|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-04-20 23:40:10, csütörtök
|
|
|
Tejszínes zöldborsófőzelék
Hozzávalók
1 kg zsenge zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só (ízlés szerint)
2 tk cukor (elhagyható)
2-3 ek liszt
3 dl tejszín
5 dl víz
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A zöldborsóhoz hozzáadjuk az olajat, majd párolni kezdjük. Közben többször megkeverjük, és megszórjuk a cukorral, majd tovább pároljuk. Pár perc után hozzányomjuk a fokhagymát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és tovább pároljuk. Ezután felöntjük a vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük (figyeljünk, nehogy szétfőzzük a borsószemeket).
A lisztet simára keverjük a tejszínnel és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett a borsóhoz adjuk. Ezután kevergetve addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik. Fasírttal tálaljuk.
Megjegyzés
A friss, zsenge zöldborsóból készült főzelék olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni...
kgizike
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2017-04-20 23:37:47, csütörtök
|
|
|
Tejfölös krémpite
Hozzávalók
A krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
24 dkg cukor
7,5 dl tej
1 db kisebb citrom reszelt héja
80 dkg tejföl
A tésztához:
60 dkg liszt
30 dkg margarin
20 dkg cukor
2 db kisebb tojás
csipetnyi só
csipetnyi reszelt citromhéj
4 ek tej
Elkészítés
A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor kész, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. Félretesszük, és hagyjuk hűlni.
A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a cukrot és a tojásokat, kb. 4 evőkanál tejet öntünk hozzá, végül hozzáadunk egy csipet sót és reszelt citromhéjat. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb. fél óráig.
Kétfelé vesszük, majd egy 40 x 32 cm-es tepsi méretére nyújtjuk ki, és belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, végül villával megszurkáljuk.
Egyenletesen rákenjük a krémet, majd beborítjuk a tészta másik felével. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.
Megjegyzés
Szerintem hűtőbe rakva másnap talán még finomabb. Jobban összeérnek az ízek, és szeletelni is könnyebb. De frissen is nagyon jó.
Galcsill
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-04-20 23:34:32, csütörtök
|
|
|
Sonkás tészta (maradék húsvéti sonkából)
Hozzávalók
50 dkg spagetti tészta
5 dl főzőtejszín
20-30 dkg füstölt sonka
20 dkg sajt
só
bors
petrezselyemzöld
olaj
Elkészítés
A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük.
A maradék húsvéti sonkát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzákeverjük a tésztát. Alaposan összeforgatjuk, majd reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-04-20 23:32:06, csütörtök
|
|
|
Spárga krémleves citrommal
Hozzávalók
1 csomag zöld spárga
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom
2 dl tejföl
só
1 tk ételízesítő
őrölt színes bors
1 ek olívaolaj
8 dl víz
Elkészítés
A spárgát meghajlítjuk, majd a fás részét letörjük. Ezután megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Ezután vágjuk le a bimbókat, és félretesszük. A maradék szárrészt, kisebb darabokra vágjuk.
Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát felvágjuk apróra. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a feldarabolt spárgaszárat, majd összekeverjük, és tovább pároljuk.
Közben hozzáreszeljük a citromhéjat, belenyomjuk a citromlevet, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel. Ezután ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, majd roppanósra főzzük a szárrészt. Ekkor a leveshez adjuk a félretett bimbókat, majd pár perc alatt roppanósra főzzük.
Amikor a bimbók roppanósra, a szárrész pedig puhára főtt, a levest levesszük a tűzről, majd kiszedjük a bimbókat, és félretesszük.
A leveshez ezután hozzáadjuk a tejfölt, majd botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, majd kevergetve forráspontig melegítjük.
Ekkor visszatesszük a bimbókat, majd elzárjuk a gázt, és tálalásig melegen tartjuk a levest. (Közben megkóstoljuk, és ha szükséges utánaízesítünk.)
Megjegyzés
Egyszerű krémleves, mely a citromtól kissé savanykás. Ízlés szerint tálalhatjuk melegen, vagy éppen kihűtve.
kgizike
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
372 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 528
- e Hét: 7329
- e Hónap: 12367
- e Év: 142074
|
|
|