Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Aki voltam ...
  2017-03-26 19:02:54, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár: Elnézést kérünk
  2017-03-26 18:58:05, vasárnap
 
  Elnézést kért a kancelláriaminiszter a Pető Intézet konduktoraitól. Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a dolgozók adminisztrációs hiba miatt kaptak olyan szerződést, amely után többet kellett volna dolgozniuk kevesebb pénzért. A kormány most azt ígéri a konduktoroknak, hogy heteken belül korrigálja a hibát. A Párbeszéd kivár.
,,Egy tollvonással leminősítették azokat a konduktorokat, akik ott dolgoztak, és sok konduktor úgy gondolta, nem lehet aláírni, mert azzal saját magukat vágják fejbe. Még annyi történt, hogy mivel ez április-május fordulópontján történne, a főiskola vezetése kérte, legalább ne most, hogy a tanévet be lehessen fejezni, erre a válasz annyi volt, hogy nem, sőt a felmondási idejüket sem kell letölteniük a konduktoroknak" - fogalmazott korábban egy neve elhallgatását és arca kitakarását kérő egykori dolgozó a Hír TV-nek.

Hétből négy konduktor mondott fel múlt héten a Pető Intézetben, mert nem akarták aláírni szerződésük módosítását. Ők elsősorban felnőttekkel foglalkoztak, a többi közt koponya- és gerincsérülteket láttak el, illetve Parkinson-kórban, illetve sclerosis multiplexben szenvedők rehabilitációjában vettek részt.

Átsorolásuk azt jelentette volna, hogy már nem pedagógusok, hanem közalkalmazottak lesznek. Vagyis kevesebb fizetésért dolgozhatnának a heti kötelező 22 óra helyett 40-et, éves szabadságuk pedig 46 napról 21-re csökkent volna.

,,Elnézést kérünk" - ez a kancelláriaminiszter válasza. Lázár János a csütörtöki kormányinfón azt ígérte: a kormány heteken belül korrigálja a hibát. ,,Azt ígérte az Emmi, és azt ígérte a kancellár, hogy ez a bér felülvizsgálatra kerül, és megkapják az eredeti, magasabb bérüket. Tehát ki fogjuk javítani a hibát heteken belül" - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Párbeszéd ennek teljesítésére vár. ,,Nagyon örülünk, és örvendetesnek tartjuk Lázár János nyilatkozatát - akkor fogjuk ezt elhinni, ha ténylegesen a szerződésekben is meglátszik az, hogy itt nemcsak a fizetések maradnak a régiek, hanem az egész korábbi munkakörülmény is ugyanúgy változatlan marad" - közölte Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Se csapat, se néző, de a stadion elkészült
  2017-03-26 17:36:45, vasárnap
 
  Felavatták a ZTE új stadionját Zalaegerszegen. A több mint tizenegyezer néző befogadására alkalmas arénát tizenöt év után, kormányzati segítséggel sikerült befejezni. Az állam közel kétmilliárdot adott a zalai megyeszékhelynek.
A stadionrekonstrukciós program keretében még 2002-ben kezdődtek meg a felújítási munkálatok Zalaegerszegen. Az utolsó ütemben kormányzati forrásból új klubház és új fedett lelátó épült.

,,Amiért van az egész, a szurkolókért, őket milyen körülmények várják egy-egy stadionban, de azt gondolom, hogy ez az 1,7 milliárdos beruházás kapcsán elmondható, hogy egy gyönyörű szép sportszentélyt hoztunk létre Zala megye kellős közepén" - nyilatkozta Vigh László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.

Bár az avatóra szépen megteltek a lelátók, a szurkolókban mégis maradt némi hiányérzet.

,,Mire felépült a stadion, sajnos a csapatunk elfogyott, tehát egy csapat, az mindenképp hiányzik belőle, meg lassan a szurkolók is hiányozni fognak, úgy nézem, de gyönyörű, tehát azt szeretném, ha minden meccsen legalább ennyi ember szurkolna a Zetének" - mondta el Kiss Ferenc.

A stadion a felújítás után tizenegyezer nézőt tud fogadni, a tulajdonos célja, hogy emelkedjen a mostani nézőszám.

,,Ezer-kétezer a nézőszám az NB II-ben, ez többek között köszönhető a csapat szereplésének is, de azt gondolom, hogy amennyiben egyszer sikerül feljutnunk az első osztályba, újra több ezer néző előtt fogunk tudni játszani" - vélekedett a ZTE FC tulajdonosa, Végh Gábor.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 110 db bejegyzés
Összes: 9027 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 414
  • e Hét: 1365
  • e Hónap: 10387
  • e Év: 78152
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.