Regisztráció  Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/53 oldal   Bejegyzések száma: 521 
"Kicsoda olyan Isten, mint te...?
  2017-04-30 13:28:10, vasárnap
 
  ,,Kicsoda olyan Isten, mint te, aki megbocsátja a bűnt?" Mikeás 7,18


Olyan szélesség, hosszúság, mélység és magasság van Istenben, hogy azt kell mondanod: ,,Kicsoda olyan Isten, mint te?" Krisztus irántad való szeretete olyan szeretet, mely minden értelmet felülhalad? Akkor ebből nemcsak az Atya és a Fiú nagysága és fensége tűnik ki, hanem az is, hogy Isten gyönyörködik benned. Azt is mondhatjuk: ,,Nincsen Uram hozzád hasonló az istenek között" (Zsolt 86:8).
Ha az Atya Isten és a Fiú Isten szíve szeretettel van telve irántunk, akkor ez azt jelenti, hogy ezt a szeretetet meg is ismerhetjük. Ez a legkedvesebb tanulás, melynek odaszentelheti magát az ember. Sokan nagyon szorgalmasan tanulnak olyan dolgokat, melyek sokkal kevesebb hasznot fognak hozni. Az emberek nem sajnálják a fáradságot, hogy rendszeresen megszámlálják a pénzüket, gondosan szem előtt tartsák birtokukat, nyájaikat. Nos, Istennek Krisztusban megmutatott megmagyarázhatatlan szeretetnek a tanulmányozása nem jobb-e, és nem nyújt-e több élvezetet, mint ezer egyéb dolog?
Sok bölcs van ezen a világon. Tudom, hogy ennek a világnak a bölcsei nem fogják tanácsomat követni. Azt kérdik maguktól: ,,Kicsoda láttat velünk jót?" De Isten gyermekei még valami mást is mondanak utána: ,,Hozd fel reánk arcodnak világosságát, oh, Uram! Nagyobb örömöt adsz így szívemnek, mint amikor sok az ő búzájuk és boruk" (Zsolt 4:7,8). Dávid élete folyamán megtanulta, hogy az Úrról való elmélkedés édes. Ó, milyen nagy szeretet van Istennek és Fiának a szívében; ha az emberek ezt tudnák, nem felejtenék el azt olyan gyorsan. Ha mi azt egyszer megláthatjuk, akkor az Énekek éneke menyasszonyával mondjuk: "Tégy engem mintegy pecsétet a te szívedre, mintegy pecsétet a te karodra, mert erős a szeretet, mint a halál."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Júda utolsó napjai
  2017-04-30 13:00:26, vasárnap
 
  JÚDA UTOLSÓ NAPJAI * 2KRÓNIKÁK 33-36

KÖZPONTI IGERÉSZ: 2KRÓNIKÁK 34; 36,17-23

ÖSSZEFOGLALÁS * Júda történelmének utolsó néhány évszázada olyan, mint egy rémálom. Manassé 55 éves rémuralmát követően még az istenfélő, reformokat végrehajtó Jósiás is erőtlennek bizonyult, hogy a nép szívére hasson, bár a felszínen egy időre képes volt gátak közé szorítani a gonoszságot. Halálát követően azonban a nép rögvest visszatért utálatosságaihoz. Júda népét a babilóniaiak végül legyőzték és nyomorba döntötték: az embereket legyilkolták, otthonaikat és templomukat lerombolták, városfalaikat a földdel tették egyenlővé. A túlélőket Babilonba hurcolták, ahol 70 hosszú évig merenghettek sorsuk felett. De a romlás és pusztulás közepette felragyogott a remény sugara. Círus perzsa király rendeletet adott ki: az Úr házát újjá kell építeni Jeruzsálemben. Ki kész visszatérni Isten népéből?

33.Fejezet: Manassé és Ámon törvénytipró napjai; Lázadás

34-35.Fejezet: Jósiás törvény-megtartó napjai; Reform

36.Fejezet: Júda utolsó napjai; Összeomlás

NAPI ÚTRAVALÓ * A zsidók számára Jeruzsálem a legszörnyűségesebb bukás helyszínének szimbólumává vált. A valaha oly tekintélyes Jeruzsálem romjait - a semmivé lett templomot és a lerombolt falakat - látva biztosan a szíve szakadt meg Isten népe legérzéketlenebb fiának is. Elhagyták őt. A saját bűnös útjaikon jártak. És most megkapták a büntetést.
Aztán Círus révén Isten visszahívta népét ,,a bűntett helyszínére", és kaptak egy második esélyt.
Mostanában te is elfordultál az Úrtól, és elindultál önkéntes száműzetésedbe? Bátorság! Ugyanis jó társaságban vagy: Ábrahám, Mózes és Jónás (hogy csak néhány nevet említsünk) hasonló bukást éltek át. De ők felálltak a bukásból, hogy aztán nagy dolgokat vigyenek végbe Isten nevében, és ez a lehetőség a számodra is adott!
Hallod, hogy Isten visszahív a bűnbánatra, visszahív a családodba, az iskolába vagy a munkába? Nem válaszolnál a hívására most?

BETEKINTÉS * JÚDA UTOLSÓ KIRÁLYAI: A JÓSIÁS ÉS FIAI KFT. - Júdában több mint három évszázadon át szokásos módon apáról fiúra szállt a trón, s ez a rend csak rövid időre. Ataljá királynő uralkodása alatt szakadt meg. Azonban Júda utolsó, őrületes éveiben, amikor már minden a feje tetejére állt, a trónon Jósiás három fia és unokája követte egymást gyors egymásutánban.

Néhányan azért nem változtatnak a véleményükön, mert az a család véleménye már generációk óta.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szabad!
  2017-04-29 17:27:06, szombat
 
  "Sokszor gondolunk arra, hogy jövedelmünkből tizedet kell Istennek adnunk. Ez valóban téves elképzelés, ugyanis nem kell a tizedet odaadnunk Isten szolgálatára, hanem szabad megtennünk! Napjainkban, a gazdagsági recesszió idején igencsak visszaesett az adományok mértéke. Erről panaszkodnak a lelkészek az egész országban. Meggyőződésem szerint többet kellene adnunk, amikor kemény idők járnak, és nem kevesebbet. Megtörténhet, hogy kiadásaimat csökkentenem kell, de azt ne csökkentsem, ami Isten szolgálatát segíti elő. A múltban becsaptam Istent a tizeddel és az adományokkal, de most már nem teszem."

- Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kiváltság
  2017-04-29 17:21:35, szombat
 
  "Micsoda kiváltság az, hogy szabad Isten Igéjét olvasni!"

- Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Mindegy...
  2017-04-29 17:20:00, szombat
 
  "Mindegy, milyen helyzetbe kerülsz, Isten Igéjében útmutatást találsz."

- Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szabad!
  2017-04-29 17:00:35, szombat
 
  "Néha csak késő este tudatosul bennünk, hogy egész nap nem olvastuk a Bibliát. Tudjuk, hogy olvasnunk kell a Bibliát, de ezt nem kellene kötelességként megélnünk. Ugyanis nem arról van szó, hogy olvasnunk kell a Bibliát, hanem arról, hogy szabad a Szentírást olvasnunk. Lehetőségünk van lelkünket a nap bármely szakában örökkévaló táplálékkal ellátni. Jézus mondta: 'Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik' (Mt 4,4)."

- Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szabad!
  2017-04-29 16:53:23, szombat
 
  "Néha este tizenegykor ébredünk rá, hogy még nem volt ezen a napon egy csendes percünk az imádságra. Az sem úgy van, hogy imádkoznunk kell, hanem szabad az univerzum mindenható Istenéhez imádkoznunk! Nem felfoghatatlan, hogy a nagy Isten, aki az egész univerzumot a kezében tartja, fordít arra időt, hogy bennünket meghallgasson, ha hozzá imádkozunk? Sőt, alig várja, hogy velünk közösségben legyen és meghallgasson. Az imádság nem terhes kötelesség, hanem csodálatos kiváltság, előjog. Úgy kellene vágynunk a mennyei Atyánkkal folytatott beszélgetésre, hogy megfogadva az 1Tesszalonika 5,17 intelmét, 'szüntelenül imádkozzunk'."

- Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szabad!
  2017-04-29 16:44:45, szombat
 
  "Amikor vasárnap reggel túl későn és fáradtan ébredünk, arra gondolunk, hogy gyülekezetbe 'kell' mennünk. Ez egy teljesen téves látásmód. Hisz nem arról van szó, hogy gyülekezetbe kell mennünk, hanem arról, hogy 'szabad' odamennünk!
Ez egy kiváltság, mert hívő testvéreinkkel összegyűlhetünk, és imádhatjuk a mi nagy Istenünket és Megváltónkat. Kínában vannak hívők, akik hat órát utaznak, hogy templomba menjenek - és ott nem valami 'szórakoztató alkalom' várja őket egy félórára! Szívük mélyéből imádkoznak az Úrhoz, aztán hat órát utaznak vissza. Mi már azt is kellemetlenségként éljük meg (sokszor), ha esőben kell elindulnunk a gyülekezetbe. Azt a hozzáállást kell magunkban kialakítanunk, hogy nekünk szabad a gyülekezetbe mennünk."

- Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bizonyságtétel
  2017-04-29 16:36:46, szombat
 
  "Meg vagyok győződve, hogy a bizonyságtételhez való hozzáállásunkon változtatnunk kell. Nagyszerű alkalomnak kell tekintenünk, mert hisz az is, nem pedig vesződségnek, gyötrelmes munkának. Hitünkről bizonyságot tenni az a lehetőség, ami örömet nyújt, ami elé nagy várakozással tekintünk, ezért így is kell felfognunk, és nem a hét legnehezebb vagy legszörnyűbb feladataként."

- Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szeretet
  2017-04-29 16:28:21, szombat
 
  "Számomra nem jelent különösebben problémát, ha kinevetnek. Én még a megvetésnek és gúnyolódásnak is tudok örülni. A karikatúrák, a nyilvános kritikák, a rágalmazások számomra kitüntetést jelentenek. Ám az én nagy aggodalmam az, hogy te elfordulsz a kegyelemtől. Köpj le engem, de kérlek, tégy bűnvallást! Nevess ki, de kérlek, higgy az én Uramban! Fröcskölj be engem az utca sarával, csak a saját lelked ne kárhoztasd el!"

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/53 oldal   Bejegyzések száma: 521 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 521 db bejegyzés
e év: 2317 db bejegyzés
Összes: 6159 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1053
  • e Hét: 1053
  • e Hónap: 40653
  • e Év: 142673
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.