Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Megismerjük Isten igazságát Jézus Krisztus által
  2017-04-11 16:25:53, kedd
 
  Jézus így válaszolt: ,,Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem jöhet az Atyához, csakis énáltalam." (Jn 14:6)

A Biblia azt írja, hogy Jézus telve volt kegyelemmel és igazsággal. Az igazság nem egy alapelv. Az igazság egy személy - Jézus Krisztus!

Az egyik legvilágosabb és legismertebb kijelentése Jézusnak a következő: ,,Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem jöhet az Atyához, csakis énáltalam." (Jn 14:6).

Figyeld meg, hogy Jézus azt mondja: ,,Én vagyok az igazság." Nem azt mondja, hogy az igazság egy vallás, egy szertartás vagy szabályok és törvények sokasága. Azt mondja, ,,Én vagyok". Az igazság egy személy.

Ez az, ami megkülönbözteti Jézus Krisztust minden más hit minden más vezetőjétől. Más vezetők így vallottak: ,,Keresem az igazságot", vagy ,,Tanítom az igazságot", vagy ,,Én az igazságra mutatok", vagy ,,Az igazság prófétája vagyok". Jézus viszont jön és így szól: ,,Én vagyok az igazság."

Sokan azt mondják, hogy Jézus csak egy nagyszerű tanító volt. De nem lehetett csak az, mivel egyetlen nagy tanító sem vallaná magát Istennek, ha nem lenne Isten. Jézus vagy becsap 2,3 milliárd embert, akik elhisznek egy hazugságot, vagy őrült volt, vagy Jézus valóban az, akinek mondta magát.

Mindenki felteszi valamire az életét. Én arra teszem fel az életem, hogy Jézus valóban az, akinek mondta magát.

Mt tegyél az igazsággal, miután felismerted? Négy dolgot:

Hidd el az igazságot.
Cselekedd az igazságot. Az igazságot nem csak az értelmünkkel ragadjuk meg, hanem engedelmeskedünk is neki.
Állj ki az igazságért. A Biblia arra szólít fel minket, hogy sose ellenkezzünk az igazsággal, hanem mindig álljunk ki mellette.
Terjeszd az igazságot.

A Biblia azt írja: ,,Minden, amit cselekszel, tükrözze az igazság iránti szereteted és hogy halálosan buzgó vagy miatta." (Titusz 2:7b TLB fordítás). Sok minden van a Bibliában, amit nem értek és emiatt kényelmetlenül érzem magam. De az a tény, hogy a Biblia az igazság. Egy olyan térkép, ami mindig oda vezet, ahova előre megígérte.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan kezded egyre jobban megismerni Jézus Krisztust?
Milyen lehetőségeid vannak naponta, hogy kiállj az igazságért?
Vannak olyan részek a Bibliában, amelyeket nem hiszel el? Kérd Istent, hogy segítsen a hitetlenségeden, hogy tudj hinni és engedelmeskedni Isten Igéjének!

Napi remény (Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.03.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Hogyan lehet szert tenni páratlan bátorságra
  2017-04-11 13:22:08, kedd
 
  "Álljatok ki mellettem a világ véleményével szemben, és én is kiállok mellettetek az én Atyám előtt a mennyben." (Máté 10:32., MSG fordítás)

Egy olyan világban, ami tele van Isten Igéjével ellenkező eszmékkel és nézetekkel, Isten azt szeretné, ha különösen bátor lennél és kiállnál amellett, amiről tudod, hogy helyes és igaz. Mindenki más is kimondja a saját világnézetét nap mint nap. Te miért ne állnál ki amellett, amiben hiszel?

Hogy bátran kiállhass, tudnod kell, hogy Isten szerint mi az igazság, és azt is, hogy mit hisz a világ. Ezt nevezik világnézetnek. Ez nem más, mint egy nézőpont, amelyen a hited alapszik. Minden ember más és más szűrőn keresztül látja és érti meg a világot. Lehet, hogy mindannyian ugyanazt az eseményt szemléljük, de másképpen látjuk eltérő világnézetünk miatt.

A világnézeted abból tevődik össze, ahogy Istent, önmagadat, másokat, a múltat, a jelent, a jövőt, a pénzt, az időt, a jót és a rosszat látod. Ez mindenre hatással van az életedben. Minden alkalommal, amikor döntést hozol, belépsz az elméd világnézet adatbázisába és annak alapján hozol meg egy döntést - amit hiszel, az alapján cselekszel. A világnézeted minden egyes döntésedre hatással van.

A probléma az, hogy téged is mélyen befolyásol mások világnézete. Minden egyes beszélgetésnél egy világnézetet kommunikálunk. Hatással van rád a szüleid és a barátaid világnézete, de az is, amit a reklámok vagy újságcikkek kommunikálnak. Nincs objektív vagy elfogulatlan vélemény, mert mindenkinek más a nézőpontja.

Rendkívül fontos, hogy a világnézeted Isten Igéjén alapuljon, ami az egyetlen igazság.

Egy országos felmérés szerint az amerikaiak 62 százaléka vallja magát "mélyen hívőnek". Amikor megkérdezték tőlük, hogy a döntéseikre mennyire van hatással a hitük, 31 százalékuk azt mondta, hogy az alapján hoznak erkölcsi döntéseket, hogy "mit éreznek helyesnek és biztonságosnak", 18 százalékuk azt válaszolta, "ami a legjobb nekem", 14 százalék pedig úgy hoz döntést, hogy azt nézi, "mi jár a legkevesebb konfliktussal ." Csak 16 százalékuk említette, hogy döntéshozatalának alapja az, "amit Isten Igéje mond".

Hogy mit jelent ez? Azt, hogy a legtöbb keresztény nem keresztény világnézettel rendelkezik. Lehet, hogy keresztény vagy és a Mennybe tartasz, azonban nem keresztény világnézetet követsz, mivel nézőpontod azon alapszik, amit a világtól tanultál, nem pedig az Igén.

Miért fontos kiállni az igazság mellett és beszélni róla? A Máté 10:32-33. azt mondja: "Álljatok ki mellettem a világ véleményével szemben, és én is kiállok mellettetek az én Atyám előtt a mennyben. Ha megfordultok és elfuttok, szerintetek fedezni foglak titeket?" (MSG fordítás)

Isten azt kéri, hogy állj ki az Ő igazsága mellett. Ehhez pedig szerezd meg azt a fajta páratlan bátorságot, ami csak Isten Igéjének ismeretén és megértésén keresztül érhető el.

Napi remény (Daily Hope by Rick Warren, 2017.04.04.)
Link





Ki tartozik Jézushoz?

,,Aki az emberek előtt vállalja, hogy hozzám tartozik, azt én is vállalom Mennyei Atyám előtt.

Aki azonban nem vállal engem az emberek előtt, arról én is azt fogom mondani Mennyei Atyám előtt, hogy semmi köze hozzám." Máté 10:32-33
Link Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt; Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt. Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Nincs vége, amíg nincs vége
  2017-04-11 11:25:38, kedd
 
  Akinek (az ördögnek) álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be. A minden kegyelemnek Istene pedig, aki az Ő örök dicsőségére hívott el minket a Krisztus Jézusban, titeket, akik rövid ideig szenvedtetek, Ő maga fog tökéletesekké, erősekké, szilárdakká és állhatatosakká tenni. - 1Péter 5: 9-10

Nem számít, milyen régóta élsz hitből, és nem számít, milyen sokat tanultál már a hitről, előfordulhat, hogy meghátrálsz. Talán valami nem úgy alakul, ahogyan elvártad.

Ha így történik, emlékeztesd magad: ezek a mélypontok csak átmenetiek. Lehet, hogy elvesztettél egy csatát, de nem fogod elveszíteni a háborút. Csak kelj fel, és menj neki újra.

,,De, nem értem," - mondod. - ,,Minden tőlem telhetőt megtettem. Abban az igazságban jártam, amiben tudtam, hogy járnom kell. Miért nem győztem?"

Azért, mert volt valami, amit nem tudtál! Nem szabad túlságosan megdöbbenned azon, hogy nem mindent tudsz a szellemi birodalomról. Ken és én több mint húsz éve vagyunk a szolgálatban. Rengeteg időt töltöttünk az Igében. Mégis úgy tűnik, hogy minél többet tanulunk, annál nyilvánvalóbb, hogy mennyi mindent nem tudunk.

Ezért ha egy helyzetben úgy tűnik, hogy nem győzedelmeskedünk, akkor több bölcsességet kell kérnünk Istentől. Ha elolvasod a 2Sámuel 21-et, láthatod, hogy Dávid királynak is ezt kellett tennie. Országa három éve szenvedett az éhínségtől, és Dávid egyszerűen nem értette, miért, ezért megkérdezte az Úrtól. Az Úr azt mondta, hogy Saul tette miatt van éhínség! Nem döbbenetes? Saul évek óta halott volt, mégis amit elindított a szellemi birodalomban, az még mindig hatással volt az országra.

Dávid akár fel is adhatta volna a dolgot, amikor a megvallás és az ima nem hozta ki őket az éhínségből, de nem adta fel. Több bölcsességet kért Istentől. Az átmeneti visszaesést arra használta, hogy több bölcsességet nyerjen Istentől.

Kövesd a példáját! Hagyj fel azzal, hogy az átmeneti visszaesések miatt megadod magad. Ne engedd, hogy ezek kiüssenek. Amíg ugyanis nincs vége, addig nincs vége. És a Biblia szerint a végén győztes leszel. Ezért csak állj meg szilárdan a hitedben. Garantált a győzelem.

Gloria Copeland * Igei olvasmány: 2 Sámuel 21: 1-6
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Hit Gyülekezete - A Hősök mindig ott születnek
  2017-04-11 10:50:02, kedd
 
  Hű barát, mindig néz.
A hétköznapok tengerén
Parti fényt nem találsz,
De van remény,
Ő vár.

Partot érsz.
Forróság,
Nincs semmi szél,
Puszta táj.
De hűs folyó árad rád,
Ott ahol,
Ő vár.

A hősök mindig ott születnek,
Ahol nincs út, de lép a láb,
Ahol egy szó kiált a hegynek,
Ő ott vár.

Visszahúz hűtlen szív
Választanod kell ma is,
Légy erős!
Számít rád,
Néz fentről,
És vár.

A hősök mindig ott születnek,
Ahol a szív szilárdan áll.
Mulandó kincset bátran vet meg,
Ő ott vár.

A hősök mindig ott születnek,
Ahol ha kell hát vállalják,
Hogy testük vaskohóban szenved,
Ő ott vár.

Ott ahol,
Nincs már más,
Ott megtudod,
Ő vár.

Hit Gyülekezete - A Hősök mindig ott születnek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 170
  • e Hét: 5819
  • e Hónap: 9620
  • e Év: 70921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.