Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Harmonia.......
  2017-03-06 15:42:46, hétfő
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2017-03-05)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Beteljesülés hatja át.

Felhő - Az itt és most, az égi akarat

Osho szavait idézzük, hisz ő fogalmazza meg legjobban a bárányfelhők létét. ,,A bárányfelhő sodródik, amerre a szél viszi. Nem ellenkezik, nem harcol, nem birtokol, és mégis mindenek fölött van. A bárányfelhő úszik a végtelen térben, szabadon. Nincs jövője, nincs akarata. Minden pillanat örökkévaló." A felhő profán értelmében nem más, mint a légkörben lebegő vízcseppek halmaza. Irodalmi, jelképes formájában a felhő az ég fátyla. Az anyagi erő, a profetikus kinyilatkoztatások, a theophaniák kifejezője. Egyszerre áldást osztó és átkot szóró természeti alakzat. A kínaiak szerint a termékenység, az életerő jelképe: a látható lélegzet. Szimbolizálja a szánalmat és a könyörületet is, mivel az esőt kibocsátó felhők minden élőlény táplálói. A viharfelhő Isten haragját jelképezi. Állandó változása miatt a metamorfózis (átalkulás) szimbóluma.

Szerelmi üzenete: Tartós viszonyban felhőtlennek tűnő kapcsolat, melyből azonban hiányzik a szellemi egyensúly. A pusztán érzelmeken nyugvó kapcsolat nem lehet hosszútávú. Párkeresőknek sodródást, felszínes kapcsolatot, esetleg "egyéjszakás kalandot" jelezhet.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az érzelmek folyton változnak, nem lehet rájuk erődítményt építeni. Gondolkodj el azon, mennyire befolyásolják hangulataid, érzelmeid döntéseidet.
Üzeni, hogy a természet folyamatosan változó, de soha el nem múló erő.
Gondolkodj el azon, mit és miért kell bensődben magad előtt leleplezned.

Erre is gondolj: A templomok freskóin mindig sok a felhő - a mennyek országát jeleníti meg. Láttad már a felhőket felülről, egy hegytetőről, vagy repülőből? Idézd föl az élményt!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2017-03-06 15:34:20, hétfő
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2017-03-04)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Ifjúság hatja át.

Fekete - Gyász, tisztátalanság

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A fekete a fegyelmezettség, a befolyásolhatatlan, független jellem színe. Erőt sugall, de egyben korlátra figyelmeztet közted és a többi ember között. Utalhat tépelődésre, valaminek a végére (halálra). Ez a temetések, a gyászruha, az özvegyi viselet színe. A bibliai ábrázolásokon fekete az ördög, a fekete bárány pedig a világ bűnének megváltását jelképezi, ezért ölik le húsvétkor, áldozatként. A fekete szín bezárt, magányos világ, amiből érdemes lenne kitörni.

Szerelmi üzenete: Vannak kifejezetten veszekedős, pohártörős napok, amikor semmi nem úgy jön össze, ahogy szeretted volna - nos lehet, hogy a mai is ilyen. Ne ma hozd össze életed randiját, vagy ha már épp ma van, menjetek moziba - a film alatti sötétség megoldást hoz.

Ezt mondja neked:
A világ körülötted sokszínű - még akkor is, ha ma borúlátó napod van!
Hallgasd meg Berlioz Fantasztikus szimfóniáját!
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: Skorpió jegy az asztrológiában. A Halál kártya a Tarotban és a cigánykártyában. Bakacsin, mint kelme - Bakacsin erdő a Gyűrűk urában.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeged-Vadaspark........
  2017-03-06 13:44:11, hétfő
 
  Márciusig egy tucat kecskegida látta meg a napvilágot a Szegedi Vadasparkban. Náluk kedvesebb és megkapóbb látványt a tavasz első napjaiban nehéz elképzelni.





A dél-alföldi tanya bemutatóhoz csatlakozó, tavaly felépített házi kecske karám sokak tetszését elnyerte, pontosan annak lakosai, amelyek - némi csemege reményében - mindig készek a kapcsolatteremtésre.

Az, hogy ők is jól érzik magukat, az is mutatja, hogy a tél végén sorban születtek a kisgidák, most már egy tucatot is meg lehet figyelni játékos ugrándozásuk közben a bemutatóban. Náluk kedvesebb és megkapóbb látványt a tavasz első napjaiban nehéz elképzelni. Bízzunk benne, hogy amilyen kemény volt a tél, annyira enyhe és kellemes lesz a tavasz, és sokaknak megjön a kedve felkeresni a vadasparkot, hogy megcsodálhassák annak legvirgoncabb lakóit.

A kecske talán az egyik legszívósabb és legéletrevalóbb háziállatunk. Már évezredek óta társa az embernek. A régészeti leletek és genetikai bizonyítékok azt mutatják, hogy Közel-Keleten, egész pontosan a mai Irán területén háziasították 10-12 ezer évvel ezelőtt.





A dél-alföldi tanya bemutatóhoz csatlakozó, tavaly felépített házi kecske karám sokak tetszését elnyerte, pontosan annak lakosai, amelyek - némi csemege reményében - mindig készek a kapcsolatteremtésre.

A Zagrosz-hegységben élő bezoárkecske volt az őse, amely nevét arról a kőszerű képződményből kapta, amely a kérődzők gyomrában áll össze rostokból és szőrből. A bezoárkőnek csodálatos gyógyítóerőt tulajdonítottak hajdan, elsősorban a mérget volt képes magába szívni a hiedelmek szerint.

Az első kecskéket valószínűleg nemcsak húsáért, tejéért, hanem kultikus célból is tartották. Eme utóbbi szerepét máig megőrizte, hiszen nem képzelhető ma sem el egy filmbéli boszorkányszeánsz bakkecske koponya nélkül. A kecskék persze ártatlanok mindebben.

Ha az idő jó lesz hétvégére irány a Vadaspark !

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 146 db bejegyzés
e év: 2357 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 9424
  • e Hónap: 23510
  • e Év: 76068
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.