Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát!
  2017-03-03 23:54:58, péntek
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Heti útravaló Müller Pétertől - 272. rész
  2017-03-03 23:50:59, péntek
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 272. rész

Müller Péter: "Azt várom, hogy úgy szeressenek, ahogy én szeretek"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.






+Én a házasságtól valami retteneteset, valami lehetetlent várok... Azt várom, hogy úgy szeressenek, ahogy én szeretek."




A két szeretet intenzitása nem egyforma
Forrás: Thinkstock

Ezt a hatalmas, eszményi igazságot a világ egyik legnagyobb írója, Tolsztoj írta a menyasszonyának. Elvette. Sok gyereket szült neki. Leélte vele szinte az egész életét. Aztán a végén elmenekült tőle. Mert rájött arra, hogy ő nem tud szeretni. Senkit. Őt rettenetesen szerették. De ezt egy idő után nem tudta már viszonozni. És árkon-bokron menekült. Feleségétől, gyerekeitől is. De ez egy végletes eset.

Általában a két szeretet intenzitása nem egyforma.

Jó lenne, ha így lenne, de nem így van. Vannak sokan, akikben a szeretet lángja gyengébb intenzitással ég. Attól az még elég jó házasság lehet. Az erősebb láng átöleli a gyengébbet, és ketten együtt már elégséges fényburokban vannak. A baj ott van, amikor az ember a saját lángjának tartósságát nem érzi. Könnyen lángol, nagy szenvedéllyel lobog, aztán elalszik tüze. Itt van a baj! Amikor a lángnak nincs tartóssága. Vagy más szóval: a szeretetnek nincs minősége. Ereje van - de minősége nincs. Biblikus hasonlattal: nincs elég olaj a lámpában. És ettől könnyen ellobban a láng, és elmúlik. Látod, ezt még egy zseni is csak élete végén tudta meg.
Sok egyszerű ember pedig már az elején tudja.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
A hónap témája - Az öröm ott van lelkünk mélyén
  2017-03-03 23:49:14, péntek
 
  A hónap témája - Müller Péter: "Az öröm ott van lelkünk mélyén"

Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek a legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban.

Sok levelet kaptam az örömről szóló cikkemre. Mindenki a saját öröméről írt, mert mindenki öröme más. Barátom világhírű söröskorsógyűjtő. Ismeri a spirituális könyveimet, és megkérdezte: van-e a mennyországban söröskorsó? Mert neki csak abban van az öröme. Nekem az írásban. Írhatok odaát? És kinek? S lesz-e tánc annak, aki táncolni szeret? S lesz-e horgászás a mennyben? Százféle dologtól repülhet a lélek!

Attól függ, hogy ki mit szeret. Egy biztos. Repülni kell hozzá!





Százféle dologtól repülhet a lélek!
Forrás: Thinkstock

Ezt mindenki érzi. Hogy öröme szabad, akkor is, ha fárasztó és nehéz dolgot csinál. Észre sem veszi, hogy telik az idő. Nincs elmúlás, nincs halál! Mondjuk is: ,,Fel vagyok dobva!" Mitől? Attól, hogy nem húz le a félelem és a kilátástalanság.

Az öröm ott van a lelkünk mélyén. Tudom, mert amikor előadást tartok, minden esetben felhozom magamból. Akkor is, ha fáradt vagyok, vagy nagyon szomorú. És ha sikerül, akkor másokból is feljön. Nem azt mondom, hogy ,,örülni akarok!", hanem kidobom azokat a lelki homokzsákokat, amelyektől nem tudok repülni.

Az önfeledtségnek van egy technikája. Szabadulóművészet. Lényegében a meditáció is az. Elengedem magam. Rábízom magam a jó szélre. Az öröm lelkünk anyanyelve.
Ott él bennünk, és akiből feltör, elkezd az anyanyelvén énekelni. De mindenkinek saját dala van!

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Heti útravaló Müller Pétertől - 271. rész
  2017-03-03 23:45:51, péntek
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 271. rész

Müller Péter: "Ez a jó párkapcsolat alapja"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.






"Ha bírálat ér, ne azzal foglalkozz először, hogy fáj, hanem azzal, hogy szeretetből kaptad-e. Ha nem, felejtsd el. De ha igen, vizsgáld meg magad, alaposan. Ez a jó párkapcsolat alapja. "

Fáj, persze. Rosszul esik. Sérülékeny vagy, mint minden ember. Fáj és ingerültté tesz a szeretetből jövő kritika is. Sokáig háborogsz, vérzel és hárítasz. De tudd, hogy ez érted van, nem ellened. Miattad van, vagy miattatok, mindkettőtök miatt, és ezért érdemes meghallgatni a másikat. A páros tánc lényege éppen az, hogy kölcsönösen korrigálni tudjátok egymás rossz lépéseit.





Ha bírálat ér, ne azzal foglalkozz először, hogy fáj, hanem azzal, hogy szeretetből kaptad-e
Forrás: Thinkstock

Hatvan éve tartó házasságom titka, hogy együtt élek a legcsodálatosabb és legőszintébb kritikusommal, akinek véleménye nélkül el is veszhettem volna talán.

Ha nem szeretne, vagy én nem szeretném őt, meg se hallgattam volna soha. Ahogy minden szeretetlen bírálómmal teszem.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Hóvirág
  2017-03-03 23:44:30, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Hagymaropogós
  2017-03-03 23:37:46, péntek
 
  Hagymaropogós

Hozzávalók

2 db nagy vöröshagyma
20 dkg kukoricaliszt
1/2 mk szódabikarbóna
1/2 mk kurkuma
1/2 mk őrölt csili
1 tk só
2 dl hideg víz
olaj a sütéshez


Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, közepes kockákra vágjuk, majd kb. fél órára langyos, sós vízbe tesszük.
A kukoricalisztet összekeverjük a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával és az őrölt csilivel, majd apránként hozzákeverjük a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A hagymát alaposan lecsepegtetjük, majd a masszához keverjük.
Egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat hevítünk, majd evőkanálnyi halmokat teszünk bele a hagymás masszából. Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra sütjük. (Közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön.)
Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, egy papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Mártogatóssal vagy tejföllel kínáljuk.





Megjegyzés

Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Villámgyors meggyes bögrés süti
  2017-03-03 23:34:52, péntek
 
  Villámgyors meggyes bögrés süti

Hozzávalók

1 pohár kefir (150 g)
2 pohár kristálycukor
4 db tojás
1 pohár olaj
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
3 pohár liszt + a tepsihez
vaj a tepsihez
1 üveg magozottmeggy-befőtt (680 g-os)
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

Egy tálba tesszük a kefirt, majd hozzáadjuk a kristálycukorral felhabosított tojásokat. Ezután beleforgatjuk az olajat, valamint a sütőporral és a vaníliás cukorral elvegyített lisztet. Végül alaposan összekeverjük az egészet.
A tésztamasszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, rászórjuk az alaposan lecsepegtetett meggyet, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Végül kivesszük. és hagyjuk kissé hűlni a süteményt. Felszeletelve, némi porcukorral meghintve tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Kecskesajtos-fokhagymás szűzérme
  2017-03-03 23:32:14, péntek
 
  Kecskesajtos-fokhagymás szűzérme

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
1 db csilipaprika
4 szál rozmaring
4 szál kakukkfű
4 szál oregánó
20 dkg koktélparadicsom
20 dkg lágy, zsíros kecskesajt
1/2 tk édes-nemes pirospaprika

bors
40 dkg sertés szűzpecsenye
2 ek olívaolaj
1,5 dl zöldségleves-alaplé


Elkészítés

A meghámozott fokhagymát nagyon apróra kockázzuk, a megmosott csilipaprikát vékonyan felszeleteljük. A megmosott, leszárított fűszernövények feléről lecsipkedjük a levélkéket és finomra vágjuk. A leszárazott koktélparadicsomot megmossuk. A kecskesajtot összedolgozzuk a fokhagymával, a csilipaprikával és az aprított zöld fűszerekkel, valamint a pirospaprikával és sóval, borssal.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megmosott és szárazra törölt szűzpecsenyét 4 egyforma darabra vágjuk, majd laposabbra nyomkodjuk. Egy hőálló edényben felhevítjük az olajat és az előzőleg megsózott szűzérméket mindkét oldalukon kérgesre pirítjuk. Ezután a felső oldalukat megkenjük a kecskesajtos masszával.
A megkent szűzérméket felöntjük az alaplével, majd elrendezzük körülöttük a koktélparadicsomot és a félretett zöld fűszereket. Végül az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen, a húsra olvasztjuk a sajtot kb. 10 perc alatt. Azonnal tálaljuk.





Megjegyzés

Az étel a képen látható Le Creusot öntöttvas edényben készült. A Franciaországban 1925 óta jelen levő felső kategóriás márka termékei Magyarországon is elérhetők.
MME
DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Kiadósabb, ha a vele sült koktélparadicsom mellett valamilyen pluszköretet is kínálsz hozzá, pl. párolt rizst.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Thai édesburgonyagolyók (Khanom khai nok krata)
  2017-03-03 23:28:49, péntek
 
  Thai édesburgonyagolyók (Khanom khai nok krata)

Hozzávalók

20 dkg hámozott édesburgonya
10 dkg tápióka- vagy burgonyakeményítő
1/2 ek liszt + a formázáshoz
1/2 tk sütőpor
1/4 tk só
3 ek cukor
olaj a sütéshez


Elkészítés

Az édesburgonyát feldaraboljuk és párolóbetétben főzzük kb. 20 percig. (A főzési idő a darabok nagyságától függ.) Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e, majd lecsepegtetjük és keverőtálban pépesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a keményítőt, a lisztet, a sütőport, a sót, valamint a cukrot, és simára keverjük.
Az így kapott lágy masszából lisztezett kézzel kis gombócokat formázunk és egymás mellé tálcára vagy alufóliára helyezzük őket. Vigyázat, könnyen összeragadnak!
Wokban vagy fritőzben felhevítjük az olajat 150 fokosra. Egyenként beleengedjük golyókat, és rövid idő alatt aranysárgára sütjük. Közben óvatosan mozgatjuk őket, hogy egyenletesen süljenek. Végül habszedő kanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőn hagyjuk teljesen lecsepegni. Melegen tálaljuk.





Megjegyzés

Thaiföldön ez az egyik legkedveltebb desszert és street food. Akkor jó, ha kívül roppanós, belül levegősen puha és omlós. Önmagában is pazar, de megszórhatod porcukorral vagy csorgathatsz rá édes szirupot.
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Sütéskor az olaj ne legyen túl forró, mert a golyók megéghetnek.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 800
  • e Hónap: 6382
  • e Év: 123035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.