Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tavaszban tél
  2017-04-20 23:47:46, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Tejszínes zöldborsófőzelék
  2017-04-20 23:40:10, csütörtök
 
  Tejszínes zöldborsófőzelék

Hozzávalók

1 kg zsenge zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só (ízlés szerint)
2 tk cukor (elhagyható)
2-3 ek liszt
3 dl tejszín
5 dl víz
2 ek olívaolaj


Elkészítés

A zöldborsóhoz hozzáadjuk az olajat, majd párolni kezdjük. Közben többször megkeverjük, és megszórjuk a cukorral, majd tovább pároljuk. Pár perc után hozzányomjuk a fokhagymát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és tovább pároljuk. Ezután felöntjük a vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük (figyeljünk, nehogy szétfőzzük a borsószemeket).
A lisztet simára keverjük a tejszínnel és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett a borsóhoz adjuk. Ezután kevergetve addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik. Fasírttal tálaljuk.





Megjegyzés

A friss, zsenge zöldborsóból készült főzelék olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni...
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Tejfölös krémpite
  2017-04-20 23:37:47, csütörtök
 
  Tejfölös krémpite

Hozzávalók

A krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
24 dkg cukor
7,5 dl tej
1 db kisebb citrom reszelt héja
80 dkg tejföl
A tésztához:
60 dkg liszt
30 dkg margarin
20 dkg cukor
2 db kisebb tojás
csipetnyi só
csipetnyi reszelt citromhéj
4 ek tej


Elkészítés

A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor kész, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. Félretesszük, és hagyjuk hűlni.
A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a cukrot és a tojásokat, kb. 4 evőkanál tejet öntünk hozzá, végül hozzáadunk egy csipet sót és reszelt citromhéjat. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb. fél óráig.
Kétfelé vesszük, majd egy 40 x 32 cm-es tepsi méretére nyújtjuk ki, és belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, végül villával megszurkáljuk.
Egyenletesen rákenjük a krémet, majd beborítjuk a tészta másik felével. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.





Megjegyzés

Szerintem hűtőbe rakva másnap talán még finomabb. Jobban összeérnek az ízek, és szeletelni is könnyebb. De frissen is nagyon jó.
Galcsill

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sonkás tészta (maradék húsvéti sonkából)
  2017-04-20 23:34:32, csütörtök
 
  Sonkás tészta (maradék húsvéti sonkából)

Hozzávalók

50 dkg spagetti tészta
5 dl főzőtejszín
20-30 dkg füstölt sonka
20 dkg sajt

bors
petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés

A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük.
A maradék húsvéti sonkát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzákeverjük a tésztát. Alaposan összeforgatjuk, majd reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Spárga krémleves citrommal
  2017-04-20 23:32:06, csütörtök
 
  Spárga krémleves citrommal

Hozzávalók

1 csomag zöld spárga
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom
2 dl tejföl

1 tk ételízesítő
őrölt színes bors
1 ek olívaolaj
8 dl víz


Elkészítés

A spárgát meghajlítjuk, majd a fás részét letörjük. Ezután megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Ezután vágjuk le a bimbókat, és félretesszük. A maradék szárrészt, kisebb darabokra vágjuk.
Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát felvágjuk apróra. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a feldarabolt spárgaszárat, majd összekeverjük, és tovább pároljuk.
Közben hozzáreszeljük a citromhéjat, belenyomjuk a citromlevet, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel. Ezután ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, majd roppanósra főzzük a szárrészt. Ekkor a leveshez adjuk a félretett bimbókat, majd pár perc alatt roppanósra főzzük.
Amikor a bimbók roppanósra, a szárrész pedig puhára főtt, a levest levesszük a tűzről, majd kiszedjük a bimbókat, és félretesszük.
A leveshez ezután hozzáadjuk a tejfölt, majd botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, majd kevergetve forráspontig melegítjük.
Ekkor visszatesszük a bimbókat, majd elzárjuk a gázt, és tálalásig melegen tartjuk a levest. (Közben megkóstoljuk, és ha szükséges utánaízesítünk.)





Megjegyzés

Egyszerű krémleves, mely a citromtól kissé savanykás. Ízlés szerint tálalhatjuk melegen, vagy éppen kihűtve.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 372 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 528
  • e Hét: 7329
  • e Hónap: 12367
  • e Év: 142074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.