Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Zsályás-bazsalikomos gnocchi
  2017-04-01 23:51:34, szombat
 
  Zsályás-bazsalikomos gnocchi

Hozzávalók

50 dkg lisztes burgonya
18 dkg sima liszt, plusz amennyit meg felvesz, illetve amennyi a lisztezéshez kell
1 ek apróra vágott zsályalevél
1 ek apróra vágott bazsalikomlevél
1 ek sáfrányolaj vagy napraforgóolaj
15 dkg kimagozott, apróra vágott zöld és fekete olívabogyó vegyesen
1 db kimagozott és hosszában vékony szeletekre vágott vörös csili
10 dkg bébispenót levél
8 dkg lecsöpögtetett, felszeletelt aszalt paradicsom olajban
20 dkg üveges vagy konzerv articsókaszív
1 marék összetépett bazsalikomlevél
20 dkg morzsolt fűszeres mandulasajt
tengeri só
frissen őrölt fekete bors


Elkészítés

A burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és egy lábos forró víz fölé tesszük egy párolóedényben, majd közepes lángon 15-20 percig pároljuk, amíg megpuhul. A sütőt 100 fokra előmelegítjük, és beteszünk egy sütőtálcát melegedni.
A burgonyát egy tálba tesszük, összezúzzuk, beleszitálunk 15 dkg lisztet, a fűszereket, és hozzáadunk egy nagy csipet sót. A maradék lisztet folyamatosan hozzáadagolva kézzel összedolgozzuk. A tésztát kiöntjük egy belisztezett felületre, és 1 percig gyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Felforralunk egy nagy lábos sós vizet, majd takarék lángra tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, majd hosszú kolbász alakúra sodorjuk őket. A gnocchi elkészítéséhez mind a négy tésztadarabot 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőlapát segítségével, kisebb adagokban a forró vízbe tesszük a gnocchit, és 5 percig főzzük őket, illetve amíg felúsznak a víz felszínére.
Az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, majd a gnocchit kisebb adagokban kisütjük. A kifőtt gnocchikat közben folyamatosan melegen tartjuk a sütőtálcán. Az olívabogyót és a csilit a serpenyőbe tesszük, és 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a spenótot, a paradicsomot, az articsókát és a bazsalikomot is. A gnocchit visszatesszük a serpenyőbe, és óvatosan összeforgatjuk a zöldségekkel. Borssal fűszerezzük, és a sajttal tálaljuk.





Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014

Megjegyzés

Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Zserbógolyó
  2017-04-01 23:49:30, szombat
 
  Zserbógolyó

Hozzávalók

20 dkg darált dió
20 dkg darált keksz
25 dkg sárgabaracklekvár
2 tábla étcsokoládé
1 ek olaj


Elkészítés

A diót, a kekszet és a lekvárt egy tálban összegyúrjuk. A masszából golyókat formázunk, és minimum 30-40 percre a hűtőbe vagy 15 percre a mélyhűtőbe tesszük.
A felkockázott étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd langyosra hűtjük.
A golyókat megmártjuk a csokimázban, tálcára tesszük, és minimum 30 percet (vagy egy éjszakát) a hűtőben pihentetjük. Reszelt citrom- vagy narancshéjjal díszíthetjük.





A RECEPT VIDEÓN: Link


DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Annál finomabb lesz, minél jobban lehűtjük a még csoki nélküli golyókat, így ugyanis roppanósra szárad rajta a bevonat.

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sajtos-rakott hússzeletek
  2017-04-01 23:48:30, szombat
 
  Sajtos-rakott hússzeletek

Hozzávalók

9 szelet hús (tarja vagy karaj)
20 dkg sajt
1 nagy pohár tejföl
4 ek liszt
3 db tojás

őrölt fehér bors
szerecsendió
5 dkg vaj


Elkészítés

A sütőformát (v. kisebb tepsit) kikenünk vajjal. A sajtot, kis lyukú reszelőn, lereszeljük le. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval. Ezután egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek kellően átjárják.
A befűszerezett hússzeleteket először beleforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a reszelt sajtba. A vajjal kikent sütőformába egymás mellé helyezzük a hússzeleteket, majd megkenjük tejföllel. Ezután megint egy réteg hús, majd tejföl következik - ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hús. Az utolsó sor húst, alaposan megkenjük tejföllel, majd fóliával lefedjük a sütőforma tetejét.
175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb egy óra alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, majd szép pirosra sütjük. A készre sült húst kivesszük a sütőből, majd tálalás előtt egy kicsit hűlni hagyjuk.





Megjegyzés

Tálaláskor ízlés szerint rizst vagy krumplipürét kínáljunk mellé köretnek.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Medvehagymás-sajtos rúd
  2017-04-01 23:47:24, szombat
 
  Medvehagymás-sajtos rúd

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
2-3 ek tejföl
5-6 levél medvehagyma

őrölt bors
sajt

Elkészítés

A leveles tésztát szoba hőmérsékleten felengedjük, majd vékonyra kinyújtjuk (ha előnyújtott tésztát használunk, azt már nem kell nyújtani).
A tejfölt ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és jól összekeverjük. A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
A vékonyra nyújtott leveles tészta egyik felét megkenjük az ízesített tejföllel, majd ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott medvehagymával. A tészta másik felét ráhajtjuk, hogy teljesen befedje a tölteléket. Ezután éles késsel vagy derelyevágóval ízlés szerinti méretű rudakra vágjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a töltött rudakat, majd mindegyik tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített forró sütőbe toljuk, majd pár perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.
Tálalás előtt hűlni hagyjuk, majd akár egy finom krémleves mellé, vagy sós ropogtatni valóként kínáljuk.





Kard Sándorné kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Boldog hétvégét!
  2017-04-01 22:45:53, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Április
  2017-04-01 22:41:18, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Április
  2017-04-01 22:38:30, szombat
 
  Április

Április az év negyedik, 30 napos hónapja a Gergely-naptárban. A hónapot Mars kedveséről, Venusról nevezték el, Venust ugyanis Aperirének is hívták.






A név a latin aperire szóból származik, melynek jelentése ,,megnyitni" - ez valószínűleg utalás az ekkor kinyíló természetre. A 18. századi nyelvújítók szerint az április: nyilonos. A népi kalendárium Szent György havának nevezi.

Forrás: A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 372 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 929
  • e Hét: 7730
  • e Hónap: 12768
  • e Év: 142475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.