Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Elérhető vagy?
  2017-03-05 18:43:42, vasárnap
 
  És hogy áldozatot adjanak, a szerint amint megmondatott az Úr törvényében: Egy pár gerlicét, vagy két galambfiat. (Lukács 2:24)

Az idézett vers az Ószövetségre utal, mégpedig a 3 Mózes 12:6-8 verseire. Az Úr egy bárányt és egy fiatal galambot, vagy idősebb galambot írt elő áldozat gyanánt. Ha a nő nem tudott egy bárányt áldozni, akkor elfogadható volt a két galambfi, vagy két idősebb galamb is. Mária nem a kisebb áldozatot ajánlotta volna fel, ha a hatalmában állt volna a bárány feláldozása. Ez azt mutatja, hogy József és Mária nem álltak túl jól anyagilag, mégis az Úr őket választotta egyszülött fiának szüleiül.

Az Úr nem úgy választ, ahogy az emberek teszik. Az ember a külsőségekre tekint, de Isten a szíveket nézi. (1Sámuel 16:7.) Máriát és Józsefet akkor választotta ki az Úr, amikor nélkülöztek: nem volt hírnevük, pozíciójuk, pénzük. Isten a számára legdrágább ajándékot egy olyan párra bízta, akik biztosan kimaradtak volna a választásból, ha a Szanhedrin kijelölt bizottsága végezte volna a keresést.

Isten nem képességeket keres; Ő elérhetőséget keres. Amikor D. L. Moody hallotta, hogy egy prédikátor azt mondja: a világ sosem látta meg, hogy mit tud Isten egyetlen olyan emberrel kezdeni, aki teljesen átadja magát Neki, akkor azt gondolta: Isten kegyelméből én leszek az az ember. Ez a képzetlen ember elment, hogy három kontinenst rázzon fel Isten számára - és te is megteheted. Ha Isten két jó, de hétköznapi embert választott ki arra, hogy a fiát a világba hozza, akkor világos, hogy számodra is hatalmas tervei vannak. Csak tedd magad elérhetővé az Ő számára. (1Korinthus 1:26-28.)

Mindennap Jézussal

Andrew Wommack - Napi áhitatok Link


Mennyei kincsesláda
Link Link




 
 
0 komment , kategória:  Mennyei kincsesláda  
Jézus imádkozni tanít
  2017-03-05 15:04:02, vasárnap
 
  "Amikor imádkoztok, ezt mondjátok:

Atyánk, aki a Mennyben vagy,
legyen megszentelve a neved!

Jöjjön el királyi uralmad,
és akaratod teljesüljön itt a Földön is,
ahogy a Mennyben teljesül!

A mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!

Bocsásd meg a bűneinket,
ahogyan mi is megbocsátottunk azoknak,
akik ellenünk vétkeztek!

Ne engedd, hogy kísértésekkel próbára tegyenek bennünket,
és szabadíts meg minket a gonosztól!

Mert ha megbocsátjátok az embereknek bűneiket, akkor Mennyei Atyátok is megbocsát nektek. De ha nem bocsátotok meg másoknak, akkor Mennyei Atyátok sem bocsát meg nektek."


Máté 6
Link



 
 
1 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Boldogok és áldottak vagytok!
  2017-03-05 13:49:11, vasárnap
 
  Amikor Jézus látta, hogy milyen sokan gyűltek össze, fölment a domb oldalára. Mikor leült, a tanítványai köré gyűltek. 2 Ő pedig így kezdte őket tanítani:

3 ,,Milyen boldogok és áldottak,
akik felismerik, hogy szükségük van Istenre,
mert övék Isten Királysága!

4 Milyen boldogok és áldottak,
akik most gyászolnak és sírnak,
mert Isten majd megvigasztalja őket!

5 Milyen boldogok és áldottak
a szelídek és alázatosak,
mert ők fogják örökölni a földet!

6 Milyen boldogok és áldottak,
akik éheznek és szomjaznak az igazságosságra,
mert Isten megadja nekik, amire vágynak!

7 Milyen boldogok és áldottak,
akik irgalmasan bánnak másokkal,
mert Isten is irgalmasan bánik velük!

8 Milyen boldogok és áldottak
a tiszta szívűek,
mert ők meglátják Istent!

9 Milyen boldogok és áldottak,
akik békességet teremtenek,
mert őket Isten gyermekeinek nevezik!

10 Milyen boldogok és áldottak,
akiket azért üldöznek, mert igazságosak!
Övék Isten Királysága!"

11 ,,Boldogok és áldottak vagytok, amikor miattam üldöznek, bántanak titeket, vagy mindenféle rosszat mondanak rólatok ok nélkül. 12 Örüljetek és ujjongjatok, mert igen nagy jutalom vár rátok a Mennyben! Így üldözték azokat a prófétákat is, akik előttetek éltek."

Hegyi beszéd
Link Link Wikipédia



 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
A bőrödre megy a vásár
  2017-03-05 11:45:13, vasárnap
 
  És a Lélek azonnal kivitte őt a pusztába. A pusztában volt negyven napig, megkísértve /próbára téve/ a sátántól. Vadállatok között volt, és angyalok szolgáltak neki.
Evangélium: Márk 1,12-13

Mielőtt Jézus elkezdhette volna a szolgálatát, a Lélek kivezette Őt a pusztába, ahol negyven napon át folyamatos kísértések érték.
Negyven nap a pusztában, magányosan és egyedül, ráadásul folyamatos kísértéseknek kitéve - rengeteg idő! A héber szám-szimbolikában a negyvenes szám azt jelenti: a létező legtöbb, ami emberileg kibírható.

Amikor Isten fontos feladatot akar ránk bízni, akkor előtte minket is megpróbál. Nem is akárhogyan! Nem lényegtelen dolgokban! Nem felszínesen! Egészen a szívünkig. Mert hiszen a szívünket vizsgálja.
Ezért megengedi a sátánnak, hogy különféle módokon kísértsen minket. Időről időre saját vadállataink is előjönnek, félelmet és rettegést keltve bennünk.
Olyan érzés, mintha kínpadon lennénk, és sohasem akarna véget érni a szenvedésünk.
Illetve véget érhetne, ha feladnánk a harcot! Néha el is jutunk eddig a gondolatig.
Tehát: a bőrünkre megy a vásár. Ki nyer meg bennünket?

Ha nem lennének velünk Isten angyalai, nem bírnánk ki. De éppen ez a mai Ige másik üzenete: a legnagyobb próbák idején angyalok szolgálnak nekünk. Mennyei ételekkel etetnek és mennyei itallal oltják a szomjunkat.
Ez csak azoknak a kiváltsága, akik nem alkusznak meg, és nem menekülnek el a pusztából.

A pusztában töltött idő - amellett, hogy irgalmatlanul nehéz -, hihetetlenül értékes is!
Mert...
- Itt tudjuk meg, hogy hol van, és mi a feladatunk.
- Itt írjuk meg a saját 'evangéliumunkat'. Azaz: jó hírünket mások felé. A vérünkkel. Mert olyan tapasztalatot szerzünk Istenről, ami más körülmények között nem lehetséges. Ezáltal a tapasztalat által tudunk hitelesen beszélni Róla.

Ha letelik a negyven nap, akkor minden együtt van ahhoz, hogy általunk is nyilvánvalóvá legyen az Isten uralma a világ előtt.

Légy bátor, tarts ki! Ő is erre az időre vár!

MAI EVANGÉLIUM -- Mt 4,1-11
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  ADONAI - Az Úr  
Isten velünk, viszontlátásra!
  2017-03-05 08:49:18, vasárnap
 
  Isten velünk, viszontlátásra!
Boldog útjain kegyesen
Hű kezével Ő vezessen;
Isten velünk, viszontlátásra!
Refr.:
Hogyha itt tán nem is,
Ott az égi honba' fenn,
Jézusunk kebelén,
Isten velünk, viszontlátásra!
2.
Isten velünk, viszontlátásra!
Legyen őrünk és vezérünk,
Harcainkban küzdjön értünk,
Isten velünk, viszontlátásra!
Refr.:
3.
Isten velünk, viszontlátásra!
Hogyha ellen dúlja kincsünk,
Fölfelé, csak Rá tekintsünk,
Isten velünk, viszontlátásra!
Refr.:
4.
Isten velünk, viszontlátásra!
Hűn ölelve tart szerelme,
S nem hagy el sosem kegyelme,
Isten velünk, viszontlátásra!
Refr.:

Drága Jézus, mond hogy még van tovább
Link



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Amikor a lélek vérzik
  2017-03-05 08:38:47, vasárnap
 
  (János evangéliuma 5:6b)

Amikor a tizenkét éve vérző asszony meggyógyításának történetét olvassuk, akkor nehéz elképzelnünk, itt a XXI. században, hogy ez a típusú betegség ilyen sokáig fenn állhatott. Jézus idejében lévő kezdetleges ismeretek óta a tudomány rengeteget fejlődött, és ma már teljesen valószínűtlennek tűnik az asszony állapota.

A véleményem szerint azonban még a ma is nagyon sok különféle krónikus vérzésben szenvedő asszony él. Azzal a különbséggel, hogy nekünk most a szívünk vérzik.

Nők, akik minden reggel olyan emlékkel a szívükben ébrednek, ami feltépi a sebeket, abban bíznak, hogy a fájdalom egyszer majd csak elmúlik,.
Nők, akik vágynak a következő szavak után: "Menj el békességben, megszabadultál szenvedéseidtől."

A vérfolyásos asszony nem különbözött tőlünk. Miközben a látható betegsége fizikai jellegű volt, mégis a lelkének fájdalmai irányították életét. Egy döntő pillanatban azonban, egy meghatározó döntéssel, kinyújtotta kezét Jézus felé gyógyulás után vágyakozva.

Jézus szeretne bennünket megszabadítani, de a börtön celláinkból nem fog kituszkolni bennünket. Ő kinyitja az ajtót, azonban a lépést nekünk kell megtennünk. Választhatjuk azt, hogy tovább vérzünk, megmaradunk fájdalmainkban, és a sebeinket nyalogatjuk. Ne felejtsd el kedves barátnőm, ez döntés kérdése. Jézus így szól: "én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." (János 10:10)
Ő ezt szeretné megadni mindannyiunk számára. Meg kell ragadnunk ezt az igazságot, ugyanúgy, ahogy a tizenkét éve szenvedő asszony megragadta a gyógyulás lehetőségét.

János evangéliumának ötödik fejezetében Jézus találkozik egy mozgás képtelen emberrel egy tónál, ahol a "A betegek, vakok, sánták, sorvadásosak tömege feküdt". Úgy képzelték, hogy amikor egy angyal felkavarja a vizet, akkor az első belépő meggyógyulhat. Ez az ember harmincnyolc év óta volt a betegségében.

Jézus odament hozzá, és feltett neki egy furcsa kérdést: "Akarsz-e meggyógyulni?"

Lehet, hogy mégsem volt ez a kérdés annyira különös. Sokszor jól érezzük magunkat állapotunkban, és egy lepelként bújunk meg mögötte. Lelkileg megsebzett áldozatokként élünk, igazából nem is akarva a gyógyulást.

Jézus azt mondta az asszonynak: "A te hited meggyógyított téged. Menj el békességben, és szabadulj meg a szenvedéseidtől." Ugyanezt a gyógyulást ajánlja fel ma is Jézus számodra és számomra is.

Atyám, belefáradtam abba, hogy szüntelenül betegként éljek. Szeretném ma kinyújtani a kezed, és megérinteni ruhád szegélyét, hogy meggyógyulhassak. Igen, szeretnék meggyógyulni. Kérlek, adj hitet, hogy szabadságban és győzelemben élhessek. Jézus nevében, ámen.


Hordozol olyan lelki sérülést magadban, amit nehezen engedsz el?

Szeretnél meggyógyulni?

Ez egy kockázatos kérdés. A bénának is fel kellett állnia a megszokott helyéről, meg kellett tanulnia járni, munkát kellett találnia, és meg kellett tanulnia, miként éljen egészséges emberként. Ez nagy változás volt számára 38 év után.
Ezt te is meg tudod tenni! El tudod engedni a múltat, és győzelemben, szabadságban élhetsz ezután. Miért nem kezded el már a mai napon?

Virtuális kávezó nőknek
Link



 
 
0 komment , kategória:  Virtuális Kávézó Nőknek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3946
  • e Hét: 8173
  • e Hónap: 19226
  • e Év: 80527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.