Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Jó éjszakát!
  2017-04-13 23:55:18, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Vajban párolt spárga
  2017-04-13 23:54:48, csütörtök
 
  Vajban párolt spárga

Hozzávalók

1 csomag eisberg Dolce Vita Mix
2 db lime
40 dkg zöld spárga
5 dkg parmezán
1 dl száraz pezsgő
10 dkg vaj
2 ek olívaolaj
1 tk méz

őrölt bors

Elkészítés

A mosott, tisztított zöld spárgát vajon óvatosan lepirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk.
A lime héját lereszeljük, és a levével, a mézzel, az olívaolajjal, illetve a pezsgővel alaposan kikeverjük. A dresszinget a salátakeverékre öntjük, és a langyos spárga mellé helyezzük. Végül megszórjuk a parmezánforgáccsal.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Madártej gyorsan
  2017-04-13 23:54:00, csütörtök
 
  Madártej gyorsan

Hozzávalók

6 db tojássárgája
6 dl zsíros tej
8 dkg kristálycukor
1 db vaníliarúd kikapart magjai
3 db tojásfehérje
1 csipet só


Elkészítés

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, amíg a tojássárgája kissé kifehéredik, ekkor hozzácsurgatjuk a tejet apránként, jól elkeverjük, majd alacsony tűzön feltesszük főni, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik - nem szükséges felforralni. Kihűtjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével. (Az a jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról.)
Ezután egy gyorsító trükköt alkalmazunk, amihez egy vízforralóban vizet forralunk, majd a kemény, felvert tojásokat ezzel a felforrt vízzel vékony sugárban csurgatva leforrázzuk. (Ettől a hőkezeléstől a tojások fehérje teljesen megfő, szépen keményedik, és a víz tetején marad.) Kanállal remekül adagolható, formázható és nem kell attól tartanunk, hogy a vízben főzéskor szétesik.
Az így kapott habgaluskákat kínáljuk a kihűlt madártej tetejére.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tavaszi kapros töltött káposzta gerslivel
  2017-04-13 23:53:18, csütörtök
 
  Tavaszi kapros töltött káposzta gerslivel

Hozzávalók

1 fej káposzta
50 dkg darált sertéslapocka
15 dkg gersli
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 ek olaj
1 ek őrölt pirospaprika
1/2 tk őrölt kömény
2,5 dl tejföl
1 csokor kapor
5 dl paradicsomlé
2 db babérlevél
5-6 szem egész bors

bors


Elkészítés

Egy nagy keverőtálban összedolgozzuk a darált húst, a gerslit és a felvert tojást a fűszerekkel, valamint az olajon megdinsztelt, aprított hagymával és a zúzott fokhagymával.
A friss káposztát leveleire szedjük. A tölteléket a levelekbe töltjük, és szorosan feltekerjük.
A megmaradt leveleket egy nagy lábas aljába tesszük. Babérlevelet és szemes borsot adunk hozzá, valamint a kapor felét - majd beletesszük a töltött káposztákat. Ráöntjük a paradicsomlevet, majd felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje azt.
Közepes lángon kb. 35-45 percig főzzük, amíg készre, puhára fő a töltelék. Friss tejföllel és a maradék kaporral tálaljuk.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tavaszi zöldséges grízgombóc leves
  2017-04-13 23:50:27, csütörtök
 
  Tavaszi zöldséges grízgombóc leves

Hozzávalók

15 dkg zöldborsó
15 dkg zöldbab
10 dkg répa
1 fej vöröshagyma
1 ek olaj
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
8 dl zöldségalaplé
A galuskához:
3 db tojás
13,5 dkg búzadara
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 ek aprított petrezselyemzöld


Elkészítés

Először előkészítjük a grízgombócokat, amihez a tojásokat felütjük egy tálba, majd villával lazán felhabosítjuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, majd belekeverjük a búzadarát és az aprított petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk, majd fóliával lefedjük, és hűtőben minimum 1 órát pihentetjük.
A vöröshagymátfelkockázzuk, majd megdinszteljük egy kevés olajon, hozzáadjuk a felkockázott répát, zöldborsót és zöldbabot is, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a babérlevelet,közepes lángon tovább főzzük, és, ha felforrt, visszavesszük a lángot alacsony hőfokra, ekkor sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított friss petrezselyemzöldet. Addig főzzük, amíg minden zöldség kellemesen harapható.
Az 1 óra elteltével, egy kisebb lábasba felteszünk sós vizet főni, amint gyöngyözik, akkor beleszaggatjuk a grízgombócokat, két kanál segítségével.
Ha feljön a gombóc a víz tetejére, még további 2 percigfőzzük. Érdemes egyet késsel félbe vágni, és ellenőrizni, hogy megfelelően átfőtt-e.
Szűrőkanállal kiszedjük a megduzzadt, megfőtt gombócokat, és akész leves betétjeként kínáljuk.





Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Fehér liliom
  2017-04-13 23:48:21, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Ima az emberért
  2017-04-13 23:44:40, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Áldások, imák, Istenes versek  
Utolsó vacsora
  2017-04-13 22:48:02, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
A husvét ünnepe előtt pedig...
  2017-04-13 22:32:13, csütörtök
 
  Biblia - Ján. 13, 1-15
Károlyi Gáspár Vizsolyi Bibliája

A husvét ünnepe előtt pedig, tudván Jézus, hogy eljött az őórája, hogy átmenjen e világból az Atyához, mivelhogy szerette az övéit e világon, mindvégig szerette őket.

És vacsora közben, a mikor az ördög belesugalta már Iskáriótes Júdásnak, a Simon fiának szívébe, hogy árulja el őt,

Tudván Jézus, hogy az Atya mindent hatalmába adott néki, és hogy ő az Istentől jött és az Istenhez megy,

Felkele a vacsorától, leveté a felső ruháját; és egy kendőt vévén, körülköté magát.

Azután vizet tölte a medenczébe, és kezdé mosni a tanítványok lábait, és megtörleni a kendővel, a melylyel körül van kötve.

Méne azért Simon Péterhez; és az monda néki: Uram, te mosod-é meg az én lábaimat?

Felele Jézus és monda néki: A mit én cselekszem, te azt most nem érted, de ezután majd megérted.

Monda néki Péter: Az én lábaimat nem mosod meg soha! Felele néki Jézus: Ha meg nem moslak téged, semmi közöd sincs én hozzám.

Monda néki Simon Péter: Uram, ne csak lábaimat, hanem kezeimet és fejemet is!

Mondá néki Jézus: A ki megfürödött, nincs másra szüksége, mint a lábait megmosni, különben egészen tiszta; ti is tiszták vagytok, de nem mindnyájan.

Tudta ugyanis, hogy ki árulja el őt; azért mondá: Nem vagytok mindnyájan tiszták!

Mikor azért megmosta azoknak lábait, és a felső ruháját felvette, újra leülvén, monda nékik: Értitek-é, hogy mit cselekedtem veletek?

Ti engem így hívtok: Mester, és Uram + És jól mondjátok, mert az vagyok.

Azért, ha én az Úr és a Mester megmostam a ti lábaitokat, néktek is meg kell mosnotok egymás lábait.

Mert példát adtam néktek, hogy a miképen én cselekedtem veletek, ti is akképen cselekedjetek.

Bizony, bizony mondom néktek: A szolga nem nagyobb az ő Uránál; sem a követ nem nagyobb annál, a ki azt küldte.

Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha cselekszitek ezeket.

Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
Mert én az Úrtól vettem...
  2017-04-13 22:31:22, csütörtök
 
  Biblia - 1Kor 11, 23-29
Károlyi Gáspár Vizsolyi Bibliája

Mert én az Úrtól vettem, a mit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus + azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret,

És hálákat adván, megtörte és ezt monda: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.

Hasonlatosképen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár amaz új testamentom az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre.

Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, a míg eljövend.

Azért a ki méltatlanul eszi e kenyeret, vagy issza az Úrnak poharát, vétkezik az Úr teste és vére ellen.

Próbálja meg azért az ember magát, és úgy egyék abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból,

Mert a ki méltatlanul eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik magának, mivelhogy nem becsüli meg az Úrnak testét.

Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 372 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1853
  • e Hét: 4067
  • e Hónap: 17972
  • e Év: 147679
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.