|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 17
|
|
|
|
2017-04-13 23:54:48, csütörtök
|
|
|
Vajban párolt spárga
Hozzávalók
1 csomag eisberg Dolce Vita Mix
2 db lime
40 dkg zöld spárga
5 dkg parmezán
1 dl száraz pezsgő
10 dkg vaj
2 ek olívaolaj
1 tk méz
só
őrölt bors
Elkészítés
A mosott, tisztított zöld spárgát vajon óvatosan lepirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk.
A lime héját lereszeljük, és a levével, a mézzel, az olívaolajjal, illetve a pezsgővel alaposan kikeverjük. A dresszinget a salátakeverékre öntjük, és a langyos spárga mellé helyezzük. Végül megszórjuk a parmezánforgáccsal.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-04-13 23:54:00, csütörtök
|
|
|
Madártej gyorsan
Hozzávalók
6 db tojássárgája
6 dl zsíros tej
8 dkg kristálycukor
1 db vaníliarúd kikapart magjai
3 db tojásfehérje
1 csipet só
Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, amíg a tojássárgája kissé kifehéredik, ekkor hozzácsurgatjuk a tejet apránként, jól elkeverjük, majd alacsony tűzön feltesszük főni, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik - nem szükséges felforralni. Kihűtjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével. (Az a jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról.)
Ezután egy gyorsító trükköt alkalmazunk, amihez egy vízforralóban vizet forralunk, majd a kemény, felvert tojásokat ezzel a felforrt vízzel vékony sugárban csurgatva leforrázzuk. (Ettől a hőkezeléstől a tojások fehérje teljesen megfő, szépen keményedik, és a víz tetején marad.) Kanállal remekül adagolható, formázható és nem kell attól tartanunk, hogy a vízben főzéskor szétesik.
Az így kapott habgaluskákat kínáljuk a kihűlt madártej tetejére.
Megjegyzés
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-04-13 23:53:18, csütörtök
|
|
|
Tavaszi kapros töltött káposzta gerslivel
Hozzávalók
1 fej káposzta
50 dkg darált sertéslapocka
15 dkg gersli
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 ek olaj
1 ek őrölt pirospaprika
1/2 tk őrölt kömény
2,5 dl tejföl
1 csokor kapor
5 dl paradicsomlé
2 db babérlevél
5-6 szem egész bors
só
bors
Elkészítés
Egy nagy keverőtálban összedolgozzuk a darált húst, a gerslit és a felvert tojást a fűszerekkel, valamint az olajon megdinsztelt, aprított hagymával és a zúzott fokhagymával.
A friss káposztát leveleire szedjük. A tölteléket a levelekbe töltjük, és szorosan feltekerjük.
A megmaradt leveleket egy nagy lábas aljába tesszük. Babérlevelet és szemes borsot adunk hozzá, valamint a kapor felét - majd beletesszük a töltött káposztákat. Ráöntjük a paradicsomlevet, majd felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje azt.
Közepes lángon kb. 35-45 percig főzzük, amíg készre, puhára fő a töltelék. Friss tejföllel és a maradék kaporral tálaljuk.
Megjegyzés
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-04-13 23:50:27, csütörtök
|
|
|
Tavaszi zöldséges grízgombóc leves
Hozzávalók
15 dkg zöldborsó
15 dkg zöldbab
10 dkg répa
1 fej vöröshagyma
1 ek olaj
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
8 dl zöldségalaplé
A galuskához:
3 db tojás
13,5 dkg búzadara
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 ek aprított petrezselyemzöld
Elkészítés
Először előkészítjük a grízgombócokat, amihez a tojásokat felütjük egy tálba, majd villával lazán felhabosítjuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, majd belekeverjük a búzadarát és az aprított petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk, majd fóliával lefedjük, és hűtőben minimum 1 órát pihentetjük.
A vöröshagymátfelkockázzuk, majd megdinszteljük egy kevés olajon, hozzáadjuk a felkockázott répát, zöldborsót és zöldbabot is, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a babérlevelet,közepes lángon tovább főzzük, és, ha felforrt, visszavesszük a lángot alacsony hőfokra, ekkor sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított friss petrezselyemzöldet. Addig főzzük, amíg minden zöldség kellemesen harapható.
Az 1 óra elteltével, egy kisebb lábasba felteszünk sós vizet főni, amint gyöngyözik, akkor beleszaggatjuk a grízgombócokat, két kanál segítségével.
Ha feljön a gombóc a víz tetejére, még további 2 percigfőzzük. Érdemes egyet késsel félbe vágni, és ellenőrizni, hogy megfelelően átfőtt-e.
Szűrőkanállal kiszedjük a megduzzadt, megfőtt gombócokat, és akész leves betétjeként kínáljuk.
Megjegyzés
Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2017-04-13 22:32:13, csütörtök
|
|
|
Biblia - Ján. 13, 1-15
Károlyi Gáspár Vizsolyi Bibliája
A husvét ünnepe előtt pedig, tudván Jézus, hogy eljött az őórája, hogy átmenjen e világból az Atyához, mivelhogy szerette az övéit e világon, mindvégig szerette őket.
És vacsora közben, a mikor az ördög belesugalta már Iskáriótes Júdásnak, a Simon fiának szívébe, hogy árulja el őt,
Tudván Jézus, hogy az Atya mindent hatalmába adott néki, és hogy ő az Istentől jött és az Istenhez megy,
Felkele a vacsorától, leveté a felső ruháját; és egy kendőt vévén, körülköté magát.
Azután vizet tölte a medenczébe, és kezdé mosni a tanítványok lábait, és megtörleni a kendővel, a melylyel körül van kötve.
Méne azért Simon Péterhez; és az monda néki: Uram, te mosod-é meg az én lábaimat?
Felele Jézus és monda néki: A mit én cselekszem, te azt most nem érted, de ezután majd megérted.
Monda néki Péter: Az én lábaimat nem mosod meg soha! Felele néki Jézus: Ha meg nem moslak téged, semmi közöd sincs én hozzám.
Monda néki Simon Péter: Uram, ne csak lábaimat, hanem kezeimet és fejemet is!
Mondá néki Jézus: A ki megfürödött, nincs másra szüksége, mint a lábait megmosni, különben egészen tiszta; ti is tiszták vagytok, de nem mindnyájan.
Tudta ugyanis, hogy ki árulja el őt; azért mondá: Nem vagytok mindnyájan tiszták!
Mikor azért megmosta azoknak lábait, és a felső ruháját felvette, újra leülvén, monda nékik: Értitek-é, hogy mit cselekedtem veletek?
Ti engem így hívtok: Mester, és Uram + És jól mondjátok, mert az vagyok.
Azért, ha én az Úr és a Mester megmostam a ti lábaitokat, néktek is meg kell mosnotok egymás lábait.
Mert példát adtam néktek, hogy a miképen én cselekedtem veletek, ti is akképen cselekedjetek.
Bizony, bizony mondom néktek: A szolga nem nagyobb az ő Uránál; sem a követ nem nagyobb annál, a ki azt küldte.
Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha cselekszitek ezeket.
Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Advent,Karácsony, Újév, Húsvét |
|
|
|
|
|
2017-04-13 22:31:22, csütörtök
|
|
|
Biblia - 1Kor 11, 23-29
Károlyi Gáspár Vizsolyi Bibliája
Mert én az Úrtól vettem, a mit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus + azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret,
És hálákat adván, megtörte és ezt monda: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.
Hasonlatosképen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár amaz új testamentom az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre.
Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, a míg eljövend.
Azért a ki méltatlanul eszi e kenyeret, vagy issza az Úrnak poharát, vétkezik az Úr teste és vére ellen.
Próbálja meg azért az ember magát, és úgy egyék abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból,
Mert a ki méltatlanul eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik magának, mivelhogy nem becsüli meg az Úrnak testét.
Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Advent,Karácsony, Újév, Húsvét |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 17
|
|
|
|
2017. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
372 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1853
- e Hét: 4067
- e Hónap: 17972
- e Év: 147679
|
|
|