises erdő útján kell mennem!
Száraz ágain rózsa fakadhat,
ha Jézust viszem
tövises erdőn át a szívemben!

Legenda? Boldog valóság lehet!
Tövises erdők csüggedt vándora,
biztatását továbbadom neked.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Az ő verítéke olyan volt..."
  2017-03-23 14:32:44, csütörtök
 
  "Az ő verítéke olyan volt, mint a nagy vércseppek, melyek a földre hullanak" (Lk 22:44)


Az a nyomás, mely ránehezedett a mi Urunkra, amikor a kísértéssel vívta a harcot, annyira megviselte az ő testét-lelkét, hogy az ő pórusai már vércseppeket verejtékeztek, melyek aztán a földre hullottak. Ezek a vércseppek jelzik a mi bűneink súlyának szörnyűségét, amikor azok mind ránehezedtek a mi Megváltónk vállaira. Ugyanakkor ez megmutatja nekünk az ő szeretetének hatalmát is. Amint azt Isaac Ambrose már megjegyezte, mindig az a gyanta rendelkezik a legjobb minőséggel, amely a fa kivágása nélkül szivárog ki a törzsből vagy az ágakból. A mi Urunk esetében elmondhatjuk - aki egyedül volt élő és zöldellő fa -, hogy bár akkor adta a legtöbb illatot, amikor ostorcsapásokkal szaggatták fel testét és szegekkel lyukasztották át kezét-lábát, de a legjobb illatot mégis akkor árasztotta magából, mikor még sem ostor, sem szeg nem érintette testének törzsét. Itt tárul elénk az ő szenvedésének önkéntessége, mivel itt még csapások nélkül, szabadon buggyannak ki a vércseppek belőle. Még semmi ostorcsapás, egyetlen ütés sem történt, de már árad a karmazsin vér. Amikor emberek erősen szenvednek, állítólag annyira szívbe gyülemlik a vér, hogy még az arc is elsápad bele, sőt, az ember is szédülni kezd. Mintha a vér eltűnne a felszínről, hogy a test belső részeit erősítse a krízisben. De tekints csak a Megváltódra az ő haláltusájában: ahelyett, hogy befele vonulna vére testében, izzadtság helyett vért verejtékezik, hogy azzal harmatozza a földet, ezzel is példázva számunkra az ő áldozatának teljességét, amelyet értünk bűnösökért hozott.
Észrevesszük-e, mennyire intenzív volt a küzdelem, melyet meg kellett vívnia, és megértjük-e annak jelentőségét számunkra? Ti "még végig nem állottatok ellent, tusakodván a bűn ellen". Nézzetek a mi hitvallásunk apostolára és főpapjára, aki inkább vért verítékezett, mintsem engedjen a lelkünk kísértőjének.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Tiszta ágyba fektettél
  2017-03-23 07:41:51, csütörtök
 
  Tiszta ágyba fektettél

Új ruhába öltöztettél


Más zenét csempészel poros lelkemre
én meg csak hagyom magam,
- minek kapálózni -

-

Most már csak a helyem kell megtalálnom
keresem azt a stabil pontot,
ahol egy hosszú cső véget ér és
harmatba simul fekete távlata

E cső végén fogunk találkozni, mert
a fény csak egyenes irányba terjed

lesz e merszem belédtekinteni ...

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Nagypéntek
  2017-03-23 07:38:08, csütörtök
 
  Nagypéntek

Micsoda csend! Hat óra... végigcsorog
a vér a fán, a fára...
A Golgota csendjében érik
ISTEN örök vigasztalása...

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Krisztus azért halt meg mindenkiért..."
  2017-03-23 07:36:22, csütörtök
 
  "Krisztus azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, ezután ne magoknak éljenek, hanem annak, aki érettük meghalt és feltámasztatott." (2Kor 5:15).


Ez a kellemes, édes prédikáció attól még nem fog rajtad segíteni, hogy ezt mondod: - Krisztus a bűnösökért halt meg és támadott fel, így remélem, hogy érettem is. - Igen, valóban. De ha te továbbra is régi bőrödben kívánsz maradni, és ezt a prédikációt csak lepelnek használod gyalázatos fösvénységed, kevélységed és kéjvágyad takargatására, akkor [neked] itt meg van írva: ne vedd magadra ezt a vigasztalást; mert noha ő mindenkiért meghalt és feltámadt, neked mégsem támadt fel, mert te ezt a feltámadást hitben még nem ragadtad meg. A füstöt láttad, de a tüzet nem érzékelted. A szavakat hallottad, de erejükben nem részesedtél.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"A sötétségből..."
  2017-03-23 07:35:01, csütörtök
 
  "A sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket." (1Péter 2:9).


Itt láthatod, hogy Péter egyértelműen kijelenti, hogy csak egyetlen világosság van, amelyből következik, hogy minden mi értelmünk, bármilyen bölcs is legyen, csupa sötétség. Mert az értelem tud ugyan egyig, kettőig, háromig számolni, különbséget tenni a fekete és fehér, a nagy és kicsi között, és meg tud ítélni más külső dolgokat, azt azonban képtelen látni, hogy mi a hit. Ebben olyan vak, hogy ha az összes ember minden bölcsességét együvé tenné is, még így sem érthetné meg az isteni bölcsesség egyetlen betűjét sem. Ezért beszél itt Péter egy másik világosságról, és mondja ki mindnyájunkról, mindenkit beleértve, hogy mi mindnyájan sötétségben és vakságban vagyunk, és örökre abban is kell maradnunk, ha Isten nem hív minket az ő csodálatos világosságára.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Az Úr a te őriződ..."
  2017-03-23 07:31:53, csütörtök
 
  "Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felől." (Zsoltárok könyve 121:5).


A Sátán nem hagy fel azzal, hogy kétséget támasszon benned azzal az ígérettel szemben, hogy Isten hajlandó téged megoltalmazni az üldözés idején. Tudja, hogy a hitetlenség bűn, mely a lelket megzavarja. Tudja, hogy a hit kedvessé, kényelmessé és könnyűvé teszi a megpróbáltatás útjait. Azzal is tisztában van, hogy a hitetlenség kimondhatatlanul nehézzé és nyomasztóvá teszi az utat a szegény ember számára. Hitetlenséget vet a szívedbe, abban a reményben, hogy arra kényszerítsen, vesd el vallásodat, hitedet, lelkiismeretedet, lelkedet és mindent. De halld, mit mond a Szentlélek: "Könyörül a szegényen és szűkölködőn, s a szűkölködő lelkét megszabadítja; az erőszaktól és elnyomástól megmenti lelküket, és vérük drága az ő szemében" (Zsolt 72:13.14).
Isten Igéjében még több más is van vigasztalásul azok számára, akik szenvednek: "Mert megszabadítja a kiáltó szűkölködőt; a nyomorultat, kinek nincs segítője" (Zsolt 72:12).
Merítsenek azért erőt ebből azok, akik szenvednek az evangéliumért. Vessék minden gondjukat Őrá, mert Néki gondja van rájuk.
Talán panaszkodsz, hogy sötétben vagy. Azt válaszolom: ne állj meg. Bátor dolog, amikor az ember a sötétben Istenre bízza a lelkét. Bátor dolog a jó Istennek szolgálni, semmit sem várva érte. Bátor dolog nem látni és mégis hinni. Bizonytalanságban lenni és mégis követni a Bárányt, ez a szeretet, a hit és az őszinte szív bizonysága. Ez a legvilágosabb ismertetőjele annak, akinek őszinteség van a szívében. Ezért hidd valóban, hogy Isten készséges és hajlandó. Az az Ő kívánsága, hogy ajánld Neki lelkedet.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Saul bukása
  2017-03-23 07:29:36, csütörtök
 
  SAUL BUKÁSA * 1SÁMUEL 27-31

KÖZPONTI IGERÉSZ: 1SÁMUEL 27; 28 ÉS 31

ÖSSZEFOGLALÁS * Miután már hónapok óta az életben maradásért küzdött, Dávid végül arra a következtetésre jutott, hogy könyörtelen üldözője, Saul elől egyetlen úton menekülhet meg: ha elhagyja Izráelt. Meggyőzte a filiszteusokat, hogy valódi disszidens, ezért Ciklág városát kapta meg hadműveleti bázisként. De ahelyett, hogy az ellenséget segítették volna, Dávid és serege a filiszteus erődítmények módszeres pusztításába kezdett. Eközben Sault a filiszteus fenyegetés elhárítása feletti igyekezete arra késztette, hogy egy endóri médiumtól kérjen tanácsot. A győzelemre vonatkozó ígéret helyett elrettenve hallgatta a halálra és vereségre vonatkozó jóslatot - s a jövendölés, miszerint Saul és fiai meghalnak a csatamezőn, mindjárt másnap be is teljesedett.

27.Fejezet: Dávid Ciklágban; Vége Saul hajszájának

28.Fejezet: Saul Éndórban; Vége Saul hajszájának

29.Fejezet: Dávid elmenekül; Vége Saul hajszájának

30.Fejezet: Ciklág felszabadul; Vége Saul uralkodóházának

31.Fejezet: Saul meghal; Vége Saul uralkodóházának

NAPI ÚTRAVALÓ * ,,Amikor az út keménnyé válik, a kemény folytatja az útját." A gondolat eredetileg egyfajta katonai elszántság és eltökéltség meghatározása. A jelmondat dacára még a jó katona is tudja, hogy mikor kell elindulni az ellenkező irányba.
Dávid első osztályú harcos volt, ha figyelembe vesszük katonai teljesítményét: Góliátot egy kődarabbal terítette le, a filiszteus csapatokat visszavonulásra kényszerítette, s mialatt Ciklágban élt, néhány filiszteus várost a földdel tett egyenlővé. Ha valaki, hát Dávid helytállt az ellenséggel szemben. Hát akkor miért döntött úgy, hogy elmenekül Saul serege elől és Ciklágban húzza meg magát? Azért, mert tudta, hogy néha jobb a bajt elkerülni, mint bajba kerülni. A Saul elleni harc csak arra lett volna jó, hogy Dávid lesüllyedjen a sauli kicsinyes féltékenység és bosszúszomj szintjére.
Talán pont abban a helyzetben vagy, hogy igyekszel megvédeni a jogaidat valakivel szemben, aki igazságtalan volt veled? Ahelyett, hogy kiharcolnál magadnak valamit, hagyd, hogy Isten harcoljon érted! Ma a 37. zsoltár 1-8. versén elmélkedj: ,,Ne indulj... Bízzál... Gyönyörködjél... Hagyd... Légy csendben... Tégy le..."

BETEKINTÉS * HALOTTIDÉZŐ - NINCS KÖZÉPÚT - Saul az éndóri jövendőmondónál tett látogatásával nemcsak hogy lábbal tapodta Isten törvényét (3Mózes 19,31), hanem az 1Sámuel 28,3-ban olvasható tettével is ellentmondásba került, amikor is eltávolította Izráelből az összes halottidézőt és jövendőmondót.

Isten a két fogalmat: engedelmesség és erő, elválaszthatatlanul összekötötte.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.03 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 603 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 501
  • e Hét: 5007
  • e Hónap: 66676
  • e Év: 185768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.