Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Az elnök és a kisfiú
  2017-03-25 22:22:32, szombat
 
  Az elnök és a kisfiú


Az észak-déli polgárháború idején az északi hadsereg egyik fiatal katonája apját és bátyját is elvesztette a gettysburgi csatában. A katona úgy döntött, elmegy Washingtonba, hogy találkozzon Lincoln elnökkel, és felmentést kérjen tőle a katonai szolgálat alól, hogy hazamehessen segíteni édesanyjának és húgának a tavaszi vetésben a farmon.
Amikor megérkezett Washingtonba, és megkapta az eltávozást a katonaságtól, hogy elmenjen és beterjessze kérelmét, odament a Fehér Ház főbejáratához, és mondta, hogy találkozni szeretne az elnökkel.
A szolgálatot teljesítő őr azt mondta neki: "Nem találkozhat az elnökkel, fiatalember! Nem tudja, hogy háború van? Az elnök nagyon elfoglalt! Menjen, fiam! Menjen vissza a harcvonalba, ott a helye!"
Így a fiatal katona visszafordult, nagyon elcsüggedve, és leült egy padra a parkban, nem messze a Fehér Háztól. Odalépett hozzá egy kisfiú.
A fiú így szólt: "Katona, szomorúnak nézel ki! Mi a baj?" A katona ránézett a kisfiúra, és kiöntötte neki a szívét. Elmondta, hogy apja és bátyja elesett a háborúban, és hogy milyen kétségbeejtő a helyzet odahaza. Elmondta, hogy nincs, aki anyjának és húgának segíthetne a földmunkákban. A kisfiú végighallgatta, aztán így szólt: "Én segíthetek neked, katona". Megfogta a katona kezét, és visszavezette a Fehér Ház főkapujához. Az őr nyilván nem vette észre, mert nem állította meg őket. Egyenesen az épület főbejáratához mentek, és besétáltak. Odabent tábornokok és magas rangú tisztek mellett mentek el, és senki nem szólt egy szót sem hozzájuk. A katona nem értette. Miért nem próbálja senki megállítani őket?
Végül odaértek az Ovális Teremhez - ahol az elnök dolgozott - és a kisfiú még csak nem is kopogott az ajtón. Egyenesen besétált, és a katonát is vitte magával. Ott ült az íróasztalnál Abraham Lincoln és a külügyminisztere, és az asztalon kiterített csataterveket tanulmányozták.
Az elnök ránézett a fiúra, aztán a katonára, és így szólt: "Szervusz, Todd. Bemutatsz a barátodnak?"
És Todd Lincoln, az elnök fia, így szólt: "Apa, ennek a katonának beszélnie kell veled."
A katona előadta kérését Mr. Lincoln-nak, és ott azonnal megkapta a felmentést, amit szeretett volna.

Alkalmazás: Bemehetünk az Atyához Jézus Krisztus miatt, Aki közbenjár értünk. Krisztus miatt van békességünk Istennel. Bármikor, bárhol jöhetünk Hozzá. "Most pedig Krisztus Jézusban ti, akik egykor 'távol' voltatok, 'közel' kerültetek a Krisztus vére által. Mert Ő a mi békességünk, aki a két nemzetséget eggyé tette, és az Ő testében lebontotta az elválasztó falat, az ellenségeskedést... Általa van szabad utunk... az Atyához" (Ef 2,13.14.18).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Nobel öröksége
  2017-03-25 19:47:23, szombat
 
  Nobel öröksége


A Nobel békedíj a legfőbb kitüntetés, amit azok kapnak, akik kivételesen nagymértékben járultak hozzá a világ megjobbításához. Más Nobel-díjakat azok kapnak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a bölcsészet- és természettudományok terén. Van azonban a Nobel-díjnak egy története, amit ritkán szoktak elmesélni.
Alfred Nobel, egy svéd kémikus, azzal szerezte vagyonát, hogy rendkívül erős robbanószereket talált fel, és az engedélyt megvették tőle kormányok, hogy fegyvereket készítsenek. Egy napon meghalt Nobel testvére, és az újság az elhunyt testvér helyett tévedésből Alfredra vonatkozó gyászhírt jelentetett meg.
A gyászjelentésben úgy emlegették, mint a dinamit feltalálóját, aki azzal szerezte vagyonát, hogy a tömegpusztítás új szintjére juttatta el a hadseregeket. Nobelnek különleges lehetősége nyílt még életében elolvasni a róla szóló gyászjelentést, és látni azt, hogyan fognak rá emlékezni. Megdöbbentette, hogy erről fog szólni az élete: úgy fognak rá emlékezni, mint aki a halállal és pusztulással kereskedett.
Fogta a vagyonát, és létrehozta a díjakat, amelyeket az élet, nem pedig a halál előmozdítóinak ítélnek majd oda. És ma Nobelre valóban úgy emlékeznek, mint aki nagymértékben előmozdította a békét és az emberi haladást - nem pedig robbanószer-fejlesztőként.

Alkalmazás: Mindegyikőnknek megvan a lehetősége arra, hogy a béke és jóakarat örökségét hagyjuk hátra, ha ezt akarjuk. Nobel élete nagy részét azzal töltötte, hogy az üzleti világban próbált "sikeres" lenni - hogy aztán rájöjjön: óriási hibát követett el. Akárcsak Scrooge Dickens Karácsonyi ének c. könyvében, Nobel is egy pillantást vethetett a jövőbe, és nem tetszett neki, amit látott. Így aztán fordított az életén, és mindenét odaadta azért, hogy a világ jobb hely legyen. Te miért élsz? Az ismerőseid milyen gyászjelentést írnának rólad?

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Köszöntöm az újat
  2017-03-25 17:34:56, szombat
 
  Köszöntöm az újat


Köszöntlek, új nap!
Új fénnyel virradsz rám az éj után.
Újra cserélhetem régi ruhám.
Újra vehetek, újra adhatok.
Új kegyelem vár, új szolgálatok.
Új dicséretet mondhatok az Úrnak.

Köszöntlek, új év!
Ami mögöttem, megköszönhetem.
A célt keresheti tekintetem.
S indulva ismeretlen utakon,
a vezetést Krisztusra bízhatom.
Szeretete minden viharban új rév.

Új ég és új föld!
Köszöntelek. Feléd siethetek.
Tefeléd hívnak az új reggelek.
Minden új évem tefeléd vezet.
Beragyog fényed minden nehezet,
és ha csüggedek, új reménnyel eltölt.

Tégy újjá engem.
Jézusom, hisz Te vagy az út, a cél!
Új reggel, új év Terólad beszél.
Te adsz új szívet és új éneket.
Hadd szolgáljak új örömmel neked,
s hadd szeresselek minden testvéremben!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Összegzés
  2017-03-25 17:23:28, szombat
 
  Összegzés


Idézgetem sokszor a múltat,
megnyílt szemem már messze lát:
igen, a hegyek elmozdultak,
megestek velünk a csodák!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az új gorilla
  2017-03-25 17:07:07, szombat
 
  Az új gorilla


Egy ember munkát keresett, és észrevette, hogy a helyi állatkertben van üresedés. Érdeklődött az állás felől, és kiderült, hogy az állatkert nagyon különleges pozíciót kívánt betöltetni. A gorillájuk elpusztult, és amíg egy újat szereznek be, azt akarták, hogy valaki öltözzön be gorillának, és játssza el a gorillát egy pár napig. Csak annyi a dolga, hogy üljön, egyen és aludjon. A kilétét természetesen titokban fogják tartani. Remek gorillajelmezük van, úgyhogy biztosan senki nem fog rájönni.
Az állatkert elég jó fizetséget kínált ezért a munkáért, úgyhogy emberünk elvállalta. Felpróbálta a jelmezt, és tényleg, teljesen úgy nézett ki, mint egy igazi gorilla. Odavezették a ketrechez, elhelyezkedett a ketrec hátuljában, és úgy tett, mintha aludna. Ám egy idő után belefáradt az üldögélésbe, így hát sétált egy kicsit, ugrándozott, és próbált gorilla-hangokat hallatni. Úgy tűnt, hogy a látogatóknak nagyon tetszik. Ha megmozdult, vagy ugrott egyet, éljeneztek, tapsoltak és mogyorót dobáltak neki. Ő meg nagyon szerette a mogyorót. Így aztán tovább ugrált, és megpróbált fára mászni. Ettől egyenesen beindult a tömeg. Még több mogyorót dobáltak. A tömeg tetszését keresve megragadott egy indát, és a ketrec egyik oldaláról a másikra himbálózott. Ez nagyon tetszett az embereknek, és még több mogyorót dobáltak. Hiszen ez nagyszerű! - gondolta. Még magasabbra lendült, és a tömeg egyre nagyobbra nőtt. Tovább himbálózott az indán, egyre magasabbra lendülve - aztán egyszer csak elszakadt az inda! Átrepült a ketrec falán a szomszéd ketrecbe, ami az oroszláné volt.
Pánikba esett. Ott volt egy óriási oroszlán, alig hét méternyire tőle, és nagyon éhesnek látszott. A gorillajelmezes ember elkezdett ugrálni, visítani és kiabálni: "Segítség! Segítség! Vigyenek ki innen! Én nem vagyok gorilla! Ember vagyok gorillajelmezben! Segítsééég!"
Az oroszlán villámgyorsan ráugrott az emberre, leteperte, és így szólt: "HALLGASSON már! Mind a kettőnket kirúgnak!"

Alkalmazás: Előbb vagy utóbb minden kiderül rólunk. Előbb vagy utóbb eláruljuk magunkat. Csak idő kérdése, hogy nyilvánvalóvá váljon mindenki számára, kik és mik vagyunk mi valójában. Bárhogy is próbáljuk leplezni valódi természetünket, végül kudarcot vallunk. Egy stresszes, óvatlan pillanatban felszínre kerül az, hogy kik és mik vagyunk. Nincs értelme a színlelésnek. A Biblia azt mondja, hogy előbb-utóbb a háztetőkről fogják hirdetni, hogy kik és mik vagyunk.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Akkor vagyunk a helyünkön...
  2017-03-25 16:26:56, szombat
 
  "Akkor vagyunk a helyünkön, ha arcra borulunk Isten előtt, és Őt dicsőítjük."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádat
  2017-03-25 16:25:26, szombat
 
  "A földi imádat előrevetíti a mennyei imádatot."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Alázat
  2017-03-25 16:24:31, szombat
 
  "Isten országát, amely Jézus tanításában az üdvösséggel vagy az örök élettel egyenértékű volt, nem lehet megfizetni vagy kiérdemelni."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Alázat
  2017-03-25 16:22:47, szombat
 
  "Isten azoknak jelenti ki magát, akik őszintén és alázatosan közelítenek hozzá."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Istentől való függés
  2017-03-25 16:21:20, szombat
 
  "Ahogyan a gyermekek mindenben szüleiktől függnek, úgy függünk mi mindenben Istentől."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 603 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 11920
  • e Hónap: 41232
  • e Év: 229034
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.